Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Είμαι σε φάση αγοράς ηλεκτρονικής μάσκας ηλεκτροσυγκόλλησης. Από μια πρώτη έρευνα είμαι μεταξύ των παρακάτω :

Imperia 65611 45 ευρώ
Imperia 65625 59 ευρώ
Solter Optimatic 200 60 ευρώ
Telwin Tribe 49,6 ευρώ
INGCO AHM006 49,9 ευρώ

Αν κάποιος έχει κάποια προσωπική εμπειρία για τις παραπάνω ας την καταθέσει για να με βοηθήσει στην επιλογή.
Δεκτές και γνώμες για άλλες μάσκες εκτός λίστας απλά να είναι επώνυμες και για αγορά από Ελλάδα (όχι κινέζικες λύσεις).

εχω την telwin...ειμαι ευχαριστημενος αλλα δεν εχω δουλέψει και άλλη για να σου πω διαφορά...
τα αρνητικά της ειναι:
δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις (δεν μου εχει χρειαστεί)
οταν δουλεύεις σε πολυ σκοτεινό χώρο ,η επαναφορά της, δεν λειτουργεί παντα και πρέπει να κοιτάξεις την λάμπα για να ξεμπλοκάρει
δεν ξέρω αν αλλάζει και πως η μπαταρία της ( δεν μου εχει χρειαστεί)

αν αγόραζα τωρα..θα δοκίμαζα τισ μάσκες του banggood που τα έχουν όλα και λένε αρκετά καλα λόγια...
ετσι και αλλιώς 4/5 τουλάχιστον πρέπει να ειναι κινέζικες απο τις παραπάνω...

Εχω μια παρομοια απο ελληνικό καταστημα (μαρκα δεν θυμαμαι). Προσφατα πήρα και μια δευτερη από banggood και κανει μια χαρα δουλειά και αυτή. Δεν ειναι full-face, δεν ρυθμιζει φωτεινότητα και ποιοτικα ειναι λιγο χειροτερη αλλα εκανε αν θυμαμαι μολις 6.5 ,,,

Εχω μια παρομοια απο ελληνικό καταστημα (μαρκα δεν θυμαμαι). Προσφατα πήρα και μια δευτερη από banggood και κανει μια χαρα δουλειά και αυτή. Δεν ειναι full-face, δεν ρυθμιζει φωτεινότητα και ποιοτικα ειναι λιγο χειροτερη αλλα εκανε αν θυμαμαι μολις 6.5 ,,,

εχει και αυτες ¨
http://www.banggood.com/Solar-Auto-...nding-with-2-Lens-p-1125589.html?rmmds=search

Εχω αυτή Imperia 65625 59 ευρώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος,θα την άλλαζα μόνο για της ESAB.
Εχω δοκιμάσει διάφορες καί είχα πρίν μια άλλη ηλεκτρονική απο το πρακτικερ.
Αν τις δουλέψεις θα δείς οτι έχουν διαφορές στο πως βλέπεις και πως αλλάζουν.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας που ήταν κατατοπιστικές και με βοήθησαν στην επιλογή. Μάλλον πάω για την Imperia 65625 ...

Τη γνώμη σας,

ένας φίλος θέλει να πάρει αυτήν την inverter ---> https://ergalia.gr/inverter/11888-minimax-power.html

διάβασα καλά σχόλια στο σκρουτζ και είναι οικονομική. δεν είναι επαγγελματίας, για περιστασιακές κολλήσεις μόνο. την έχει δουλέψει κανείς ;

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=69440
Τι γνώμη έχουμε γι' αυτήν - για εντελώς ερασιτεχνική χρήση;

Εγω πάντως με το προηγούμενο μοντέλο, αντίστοιχων χαρακτηριστικών, εχω ξεκινήσει και φτιάχνω μια πριονοκορδελα.
Αν δεν τη ζορίζεις και χρησιμοποιείς ηλεκτρόδια 2,5mm max. θα είσαι μια χαρά, με περιοδικές παύσεις για να κρυώνει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ. Απλά βλέπω είναι χαλκού, λίγο δύσκολη στη μετακίνηση. Μάλλον θα προτιμούσα μια inverter, οπότε πάσο προς το παρόν.

χαιρετω ολους , εδω και χρονια εχω μια inverter κινεζια mma νομιζω 200αρα που δουλευω πολυ περιστασιακα και δεν εχω θεματα ...σημερα εκανα μια κατασκευη και κολλησα χαλυβα με χαλυβα πρωτα με 3ρια για κανα 20 λεπτο , την εκλεισα απο κανα 20λεπτο ξανανοιξα και κολλησα με inox ηλεκτροδιο πανω στο χαλυβα μια λαμα μαχαιριου κουζινας (που ειναι inox φυσικα) ...δεν ανεβασα πανω απο 120 τα αμπερ και καποια φαση τσουφ μου εριξε το ρευμα και το διακοπτη πραγμα που επαναληφθηκε οταν προσπαθησα να την ξανανοιξω με κλειστη ενταση...σημειωστε οτι μετα τα πονταρισματα στη λαμα δεξια αριστερα για να κατσει καθετα η λαμα στη χαλυβδινη πλακα , εριχνα νερο με πιστολακι για να κρυωνει γρηγορα ... γιατι υπερφορτωθηκε , εχει να κανει με κακη χρηση η κατι αλλο αν γνωριζει κανεις ας κανει τον κοπο ευχαριστω...

Τα ρευματα ειναι μεγαλα που τραβανε οι κολλησεις αυτες.
Ζοριζουν ασφαλειες και καλωδια.
Αν τωρα την εχεις στη πριζα και δεν πεφτει στο πινακα κατι αλλα μολις ανοιξεις διακοπτη γινει διακοπη ρευματος μαλλον εχει θεμα η ηλεκτροκοληση. Βασικα ομως θα πρεπει να μας πεις τι πεφτει.
Αν πεφτει ο διακοπτης διαφυγης/ρελλε/διαρροης/αντιηλεκτροπληξιακο τοτε εχει θεμα η συσκευη. Αν πεφτει η ασφαλεια θα πρεπει να δεις αν υπαρχουν και αλλα φορτια σε αυτη τη γραμμη.
Αν υπαρχουν και λειτουργουν ενω μολις βαζεις τη συσκευη πεφτει η ασφαλεια εχει θεμα η συσκευη. Αν ειναι η γραμμη πχ σε μια πριζα και συνδεεις μονο τη συσκευη τοτε ισως πρεπει να δεις και την ασφαλεια στο πινακα μην και τα φτυσε.

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

ναι φιλε , εριξε την ασφαλεια και ξανα μολις ανοιξα το διακοπτη της ...στη γραμμη επειδη εχω ολα τα εργαλεια κι ειναι μεγαλα εχω βαλει 16αρα για να μην πεφτει απο δισκοπριονα κλπ ...δεν ξαναδοκιμασα εδω και 2 ωρες να την ξανανοιξω γιατι δεν ξερω ποση ωρα θελει να κρυωσει η ηλεκ/ση ...κατα τ αλλα η γραμμη δουλευει κανονικα δεν εχει θεμα η ασφαλεια ...

Η ασφάλεια είναι εκεί για να προστατεύει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Όταν πέφτει από φορτίο δεν πρέπει να την αλλάζουμε με μεγαλύτερη, αλλά να φροντίζουμε η γραμμή συνολικά (πχ πρίζες, καλώδια κλπ) να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συνδεδεμένων συσκευών...

Η ασφαλεια δεν εχει πεσει με πιο δυνατες συσκευες...τωρα που την ξανανοιξα εριξε ασφαλεια αρα κατι βραχυκυκλωσε μεσα η εκαψε δεν ξερω...μια 80αρα einhell που κρατησα εφεδρικη θα συνεχισει τη δουλεια για σημερα...

υγ.thx everyone

χαιρετω ολους , εδω και χρονια εχω μια inverter κινεζια mma νομιζω 200αρα που δουλευω πολυ περιστασιακα και δεν εχω θεματα ...σημερα εκανα μια κατασκευη και κολλησα χαλυβα με χαλυβα πρωτα με 3ρια για κανα 20 λεπτο , την εκλεισα απο κανα 20λεπτο ξανανοιξα και κολλησα με inox ηλεκτροδιο πανω στο χαλυβα μια λαμα μαχαιριου κουζινας (που ειναι inox φυσικα) ...δεν ανεβασα πανω απο 120 τα αμπερ και καποια φαση τσουφ μου εριξε το ρευμα και το διακοπτη πραγμα που επαναληφθηκε οταν προσπαθησα να την ξανανοιξω με κλειστη ενταση...σημειωστε οτι μετα τα πονταρισματα στη λαμα δεξια αριστερα για να κατσει καθετα η λαμα στη χαλυβδινη πλακα , εριχνα νερο με πιστολακι για να κρυωνει γρηγορα ... γιατι υπερφορτωθηκε , εχει να κανει με κακη χρηση η κατι αλλο αν γνωριζει κανεις ας κανει τον κοπο ευχαριστω...

Ερειχνες νερό με πιστολάκι στην μηχανή η στην κόλληση???
Ελπίζω να μην έκανες τίποτα απο αυτά τα 2.

Με το πρώτο βραχυκύκλωσες μάλον τη μηχανή και με το 2ο quenching λέγεται αδυνατίζεις την κόλληση.
Ανάλογα με το κράμα μετάλλου έχω δει μέταλλο να βρέχεται μετά την κόλληση και να σκάει.Δεν φαντάζεσαι...το να είσαι κοντά.

Οι διμεταλλικές κολλήσεις καλό είναι να αποφεύγονται εκτός αν κάποιος ξέρει α) να τις κάνει με σωστές παραμέτρους (amperes, πολικότητα κλπ) και β) να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα ηλεκτρόδια (τα ηλεκτρόδια για κόλληση χάλυβα δεν κάνουν για κολλήσεις Knox)

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

Ερειχνες νερό με πιστολάκι στην μηχανή η στην κόλληση???
Ελπίζω να μην έκανες τίποτα απο αυτά τα 2.

Με το πρώτο βραχυκύκλωσες μάλον τη μηχανή και με το 2ο quenching λέγεται αδυνατίζεις την κόλληση.
Ανάλογα με το κράμα μετάλλου έχω δει μέταλλο να βρέχεται μετά την κόλληση και να σκάει.Δεν φαντάζεσαι...το να είσαι κοντά.

νερο στην κολληση εριξα για να κρυωσει με πιστολακι.