Inception

Την ταινία την είδα χτες. Κατά τη γνώμη μου μια πολύ δυνατή ταινία, με άριστη σκηνοθεσία και σενάριο πραγματικά ιδιοφυές. Είχα προετοιμαστεί για κάτι πολύ πιο δύσκολο, αλλά τελικά δεν ήταν τόσο δυσεξήγητο, ή μάλλον, επίτηδες, ο Nolan κλείνει το μάτι και αφήνει το περιθώριο στον θεατή να εξηγήσει το σενάριο κατά τη δική του αντίληψη και διάθεση. Μια από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων.
Υ.Γ. Ο Leo, αρέσει δεν αρέσει (προσωπικά μου αρέσει), έχει καταφέρει και έχει χτίσει ένα πολύ καλό όνομα και πρέπει να του αναγνωρίσω ότι τα τελευταία χρόνια κάνει επιλεκτικές και καλές εμφανίσεις. Πολύ καλοί και οι υπόλοιποι ηθοποιοί (ξεχωρίζω τον Cillian Murphy, που για εμένα είναι από τους αγαπημένους, λόγω Breakfast on Pluto και Wind that shakes the barley). Η Γαλλίς της παρέας απλά θεά (ας τη σκεφτεί ο Νόλαν για το επόμενο Batman)!

στις 10 καλυτερες ταινιες της δεκαετιας που μας τελειωνει...
Τα ειδικα εφε απλα στηριζουν την πλοκη, την εξυπηρετουν και δεν αποτελουν αυτοσκοπο οπως συμβαινει σχεδον παντα στην ψηφιακη εποχη του σινεμα

Σίγουρα στο top 10 των ταινιών που έχω δει... Πολύ έξυπνο σενάριο, την έχω δει 3 φορές και καταλαβαίνω συνέχεια περισσότερα..Δεν έχω καταλάβει 1 πράγμα μόνο, αν το κατάλαβε κανείς ας μου το εξηγήσει...
Όταν τους δείχνει να τους πατάει το τρένο στην αρχή είναι νέοι, ενώ μετά της λέει πως γεράσανε μαζί και τους δείχνει σαν γέρους...Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα?? Ποιό από τα 2 έγινε?

Last edited:
... μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας.

3549_20_large.jpg

Και εμένα μου άρεσε. Επιτέλους ταινία με σενάριο (άσχετα αν αρέσει ή όχι).

Ακουσα από γνωστό φίλο σινεφιλ, ότι κάτι έχει, δεν ξέρω αλλά ο Ντι Κάπριο δεν με πείθει γενικά....

Last edited:
Ακουσα από γνωστό φίλο σινεφιλ, ότι κάτι έχει, δεν ξέρω αλλά ο Ντι Κάπριο δεν με πείθει γενικά....

Κάτι έχει ποιος?

Όσον αφορά τον Ντι Κάπριο, πάρε μια γεύση από πολύ καλούς ρόλους
που έχει παίξει ....

- Inception (2010) .... Cobb :grinning-smiley-043
- Shutter Island (2010) .... Teddy Daniels :grinning-smiley-043
- Revolutionary Road (2008) .... Frank Wheeler :grinning-smiley-043
- Blood Diamond (2006) .... Danny Archer
- The Departed (2006) .... Billy Costigan
- The Aviator (2004) .... Howard Hughes
- Catch Me If You Can (2002) .... Frank Abagnale Jr.
- Gangs of New York (2002) .... Amsterdam Vallon
- The Beach (2000/I) .... Richard
- Titanic (1997) .... Jack Dawson
- What's Eating Gilbert Grape (1993) .... Arnie Grape :grinning-smiley-043

Ο ντι κάπριο είναι παρα πολύ καλός ηθοποιός... ότι ταινία παίζει είναι αρκετά καλή

λοιπόν...

Πιστεύω ότι...
Στο τέλος η σβούρα δε σταματα (γνώμη μου,αλλα και να σταματα δεν νομίζω να έχει σημασία γιατί το totem είχe ως στόχο να αποδεικνύει ότι δεν βρίσκεσαι σε όνειρο αλλου,το οποιο και ισχύει ) ο Cobb βρίσκετε σε ύπνο σε όλη την ταινία .
Η εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ , και ας είναι και μαλακια , είναι ότι δεν υπάρχει tpt από ότι έχει γίνει στην ταινία .
Ο Crobb είχε κάνει το λάθος και έζησε βαθιά πολύ με τι γυναικα του στο ίδιο όνειρο , και ενώ στην ταινία ισχυρίζεται ότι αυτή είχε μπερδευτεί και δεν ήξερε τι είναι αλήθεια , έχω την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο.Η γυναικα του προσπαθούσε να τον πείσει ότι ζουν σε ένα όνειρο αλλα αυτός δεν την άκουγε.Στο πρώτο θάνατο τους στο τρένο βρίσκονται ήδη στο δεύτερος επίπεδο ονείρου , αλλα ο Cobb δεν το αντιλαμβαvετε , αφού πεθαίνουν ξυπνάνε στο πρώτο επίπεδο τους , και η γυναικα του προσπαθεί να τον πείσει να ξυπνήσουν ολοκληρωτικά , πέφτοντας απτό Hotel , αυτός αρνείται όμως , νομίζοντας ότι θα πεθάνει , οποτε με λίγα λόγια έχει χάσει το λογαριασμό και αρνείται να καταλάβει ο ίδιος το πραγματικό με το ψεύτικο.Έχει ήδη πέσει σε Limbo.(δε ξέρω βεβαια αν μπορεί να πέσει σε Limbo ,δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κατάσταση είναι)
Επίσης έχω την εντύπωση ότι την ώρα που τους πατάει το τρένο τα χερια τους είναι γερασμένα.
Δε ξέρω ... ιδέα μου πάντα e.

για τους hardcore fans κυκλοφόρησε και βιβλίο

Εκτός από το script , storyboards κλπ , υπάρχει και μια 10σέλιδη συνέντευξη του Christopher Nolan στον αδελφό του.

Μπορείτε (και όχι μόνο :antlers:) να την διαβάσετε εδώ

Επίσης και κάτι άλλο από το βιβλίο

inception-dream-layers-map.jpg