ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» στα Ιμια τον Ια

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Το μόνο σίγουρο , διασταυρωμένο από πολλές πλευρές , είναι ότι σε περίπτωση " καθαρής " εμπλοκής οι τουρκαλάδες έχαναν το 70 τα εκατό του ναυτικού τους σε χρόνο ντε τε !!

Ασ'το καλυτερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επε

Κατά τη γνώμη μου αυτές οι παλαιο-κουμουνιστικές περιγραφές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. (Ούτε ξέρω αν είχαν ποτέ.)

Σήμερα έχουμε ένα μάτσο βουλευτές που κατά το 90% ήταν στις νεολαίες στα πανεπιστήμια ή είναι παιδιά βουλευτών, δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους, είναι παντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε, δεν έχουν καμιά ουσιαστική άποψη, δεν έχουν καν μόρφωση γιατί όταν ήταν φοιτητές έπαιρναν ένα 5 λόγω κόμματος. Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά στα μπουζούκια. Αυτοί μοιράζουν τα κρατικά λεφτά σε γνωστούς, φίλους ή γλύφτες. Έχουν εξασφάλιση για όλη τους τη ζωή και πλήρη ασυλία για τα πάντα.

Ξέρω ότι δεν έχει μεγάλο βάθος η ανάλυσή μου αλλά δυστυχώς το πρόβλημα σήμερα είναι τόσο απλό!

Το Αεριτζιδικο Κεφαλαιο λεγεται και Μεταπρατικό.
Και αυτο δεν ξέρω αν ειναι Παλαιοκομμουνιστικό η δεν είναι αλλά πάντως ισχύει και ως τετοιο αναφέρεται και απο σύγχρονους Αναλυτές γιά Χώρες που δεν έχουν Οργάνωση ,δεν Παράγουν και δεν έχουν Βαρειά Βιομηχανία.
Η Ελλάδα ειναι μιά Χώρα πού δεν έχει Αστική Τάξη Δυτικού Τύπου και ως εκ τούτου θεωρείται Περιφερειακή Χώρα Μεταπρατικού Τύπου.
Ε τώρα εάν υπάρχει και ένα Ποσοστό Πολιτών πού επιθυμεί να ανατρέψει το Υπάρχον Ολιγαρχικό και κατ´επίφασιν Δημοκρατικό Καθεστώς μέ Δημοκρατικά Μέσα, ο 509 έχει καταργηθεί εδώ και Καιρό και έχουν και αυτοί το Δικαίωμα τού Εκφράζεσθαι.

Ανέκαθεν ήταν έτσι τα πράγματα. Από την εποχή της τουρκοκρατίας. Η ελληνική επανάσταση δεν θα άρχιζε καν, .... αν πρώτα δεν εξασφαλιζόταν με απόλυτη βεβαιότητα (όπως και έγινε), ότι οι τότε κοτσαμπάσηδες (και στη συνέχεια οι σημερινοί τους απόγονοι) θα εξακολουθούσαν να έχουν την εξουσία και να κυβερνάνε όπως αυτοί ήθελαν (και είχαν συνηθίσει με τους τούρκους).

Την περιοδο των Ιμιων ειχα την τυχη και ατυχια συναμα να υπηρετω τη θητεια μου σε μεγαλη μοναδα απο αυτες που κινητοποιουνται σχετικα γρηγορα σε τετοιες καταστασεις. Λογω της συμπτωματικης απουσιας μονιμου αξιωματικου στην υπηρεσια μου ημουν προισταμενος. Εκεινη την περιοδο ειχαμε και ασκηση επι χαρτου δεν θυμαμαι το ονομα της ασκησης. Εζησα την κατασταση και την κινητοποιηση στην αιθουσα πολεμου και ειδα με τα ματια μου τι εγινε. Δεν πρεπει φανταζομαι να πω τιποτε λεπτομερειες αλλα τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι οπως περιγραφονται στο αρθρο και στην αισθηση που παει να περασει, το οποιο εμενα μου εκανε κακιστη αισθηση (για να μην πω βαριες κουβεντες και φαω μπαναρισμα)....

Από τό βιβλίο τών Μιχ.Ιγνατίου και Α.Έλλις..

