ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» στα Ιμια τον Ια

Δεν θέλω την άποψη του Βλασίδη, γεγονότα να μας πει αν υπάρχει αυτή η μειονότητα και πως αυτοπροσδιορίζεται.
Τι σχέση έχει τι έλεγε ο Ζαχαριάδης ρε συ? Και μην τα μπλέκεις, γιατί το να λες ότι χιλιάδες Αριστεροί πήγαν στον απόσπασμα γι αυτό είναι υπερβολή και είναι άλλη κουβέντα.
Και πάλι μπέλεκεις την γλώσσα. Που είδες να λέω για γλώσσα ρε γμτ? Που είδες να λέω για τους Βλάχους?

Πώς αυτοπροσδιορίζονται βρέ,οι ολίγοι πού κατοικούν στον Γεωγραφικό Χώρο τής Ελληνικής Μακεδονίας και έχουν ´βαφτιστεί´και καλά ´Αιγαιάτες Μακεδόνες´?
Βάσει τού Γλωσσικού Ιδιωματος πρωτίστως..

Υ.Γ
Πώς δεν εχει σχέση ο Ζαχαριάδης..
Αυτά πού έλεγε τοτε ειναι και σημερινά επιχειρήματα ´ψευτοδιεθνιστών´..
Βεβαια ο ιδιος τά πήρε πισω σε μια επόμενη ολομέλεια οταν τού Κλεισε τα συνορα ο Τιτο.
Γιατι να μην λεμε και αυτες τις Αληθειες??
Επειδή μάς τσούζουν και η Αριστερά τίς κρύβει???
Συνορα μεχρι την Λαμια θέλανε αρκει ναναι ´κόκκινα´...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Δεν θέλω την άποψη του Βλασίδη, γεγονότα να μας πει αν υπάρχει αυτή η μειονότητα και πως αυτοπροσδιορίζεται.
Τι σχέση έχει τι έλεγε ο Ζαχαριάδης ρε συ? Και μην τα μπλέκεις, γιατί το να λες ότι χιλιάδες Αριστεροί πήγαν στον απόσπασμα γι αυτό είναι υπερβολή και είναι άλλη κουβέντα.
Και πάλι μπέλεκεις την γλώσσα. Που είδες να λέω για γλώσσα ρε γμτ? Που είδες να λέω για τους Βλάχους?

Δημήτρη σου έγραψα τα βασικά για να αρχίσεις το διάβασμα. Όταν με το καλό τελειώσεις με αυτά (είναι τα απολύτως βασικά) στην κοινωνική ανθρωπολογία, μπορούμε να προχωρήσουμε σε θέματα ιστορίας. Εκεί βέβαια ο κατάλογος είναι πιο εκτενής.....

αν θέλεις να μάθεις τα γεγονότα, κάνεις μια αίτηση στα ιστορικά αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας, στα Γενικά Κρατικά Αρχεία της Βουλγαρίας, στα Κρατικά Αρχεία της Σερβίας και στα Κρατικά Αρχεία στα Σκόπια. Λογικά θα πάρεις άδεια έρευνας, εκτός από τα Σκόπια, όπου πλέον δεν γίνονται δεκτοί για έρευνα όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο (απολύτως κατανοητό). Σε 4-5 χρόνια θα έχεις αρχίσει να διαμορφώνεις άποψη....

βλέπεις η προσωπική γνώση που απορρέει από την πολυετή έρευνα δεν μεταβιβάζεται έτσι απλά. Θέλει αρετή και τόλμη και πολλή προσπάθεια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού

Δεν έχω χρόνο Βλάση να τα διαβάσω, τουλάχιστον για την ώρα.
Απλά θέλω να μου πεις αν υπήρχαν και υπάρχουν αυτοπροδιοριζόμενοι ως "Μακδόνες" στην Ελλάδα και αν είναι μειονότητα, ή έστω να αυτοαποκαλούνται μειονότητα.

Θεωρώ εντελώς αντιδεοντολογικά και προβοκατόρικα τα τελευταία σου μηνύματα. Ζητάς την άποψη του Βλασίδη, και μετά να αφήσουμε την άποψη του Βλασίδη. Ζητάς πληροφόρηση και όταν σου προτείνουμε πληροφόρηση, τότε το γυρνάς και ζητάς να σου μεταφέρω μια άποψη, η οποία εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική.

Από μένα η συζήτηση σταματά εδώ. Θεωρώ ότι παραβιάζονται οι κανόνες συζήτησης. θα επανέλθω όταν η διαχείριση εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση της συζήτησης. Δεν είναι δυνατόν ένας να προσπαθεί να βοηθήσει σοβαρά και κάποιος άλλος να κάνει πλάκα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επε

Δημήτρη σου έγραψα τα βασικά για να αρχίσεις το διάβασμα. Όταν με το καλό τελειώσεις με αυτά (είναι τα απολύτως βασικά) στην κοινωνική ανθρωπολογία, μπορούμε να προχωρήσουμε σε θέματα ιστορίας. Εκεί βέβαια ο κατάλογος είναι πιο εκτενής.....

