Το τι θέλεις να κολλήσεις, είναι το βασικότερο. Το ποιό συνηθισμένο είναι μαύρα στράντζα 2mm (1,8mm πλέον), γιατί έχουν την μεγαλύτερη εφαρμογή σε κατασκευές.
Στην επιλογή του μηχανήματος, θα πάρεις άπειρες γνώμες που συνηθως σε μπερδεύουν. Κράτα το
"ότι πληρώνεις παίρνεις", εφόσον βέβαια απευθύνεσαι σε μεγάλα καταστηματα.
Η επιλογή ανάμεσα σε MMA (ηλεκτρόδιο), MIG FLUX (με σύρμα χωρίς αέριο) και MIG αερίου, έχει να κάνει με το κόστος. Όταν λέω κόστος, εννοώ το συνολικό. Πχ MIG FLUX πολλά φθηνά μηχανήματα, αλλά για 5kg σύρμα πρέπει να δώσεις περίπου 60€ όταν το αντίστοιχο αερίου έχει το πολύ 20€. Στην MIG αερίου έχεις πιό ακριβό μηχάνημα που γίνεται ακόμα πιό ακριβό λόγω φιάλης (+150€ περίπου), αλλά φθηνά αναλώσιμα τόσο στο σύρμα όσο και στο αέριο (25€ τα 10lt στα 200bar).
Η χρυσή τομή κόστους/απόδοσης για αρχή είναι η MMA (ηλεκτροδίου)
Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι το χέρι. Όταν φτάσεις στο σημείο να έχεις σταθερή ροή, είτε ΜΜΑ των 40€ έχεις είτε MIG αεριού των 1.000€ το αποτέλεσμα θα είναι πάντα αποδεκτό.
Στο You Tube υπάρχουν πολλά video με συμβουλές Πχ στα Ελληνικά το κανάλι του Sk Metal ή του Jay, του TimWelds από Αμερική και εκατοντάδες άλλα.
Αν και όταν αποφασίσεις να ασχοληθείς με τις κολλήσεις,, πρέπει να έχεις μια καλή ηλεκτρονική μάσκα και αρκετά ρετάλια λαμαρίνας
τουλάχιστον 3mm.
Αν σου αρέσει το διάβασμα:
http://www.antoniadis.gr/KEIMENA/DRAW2/PAROYSIASEIS PDF/9 - SYGKOLLHSEIS.pdf
http://nautiko2013.pbworks.com/w/file/fetch/89877848/ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ.pdf
Και πάλι εδώ είμαστε.