ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» στα Ιμια τον Ια

Την νύχτα εκείνη δεν θυμάμαι καμία από τις παλικαριές που αναφέρει το κείμενο.
Τώρα αν στο ναυτικό είναι περισσότερο παλικαριά από το πεζικό δεν το γνωρίζω.
Mπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το μόνο που δεν χρειαζόμασταν εκείνη την νύχτα ήταν πόλεμος.

Την νύχτα εκείνη δεν θυμάμαι καμία από τις παλικαριές που αναφέρει το κείμενο.
Τώρα αν στο ναυτικό είναι περισσότερο παλικαριά από το πεζικό δεν το γνωρίζω.
Mπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το μόνο που δεν χρειαζόμασταν εκείνη την νύχτα ήταν πόλεμος.

Να πω ένα γαργαλιστικό? Λοχαγός, υπεύθυνος μονάδας σε ακριτικό νησί. Εκείνη τη νύχτα που όλη η μονάδα ήταν σε θέση μάχης στο βουνό είχε κλειστεί στη σκηνή του και μονολογούσε "Θα πεθάνουμε όλοι, θα πεθάνουμε όλοι..."

Ευτός ο άνθρωπος θα μας οδηγούσε στο πόλεμο...:BDGBGDB55:

Να πω ένα γαργαλιστικό? Λοχαγός, υπεύθυνος μονάδας σε ακριτικό νησί. Εκείνη τη νύχτα που όλη η μονάδα ήταν σε θέση μάχης στο βουνό είχε κλειστεί στη σκηνή του και μονολογούσε "Θα πεθάνουμε όλοι, θα πεθάνουμε όλοι..."

Ευτός ο άνθρωπος θα μας οδηγούσε στο πόλεμο...:BDGBGDB55:

:grinning-smiley-043

Τώρα εσύ με τσιγκλάς να γράψω … θα κρατηθώ όμως γιατί μπορεί να μας διαβάζουν και κατάσκοποι. :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Χώρια που θα στεναχωρήσω αρκετούς.

Το ότι πάρα πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τον τραγικό θάνατο 3 συνανθρώπων μας για να εξυπηρετήσουν τις όποιες σκοπιμότητες τους, εμένα προσωπικά μου λέει πολλά.
Επίσης το ότι ο κακομοίρης ο Σημίτης έφτασε στο σημείο να ευχαριστήσει δημόσια τους Αμερικάνους, μου δημιούργησε (όπως σε πολλούς ακόμα) ένα αίσθημα ντροπής, αλλά και προβληματισμού για την ικανότητα μας σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Τώρα, επειδή έχουμε δημοκρατία (λέμε τώρα) ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Έτσι βλέπουμε κάποιοι να έχουν γνωστούς "μέσα" στα κέντρα αποφάσεων, να ξέρουν μυστικά που τους τα εμπιστεύτηκε ο Χ επιτελάρχης, να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γινόταν κλπ κλπ.
Βέβαια, δεν μπορούν να πουν πολλά δημόσια, ξέρετε γιατί.
Η Ιστορία πρέπει να μας γίνει μάθημα (τι είπα τώρα ε?) και έχει αποδείξει ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον γείτονα μας και ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Πάντα οι πόλεμοι γίνονταν για τους λίγους.
Και τα περασμένα μεγαλεία είναι καιρός να τα βάλουμε εκεί που αξίζουν και να μην τα επικαλούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι γιατί αν δεν υπήρχε ο Κάνιγγ δεν θα μιλάγαμε Ελληνικά.

Εγω δε καταλαβαινω γιατι αν καποιος θελει ενα Ελληνικο νησι, δε στελνει εναν επιχειρηματια του να το αγορασει;

Να χυθει αιμα για τα Ιμια και μετα δακρυα χαρας απο τα γειτονικα νησια, γιατι ακουστηκε οτι θα το αγορασει η Madonna.

Το θέμα είναι το πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα για να μην φτάνουμε σε γεγονότα όπως τα Ημια.Παρόμοια κείμενα ''πρέπει''να δημοσιοποιούνται για να αντισταθμίζουν τα μόνο στραβά των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας ώστε να δίνει ένα νόημα σ αυτούς τους ''χαζούς'' που υπηρετούν αυτά.Μην μου πείτε ότι είναι μόνο το χρήμα.
Πραγματικά εκπλήσσομαι απο τις γνώσεις μερικών μελών ακόμη και σε επιχειρησιακό επίπεδο.Ίσως εντέλει αυτό να είναι το πιο μεγάλο κουσούρι του Ελληνα,το να ξέρει τα πάντα.-bye-

TO επιχειρησιακό επίπεδο σε ορισμένους τουλάχιστον τομείς δεν είναι τόσο ρδελο όσο δείχνει η πρώτη εικόνα που αποκομίζει κάποιος με την
επαφή του με το στράτευμα σαν έφεδρος ( κακώς κείμενα ασφαλώς χιλιάδες υπάρχουν !!)

το να πετάνε σε 5 λεπτά αεροσκάφη πλήρη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ! 24 ωρες 365 μέρες το χρόνο δεν είναι τόσο απλό

η αν δεις τι συμβαίνει μέσα σε φρεγάτα εν ωρα άσκησης θα πάθεις πολιτισμικό σοκ

απο την άλλη έχουμε και τις χιλιάδες αναμνήσεις της χειρότερης δημόσιας υπηρεσίας που γέννησε πότε το Ελληνικό κράτος .... τον Ελληνικό στρατό ...

ΙΣΩΣ κάποιες από τις άχρηστες και σιχαμένες στιγμές της ζωής μου να βρίσκονται μέσα σε εκείνη τη διετή περίοδο που υπηρέτησα

είχα και εγώ :flipout: την τύχη να περάσω όμορφες στιγμές στην κρίση του 87 με το χορα

ανάμεικτα συναισθήματα .... ρε που πάμε ? 20000 άντρες μόνοι μας

Είναι λυπηρό το ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιζητούν τη λύση της πολεμικής σύρραξης με οποιοδήποτε κόστος.

Ένας πόλεμος θα είχε τελείως διαφορετικές επιπτώσεις στην τότε κοινωνία από την κοινωνία του 1821 ή του 1897.Οι πολεμικές συρράξεις δεν έχουν μέσα τους μόνο ηρωισμούς και κατορθώματα (με τις σύχγρονες τακτικές αμφιβάλλω αν μπορούν να υπάρξουν) έχουν ανθρώπινο πόνο, αγριότητες και ανάπτυξη που σταματάει για χρόνια, ίσως και δεκατίες.Παραδείγματα άπειρα, σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

Φυσικά θυμάμαι τη συνέτευξη στο studio του mega ενώ γινόταν χαμός, το ελικόπτερο που έπεσε, το "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους".

Ίσως το επιμύθιο της ιστορίας δεν θα το διδαχτούμε ποτέ.Έχουμε δείξει άλλωστε τι κακοί μαθητές είμαστε

Δεν αμφισβητώ το συναίσθημα και την αγωνιστικότητα του αξιωματικού αλλά το επίπεδο της γνώσης των πραγματικών γεγονότων.
Ειδικά μετά τόσα χρόνια θα έπρεπε να ψάξει τη δήλωση του Πάγκαλου γνώστη του παρασκηνίου και θαμώνα διεθνών λεσχών που είπε "ότι και να κάναμε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο" όπως και το άλλο για το αίμα των παιδιών του λαού που δεν πρέπει να χύνεται άδικα κλπ.
Οπως και να ρωτήσει συναδέλφους του της Αεροπορίας τότε για τη "αφλογιστία" που έπαθαν όπως είπε ένας πολιτικός στη βουλή τα Ελληνικά και Τούρκικα F16 που ήταν από επάνω τότε.
Eπίσης δεν υπάρχουν και μάρτυρες από πλευρας Τούρκων. Όλοι οι Τούρκοι κομάντος που ήταν επάνω στο νησί και έχουν λόγο για τη πτώση του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν 'όλοι σε "ατύχημα" σε στρατιωτική άσκηση...
Εκεί στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων δεν τους έμαθαν ότι ο "διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες'"....

Last edited:
Στους συμφεροντολογους... "φιλελληνες" δεν χρωσταμε τιποτα...!!!....εκτος...κατι Δανεικα! -bye-

Η Αληθεια ειναι πώς η Γλώσσα δεν είχε χαθεί και μέσα στούς ´σκοτεινούς´Καιρούς.
Το οτι κάποιοι εφηυραν Ανιστόρητες Θεωρίες περί Μετα-Κένωσης κάνοντας Λογικά και Ιστορικά Αλματα Αιώνων για να ´βολέψουν´τά περί ελλείψεως Ελληνικής Συνειδησης τών υποταγμένων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία επί 400 χρόνια ,μπορεί νάχουν ´μοδέρνα´οπτική αλλά δέν στέκουν .
Αυτό πού έχει ενδιαφέρον πάντως ειναι πώς οι ιδιοι ´Ιστορικοί´δέν λένε κουβέντα περί Ασυνέχειας γιά Ιστορικούς Λαούς οπως ειναι οι Κινέζοι και οι Εβραίοι(και μάλιστα οι τελευταίοι έχουν ως συνδετικό στοιχείο μονον την Θρησκεια τους και οχι την Γλώσσα)...
Eδώ μονον τούς έχει πιάσει η ´Μοντερνιά´...
Φαντάζομαι το τι θα ακούγαμε άν είμασταν Εβραίοι δηλαδή άν μάς συνέδεε μονον το Ομοθρησκο και οχι η Γλώσσα.
Εξυπακούεται,γιά τούς ´καχύποπτους,´πώς οι αναφορές δεν γινονται μέ Φυλετικά(πού κατά την γνώμη μου παραπέμπoυν σέ επικίνδυνες θεωρίες) ,αλλά μονον με Πολιτιστικά και Γλωσσικά Κριτήρια.

Last edited:
To παράδειγμα της γλώσσας ήταν μόνο και μόνο επειδή αναφέρθηκε πριν.
Πάντως δεν μου λέει και τίποτα η γλώσσα, εκτός αν θεωρούμε πολλούς Μικρασιάτες, πολλούς Μακεδόνες, πολλούς Αρβανίτες, πολλούς Βλάχους ως μη Έλληνες επειδή δεν ήξεραν Ελληνικά.
Η ουσία του ποστ μου ήταν πως αν δεν υπήρχε Κάνιγγ, δεν θα υπήρχε Ελληνικό Κράτος, τουλάχιστον εκείνη την εποχή.
Όσο για την Ελληνική συνείδηση Σπύρε, υπήρχε, άσχετα αν δεν ήταν κοινή.

To παράδειγμα της γλώσσας ήταν μόνο και μόνο επειδή αναφέρθηκε πριν.
Πάντως δεν μου λέει και τίποτα η γλώσσα, εκτός αν θεωρούμε πολλούς Μικρασιάτες, πολλούς Μακεδόνες, πολλούς Αρβανίτες, πολλούς Βλάχους ως μη Έλληνες επειδή δεν ήξεραν Ελληνικά.
Η ουσία του ποστ μου ήταν πως αν δεν υπήρχε Κάνιγγ, δεν θα υπήρχε Ελληνικό Κράτος, τουλάχιστον εκείνη την εποχή.
Όσο για την Ελληνική συνείδηση Σπύρε, υπήρχε, άσχετα αν δεν ήταν κοινή.

Μα ολοι οσοι αναφέρεις συμμετειχαν στην λεγόμενη Ελληνική Παιδεία.Και ακριβως επιτηδες την διεχώρισα απο φτηνές φυλετικές θεωρίες..
Κανείς απο τούς παραπάνω δεν αρνηθηκε οτι ειναι Ελληνας...
Δεν υπάρχει Βλάχος ή Αρβανίτης ή Μακεδόνας που θεωρεί πώς εχει ξεχωριστή καταγωγή ή πού διεκδικεί ´αυτονομία´..
Ως πρός το ευτυχές αποτέλεσμα της Επανάστασης τού 21 έπαιξε σημαντικό ρολο η Διεθνής Κοινή Γνώμη τής Ευρώπης αλλά και ο Συσχετισμός δυνάμεων τής Εποχής,που ομως μην ξεχνάς πώς στην Αρχή ήταν αρνητικός μέ τον Μέτερνιχ και την Ιερά Συμμαχία.
Στην συνέχεια και επειδή τά συμφέροντα άλλαξαν και πολλοί Μεγάλοι ήθελαν απο την Πίτα τής καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,πέτυχε και η Ελληνική Επανάσταση.
Μην ξεχνάς ομως πώς το Ελληνικό Κρατίδιο μετά την δολοφονια τού Καποδίστρια στήθηκε πάνω σε εντελώς Βαυαρικά Πρότυπα και επικράτησαν οι Πολιτικάντηδες και οχι οσοι συμμετείχαν στην Επανάσταση.
Για να μήν αναφερθούμε και στην δημιουργια τού Αυτοκέφαλου τής Ελληνικής Εκκλησιας πού κάκιστα χωρισε την εγχώρια Εκκλησια απο το Πατριαρχείο και που αυτή την αποφαση ακομα την πληρώνουμε.
Βάλε και τη Ιδρυση Αγγλικών Σχολειων γιά τά παιδιά τών Κοτζαμπάσηδων ,βάλε και Ιεραπόστολους Μισιονάριους που ηρθαν γιά Προσηλυτισμό ,οπότε ναι μέν φτιάχτηκε Κρατίδιο αλλά οι βάσεις απο τοτε ησαν σαθρές.

Last edited: