Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Ναι κάπως έτσι. Γιατί δεν πήρες με αέριο? Είχα δουλέψει την δικιά μου στην αρχη με σύρμα flux αλλά μόλις αγόρασα φιάλη είδα μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο. Ότι σε βολεύει βέβαια...
πηρα χωρίς αέριο γιατι θεώρησα ότι θα μπλεξω με τις μπουκάλες (κόστος, γεμισμα, δυσκολα την μεταφέρεις,...)

Απάντησης σε φίλους για την helix mini
https://youtu.be/FxMQfYeGx7M
Την έχω και εγώ!!! Η γνώμη μου είναι ακριβώς η ίδια με τον φίλο στο βίντεο!!!
Καλές κολλήσεις!!!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ καλό εργαλείο φαίνεται. ότι πρέπει για κάποιον ερασιτέχνη και όχι μόνο, που θέλει να κάνει αξιοπρεπείς και εύκολες κολλήσεις.
Θα την έχω υποψήφια για αγορά (έστω κι αν δεν μου κάνει άμεση ανάγκη) έτσι για να έχω και μια δεύτερη.

Απάντησης σε φίλους για την helix mini
https://youtu.be/FxMQfYeGx7M
Την έχω και εγώ!!! Η γνώμη μου είναι ακριβώς η ίδια με τον φίλο στο βίντεο!!!
Καλές κολλήσεις!!!

Έβαλα να δω το video και βλέπω το γείτονα...
Ώπα... Λέω... Πιο λίγο θα μου πάρει να πάω να τον ρωτήσω... :flipout:

Πολυ ωραία πράγματα....
Ωραιο γαζί κάνει....
Στα πολύ υπόψιν μιας και είναι σε εξαιρετική τιμή.....!!

Σα να μη ψηνετε κι εμενα για αυτην την mini 😁
Απλως δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το ιδανικο για upgrade απο την parkside.
Στα συν: Inverter, πολυ πιο ελαφρια κτλ κτλ.
Στα πλην: Δε νομιζω οτι εχει και τεραστια διαφορα στα αμπερ απο την parkside.
Βεβαια, η τιμη ειναι πολυ καλη.

Για ερασιτεχνική χρήση με διαλειμματάκια για καφέ & ένα τσιγάρο, αξίζει η μηχανούλα αυτή.

Σα να μη ψηνετε κι εμενα για αυτην την mini 😁
Απλως δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το ιδανικο για upgrade απο την parkside.
Στα συν: Inverter, πολυ πιο ελαφρια κτλ κτλ.
Στα πλην: Δε νομιζω οτι εχει και τεραστια διαφορα στα αμπερ απο την parkside.
Βεβαια, η τιμη ειναι πολυ καλη.

βρε άσε τα αμπέρ. το μηχάνημα απ ότι βλέπω στο βίντεο κεντάει. σε άλλο σχόλιο κάποιος έγραψε ότι τη δούλευε τρίωρο χωρίς κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης. ίσως να είναι υπερβολή βεβαια αυτό. το ποιο σωστό είναι όπως το είπε ο παππούς. διαλειμματάκια με καφέ (και όχι απαραίτητα τσιγάρο).

Εντύπωση μου έκανε ο χρόνος που έραβε πάνω στο στραντζαριστό με 70 αμπέρ χωρίς να σηκώσει τη τσιμπίδα και δεν τρύπησε.
η δικιά μου 160 άρα Imperia και στα 60 αμπέρ σε τέτοιο σίδερο κάνει κρατήρες άμα δεν τραβήξω τη τσιμπίδα.

να πω την αλήθεια τα βίντεο δεν τα πολυ εμπιστεύομαι, αλλά επειδή έχω δουλέψει Helix, δεν νομίζω ότι είναι fake.

εγώ πάντως κάποια στιγμή θα τη χτυπήσω !!

χαχαχαχαχα... ακουσατε τι μουσικη παιζει απο πισω οταν κολλαει? "να το παρεις το κοριτσι"
σημαδι ειναι! λεει ο γεροντας.....:grandpa::grandpa::grandpa:

βρε άσε τα αμπέρ. το μηχάνημα απ ότι βλέπω στο βίντεο κεντάει. σε άλλο σχόλιο κάποιος έγραψε ότι τη δούλευε τρίωρο χωρίς κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης. ίσως να είναι υπερβολή βεβαια αυτό. το ποιο σωστό είναι όπως το είπε ο παππούς. διαλειμματάκια με καφέ (και όχι απαραίτητα τσιγάρο).

Εντύπωση μου έκανε ο χρόνος που έραβε πάνω στο στραντζαριστό με 70 αμπέρ χωρίς να σηκώσει τη τσιμπίδα και δεν τρύπησε.
η δικιά μου 160 άρα Imperia και στα 60 αμπέρ σε τέτοιο σίδερο κάνει κρατήρες άμα δεν τραβήξω τη τσιμπίδα.

να πω την αλήθεια τα βίντεο δεν τα πολυ εμπιστεύομαι, αλλά επειδή έχω δουλέψει Helix, δεν νομίζω ότι είναι fake.

εγώ πάντως κάποια στιγμή θα τη χτυπήσω !!

Γιώργο δεν νομίζω να είναι fake...Δεν φενεται για τέτοιο το βίντεο...
Εγώ μάλλον αυτήν θα χτυπήσω αφού οι απαιτήσεις μου δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσουν τα όσα ανέφερε ο φίλος στο βίντεο...άντε μήπως πάω σε αυτή με 160Α που έχει λίγα ευρώ παραπάνω...

Last edited by a moderator:
Τελικα, δεν αντεξα και την πηρα τη μικρουλα 😁
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, για εναν θειο στο χωριο, που εχει μια αρχαια. Αλλα αν μ αρεσει, βλεπω να την κραταω και να του παιρνω αλλη 😁 😁 😁
Ξερουμε που μπαινει η τσιμπιδα (ηλεκτροδιο) και που η γειωση;
Το manual τα μπερδευει λιγο: Αρχικα λεει "αναλογα με την εργασια". Παρακατω λεει "κανονικα η τσιμπιδα στο αρνητικο, αλλα αναλογα μπλα μπλα μπλα". Αλλου βλεπω να λενε (με σιγουρια) η τσιμπιδα στο θετικο.
Τι ισχυει;

Αν και βλεπω οτι εισαι πληρως εξοικειωμενος με τα βασικα της ηλεκτροκολλησης θα ελεγα να την δωσεις στον θειο σου για σιγουρια.

Ρωτησε τον και τι ισχυει με τις τσιμπιδες οταν τον δεις.

Ο θειος ειναι πολυ παλιος ξυλομαστορας, αλλα το ιδιο ατζαμης με εμενα στην ηλεκτροκολληση.
Διαβαζω διαφορα, αλλα ακρη με σιγουρια δεν εχω βγαλει.

Τελικα, δεν αντεξα και την πηρα τη μικρουλα 
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, για εναν θειο στο χωριο, που εχει μια αρχαια. Αλλα αν μ αρεσει, βλεπω να την κραταω και να του παιρνω αλλη   
Ξερουμε που μπαινει η τσιμπιδα (ηλεκτροδιο) και που η γειωση;
Το manual τα μπερδευει λιγο: Αρχικα λεει "αναλογα με την εργασια". Παρακατω λεει "κανονικα η τσιμπιδα στο αρνητικο, αλλα αναλογα μπλα μπλα μπλα". Αλλου βλεπω να λενε (με σιγουρια) η τσιμπιδα στο θετικο.
Τι ισχυει;

Καλοριζικη Aγγελε...αυτην που εχει στο βιντεο λες...;..απο που και ποσο..;

20200305103930_helix_s_mini_140_fi.jpeg

Παρεμπιπτόντως και εγώ πριν από καμια 10ρια μέρες πήρα μια Helix,
συγκεκριμένα αυτή γιατί ήθελα να ασχοληθώ λίγο να μάθω να κάνω διαφορες
ψιλοδουλίτσες που εμφανίζονται που κ που και κάθε φορά πρέπει να αγγαρεύω έναν φίλο σιδερά.
Αυτόν φώναξα λοιπόν για το πρώτο τεστ ντράηβ και για να μου δείξει δυο πράγματα (να με ξεστραβώσει που λένε).
Αφού λοιπόν τη δοκίμασε σε διάφορες λάμες κ στραντζαριστά που είχε φέρει για "θύματα"
και σε εντάσεις από 70Α μέχρι και τα 160Α, η εντύπωσή του ήταν θετικότατη!!
Επίσης μου είπε ότι αυτές είναι ιδανικές για κάποιον που δεν ξέρει και θέλει να μάθει.
Η αλήθεια έιναι ότι και εμένα μου φαίνεται ευκολότερο απ ότι πίστευα ότι θα ήταν.
Εντάξει, σίγουρα δεν θα εμφανιστώ σε κανένα ...καρνάγιο με αυτήν αγκαλιά, αλλά τις δουλίτσες μου θα τις κάνω σίγουρα!

Καλοριζικη Aγγελε...αυτην που εχει στο βιντεο λες...;..απο που και ποσο..;

Ευχαριστω Κωστη :)

https://ergalia.gr/ilektrokolliseis-inverter/19223--inverter-super-mini-140a.html

(Ο πιο φτηνος, ετοιμοπαραδοτη και σχετικα κοντα)

Παρεμπιπτόντως και εγώ πριν από καμια 10ρια μέρες πήρα μια Helix,
συγκεκριμένα αυτή γιατί ήθελα να ασχοληθώ λίγο να μάθω να κάνω διαφορες
ψιλοδουλίτσες που εμφανίζονται που κ που και κάθε φορά πρέπει να αγγαρεύω έναν φίλο σιδερά.
Αυτόν φώναξα λοιπόν για το πρώτο τεστ ντράηβ και για να μου δείξει δυο πράγματα (να με ξεστραβώσει που λένε).
Αφού λοιπόν τη δοκίμασε σε διάφορες λάμες κ στραντζαριστά που είχε φέρει για "θύματα"
και σε εντάσεις από 70Α μέχρι και τα 160Α, η εντύπωσή του ήταν θετικότατη!!
Επίσης μου είπε ότι αυτές είναι ιδανικές για κάποιον που δεν ξέρει και θέλει να μάθει.
Η αλήθεια έιναι ότι και εμένα μου φαίνεται ευκολότερο απ ότι πίστευα ότι θα ήταν.
Εντάξει, σίγουρα δεν θα εμφανιστώ σε κανένα ...καρνάγιο με αυτήν αγκαλιά, αλλά τις δουλίτσες μου θα τις κάνω σίγουρα!

Κι εμενα, οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες. Ισως λιγο με εξαιρεση το "antistick", που δεν βλεπω και τεραστια διαφορα.
Αλλα, με διαφορα το πιο εντυπωσιακο ειναι το ελαχιστο μεγεθος και βαρος της. Σα μινιατουρα ειναι (αλλα, δεν ειναι).
Θυμασαι, μηπως, που εβαλε ο φιλος την τσιμπιδα και την γειωση;

Last edited by a moderator:
Συνήθως στα ηλεκτρόδια γράφει που πάει το συν και που το πλην. Συνήθως το πλην είναι στην τσιμπίδα.