Inception

Μια εκτιμιση ?

ΜΗΝ ανοιξεις το spoiler εσυ που δεν εχεις δει την ταινια !!

Aν πουμε οτι τοσο ο Κομπ, οσο και ο Σαιτο δεν ξυπνησαν, αλλα απο την στιγμη που ξυπνησε ο Κομπ στο αεροπλανο ειναι ονειρο, γιατι ο Σαιτο γερασε (τελευταια σκηνη - σαν την πρωτη δλδ), ενω ο Κομπ οχι ?

Η πολυσυζητημένη τελευταία σκηνή δυστυχώς δεν με ενθουσίασε καθόλου. Την θεώρησα πολύ κοινότυπη! Το δυνατό σημείο της ταινίας, κατά την γνώμη μου, είναι η “εμφύτευση της ιδέας” (βασικά η αποκάλυψη του λόγου που ο πρωταγωνιστής με βεβαιότητα από την αρχή υποστηρίζει πως μπορεί να συμβεί.! )
Είναι μια πολύ εμπορική ταινία,(έγινε δηλαδή εμπορική μετά το “γυάλισμα “ του σεναρίου), που ενώ θα μπορούσε χρησιμοποιώντας μια όντως ενδιαφέρουσα και αρκετά πρωτότυπη ιδέα να πάει σε βάθος, αναλώθηκε σε σκηνές “Σταλόνε” (Στα χιόνια κοιμήθηκα!)

Πήγα προετοιμασμένος να ανεχτώ τον DiCaprio για ένα δίωρο, αλλά παραδόξως δεν με ενόχλησε!
Πάρα πολύ καλή η μουσική του Zimmer

Καλή ταινία αλλά περίμενα εγκεφαλικό "οργασμό" που τελικά δεν είχα... Είχε ένα τόσο ωραίο θέμα (όνειρα) που ψιλοξενέρωσα που γέμισε με εκρήξεις και άλλες συνήθισμένες αλλά καλογυρισμένες μπούρδες δράσης. Θα προτιμούσα κάτι πιο σουρεαλιστικό...

μια και εχει περασει λιγο ο καιρος απο την ταινια,και αρκετοι την εχουν δει,αντε να πω και εγω δυο λογια.
Καταρχην για το πολυσυζητημενο φιναλε.Κατα τη γνωμη μου ηταν ενα εξυπνακιστικο τρικ.Δεν λεω εξυπνο γιατι δεν ηταν.Οπως εγραψε κι ο Μπαιρα πιο πανω ηταν ανυποφορα κλισε.Για τον απλουστατο λογο οτι δεν προσφερει τιποτα στην ταινια.Σαν να λεμε ας βαλουμε κι αυτο ετσι για να πειραξουμε λιγο το κοινο.Τριχες.Και δυστυχως σου χαλαει και τη διαθεση που εχεις για την υπολοιπη ταινια.
Η οποια δεν ηταν κακη.Το αντιθετο.Μια εξυπνη ιδεα,αρκετα πρωτοτυπη που θα μπορουσε βεβαια να γινει πολυ πιο φιλοσοφικη και σουρεαλ,οπως εγραψε και ενας φιλος.Δεν εγινε γιατι ο Νολαν εχει αλλες προτεραιοτητες και μια βασικη ειναι να περασει την ταινια σε μεγαλο κοινο.Το εχει αυτο ως σκηνοθετης,γενικως.Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο.Σ'ολες τις ταινιες του θελει να κανει ενηλικο μεν σινεμα,αλλα για τους πολλους.Τα εξαιρετικα Μπατμαν απειχαν πολυ απο το να θεωρηθουν comic,μαλλον crime thriller ηταν,πετυχαν ομως απολυτα το στοχο τους επειδη η αντιθεση δουλεψε.Και εδω το ιδιο ηθελε να κανει.Να μπολιασει ενα σουρεαλ,φιλοσοφικο και μεταφυσικο θεμα (ο ελεγχος των ονειρων) με ενηλικη διασκεδαση.Και το πετυχε αρκετα.
Ειναι πολυ καλος σκηνοθετης ο Νολαν.Και ξερει να φτιαχνει εξαιρετικες σκηνες και ατμοσφαιρα.Απο εκει και περα ομως η ταινια χωλαινει γιατι χανεται αρκετα το μετρο,γινεται παραπανω θορυβωδης και περιπετειωδης,σε συγκριση με το θεμα της και εχει, επαναλαμβανω,και αυτο το εντελως αστοχο κλεισιμο του ματιου στο φιναλε (και καλα σας δουλευα σ'ολη την ταινια) που σου χαλαει τη διαθεση.Επαναλαμβανω θεωρω τον Νολαν πολυ καλο σκηνοθετη.Αλλα η ταινια δεν ειναι αριστουργημα ουτε βεβαια πατατα.Ειναι ενας ωραιος συμβιβασμος,αρκετα πρωτοτυπος και η επιτυχια της δειχνει οτι ο κοσμος θελει και κατι παραπανω απο ενα απλο μπαμ,μπουμ.Βεβαια αν ηταν ο Γκιλιαμ ή ο Αρονοφσκι (ή γιατι οχι και ο Φιντσερ) στη θεση του Νολαν πιθανον να ηταν αλλιωτικη σαν ταινια(και καλυτερη).Απο την αλλη θα μπορουσε να ειναι ο Ρολαντ Εμεριχ οποτε παλι καλα...

Οσον αφορα τον Ντι Καπριο θα γινω λιγο κακος αλλα απο ποτε η μιζερη,κλαψομ.....κη φατσα θεωρειται σοβαρη ερμηνεια?Γιατι εγω,οπως και στην προηγουμενη ταινια του (Shutter Island) αυτο εισεπραξα...

Last edited:
Συνοπτικά. Έξυπνο (briliant ορισμένες φορές), μπορούσε να έχει λιγότερο δράση και πιστολίδι (οι σκηνές στο χιόνι ήταν μπλιμπλικι) και περισσότερο suspence. Το τέλος ήταν η απάντηση στο avatar, αναφορικά με το πόσο κουβέντα θα σηκώσει στο διαδίκτυο η ταινία. Το debate από μόνο του αποτελεί μεγάλο σουσουρο και φέρνει και άλλους θεατές στην αίθουσα. Η μουσική ταιριάζει γάντι στην ταινία, αλλά αυτόνομα δεν είναι κάτι το εξαιρετικό νομίζω.

Καταπληκτική ταινία! Αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που την είδα, τι να πρωτοθυμηθώ; Σενάριο, πλοκή, σκηνοθεσία, ερμηνείες, μουσική;

Άνετα η καλύτερη ταινία της χρονιάς και μέσα στις καλύτερες που έχω δει γενικά.

5/5 :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

είδα την ταινία χθες ! δε μπορώ να πιστέψω ακόμα ότι πέταξα τα λεφτά μου τόσο εύκολα !!

Αυτή η υπόθεση δε στέκει με τίποτα, το απόλυτο χάσιμο χρόνου, σκέτες "αμερικανιές" σκέτη απάτη !!

σκηνοθεσία, παραγωγή γραφικά όλα οκ αλλά αν η ταινία δεν έχει υπόθεση και συγκεκριμένα μια λογική υπόθεση δυστυχώς δε βλέπεται, χίλιες φορές καλύτερα να καθόμουν σπίτι ....

Last edited:
Νομίζω πρόκειται για την πιο αξιόλογη ταινία της τελευταίας πενταετίας. Απίστευτο σενάριο. Δεν ξἐρω αν έχει αναφερθεί ήδη αλλά διάβασα μια ερμηνεία που εστιάζει στο ότι το inception είναι ότι είναι και μια ταινία στο σινεμά. Πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία και καλά τεκμηριωμένη.

Όπως και να᾽χει, ανυπομονώ να την ξαναδώ σε bluray και ελπίζω μέχρι τότε να έχω πάρει και τον ενισχυτή μου

Την είδα χθες, ως ιδέα πολύ καλή, ως υλοποίηση κατ'εμέ, μέτρια...πολύ καλή προσπάθεια πάντως. Δεν ξέρω αν θα την ξαναέβλεπα όμως...ίσως για να χαρώ το σύστημά μου στο σπίτι...

Τίποτα το ιδιαιτερο. Ενώ στην αρχή κάτι πήγαινε να πεί στο τέλος κατέληγε με χολυγουντιανά πιστολίδια και εφέ (ιδίως οι σκηνές στο αλπικό περιβάλλον)> Ασε που έπρεπε επί 2 μιση ώρες να είσαι συγκεντρωμένος λες και έλυνες νεπέριους λογάριθμους.

Εμένα πάλι μου άρεσε πολύ. Απο την πρώτη σκηνή μέχρι το τέλος δεν ήθελα να πάρω τα μάτια μου απο την οθόνη, είχα μαγνητιστεί. Όσο πρέπει σεναριακά βαθύ και όσο πρέπει σασπένς. Για την φωτογραφία ότι και να πώ είναι λίγο. Οι εικόνες ήταν μαγευτικές.

επιτελους ενα σεναριο γραμμενο λες και βγηκε απο τα καλυτερα ονειρα μας...

την ειδα... και τα ειδα...

respect στον Christopher... αυτος και ο Χριστοφορος ο δικος μας (ο Παπακαλιατης ντε) εμειναν με τετοια φαντασια λοιπον...

το παιδι βεβαια εδειξε τα κοφτερα του δοντια απο το Memento...

μια ταινια που την ειχα παρει τυχαια απο το videoclub της γειτονιας και ειχα μεινει χωρις σαγωνι για καμια βδομαδα...

και επειδη η ιστορια τυγχανει να επαναλαμβανεται...

παλι χωρις σαγωνι εμεινα...

Απάντηση: Re: Inception

είδα την ταινία χθες ! δε μπορώ να πιστέψω ακόμα ότι πέταξα τα λεφτά μου τόσο εύκολα !!

Αυτή η υπόθεση δε στέκει με τίποτα, το απόλυτο χάσιμο χρόνου, σκέτες "αμερικανιές" σκέτη απάτη !!

σκηνοθεσία, παραγωγή γραφικά όλα οκ αλλά αν η ταινία δεν έχει υπόθεση και συγκεκριμένα μια λογική υπόθεση δυστυχώς δε βλέπεται, χίλιες φορές καλύτερα να καθόμουν σπίτι ....

Ν' αγιάσει το στόμα σου Χρυσόστομε!!!!! και λίγα τα λες....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πραγματικά απίστευτο!!

Εκεί που το παράλογο χάνει κάθε νόημα, εκεί που τα παράδοξα με τα οξύμωρα χορεύουν βαλς για 2,5 ώρες μέσα στο κεφάλι σου, εκεί που η διαστροφή γίνεται παράνοια, εκεί που η ψύχωση μεταμορφώνεται σε σχιζοφρένεια, εκεί που η ψυχοπάθεια αποτυπώνεται σε σενάριο, γεννιέται η ταινία INCEPTION....

Ένα tip σε όσους την δουν.......μην αρχίζετε ν' αμφιβάλλετε για την οξυδέρκειά σας, ούτε να τρέξετε να κάνετε το τεστ I.Q. μήπως μειώθηκε η φαιά ουσία σας. Μην ανησυχείτε....είστε απολύτως καλά!!! Έτσι, καταλήγουμε στο πιο απλό συμπέρασμα του κόσμου. Εάν εσείς είστε απολύτως καλά τότε οι δημιουργοί της ταινίας είναι απολύτως ΤΡΕΛΛΟΙ και για τα ΣΙΔΕΡΑ!!!!

Δεν θ' ασχοληθώ ούτε με τη σκηνοθεσία, ούτε με την ηθοποιία, ούτε με το μοντάζ, ούτε με τα εφέ, ούτε με την παραγωγή, όταν μια ταινία είναι τόσο κακή όσο αυτή. Δεν μας χρειάζονται τέτοιες ταινίες για να μας στείλουν στο τρελλοκομείο......μπορούμε να πάμε και μόνοι μας....