Θέλω να αλλάξω το λογαριασμό του ρεύματος της ΔΕΗ σε κάποιο διαμέρισμα που νοικιάζω σε ενοικιαστή. Φυσικά χρειάζεται ηλεκτρολογικό σχέδιο. Για ένα απλό σχέδιο, την κάτοψη του οποίου θα πρέπει να περιγράψω εγώ και να δώσω όλα τα λοιπά στοιχεία μου ζητούν 50-60 ευρώ (Θεσσαλονίκη). Μήπως υπάρχει κάποιο μέλος του φόρουμ που μπορεί να υπογράψει τέτοιο σχέδιο με λιγότερα χρήματα π.χ. 30-35 ευρώ; Αν ναι, ας στείλει ένα πμ.
ευχαριστώ
Βλάσης
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτή την τιμή των 50-60 στην έδωσαν τώρα πρόσφατα,δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο;
Το ρωτάω αυτό γιατί σαν επαγγελματίας ηλεκτρολόγος που είμαι και δεδομένου ότι απο την 1η Νοεμβρίου ισχύει μόνο η νέα ΥΔΕ
τα χρήματα αυτά ειναι ''τζάμπα'' για μια σωστή ΥΔΕ,με σχέδια,πραγματικές μετρήσεις με ειδικό πιστοποιημένο όργανο του οποίου η τιμή κυμαίνεται απο 800-1300 και αναγραφή του αριθμού του τιμολογίου που πρέπει να εκδόσει ο επαγγελματίας ηλεκτρολόγος
που θα παραδόσει την ΥΔΕ στον ιδιοκτήτη η ενοικιαστή του συγκεκριμένου ακινήτου με τις όποιες παρατηρήσεις του η όχι.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για σωστούς επαγγελματίες που θα δουλέψουν αρκετές ώρες η ημέρες,εξαρτάται το μέγεθος του ακινήτου,τα ''φορτία του'' και την παλαιότητα του.
Οι τιμές των νεων ΥΔΕ λογικά θα πρέπει να κοστολογούνται ανάλογα με τις ώρες εργασίας που δαπανήθηκαν για την εκπόνηση τους.
Πάντως πληροφοριακά και σύμφωνα μα αυτά που ακούγονται απο συναδέλφους και σωματεία ηλεκτρολόγων δεν νομίζω να ξεκινούν κάτω απο 120-140 συμπεριλαμβανομένου και του φπα.
Αυτές τις τιμές των 30-40 τις έδιναν οι λεγόμενοι ''υπογραφάκηδες'' που μοίραζαν πιστοποιητικά επανελέγχου,παλαιού τύπου, μέχρι πρότεινος χωρίς να σηκωθούν απο το γραφείο τους και χωρίς να έχουν ιδέα για την ηλεκτρική εγκατάσταση που υπέγραφαν.
Συγνώμη για το μακροσκελές πόστ αλλά θέλω να μάθω και να πληροφορήσω ταυτόχρονα,με αφορμή το συγκεκριμένο ποστ του φίλου συμφορουμίτη Βλασίδη,τι γίνεται συγκεκριμένα με αυτό το θέμα και σε άλλες πόλεις εκτός απο Αθήνα.
ΥΓ.
Εγώ μένω Αθήνα και οι επαγγελματικές δραστηριότητες μου περιορίζονται επι το πλείστον στο λεκανοπέδιο Αττικής.