Για μια στο τόσο καλά είναι και αυτά...!!!Eυτυχως που παρατησα το αθλημα νωρις...
![]()
Ο Δερματολόγος σου θα είναι χαρούμενος αν δει αυτό το ποστ…Eυτυχως που παρατησα το αθλημα νωρις...
![]()

Καλή αρχή Δημήτρη!!!!Προετοιμάζω το χώρο σε μια γωνιά του γκαράζ που θα είναι αποκλειστικά για ηλεκτροκολήσεις με την mig flux.
Πήρα ένα φτηνό πάγκο σπαστό, το σκέφτομαι να τοποθετήσω πάνω καμιά σιδερένια πλάκα. Τον λυπήθηκα έτσι όπως είναι καινούργιος οπότε θα τον κάνω τράμπα με έναν ίδιο πάγκο που έχω από το λιντλ.
View attachment 268570
Του έκανα και μερικές τσιμπιές με την ηλεκτροκόλληση στο αδύναμο σημείο που έχουν όλοι αυτοί οι πάγκοι: την λεπτή ροδέλα που φρενάρει την ντίζα της μέγγενης.
(Ξέρω, σαν τα σκ@τ@ του TinMan βγήκε)
View attachment 268571
Έχω ήδη προμηθευτεί ηλεκτρονική μάσκα, πλαστικό δάπεδο, δερμάτινα γάντια, πολλά ανταλλακτικά μπεκ και 3 καρούλια σύρμα - αυτή τη βδομάδα θα αγοράσω σφυρί , σπρέι και γείωση (η μαμίσια είναι έτοιμη να κοπεί) .
Και μια απορία: υπάρχει περίπτωση να βρω διάτρητη πλάκα σίδερο σε βολικό πάχος (5-6χιλιοστά ?) να την βάλω πάνω στον πάγκο; Σαν την φωτογραφία δηλαδή, χωρίς τα πλαϊνά.
View attachment 268573
Το ψάχνω και από ότι βλέπω ένας σοβαρός πάγκος θα στοιχίσει πολύ. Προς το παρόν θα βολευτώ με μελαμίνη πάνω στον φτηνό πάγκο όπως μου είχες προτείνει σαν πρόχειρη λύση.Αυτές οι λαμαρίνες φτιάχνονται κατά παραγγελία στο μέγεθος που θέλεις. Δυστυχώς έχουν υψηλό κόστος, αλλά είναι ότι καλύτερο στις σιδηροκατασκευές γιατί σου επιτρέπουν το γώνιασμα άμεσα και χωρίς λάθη.
Κάνε μια ερώτηση εδω για το κόστος. Επίσης υπάρχει ο φανταστικός πάγκος που είχε ανεβάσει ο Γιώργος @yiobi αλλά δεν μπορώ να βρω το post.
Σημαντικό: Αυτές οι λαμαρίνες, δεν μπαίνουν σε πάγκους LIDL, Θέλουν δικό τους πάγκο με κοιλοδοκό, ώστε να πετύχεις την απόλυτη επιπεδότητα (εύκολο είναι και με μικρό σχετικά κόστος)
Αν προχωρήσεις σε πάγκο, να μιλήσουμε.
Μπορείς να ρωτήσεις για σκετη λαμαρίνα 3 η 4μμ ..τα 5 η 6 ειναι υπερβολικα..το κόστος όμως ανεβαίνει αρκετά εάν θες να διατρημενη με CNC...μπορεί να παει 200αρη..Και μια απορία: υπάρχει περίπτωση να βρω διάτρητη πλάκα σίδερο σε βολικό πάχος (5-6χιλιοστά ?) να την βάλω πάνω στον πάγκο; Σαν την φωτογραφία δηλαδή, χωρίς τα πλαϊνά.
View attachment 268573
Είναι δύσκολο να τις βγάλεις ακριβώς στην ευθεία (για να μπορείς να κάνεις γωνιάσματα). Απλά σκεφτόμουνα, αν βρεθεί μια χοντρή διάτρητη πλάκα με ότι να 'ναι τρύπες, μπορείς να διευρύνεις τις τρύπες εκεί που θες. Από την άλλη, όπως είπε ο Στέλιος, αν δεν είναι χωνεμένη σε πάγκο ίσως είναι τσάμπα κόπος - δεν θα παραμείνει επίπεδη.Εγώ θα την επερνα σκέτη και θα άνοιγμα τις τρύπες...κόπος αλλά δεν μιλάμε για 20-30ευρω διαφορά..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.