Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Καλησπερα περασα απο τα leroy και εριξα μια ματια στην HELIX,εχει ραουλο 0,6 αλλα στα χαρακτηριστικα της λεει πως το 0,6 ειναι για mig μονο και οχι flux.Eπισης κατι που δε μου αρεσε αλλα δεν ξερω αν ειναι μειονεκτημα ,ειναι πως η τσιμπιδα της mig ειναι φιξαρισμενη στο μηχανημα,δε ξεκουμπωνει δηλαδη στην ακρη της.

Σε ενδιαφέρει αν έχει βαρελάκι 0.6 ΜΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.
Τα είδες τα δοντάκια ή μήπως είδες λείο, για συρμα με αεριο ;

Μετά θα πάμε στο πόσο χαμηλά κατεβαίνει και με πόση επιτυχία στα απελπιστικά λεπτά μέταλλα.

Ένα αμάξι που χρειάζεται ηλεκτροκολληση, ενδεχομένως να έχει φτάσει σε σημείο φθορας από την σκουρια.
Ή μπορεί και από το τρίψιμο που θα κάνεις.

Θα πρέπει να βρεις βιντεάκια που κάποιος κατεβαίνει χαμηλά με HELIX και σημειώνει επιτυχία σε μέταλλα "τσιγαροχαρτα".

Εγώ θα σου βάλω ένα τέτοιο που κάποια στιγμή δεν μπόρεσε να κολλήσει κουτάκι Coca Cola. Τόσο λεπτή δοκιμή σε διάφορα πάχη.

Αλλά πας σε άλλη μάρκα.

Αυτη τη λεπτομερεια για να ειμαι ειλικρινης δεν τη παρατηρησα.
Το μονο βιντεο λειτουργειας στο που εχω βρει ειναι του skmetal
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Οποτε αν καταλαβα καλα δεν μου προτεινεις την helix,εχεις υπ οψιν σου καποια αλλη?
Επισης παλι απο βιντεο εχω δει αυτη που φερνει το lidl οπου κολλανε λαμαρινα 0,8 με συρμα 0,6 flux

• Like
Reactions: jajavax
Καλησπερα σε ολους,θα ηθελα τη συμβουλη οσων γνωριζουν στο εξης.Σκεφτομαι να αγορασω την παρακατω κολληση https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...er-synergy-s-mini-87551923?ref=reccodo-search
Σκοπος μου ειναι να τη δουλεψω με flux συρμα για να επισκευασω καποια σαπια σημεια στα πατωματα ενος αυτοκινητου,σε λαμαρινα δηλαδη 1χιλιοστου.Εμπειρια στις κολλησεις δεν εχω καποια ιδιαιτερη,πριν πολλα χρονια με μια απλη mma χαλκου ειχα καταφερει και ειχα φτιαξει αυτο εδω με πολλες δυσκολιες βεβαια.

Αν είδα καλά, δεν έχει την δυνατότητα ρύθμισης ταχύτητας προώθησης του σύρματος οπότε (ελπίζω) έχει κάποιον αλγόριθμο που την ρυθμίζει σε σχέση με τα V.
Αν είσαι Αττική, πέρνα μια βόλτα. Ήταν από τους πρώτους που παρουσίασαν τις HELLIX, πριν ακόμα γίνει επαγγελματίας. Γενικότερα, έχει την φήμη ότι βοηθάει και κάποιοι έχουν δοκιμάσει μηχανές εκεί.
https://skmetal.gr/ηλεκτροκολλησεις-mig/helix-s-mini-mig-140-3-σε-1-ηλεκτροκολληση-mig-gas-no-gas-lift-tig-mma-140α-60.html

Έχει αρκετά videos στο κανάλι του,

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω καμία σχέση με το κατάστημα και το τονίζω και πάλι ότι πλέον έχει κατάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται..

Επίσης, ρίξε και μια ματιά εδώ https://www.youtube.com/@JayAspetos/videos Έχει αρκετές κατασκευές που αφορούν αυτοκίνητα.

• Like
Reactions: jajavax
Καλησπερα περασα απο τα leroy και εριξα μια ματια στην HELIX,εχει ραουλο 0,6 αλλα στα χαρακτηριστικα της λεει πως το 0,6 ειναι για mig μονο και οχι flux.Eπισης κατι που δε μου αρεσε αλλα δεν ξερω αν ειναι μειονεκτημα ,ειναι πως η τσιμπιδα της mig ειναι φιξαρισμενη στο μηχανημα,δε ξεκουμπωνει δηλαδη στην ακρη της.
Να συμπληρώσω ότι ο Σπύρος είναι φιλικός και εξυπηρετικός. Αν μπορείς πέρασε από την Νίκαια (αφού πρώτα επικοινωνήσεις) για να συζητήσετε τις τυχόν λεπτομέρειες πατέντας.
Δηλαδή : Σύμφωνα με όσα περιέγραψες, μάλλον θα χρειαστείς έναν κύλινδρο 0.6 ΜΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ και εφόσον αυτό επιτρέπεται. Ότι δηλαδή το μηχάνημα θα αποδώσει, τόσο με FLUX στα 0.6, όσο και στα πολύ χαμηλά ρεύματα.

Εγώ επειδή δεν κάνανε καλύτερη τιμή στην STAYER 131, τελικά πήρα από Γερμανία, εκείνη που σου ανέφερα ότι κολλάει απελπιστικά λεπτά σίδερα.
Ο λόγος δεν ήταν μόνο τα χρήματα. Ήταν ότι είχε 30 Amp παραπάνω ΚΑΙ επιλογή αερίου για το μέλλον.

Ένα βίντεο που γεμίζει τρύπα σε λαμαρίνα μισό χιλιοστό, είναι το παρακάτω :

Πράγματι, χωρίς να βάλω ακόμα το 0.6 σύρμα, χτύπησα κάτι πόντες με το 0.8 σύρμα σε πολύ λεπτό τσέρκι και το εργαλείο «κένταγε». Ένωσα 2 τσέρκια (ακμή με ακμή) με τρομερή ευκολία.

Δες εσύ τι μπορείς να κάνεις με τον Σπύρο και αν δεν καταλήξεις στην HELIX, τότε εδώ είμαι αν χρειαστείς κάτι.

Αν δεν μού έκανε πάγωμα τιμών το Χρησιμοπωλείο (είχε την STAYER 131) δεν θα την ανακάλυπτα.
Ήμουν αποφασισμένος να πάρω κάτι με λιγότερα Amp και χωρίς αέριο, προκειμένου να υποστηριχτούμε μεταξύ μας.

Τελικά αναγκάστηκα να ψάχνω 1-2 εβδομάδες όλον τον πλανήτη, προκειμένου να βρω κάτι καλύτερο, στα ίδια περίπου χρήματα.
Και κάποια στιγμή έπεσα επάνω σε αυτόν τον Γερμανό. Στο βιντεάκι.

Επειδή δουλεύω συνήθως κόλληση, παξιμάδια επάνω σε τρύπες, σκέφτηκα ότι πλέον θα μπορώ να πάω και σε πιό λεπτές κατασκευές αν χρειαστεί.
Και τελικά το βίντεο ήταν αληθινό.

Και δεν ρυθμίζω καθόλου ταχύτητα σύρματος. Έχω μόνο μία σκέψη = την δική μου ταχύτητα.

Στα χοντρά μέταλλα, εκεί που δεν μου έβγαλε, ήταν αλυσίδα 8 χιλ. Πάντως την αλυσίδα των 6 χιλ. την κόλλησε καλά.
Στα λεπτά μέταλλα, το λιγότερο που έχω κατέβει, ήταν τσέρκι 0.7 τού χιλιοστού. Ήταν άψογη. Ανάμεσα από τις 2 ακμές (που είναι και το επικίνδυνο σημείο) κεντούσε κανονικά.

• Like
Reactions: papakitou
Καλησπέρα, θέλω να κολλήσω πάνω σε βάση ηλιακού απο γαλβανιζέ σίδερα ηλεκτροσυγκολλημένα μία γωνία σιδήρου μαύρη. Πρέπει να την περάσω αφού την κολλήσω με κάποιο μίνιο για να μην σκουριάσει με τα χρόνια;

Καλησπέρα, θέλω να κολλήσω πάνω σε βάση ηλιακού απο γαλβανιζέ σίδερα ηλεκτροσυγκολλημένα μία γωνία σιδήρου μαύρη. Πρέπει να την περάσω αφού την κολλήσω με κάποιο μίνιο για να μην σκουριάσει με τα χρόνια;
Εάν η γωνία είναι καινούργια η βαμμένη πρόσφατα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι σε όλη...
Θέλει μόνο τοπικά εκεί που θα γίνει η κόλληση με μινιο η αστάρι μεταλλου και μέτα χρωμα ντουκο.

Μάλιστα κατάλαβα.
Με το πάγωμα τιμών τι εννοείς;
Πάγωσε την τιμή και δεν την κατέβασε. Μου είπε ότι το ψωμί έχει πάει στα ουράνια. λες και ψωμί παίρνει μόνο εκείνος, αλλά όχι εγώ,

Νομίζω ότι στις ηλεκτροκολλησεις πάμε στο επόμενο βήμα...σε αυτές τύπου πιστολιού...!!!
Δεν ξέρω εάν έχουν ήδη βγει στο εξωτερικό...

Θεωρώ ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον αυτή η εξέλιξη από όλες τις πλευρές..
Πρώτη στη ελληνική αγορά της Bormann..

xlarge_20240603140111_fed13eb6.jpeg

Προσωπικά μου άρεσει πολύ...!!!

Edit:Το έβαλα εδώ για να υπάρχει και να μην χαθεί..

Νομίζω ότι στις ηλεκτροκολλησεις πάμε στο επόμενο βήμα...σε αυτές τύπου πιστολιού...!!!
Δεν ξέρω εάν έχουν ήδη βγει στο εξωτερικό...

Θεωρώ ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον αυτή η εξέλιξη από όλες τις πλευρές..
Πρώτη στη ελληνική αγορά της Bormann..

View attachment 234752

Προσωπικά μου άρεσει πολύ...!!!

Edit:Το έβαλα εδώ για να υπάρχει και να μην χαθεί..

Πολύ μικρό και απλό μεν, αλλά για συγκεκριμένες δουλειές. Με βάρος 1,3kg και χωρίς την δυνατότητα αλλαγής γωνίας του ηλεκτροδίου, δεν ξέρω ποσο βολικό θα είναι. Επίσης αλλάζει εντελώς τον τρόπο που κρατάς την τσιμπίδα.

Πολύ μικρό και απλό μεν, αλλά για συγκεκριμένες δουλειές. Με βάρος 1,3kg και χωρίς την δυνατότητα αλλαγής γωνίας του ηλεκτροδίου, δεν ξέρω ποσο βολικό θα είναι. Επίσης αλλάζει εντελώς τον τρόπο που κρατάς την τσιμπίδα.
Η αναφορα πηγαινε κυριος για τον τυπο ηλεκτροκολλησης και οχι για το συγκεκριμενο εργαλειο...αφου θεωρω οτι εινα σε σταδιο εξελιξης...
Ωστοσο για την γωνια αλλαγης του ηλεκτροδιου δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα αφου ολο μαζι το πας οπως θες..βεβαια σε κλειστα σημεια το θες το"σπασιμο" για να κολλησεις.... αλλα και παλι το να εχεις μαζι σου ολο το εργαλειο κολλησης,τσιμπιδα και σε σωμα και οχι ξεχωρα το κανει απο την φυση του εργονομικο.....και αυτο ειναι που προσελκυει....!!!

Φυσικα μονο σε χρηση μπορουν να αποδεικτουν τα παραπανω...

Η αναφορα πηγαινε κυριος για τον τυπο ηλεκτροκολλησης και οχι για το συγκεκριμενο εργαλειο...αφου θεωρω οτι εινα σε σταδιο εξελιξης...
Ωστοσο για την γωνια αλλαγης του ηλεκτροδιου δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα αφου ολο μαζι το πας οπως θες..βεβαια σε κλειστα σημεια το θες το"σπασιμο" για να κολλησεις.... αλλα και παλι το να εχεις μαζι σου ολο το εργαλειο κολλησης,τσιμπιδα και σε σωμα και οχι ξεχωρα το κανει απο την φυση του εργονομικο.....και αυτο ειναι που προσελκυει....!!!

Φυσικα μονο σε χρηση μπορουν να αποδεικτουν τα παραπανω...

Μαζί σου, αλλά το μέλλον είναι εδώ:
Και με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000€, πρέπει να αρχίσω να εκποιώ περιουσιακά στοιχεία 😁

Βέβαια αν κέρδιζα το τζοκερ, θα έπαιρνα κάτι τέτοιο:

• Like
Reactions: enduras1
Μηχάνημα που πάνω γράφει ETHERENT και η εταιρεία ζητάει 10 χήνες δεν θα έπαιρνα..

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Είδα πολύ γρήγορα το video, γιατί περίμενα να κάνει και κόλληση, αλλά δεν.....
Πάντως, σε προδιαθέτει αρνητικά, έχει δίκιο.

Λοιπόν έχουμε νεότερα, με τις ανάγκες τού φίλου μας, τού Gasto.
Μού άφησε 2 λαμαρίνες, προκειμένου να έχουμε ένα σημείο αναφοράς από την IPOTOOLS 165.

Ούτε τις καθάρισα, ούτε τις έβαλα πάνω σε λαμαρίνα. Καμία διευκόλυνση στα ρεύματα, απλά επάνω σε μία σανίδα.
Μού έκανε εντύπωση, ότι δεν ισχύει ο μέσος όρος (30 Amp ανά 1 χιλιοστό μετάλλου).

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, εκεί, στα 30 Amps, τρύπησε.
Η σειρά που πήγα, ήταν :

30 Amp με εντελώς πλην (-) στην διείσδυση
30 Amp σκέτο.
25 Amp με εντελώς πλην (-) στην διείσδυση
25 Amp σκέτο (το ιδανικό)
25 Amp + 1/4 διείσδυση
21 Amp σκέτο

EDIT :
Ξέχασα να αναφέρω, ότι το εγχείρημα έγινε με 9άρι σύρμα !!!
Δηλαδή 2 φορές παραπάνω από το 6άρι, που θεωρείται ως βάση, για λαμαρίνα 1 χιλ.

ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

IMG_1377.jpeg

ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ

IMG_1378.jpeg

Last edited: