InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Μου το έχει πει ο Μανώλης, ότι μετά το καλιμπράρισμα το βράσιμο μειώνεται κατά πολύ, αλλά με ανησυχούσε το ότι δεν εξαφανίζεται. Αν είναι το 2.01 που κάνει το θαύμα, θα πρέπει να ξαναπάρω τους δρόμους :D.

Υπόψη, εγώ είμαι από καλή οικογένεια και δεν συναναστρέφομαι με ματρόσκες και λοιπούς πειρασμούς του υποκόσμου. Έχω καμιά 40αριά HD DVD και βλέπω αρκετά DVD.

Η δικιά μου εμπειρία από τον 5000 είναι η εξής:

Τον αγόρασα με firmware 1.02. Το "βράσιμο" ήταν αρκετά έντονο με το περισσότερο υλικό, εκτός των BluRay / HD DVD όπου σχεδόν εξαφανιζόταν.

Μετά από ρύθμιση από τον Μανώλη, μετριάστηκε πάρα μα πάρα πολύ.

Μετά από αναβάθμιση σε v.2.01 και ξανά ρύθμιση, πρακτικά εξαφανίστηκε.

Οπότε.. Λευτέρη έλα και από εδώ να δεις το "μετά".. :flipout:
Δημητρη ο Μανωλης ξαναρυθμισε στις 500 ωρες τον δικο σου η παιζει ακομα με τις αρχικες ρυθμισεις?Εχεις δει διαφορα στην φωτεινοτητα του τωρα που εισαι στις 600????

Θα μπορούσατε να βλέπετε και χωρίς την χρήση του BC με τα ίδια αποτελέσματα. Μόνο που η συνολική φωτεινότητα θα είναι περίπου 25-30% λιγότερη.

Re: Απάντηση: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Θα μπορούσατε να βλέπετε και χωρίς την χρήση του BC με τα ίδια αποτελέσματα. Μόνο που η συνολική φωτεινότητα θα είναι περίπου 25-30% λιγότερη.

Και εγώ νόμιζα οτι το BC επεμβαίνει και σε άλλες παραμέτρους των χρωμάτων εκτός από την φωτεινότητα σε κάθε χρώμα χωριστά.
Μανώλη κάνω λάθος?

Φιλικά
Γιώργος.

Η όλη φιλοσοφία του BC έχει να κάνει με την σωστή φωτεινότητα των χρωμάτων. Παλιότερα για να αυξήσουν οι εταιρείες την συνολική φωτεινότητα χρησιμοποιούσαν το white sengment με το οποίο αύξαναν την φωτεινότητα του λευκού και κατά συνέπεια αυτό παρέσυρε και τα υπόλοιπα. Τωρα με χρωματικούς τροχούς RGBCMY είναι πλέον ποιο εύκολο να αυξήσουν αυτην την φωτεινότητα καλύτερα και ποιο σωστά.
Φυσικό επακόλουθο είναι αυτή η αύξηση να αλλάξει και τις συντεταγμένες των χρωμάτων(Hue, Saturation).

Στην κατάσταση που είναι τώρα το μηχάνημα μου, χωρίς το BC φαίνεται σαν να αλλάζει η θερμοκρασία των χρωμάτων προς το πολύ ψυχρότερο, ενώ με το BC τα πάντα λειτουργούν φυσιολογικότερα.
Δεν ξέρω, όταν θα έρθεις να κάνεις τα ...μαγικά σου θα μου τα εξηγήσεις από κοντά! :grinning-smiley-043

Φιλικά
Γιώργος.

Μανωλο δεν μπορω να σκεφτω το μηχανακι να παιζει χωρις να ειναι ενεργοποιημενο το ΒC. Πεφτει δραματικα η συνολικη ποιοτητα της εικονας:violent-smiley-030:

Και όμως φίλε Che παίζει, και μάλιστα σε κάποιες ταινίες πάρα πολύ καλά, ενώ αντίθετα είναι κάποιες άλλες που το χρειάζονται το ρημάδι το BC, αλλιώς μοιάζουν σαν ...ξεπλυμένες! Σίγουρα είναι ζήτημα ρυθμίσεων, αλλά και το πώς αρέσει στον καθένα μας "προσωπικά" να βλέπει...

Φιλικά
Γιώργος.

Και όμως φίλε Che παίζει, και μάλιστα σε κάποιες ταινίες πάρα πολύ καλά, ενώ αντίθετα είναι κάποιες άλλες που το χρειάζονται το ρημάδι το BC, αλλιώς μοιάζουν σαν ...ξεπλυμένες! Σίγουρα είναι ζήτημα ρυθμίσεων, αλλά και το πώς αρέσει στον καθένα μας "προσωπικά" να βλέπει...

Φιλικά
Γιώργος.
Φιλε Γιωργο ο δικος μου ειναι ρυθμισμενος απο ΚΑΣΤΡΟ.Τοτε λοιπον για να καταλαβω τη λειτουργεια ΒC βαλαμε τη ματροσκα "πεμπτο στοιχειο"στη σκηνη λιγο πριν την εκρηξη του πλανητη.Το πλανο του διαστηματος το μαυρο ΜΑΥΡΟ και οι πλανητες λαμπιριζαν σαν φωτακια LED.Στο off η λειτουργεια το μαυρο ξεπλημενο και οι πλανητες φαινονταν αχνα φωτακια:violent-smiley-030:Αρα λοιπον:7SFGSFG:on

Πάντως στον Χ10 που έχει και αυτός Brilliant Color, η διαφορά ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι στον BenQ. Δεν ξέρω βέβαια τι ρυθμίσεις είχαν γίνει...

Λευτέρη καλημέρα.
Χθές "αναβάθμισα" το HTPC: του έβαλα μια Asus Ati 4670, και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Τι να σου πρωτοπώ τώρα, πρέπει να το δείς για να καταλάβεις. Πιστεύω ότι και μετά τη ρύθμιση από τον Μανώλη, θα μιλάμε πραγματικά για το κάτι άλλο... Γι' αυτό μην βιάζεσαι, ακόμα έχουμε δρόμο που πρέπει να κάνουμε για να δώσει το μηχανάκι αυτά που πραγματικά μπορεί!
Τεράστιος ο ρόλος του της πηγής, του υλικού, και των ρυθμίσεων, και φυσικά του χώρου που γίνεται η προβολή.

Φιλικά
Γιώργος.

Πάντως στον Χ10 που έχει και αυτός Brilliant Color, η διαφορά ήταν πολύ μικρότερη από ό,τι στον BenQ. Δεν ξέρω βέβαια τι ρυθμίσεις είχαν γίνει...
Το μαυρο του Χ10 ειναι σαφως υποδιαιστερο του ΒΕΝQ.Παιζουν ρολο παντα οι ρυθμισεις:grandpa:.Εσυ που τους ειδες στημενους σε καταστημα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Μανωλο δεν μπορω να σκεφτω το μηχανακι να παιζει χωρις να ειναι ενεργοποιημενο το ΒC. Πεφτει δραματικα η συνολικη ποιοτητα της εικονας:violent-smiley-030:

Και όμως παίζει...

Πολλες ρυθμίσεις και πολλούς ειδικούς βλέπω να χριάζονται επιτόπου,και ολα αυτά για μια εικόνα που ίσως ειναι ενα κλίκ καλύτερη το Χ10..???-bye-

Απάντηση: Re: InFocus X10 vs. BenQ W5000 vs. Sony 10 vs. ..........

Πολλες ρυθμίσεις και πολλούς ειδικούς βλέπω να χριάζονται επιτόπου,και ολα αυτά για μια εικόνα που ίσως ειναι ενα κλίκ καλύτερη το Χ10..???-bye-
.

Δεν έχεις και άδικο.-bye-

Ο Χ10 έχει πολύ καλύτερη "out of the box" συμπεριφορά. Τα μοναδικά του "θέματα" είναι η τοποθετηση στον χώρο λόγω μεγάλου offset η έλλειψη δυναμικής ίριδας αλλα και κακή του κίνηση.