αν θέλεις να μάθεις τα γεγονότα, κάνεις μαι αίτηση στα ιστορικά αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας, στα Γενικά Κρατικά Αρχεία της Βουλγαρίας, στα Κρατικά Αρχεία της Σερβίας και στα Κρατικά Αρχεία στα Σκόπια. Λογικά θα πάρεις άδεια έρευνας, εκτός από τα Σκόπια, όπου πλέον δεν γίνονται δεκτοί για έρευνα όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο (απολύτως κατανοητό). Σε 4-5 χρόνια θα έχεις αρχίσει να διαμορφώνεις άποψη....

βλέπεις η προσωπική γνώση που απορρέει από την πολυετή έρευνα δεν μεταβιβάζεται έτσι απλά. Θέλει αρετή και τόλμη και πολλή προσπάθεια.

Ευχαριστώ αλλά δεν ζήτησα να σχηματίσω άποψη, ένα ναι ή ένα όχι θα ήταν αρκετό.
Μακάρι να είχα το χρήμα (γιατί θα είχα και τον χρόνο) να κάνω αυτά που είπες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί τ

Θεωρώ εντελώς αντιδεοντολογικά και προβοκατόρικα τα τελευταία σου μηνύματα. Ζητάς την άποψη του Βλασίδη, και μετά να αφήσουμε την άποψη του Βλασίδη. Ζητάς πληροφόρηση και όταν σου προτείνουμε πληροφόρηση, τότε το γυρνάς και ζητάς να σου μεταφέρω μια άποψη, η οποία εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική.

Από μένα η συζήτηση σταματά εδώ. Θεωρώ ότι παραβιάζονται οι κανόνες συζήτησης. θα επανέλθω όταν η διαχείριση εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση της συζήτησης. Δεν είναι δυνατόν ένας να προσπαθεί να βοηθήσει σοβαρά και κάποιος άλλος να κάνει πλάκα.

Στην προηγούμενη απάντηση σου απάντησα ευγενικά με ένα ευχαριστώ στην προσπάθεια επίδειξης των αναμφισβήτητων γνώσεων σου.
Βλέπω όμως ότι αρχίζεις ένα παραλήρημα χαρακτηρισμών στο οποίο δεν θα απαντήσω από σεβασμό στους άλλους που διαβάζουν.

Πώς αυτοπροσδιορίζονται βρέ,οι ολίγοι πού κατοικούν στον Γεωγραφικό Χώρο τής Ελληνικής Μακεδονίας και έχουν ´βαφτιστεί´και καλά ´Αιγαιάτες Μακεδόνες´?
Βάσει τού Γλωσσικού Ιδιωματος πρωτίστως..

Υ.Γ
Πώς δεν εχει σχέση ο Ζαχαριάδης..
Αυτά πού έλεγε τοτε ειναι και σημερινά επιχειρήματα ´ψευτοδιεθνιστών´..
Βεβαια ο ιδιος τά πήρε πισω σε μια επόμενη ολομέλεια οταν τού Κλεισε τα συνορα ο Τιτο.
Γιατι να μην λεμε και αυτες τις Αληθειες??
Επειδή μάς τσούζουν και η Αριστερά τίς κρύβει???
Συνορα μεχρι την Λαμια θέλανε αρκει ναναι ´κόκκινα´...
Ρε τα ξέρουμε αυτά, το συμπέρασμα ότι πέθαναν χιλιάδες αριστεροί γι αυτόν τον λόγο αμφισβητώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επε

Ευχαριστώ αλλά δεν ζήτησα να σχηματίσω άποψη, ένα ναι ή ένα όχι θα ήταν αρκετό.
Μακάρι να είχα το χρήμα (γιατί θα είχα και τον χρόνο) να κάνω αυτά που είπες.

Βρέ σύ ζητάς απο έναν Ανθρωπο πού ασχολειται καιρό με τέτοια ζητήματα να σού απαντήσει μέ ενα ´Ναι´ ή ένα ´Οχι´..
Σού προτεινει βιβλιογραφία και μετά λές ´Δεν έχω χρόνο´..

Σε τι θα ωφελήσει το Ναί ή το Οχι σκέτο και ειδικά σε μια συζήτηση στην Καφέ ενός Φορουμ??
Ειναι σάν να τού ζητάμε μιά Αποφατική Μονολεκτική Αποψη (Ναι ή Οχι)γιά να το εκμεταλλευτούμε στά δικά μας επιχειρήματα μετά.................