%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B13.png

%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B14.png

πηγή

Πάντως για κανέναν απ τους δεκάδες εργάτες που πεθαίνουν κατά καιρό ενώ κάνουν την δουλειά τους δεν έχει γίνει τόσος ντόρος και δεν έχει πέσει τόοοοοοοοοοοσο "κλάμα". Θα μου πείτε, αφού πουλάει, καλά κάνει και γίνεται τόσος ντόρος.
Φυσικά, αφού έχουμε τεράστια έλλειψη από "ήρωες" και ήρωες, πρέπει να δημιουργούμε κάποιους, ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται και πολιτικοί λόγοι (ένθεν και ένθεν).

Δημήτρη τι εννοείς? Ποιός έγινε ήρωας εκείνη τη βραδιά? Οι νεκροί?

Όσο για τους πολιτικούς λόγους (και από τις δύο πλευρές), προσωπικά δεν θυμάμαι να έχουμε δημιουργήσει τεχνιτή κρίση, σαν αυτές που δημιουργούν κάθε τρείς και λίγο οι Τούρκοι στρατηγοί για να ελέγχουν την εξουσία στη Γείτονα χώρα. Και δεν έχω λόγω φυσικά να υποστηρίξω το Ελληνικό πολιτικό σύστημα!

:offtopic: Για τους θανάτους εργατών που αναφέρεις, ποιός να το δημοσιοποιήσει για να κλάψουμε?
Αυτοί που τους "σκοτώνουν"? Ή αυτοί που πρέπει να επενδύσουν σε μέτρα ασφάλειας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας?

-bye-

Την περιοδο των Ιμιων ειχα την τυχη και ατυχια συναμα να υπηρετω τη θητεια μου σε μεγαλη μοναδα απο αυτες που κινητοποιουνται σχετικα γρηγορα σε τετοιες καταστασεις. Λογω της συμπτωματικης απουσιας μονιμου αξιωματικου στην υπηρεσια μου ημουν προισταμενος. Εκεινη την περιοδο ειχαμε και ασκηση επι χαρτου δεν θυμαμαι το ονομα της ασκησης. Εζησα την κατασταση και την κινητοποιηση στην αιθουσα πολεμου και ειδα με τα ματια μου τι εγινε. Δεν πρεπει φανταζομαι να πω τιποτε λεπτομερειες αλλα τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι οπως περιγραφονται στο αρθρο και στην αισθηση που παει να περασει, το οποιο εμενα μου εκανε κακιστη αισθηση (για να μην πω βαριες κουβεντες και φαω μπαναρισμα)....

πεστα χριστιανέ μου μην κολλάς :operator:

Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Θά τό κοιτάξει κι αυτό άμεσα ό νέος Υπουργός...
Ακούς εκεί Έλληνας αξιωματικός νά δακρύζει γιά ένα βρωμόπανο...νά προσεύχεται στήν Παναγία..νά τραγουδάει τόν Εθνικό Ύμνο..
Νά τού κοπεί ή σύνταξη πάραυτα.

Ποια σύνταξη??

Μετά όλα τα αναίσχυντα και κατάπτυστα που ανέφερες, παίρνει ακόμα σύνταξη???:eek::eek::eek:

Εεεε, ποτέ, που έλεγε και μια ψυχή.......-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού

Το Αεριτζιδικο Κεφαλαιο λεγεται και Μεταπρατικό.
Και αυτο δεν ξέρω αν ειναι Παλαιοκομμουνιστικό η δεν είναι αλλά πάντως ισχύει και ως τετοιο αναφέρεται και απο σύγχρονους Αναλυτές γιά Χώρες που δεν έχουν Οργάνωση ,δεν Παράγουν και δεν έχουν Βαρειά Βιομηχανία.
Η Ελλάδα ειναι μιά Χώρα πού δεν έχει Αστική Τάξη Δυτικού Τύπου και ως εκ τούτου θεωρείται Περιφερειακή Χώρα Μεταπρατικού Τύπου.
Ε τώρα εάν υπάρχει και ένα Ποσοστό Πολιτών πού επιθυμεί να ανατρέψει το Υπάρχον Ολιγαρχικό και κατ´επίφασιν Δημοκρατικό Καθεστώς μέ Δημοκρατικά Μέσα, ο 509 έχει καταργηθεί εδώ και Καιρό και έχουν και αυτοί το Δικαίωμα τού Εκφράζεσθαι.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω προτάσεις έχω αντιρρήσεις και σημαντικές διαφωνίες. Άσε που μου θυμίζει κάπως Οδηγητή της δεκαετίας του 80! Αλλά να μην το αναλύσω, δεν θα βγάλουμε άκρη, απλώς τα βλέπουμε διαφορετικά.

Άλλωστε στα περισσότερα κατά βάση συμφωνώ! Απλώς η ορολογία σα να υπονοεί ότι το "κεφάλαιο" (οποιασδήποτε μορφής) χειραγωγεί τους πολιτικούς.

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι πολιτικοί μας είναι παντελώς ανίκανοι, όχι ότι κάποιοι "δεν τους αφήνουν" να κάνουν αυτά που θέλουν. Είναι εντελώς διαφορετικά προβλήματα...

Από την άλλη, δεν επέβαλε το κεφάλαιο την έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής παραγωγής. Το αντίθετο έγινε. Με τόσο ασόβαρο κράτος πως να φτιάξεις σοβαρούς παραγωγικούς οργανισμούς; Δεν γίνεται. Οι νόμοι είναι άλλα αντί άλλων και αλλάζουν σε μια νύχτα, χωρίς λόγο. Ένας κομματάρχης που στράβωσε μπορεί να διαλύσει οτιδήποτε (πχ. ΕΙΕ, ή Δημόκριτο ... παραλίγο ...).

Για μένα οι ανίκανοι πολιτικοί είναι η πηγή του κακού και όχι το κεφάλαιο. Άλλωστε το κεφάλαιο θέλει να βγάλει λεφτά, δεν το κρύβει αυτό. Αντίθετα τους πολιτικούς τους βγάζουμε για να μας προστατεύουν και να φροντίζουν το λαό... και φροντίζουν μόνο τον εαυτό τους. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Μόλις άκουσα κάτι περί "απελευθέρωσης τής Κύπρου από τήν εξάρτιση στίς μητέρες πατρίδες καί από τά στρατεύματα κατοχής" καί έμεινα..

Μπά..μάλλον λάθος έκανα στή μετάφραση.

Πες τα Σταυρο,θελουμε να μαθουμε.

Δημήτρη τι εννοείς? Ποιός έγινε ήρωας εκείνη τη βραδιά? Οι νεκροί?

Τους έκαναν "ήρωες" τα κωλοκάναλα, με μουσικές, αφιερώματα, ρεπορτάζ κλπ κλπ.
Έβγαιναν για πάρα πολύ καιρό στη TV διάφοροι και εξυμνούσαν το ήθος τους, την συνέπεια τους κλπ.
Και έβγαιναν και κάτι πικραμένοι και μίλαγαν για το άδικο κράτος (που είναι), μίλαγαν για σύμβολα, για σημαίες, για το υπερήφανο μας Έθνος που ντροπιάστηκε και άλλα πολλά τέτοια (λες και δεν ντροπιαζόμαστε συνέχεια για 1002 πράγματα, αυτό μας μάρανε).
Συνεχίζω με offtopic: Αν υπάρχει ένας λόγος, λέω ΑΝ, που χάρηκα επειδή βγήκε το ΠΑΣΟΚ είναι γιατί θα δω όλους αυτούς τους "αντικειμενικούς", να εκφράζουν τα πραγματικά πολιτικά τους αισθήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί τ

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ότι οι πολιτικοί μας είναι παντελώς ανίκανοι, όχι ότι κάποιοι "δεν τους αφήνουν" να κάνουν αυτά που θέλουν. Είναι εντελώς διαφορετικά προβλήματα...

Από την άλλη, δεν επέβαλε το κεφάλαιο την έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής παραγωγής. Το αντίθετο έγινε. Με τόσο ασόβαρο κράτος πως να φτιάξεις σοβαρούς παραγωγικούς οργανισμούς; Δεν γίνεται. Οι νόμοι είναι άλλα αντί άλλων και αλλάζουν σε μια νύχτα, χωρίς λόγο. Ένας κομματάρχης που στράβωσε μπορεί να διαλύσει οτιδήποτε (πχ. ΕΙΕ, ή Δημόκριτο ... παραλίγο ...).

Για μένα οι ανίκανοι πολιτικοί είναι η πηγή του κακού και όχι το κεφάλαιο. Άλλωστε το κεφάλαιο θέλει να βγάλει λεφτά, δεν το κρύβει αυτό. Αντίθετα τους πολιτικούς τους βγάζουμε για να μας προστατεύουν και να φροντίζουν το λαό... και φροντίζουν μόνο τον εαυτό τους. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Mα οταν μιά Χώρα δεν έχει κάν περάσει απο φάση Αστικού Εκσυγχρονισμού πώς περιμένεις να συμβούν ολα αυτά πού λές???

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ακούμε τι λέγεται στα (κωλο)κάναλα.
Εκεί που ο καθένας πουλάει μούρη με τα "βαρυσήμαντα" και "τσιτάτα" και συχνά βρίσκει αφορμές για αντιπολιτευτικές κορώνες.
Στη συνέχεια βέβαια κάνει και μια δημοσκόπηση για να δεί αν έπιασε το κόλπο...

Τσάμπα ελπίζεις Δημήτρη. Οι μαιντανοί έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και πολύ περισσότερο τα κανάλια που τους συντηρούν.

-bye-

Τους έκαναν "ήρωες" τα κωλοκάναλα, με μουσικές, αφιερώματα, ρεπορτάζ κλπ κλπ.
Έβγαιναν για πάρα πολύ καιρό στη TV διάφοροι και εξυμνούσαν το ήθος τους, την συνέπεια τους κλπ.
Και έβγαιναν και κάτι πικραμένοι και μίλαγαν για το άδικο κράτος (που είναι), μίλαγαν για σύμβολα, για σημαίες, για το υπερήφανο μας Έθνος που ντροπιάστηκε και άλλα πολλά τέτοια (λες και δεν ντροπιαζόμαστε συνέχεια για 1002 πράγματα, αυτό μας μάρανε).
Συνεχίζω με offtopic: Αν υπάρχει ένας λόγος, λέω ΑΝ, που χάρηκα επειδή βγήκε το ΠΑΣΟΚ είναι γιατί θα δω όλους αυτούς τους "αντικειμενικούς", να εκφράζουν τα πραγματικά πολιτικά τους αισθήματα.

Θες να πείς πώς το ΠΑΣΟΚ εκφράζει κάποιου ειδους Αρχές υπέρ τής Εθνικής Ανεξαρτησίας και οσα ανέφερε στην αρχική του διακήρυξη??
Μα εκει μέσα τούς πρωτους πολιτικούς πού δεν θέλουν να βλέπουν ειναι Ανθρωποι σαν τον Γιάννη Καψή και τον Κάρολο Παπούλια.
Τα Συμβολα μια Χαρά ειναι...
Οι Ανθρωποι που και καλά τά εκπροσωπούν ειναι το προβλημα..
Προσωπικά πάντως δεν εχω καμιά ορεξη νά γινει η Χωρα μου ενα ακομα Αστεράκι στην Αμερικανικη Σημαία.-bye--bye-
off-topic:Ετσι και αλλοιώς δεν με αφορουν οι δυο ´μονομάχοι´.........
Ξερεις πολύ καλά πώς διατηρώ ακομα την αφελεια να πιστευω σε Εθνική Ανεξαρτησια,Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αμεση Δημοκρατία λέξεις σχεδόν απαγορευμένες που σε λίγο θά αφαιρεθούν απο την Γλώσσα γιατι πλέον προτιμάται ο Παγκοσμιοποιητικός Χυλός τής Αφασίας και τού Life-Style........
Και οποιανού αρέσει απο τούς ´εκσυγχρονισταράδες´που θεωρούν πώς η Χωρα μου συνορευει με το Βέλγιο και νομιζουν πώς θα γινουμε ´Δανία τού Νότου´..................:flipout::flipout:

Δεν με κατάλαβες Σπύρο.
Η αναφορά μου στο ΠΑΣΟΚ έγινε μόνο και μόνο για αυτούς που τόσο καιρό δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα.

Δεν με κατάλαβες Σπύρο.
Η αναφορά μου στο ΠΑΣΟΚ έγινε μόνο και μόνο για αυτούς που τόσο καιρό δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα.

To Eργο εχει πολύυυυ δρομο ακομα.
Τωρα θα δούμε άλλους να δικαιολογουν τα αδικαιολογητα.Ποσες φορές ρε σύ δεν τοχεις δει αυτό το χιλιοπαιγμένο έργο???
Sorry για το off-topic.
Γυρνάμε στο θέμα μας.

Την βδομάδα αυτή ήμουν Τουρκία(Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη).

Θα ήθελα να πληροφορήσω όσους αναμασούν τα περί "Τουρκαλάδων",ότι ήδη -άσχετα απο άλλους οικονομικούς δείκτες-,ότι διαθέτουν σε αφθονία άριστης κατάρτισης μηχανικούς και γενικά εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό,ότι φτιάχνουν αυτοκίνητα,πλοία και συναρμολογούν αεροπλάνα.Η εικόνα των πόλεων,προσεγγίζει με γοργούς ρυθμούς τα μέσα αστικά δυτικά πρότυπα κι οι μαχαλάδες σιγά-σιγά δίνουν την θέση τους σε πυκνά οικοδομικά τετράγωνα με πολυόροφα κτίρια.Οι τουρίστες που συνάντησα,είναι πολλοί περισσότεροι απο αυτούς που βλέπεις στην Αττική κι υψηλών εισοδημάτων...

Οι σύγχρονη μεσοαστική τους τάξη,αποτελείται απο έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους,χωρίς εθνικιστικούς και θρησκευτικούς φανατισμούς.Τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της χώρας τους κι είναι περήφανοι γι' αυτήν.

Κάνετε τις σχετικές συγκρίσεις με τα εδώ κι αφήστε αυτούς κι άς αρχίσουμε όλοι να συνειδητοποιούμε πόσο "ελληναράδες" είμαστε εμείς...

Η Τουρκία εδώ και χρονια είχε μιά μερίδα Δυτικοθρεμένη και μορφωμένη καθώς επίσης ένα Στρατιωτικό Κατεστημένο μέ Σπουδές Υψηλού επιπέδου.
Αυτό δεν σημαίνει πώς ειναι Μιά Χώρα Δημοκρατική και αυτό φαινεται απο το πώς αντιμετωπίζει τεράστιες Μειονότητες ,οπως τούς Κούρδους και τούς Αλεβίτες.
Επίσης η Τουρκία ,ως εκ τής γεωγραφικής της θέσης αποτελεί τον Χωροφύλακα τών Η.Π.Α και επομένως έχει την δυνατότητα να κανει και την ´δύσκολη´όταν κάποιες φορές τά συμφέροντά της Συγκρούονται μέ τούς Αμερικανούς.
Η Νέα Αστική Ταξη που αναπτύσσεται εκεί σαφώς και προβάλλει επιθυμίες ανασύστασης τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,οχι απαραιτήτως μέ Πολεμικά μέσα(που και αυτό ειναι δυνατό,άν απαιτηθεί)αλλά μέ Οικονομικά.
Η Επιλογή Νταβούτογλου τετοιους σκοπούς έχει.
Αναμφισβήτητα πάντως ενδιαφέρεται γιά τά Συμφέροντά της,αλλά σαφώς ειναι Χώρα πού πρεσβευει ακόμα την Ιδεολογια τού Παντουρκισμού τού Κεμάλ ,χωρις την οποία θάχε πολλά προβλήματα.
Επομένως ,αλλο η ανάπτυξη τής Τουρκίας ως Χώρας και άλλο οι Τακτικές Επιδιώξεις της που παραμένουν ,οχι μονον Σταθερές ,αλλά και επι τής Ουσίας Διευρυμένες.
Εξυπακούεται πώς η αναφορά γινεται στην Πολιτική τής Τουρκίας και οχι στούς κατοίκους της .
Απ´εκεί και πέρα ας δουμε οντως πώς η δική μας Χώρα θα διαφυλάξει τά δικά της Συμφεροντα γιά να μήν γινει Δορυφόρος μιάς Ισχυρότερης Χωρας οπως ειναι η Τουρκία.............

Last edited: