ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (budget max 1.800 euro)

Τώρα στην καραντίνα πήρα στον γιο αυτό και το καβάλησα κι εγώ μερικές φορές.
Κοπαναει για μένα. Το νιώθω.
Αισθάνομαι και την παραμικρή ατέλεια της ασφάλτου.
Άλλαξα σέλα όπως είπα αλλά τίποτα.
Δεν μου εμπνέει ούτε ευχαρίστηση ούτε σιγουριά για την μέση μου.

Καλά δεν τρελαίνεται και ο γιος για ποδήλατο. Μιλάμε για μια χρήση την εβδομάδα.....και αν.....
Έτσι και δώσω χιλιάρικα για ποδήλατο θα είναι η πιο ΑΚΥΡΗ αγορά μου του αιώνα ....

https://www.e-biker.gr/lombardo/lombardo-taranto-400-donna-trekking

Τα δίδυμα έχουν δυο σχεδόν ίδια ποδήλατα. Απλά η κόρη ήθελε σώνει και καλά το ροζ που ήταν χαλύβδινο ενώ το μαύρο του γιου ήταν αλουμινένιο. Ε, ακόμα και τα οκτάχρονα καταλαβαίνουν τη διαφορά. Τώρα που ο γιος θα ανέβει κατηγορία, μάλλον θα προσπαθήσω να πουλήσω το ροζ και να μείνει το μαύρο στην κόρη για άλλον ένα χρόνο.

Εγώ πάντως Τάσο, το ευχαριστήθηκα όσο τίποτε άλλο.
Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ,by far!

Φυσικά , μέχρι να φτάσω σ αυτό, πέρασαν πολλά από τα χέρια μου, κι εχασα αρκετά χρήματα.

Το πιο ακριβo ποδήλατο που εχω αγοράσει ηταν ενα IDEAL στα 450ε.

Ειχε ταχύτητες Shimano entry level μπρος πισω δισκόφρενα αξιοπρεπή, ανάρτηση μπρος ψιλο μουφα και πίσω ανάρτηση εντελώς μουφα....διόρθωση ουτε καν αναρτηση..σούστα το λες. Ο άνθρωπος στο μαγαζι μου ειπε οτι είναι βαρυ και οτι για βολτα στην πολη ειναι εντελώς άκυρη αγορά και προσπαθούσε να με πείσει να πάρω ένα στα 650ε λίγο πιο ελαφρύ και εντελώς σκέτο με ενα κλικ καλύτερες ταχύτητες.

Εγω ομως επειδη δεν ηξερα τιποτα απο ποδήλατα μου φανηκε χαζo να μην εχω ολα τα feautures και με καλύτερη τιμή.

Με αυτό το ταπεινό ποδηλατάκι πήγαινα στην δουλειά μου 2 χρόνια κάθε μέρα 8 χιλιόμετρα μπρος πίσω ευθεία.... καταϊδρωμένος αν και 90 κιλά μονο τοτε... και το μόνο που με ενόχλησε ήταν οτι σε κάποια φάση η σούστα πίσω "ανάρτηση" άρχισε να τρίζει. Μετά μου το έκλεψαν.

Με αυτά που λέτε εδώ και με αυτά που διαβάζω online 2 μέρες τώρα μάλλον έπρεπε να είχα πάρει το σκέτο.

Όπου μπήκα λένε αυτά που είπε ο Nasos και ο Tegonik.

Τώρα στην καραντίνα πήρα στον γιο αυτό και το καβάλησα κι εγώ μερικές φορές.
Κοπαναει για μένα. Το νιώθω.
Αισθάνομαι και την παραμικρή ατέλεια της ασφάλτου.
Άλλαξα σέλα όπως είπα αλλά τίποτα.
Δεν μου εμπνέει ούτε ευχαρίστηση ούτε σιγουριά για την μέση μου.

Καλά δεν τρελαίνεται και ο γιος για ποδήλατο. Μιλάμε για μια χρήση την εβδομάδα.....και αν.....
Έτσι και δώσω χιλιάρικα για ποδήλατο θα είναι η πιο ΑΚΥΡΗ αγορά μου του αιώνα ....

https://www.e-biker.gr/lombardo/lombardo-taranto-400-donna-trekking

Δεν υπάρχει γιατρειά για αυτό, μόνο μια εβδομάδα υπομονή.
Δεν είχα κάνει ποδήλατο όλο το χειμώνα και που ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε αρχές Μαϊου στο γραφείο με ποδήλατα τα οπίσθια μου την άκουσαν κάπως. Όπως το είπες ίδιος μπροστά στην προτομή Βότση στο λευκό Πύργο που λόγω θάλασσας έχει φαγωθεί το βοτσαλενιο κατάστρωμα της προκυμαίας και είναι πολύ άγριο, νιώθαμε το κάθε βοτσαλάκι στα πισινά μας... Τώρα δεν καταλαβαίνω Χριστό λέμε.

Επειδη αναρωτήθηκα για το κόστος μπαταρίας αν θελήσει αντικατάσταση και το έψαξα στην Canyon, το μοντέλο Shimano Steps BT-E 8035 στοιχίζει 699,95 χωρίς τα μεταφορικά και έχει βάρος περίπου 3 κιλά.

Για το θέμα της άνεσης τον πρώτο καιρό συνιστώ σλιπάκια επένδυσης με μαξιλαράκι από τα ποδηλατικά. Επειδή έχω και εγώ σοβαρό πρόβλημα με την μέση στο γυμναστήριο όταν έκανα παλιότερα 3-4 φορές την βδομάδα spinning και δεν φορούσα το κλασσικό ποδηλατικό κολάν , φορούσα μέσα από σορτσάκι ένα σλιπάκι με μαξιλαράκι. Θα σας τονώσει το ηθικό ...:flipout:

Re: Απάντηση: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (budget max 1.800 euro)

Επειδη αναρωτήθηκα για το κόστος μπαταρίας αν θελήσει αντικατάσταση και το έψαξα στην Canyon, το μοντέλο Shimano Steps BT-E 8035 στοιχίζει 699,95 χωρίς τα μεταφορικά και έχει βάρος περίπου 3 κιλά.

Για το θέμα της άνεσης τον πρώτο καιρό συνιστώ σλιπάκια επένδυσης με μαξιλαράκι από τα ποδηλατικά. Επειδή έχω και εγώ σοβαρό πρόβλημα με την μέση στο γυμναστήριο όταν έκανα παλιότερα 3-4 φορές την βδομάδα spinning και δεν φορούσα το κλασσικό ποδηλατικό κολάν , φορούσα μέσα από σορτσάκι ένα σλιπάκι με μαξιλαράκι. Θα σας τονώσει το ηθικό ...:flipout:

Με τα μισά χρήματα κάνεις "αναγόμωση", σου αλλάζουν τις 18650 μπαταρίες από μέσα δηλαδή, με τις ίδιες ακριβώς ή και καλύτερες (lg, samsung, sony, panasonic).
Aλλα αυτές οι μπαταρίες είναι αθάνατες στην κυριολεξία. Τελευταία φορά που μιλούσα με τον τεχνικό που είπε ότι στους 500 κύκλους εξασφαλίζεται απόδοση κοντά στο 70%-80%. 500 κύκλοι είναι περίπου 50.000χλμ, μιλάμε για 10ετία και βάλε σε έναν νορμάλ χρήστη.
Εσωτερικά κολάν με ενισχύσεις είναι μανούλα, δίκιο, αλλα υπάρχει θέμα αν είναι να πας σε δουλειά κ.τ.λ.

Απάντηση: Re: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (budget max 1.800 euro)

Υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις γύρω στο χιλιάρικο λογικά με υποδεέστερα μοτέρ , μπαταρίες, περιφερειακά κλπ. : https://thebikings.gr/electric/873-lombardo-valderice-mtb-e-bike-275.html

Αν όμως κάποιος είναι να ξεκινήσει να δει αν τον βολεύει και σε 1-2 χρόνια να αναβαθμιστεί σε κάτι καλυτερο ίσως είναι προτιμότερο να μην στάξει δυο χιλιάρικα για δοκιμες.

Παιδιά του ανθρώπου θα του προτείνουμε ποδήλατο;

Γιατι εμεις θα το πληρωσουμε ? :flipout:

Περαν της πλακας δεν μοιαζει καθολου καλη αγορα να δωσεις τοσα λεφτα για τετοια λυση μετακινησης.

Πιο πολυ για μοδα εποχης/γκατζετια ακουγεται.

Για να κάθεσαι και να πηγαίνεις βόλτα πάρε μεγάλη σέλα με όλα τα εξωτικά υλικά.

Για να κάθεσαι και να κάνεις ποδήλατο ΜΙΚΡΗ σέλα.

Όσο πιο σκυφτός τόσο πιο άνετα κάνεις χιλιόμετρα γιατί συνεργάζονται περισσότεροι μύες για να παράγουν το έργο.
Με οποιοδήποτε ποδήλατο στον δρόμο και ακόμα χειρότερα στην πόλη με πάνω απο 30χλμ/ώρα κινδυνεύεις.

Χτυπήστε τοίχο με 5χλμ/ώρα να δείτε τί θα γίνει αν πεταχτεί αμάξι και λόγο βάρους και ταχύτητας δεν μπορείτε να σταματήσετε.

Είχα κατα καιρούς πρόβλημα με τη μέση επειδή μικρός το έπαιζα μάγκας και είμαι και ψηλός.
Όσο κάνω ποδήλατο δεν έχω ΚΑΜΙΑ ενόχληση παρόλο που σηκώνω βάρη πού και πού.

Ο κώλος πονάει τις πρώτες φορές. Όσο κάνετε ποδήλατο συνηθίζει. :smash:

Το σώμα προσαρμόζετε απίστευτα γρήγορα. Δεν περίμενα τέτοια διαφορά, τόσο γρήγορα, με τόση λίγη προσπάθεια.
Και έχω ανηφόρα που τη πρώτη φορά την ανέβηκα με 1η και με 1-2 διαλείμματα. Την 4η φορά την ανέβηκα με 3η και δεν είχα καν κοιτάξει τί ταχύτητα έχω.

Ιδικά για ευθεία και ιδικά για <10χλμ θα έπαιρνα ένα ideal cityrun με < 400
Για πιο μούρη υπάρχει το funcore αλλά εκεί αρχίζουν και οι ξένες εταιρίες 500

Είναι πραγματικά άχρηστο (εκτός των πολύ ιδιαίτερων εξαιρέσεων) ένα ηλεκτρικό για πόλη χωρίς ανηφόρες.

Το ΣΚ ανέβηκε ένας αγύμναστος με πολλά παραπανήσια κιλά σε ένα fitness του 500ευρου που δεν το έφτανε καν για να κάτσει και ενθουσιάστηκε πόσο εύκολα πήγαινε στο ίσιο.
Πάει μόνο του είπε!

στην Αθηνα που κινουμαι , οι ανηφορες ειναι απιστευτες ομως ... δεν ειμαστε Ολλανδια.

Πηγαινε μια βολτα απο Γαλατσι που μενω διπλα, και αν βγαλεις τις ανηφορες (εκτος κι αν εισαι πολυ γυμνασμενος) ελα να μου πεις!

Εδω το αυτοκιννητο δυσκολευεται.....

Επισης οι θερμοκρασιες εδω στη Ελλαδα , ειναι πολυ υψηλες και ιδρωνεις με το παραμικρο (εγω τουλαχιστον)
Κι αν ειναι να φτανεις καπου καταιδρωμενος, αστο καλυτερα !

ΥΓ... ανζουσα σε επιπεδη και "δροσερη" πολη, ουτε που θα το σκεφτομουν φυσικα!
Μη συγκρινετε ευρωπαικες χωρες/πολεις με αλλες συνθηκες και μορφολογια εδαφους.

YG2... μπορει καποιος να ριξει και μια ματια σε αγγελιες
https://www.car.gr/classifieds/bicycles/?fs=1&category=446&rg=3

Δε διαφωνώ για τις ανηφόρες. Επιμένω επειδή διάβασα αυτό

Παιδιά εγώ το θέλω για ημιαθληση, για βόλτα στο κέντρο της Πάτρας που είναι ισαδι σχετικά, μια βόλτα μέχρι την Πλαζ κάνα 20 Km πήγαινε έλα & για.... φιγούρα (κακά τα ψέμματα).

Για τη γυναίκα μου σκέφτομαι και εγώ ηλεκτρικό.
Αλλά εδώ έχουμε κάμποσες ανηφόρες.
Βασικά το 20% είναι ίσιο και το υπόλοιπο πάνω-κάτω :D

Για να πω την μαύρη αλήθεια έχω χαθεί.
Μπερδεύτηκα πιο πολύ από όταν το ξεκινήσαμε το νήμα.

Αν δε θες χειρογκαζο, τα πράγματα είναι εύκολα.
Έχεις πολλές επιλογές όπως αυτά που βάλαμε παραπανω ..από Ελλάδα ειδικα, που είναι και οικονομικά.

Μέχρι τα 2000 που διαθέτεις περίπου έχεις πολλές επιλογές για έτοιμα, δε χρειάζεσαι Κιτ.

Για τα υπόλοιπα , αγοράζεις και βλέπεις.

Σέλλες έχω αλλάξει πολλές , κι εσύ το ίδιο θα κανείς πιθανόν.