Όταν ρωτάω κάτι συγκεκριμένο, πχ έπαιξε χτες ο Παλέρμο απ την αρχή ή μπήκε αλλαγή, θα μου πεις δες τον αγώνα?

Ρε τα ξέρουμε αυτά, το συμπέρασμα ότι πέθαναν χιλιάδες αριστεροί γι αυτόν τον λόγο αμφισβητώ.

Αφού τούς περνούσαν Στρατοδικειό βρε .
Πάτησαν πάνω στο ´επιχειρημα´Ζαχαριάδη και τούς εστελναν Στρατοδικεια.
Και φυσικά οι άνθρωποι χωρίς κάν καλά-καλά να γνωρίζουν περί Μειονοτήτων και λοιπά ,λογω τής γνωστής Πιστης στο Κομμα δέχονταν οτι έλεγε ο Γ.Γραμματέας..
Πηγε τζάμπα πολύς κόσμος απο αυτή την ιστορία.

Όταν ρωτάω κάτι συγκεκριμένο, πχ έπαιξε χτες ο Παλέρμο απ την αρχή ή μπήκε αλλαγή, θα μου πεις δες τον αγώνα?

Αμα θές να μαθεις μονον για τον Παλέρμο οχι.

Αλλά δεν ειναι το ιδιο μέ ένα Ιστορικό θέμα.
Μοιάζει κάπως σαν αποπειρα εκμαίευσης μιάς Μονολεκτικής Απάντησης.

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Πρώτα ζητείς από κάποιον ειδικό να σου πει την άποψή του πάνω στο ζήτημα, σου απαντά εμπεριστατωμένα, ρωτώντας παράλληλα ευθέως πού το πηγαίνεις, και έρχεσαι τώρα όχι μόνο να εκβιάσεις μία μονολεκτική απάντησή του, αλλά και ταυτόχρονα να υποβιβάσεις το ζήτημα της δυσκολίας απάντησης στο ερώτημά σου, στο επίπεδο του τι έγινε χθες στο γήπεδο;

Και βρίσκεις μάλιστα πως δεν δείχνουν τα ανωτέρω ξεκάθαρη έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλιτή σου;

Δεν εχω παρακολουθησει απο την αρχη το νημα και ετσι ισως ειναι οφ τοπικ πλεον αυτο που θα πω. Κολλητος μου φιλος ηταν στην Κερατεα εκεινη την ημερα, αεροπορος. Μας εχει πει την πιο απιστευτη ιστορια για τα Ημια. Το ζουμι της ειναι το εξης. Ειχαν απασφαλιστει οι πυραυλοι, ειχαν "λοκαριστει" τα τουρκικα αεροπλανα και ειχε ανοιξει το κουτακι που μεσα εχει το κοκκινο κουμπι του "FIRE". Ο χειριστης ειχε βαλει το δακτυλο του απο πανω και περιμενε. Ειχαν εντολη μολις οι τουρκικα μαχητικα πλησιασουν σε καποια χλμ την Αθηνα, θα πατουσε το κουμπι. Τα εβλεπαν στο ρανταρ να πλησιαζουν. 3 δευτερολεπτα (κυριολεκτικα) πριν πατηθει το κουμπι, αναχαιτιστικαν απο ελληνικα μαχητικα. Το κουμπι θα το πατουσαν παντως και θα εριχναν τα τουρκικα μαχητικα. ΤΟΣΟ κοντα στον πολεμο ειχαμε φτασει, στα 3 δευτερολεπτα.

Αφού τούς περνούσαν Στρατοδικειό βρε .
Πάτησαν πάνω στο ´επιχειρημα´Ζαχαριάδη και τούς εστελναν Στρατοδικεια.
Και φυσικά οι άνθρωποι χωρίς κάν καλά-καλά να γνωρίζουν περί Μειονοτήτων και λοιπά ,λογω τής γνωστής Πιστης στο Κομμα δέχονταν οτι έλεγε ο Γ.Γραμματέας..
Πηγε τζάμπα πολύς κόσμος απο αυτή την ιστορία.

Όλοι Στρατοδικεία πέρασαν, ακόμα και οι Αριστεροί της Νότιας Ελλάδας.
Το ότι βρήκαν πάτημα κάποιοι, σίγουρα είναι απ τα λάθη του Ζαχαριάδη.

Μπορεί να μοιάζει για απόπειρα εκμαίευσης από κάποιον που δεν με ξέρει σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα.
Βέβαια, το τροπάριο το αλλάζω από δω και πέρα και θα αρχίσω κι εγώ τους χαρακτηρισμούς, κι ας μην έχω διαβάσει 15 τόμους εγκυκλοπαίδειας ούτε να έχω κάνω διατριβή στο Μακεδονικό, πιστεύω να μου το συγχωρήσετε.

Μπορεί να μοιάζει για απόπειρα εκμαίευσης από κάποιον που δεν με ξέρει σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα.
Βέβαια, το τροπάριο το αλλάζω από δω και πέρα και θα αρχίσω κι εγώ τους χαρακτηρισμούς, κι ας μην έχω διαβάσει 15 τόμους εγκυκλοπαίδειας ούτε να έχω κάνω διατριβή στο Μακεδονικό, πιστεύω να μου το συγχωρήσετε.

Aν υπάρχει μειονοτητα ή οχι δεν ειναι Χαρακτηρισμός αλλά γνώμη.

Η γνώμη σου είναι σεβαστή.
Αυτο τι σχεση εχει με χαρακτηρισμούς??

Πρώτα ζητείς από κάποιον ειδικό να σου πει την άποψή του πάνω στο ζήτημα, σου απαντά εμπεριστατωμένα, ρωτώντας παράλληλα ευθέως πού το πηγαίνεις, και έρχεσαι τώρα όχι μόνο να εκβιάσεις μία μονολεκτική απάντησή του, αλλά και ταυτόχρονα να υποβιβάσεις το ζήτημα της δυσκολίας απάντησης στο ερώτημά σου, στο επίπεδο του τι έγινε χθες στο γήπεδο;

Και βρίσκεις μάλιστα πως δεν δείχνουν τα ανωτέρω ξεκάθαρη έλλειψη σεβασμού προς τον συνομιλιτή σου;

Δεν μου απάντησε.
Και δεν είμαστε παιδάκια να προσπαθώ να το πάω κάπου, ή να εκβιάσω για μονολεκτική απάντηση. Εκτός αν κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Όσο για το παράδειγμα που έφερα για το γήπεδο, νομίζω ότι το χιούμορ θα ήταν κατανοητό.
Όσο για την έλλειψη σεβασμού που λες είναι ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ, και σαν ΓΔ θα έπρεπε πρώτα να παρατηρήσεις τον Βλασίδη για τους χαρακτηρισμούς του και μετά να βγάλεις πόρισμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρί

Το σχόλιό μου και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη είναι, απορία ψάλτου βηξ.

Συγνώμη και πάλι, αλλά....

όπως δεν μπορώ να πάω να διοικήσω την Coca Cola με τις πτωχές γνώσεις των οικονομικών του σχολείου, δεν είναι δυνατόν να μιλά ο οποιοσδήποτε και να εκφράζει άποψη βασισμένος σε ιδεολογήματα και σε υποθέσεις για την ιστορία, ούτε να κρίνει. Φυσικά και έχει το δικαίωμα, όμως το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι άλλοι να κρίνουν τη δική του άποψη ως ανεπαρκή στα βασικά.

Ξαναλεω και παλι, οτι δεν αναφερω αποψη δικη μου επι του θεματος, ουτε μεταφερω και υποστηριζω καμια αποψη γενικως. Πολυ περισσοτερο δεν βασιζω αποψη σε ιδεολογηματα και υποθεσεις. Απο που προκυπτει αυτο? Υπαρχει καπου γραμμενη δικη μου αποψη ωστε να κριθει κιολας αν ειναι βασιμη?

Επισης, εγραψα οτι δεν εχω διαβασει Ιστορια, δεν την γνωριζω (και δεν ασχολουμαι).

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι σαν παρατηρητης, δεν μπορει να μη μου βγαζουν το ματι τα εξης:

- παρολο που υπαρχουν διαφορετικες εκδοχες της Ιστοριας ο καθενας επιμενει οτι η δικη του ειναι η σωστη. Αν ολοι επιμενουν σε διαφορετικα πραγματα, ε δε μπορει, καποιος καπου κανει λαθος.
- πως ειμαστε σιγουροι οτι αυτοι που κανουν λαθος ειναι οι αλλοι και οι Ελληνικες θεσεις ειναι οι σωστες?
- η παραθεση συγκεκριμενων δεδομενων, απλα δεν αποδεικνυει την ορθοτητα του συνολου της εκδοχης
- προφανως ολες οι πλευρες καποια δεδομενα θα εχουν. Αυτα πως διερευνωνται και πως συνεκτιμωνται?

Και ενα αλλο, γιατι καποιος μπορει να αναφερει πολεις αλλης χωρας με Ελληνικο ονομα, αλλα οχι ελληνικη πολη με το ονομα σε αλλη γλωσσα?

Επισης, γιατι υπερηφανα μιλουμε για Ελληνες του εξωτερικου, αλλα αν καποιος μιλησει για αλλης εθνικοτητας πληθυσμο που διαμενει στην Ελλαδα, πεφτουμε να τον φαμε?