Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Για το nuc 2820 τι τηλεκοντρολ χρειαζεται για xbmc και αν βαλεις και win 8 υπαρχει κατι ολα σε ενα ( τηλεκοντρολ/ποντικι/πλεκτρολογιο)?

Πάρε το κ400 για πληκτρολόγιο με touch και το xbox 360 black remote...
Μην πάρεις κινεζια όλα σε ένα ...

Εγώ επειδή είμαι τυχερός.... έπεσα σε προβληματικό κομμάτι. Δεν μπορούσα να βάλω Windows γιατί δεν έβλεπαν το δίσκο, αφού αναβάθμισα το bios, δοκίμασα δύο 2.5 και ένα ssd πρόσεξα, αφού έχασα δύο ώρες από την ζωή μου, ότι δεν βλέπει κανένα το bios, ρεύμα είχε αλλά.... τιποτα. Αν δεν έβρισκα τι έχει θα έσκαγα οπότε ακύρωσα το βύσμα του δίσκου του Nuc τράβηξα ένα sata καλωδιο κατευθείαν από την motherboard του και έδωσα ρεύμα στον δίσκο από άλλο pc.... έτσι τους είδε όλους. Οπότε η καλώδιο έχει πρόβλημα ή η πλακέτα που κουμπώνει ο δίσκος. Τώρα γιατί δεν τράβηξαν δύο normal καλώδια κατευθείαν και εβαλαν πλακέτα όπως στους εξωτερικους δίσκους....
Τώρα από τρίτη θα πάρω το you (infoquest) να δω τι γίνεται, ελπίζω να το αλλάζουν και όχι να το επισκευάζουν.

Last edited:
Εγώ επειδή είμαι τυχερός.... έπεσα σε προβληματικό κομμάτι. Δεν μπορούσα να βάλω Windows γιατί δεν έβλεπαν το δίσκο, αφού αναβάθμισα το bios, δοκίμασα δύο 2.5 και ένα ssd πρόσεξα, αφού έχασα δύο ώρες από την ζωή μου, ότι δεν βλέπει κανένα το bios, ρεύμα είχε αλλά.... τιποτα. Αν δεν έβρισκα τι έχει θα έσκαγα οπότε ακύρωσα το βύσμα του δίσκου του Nuc τράβηξα ένα sata καλωδιο κατευθείαν από την motherboard του και έδωσα ρεύμα στον δίσκο από άλλο pc.... έτσι τους είδε όλους. Οπότε η καλώδιο έχει πρόβλημα ή η πλακέτα που κουμπώνει ο δίσκος. Τώρα γιατί δεν τράβηξαν δύο normal καλώδια κατευθείαν και εβαλαν πλακέτα όπως στους εξωτερικους δίσκους....
Τώρα από τρίτη θα πάρω το you (infoquest) να δω τι γίνεται, ελπίζω να το αλλάζουν και όχι να το επισκευάζουν.

Μια από ίδια .... και άργησα να ασχοληθώ και άντε τώρα να βρω άκρη με DOA......
Εμένα δεν δείχνει καθόλου σήμα ... αλλαξα καλώδια HDMI, έβαλα/έβγαλα μνήμη, τα πάντα, αλλά ούτε καν το postaρισμα δεν δείχνει...

Μια από ίδια .... και άργησα να ασχοληθώ και άντε τώρα να βρω άκρη με DOA......
Εμένα δεν δείχνει καθόλου σήμα ... αλλαξα καλώδια HDMI, έβαλα/έβγαλα μνήμη, τα πάντα, αλλά ούτε καν το postaρισμα δεν δείχνει...

Αν σου βρω λύση...... τι κερδίζω ; Κάπου διάβασα ότι για να έχεις εικόνα πρέπει η οθόνη-TV να υποστηρίζει μια συγκεκριμένη αναλυση 1024χ768 νομίζω, στο πρώτο μπουταρισμα μέχρι να το στήσεις ή κάτι τέτοιο,για να έχεις εικόνα, ψαξτο λίγο στο Google και το πολύ πολύ το συνδέσεις σε μια άλλη TV ή monitor να δεις αν είναι αυτό.

Αν σου βρω λύση...... τι κερδίζω ; Κάπου διάβασα ότι για να έχεις εικόνα πρέπει η οθόνη-TV να υποστηρίζει μια συγκεκριμένη αναλυση 1024χ768 νομίζω, στο πρώτο μπουταρισμα μέχρι να το στήσεις ή κάτι τέτοιο,για να έχεις εικόνα, ψαξτο λίγο στο Google και το πολύ πολύ το συνδέσεις σε μια άλλη TV ή monitor να δεις αν είναι αυτό.

Να σαι καλά και μακάρι να βρεις και εσύ λύση.. το έψαξα στο ενδιάμεσο στο intel communities και δοκίμασα και στην plasma και ευτυχώς εκεί έπαιξε και μπόρεσα να αναβαθμίσω firmware μιας και αυτό που είχε ήταν το αρχικό που ειναι απίστευτα προβληματικό...
Το bios ανοίγει σε 1280Χ1024 και το μήνυμα για έλλειψη boot disk βγαίνει σε 800X600 !!!!! και αυτά συνεχίζονται και με το τελευταίο firmware!!! Απίστευτες βλακειες από μία εταιρεία κολοσσό οπως η INTEL
Τίποτα από αυτά τα "γραφικά" δεν υπαρχουν στο 34010!!!!

Last edited:
Επίσης να ενημερώσω μιας και έχω πλέον αίσθηση από 3 NUC ότι το 2820 είναι το πιο αργό όλων...
Για να ανοίξει αρχεία εγκατάστασης και να κανει updates στα win αργεί περισσότερο και από το celeron της προηγούμενης γενιάς που ποτέ δεν σου έδινε την εικόνα ότι αργεί..
καλά με το i3 καμία σχέση....

Ας έχετε υπόψιν σας ότι παίρνετε ένα μηχάνημα που κάνει 120 ευρώ γιατί φαίνεται να το ξεχνάμε..
κατ επέκταση οποιαδήποτε σύγκριση με i3 δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε (είτε haswell είτε ivy bridge) :)
Από εκεί και πέρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (sata2 κτλ) ήταν απ την αρχή γνωστά.. γιατί κάνουμε σαν να τα ακούμε πρώτη φορά? Πάντα μα πάντα κάνουμε έρευνα αγοράς στο τι πρόκειται να πάρουμε πριν το πάρουμε αν μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τώρα για 120 ευρώ για ένα μηχάνημα με αξιοπρεπή ταχύτητα, σίγουρα ΠΟΛΥ χειρότερη από i3 και δεν διαφωνώ ότι έστω και ότι είναι χειρότερη (όσον αφορά cpu και όχι gpu) απ το προηγούμενο celeron (δεν γνωρίζω αλλά δεν έχω λόγο να διαφωνώ).. το θέμα εδώ όμως είναι τα γραφικά που μας καίει και σε αυτά αντικειμενικά είναι πολύ καλύτερο απ ότι όλοι περιμέναμε
Να θυμίσω ότι στην αρχή οι περισσότεροι περίμεναν
1) Να μην βγάζει HD ήχο
2) Να μην βγάζει 3d
3) Να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα 23.976
4) Να μην την παλεύει όχι απλά σε blu ray iso αλλά ούτε σε σχετικά βαριά mkv

Σε όλα τα παραπάνω αποδείχτηκε πολύ ανώτερο των προσδοκιών μας τηρουμένων των αναλογιών και ας μην το ξεχνάμε ξαφνικά και εκεί που περιμέναμε zastava και μας βγήκε fiat να ξενερώνουμε που δεν είναι mercedes έστω και μικρή (και αυτό έχοντας πληρώσει για zastava πάντα)
Αν κάποιος το πάρει σε αυτή την τιμή ΔΕΝ θα είναι για την ταχύτητα του (αν και ξαναλέω στα win 8.1 είναι αξιοπρεπέστατο για την ώρα) αλλά θα είναι επειδή είναι VFM για htpc και μόνο και αυτό θα το κάνει κάποιος ΜΟΝΟ αν δεν μπορεί (η δεν θέλει) να δώσει τα λεφτά που απαιτούνται για να πάρει ένα με haswell ή που δεν θέλει το παλιό i3 για άλλους λόγους.
Αν κάποιος θεωρήσει πως θα πάρει το 2820 ενώ μπορεί να πάρει το haswell, επειδή το 2820 είναι ισάξιο και δεν υπάρχει κανένα νόημα να πάει σε κάτι καλύτερο ακόμα και να μπορεί ή πως θα πάρει το 2820 να αντικαταστήσει ένα desktop pc και ότι είναι για οτιδήποτε παραπάνω από μια καλή φτηνή λύση για htpc και ΒΑΣΙΚΗ χρήση pc, τότε να του πω από τώρα πως κάνει απλά λάθος σκέψη και κανένας δεν εννόησε κάτι τέτοιο :)
Φιλικά πάντα.

Ps1 Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις με hardware προβλήματα και DOA.. αναφέρομαι στις προσδοκίες που έχουμε ως προς το μηχάνημα και για να προλάβω κάποιους που πιθανόν παρεξήγησαν τις προηγούμενες σελίδες και θα το αγοράσουν έχοντας δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις για το μηχάνημα.

Ps2 αυτή την στιγμή κατεβάζω τα απαραίτητα αρχεία από εδώ http://jell.yfish.us/ ώστε να δοκιμάσω μέχρι που αντέχει σε bitrates σε διάφορες συνθήκες. Το χω δοκιμάσει με το 3d blu ray μέχρι τα 30-31mbps όπως το είπα όπου δεν είχε πρόβλημα αλλά καθώς υπάρχουν και βαρύτερα αρχεία εκεί έξω, θέλω να δω αν μπορεί να φτάσει έστω τα 40-45 ή όχι. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι κάνει για κάποιον που βλέπει πολύ βαριά αρχεία αλλά θα δούμε.

Ps3. Αν κάτι με ξενερώνει εμένα, είναι μόνο ο ανεμιστήρας. Το έχω στο σαλόνι και δεν ενοχλεί μεν αλλά είναι σχετικά θορυβώδης. Το έχω βάλει manual απ το bios μόνιμα στο 40% των στροφών αλλά και πάλι δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα. Δεν ξέρω ποια θα ήταν ιδανική ρύθμιση για αυτόν τον επεξεργαστή ώστε και σχετικά αθόρυβο να είναι αλλά και να μην ψηθεί όταν αρχίσει να καλοκαιριάζει σε πολύωρη και βαριά χρήση. Να ρωτήσω όσοι το πήρατε, σε τι ρυθμίσεις το έχετε σχετικά με το ανεμιστηράκι?

Ρε παιδια δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια... Εχω παραγγειλει ενα απο Msysytems και παραλαμβανω την Τριτη. Τοσο πολυ σερνεται; Αν ησασταν στην θεση μου τι θα κανατε να κανω την υπερβαση χρηματικα για το Ι3; Εξαλλου μονο για XBMC το θελω και λιγο αξιοπρεπες σερφαρισμα. Με τον Samsung 840 evo αν και εχουμε sata 2 δεν θα ειναι οκ μαζι με μια 4αρα μνημη;

Craven ευχαριστουμε για την πληροφορηση περιμενω τα αποτελεσματα των δοκιμων σου.

Ρε παιδια δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια... Εχω παραγγειλει ενα απο Msysytems και παραλαμβανω την Τριτη. Τοσο πολυ σερνεται; Αν ησασταν στην θεση μου τι θα κανατε να κανω την υπερβαση χρηματικα για το Ι3; Εξαλλου μονο για XBMC το θελω και λιγο αξιοπρεπες σερφαρισμα. Με τον Samsung 840 evo αν και εχουμε sata 2 δεν θα ειναι οκ μαζι με μια 4αρα μνημη;

Craven ευχαριστουμε για την πληροφορηση περιμενω τα αποτελεσματα των δοκιμων σου.

Για τα λεφτά του είναι άπαιχτο!
Πιο πολύ με ενόχλησε η ιδιοτροπία του bios να ανοίγει σε ανάλυση που πολλές τηλεοράσεις δεν δείχνουν, οπότε ψαχνόμουν να δω αν έχει πρόβλημα .. (αυτό βέβαια δείχνει και ελλειπή υποστήριξη από την Intel σε σχέση με τα μεγαλύτερα μοντέλα!)
Τα λοιπά συγκριτικά τα κάνω μιας και πέρα των HTPC χαρακτηριστικών του το τέσταρα και ως υπολογιστή (που προσωπικά με ενδιαφέρει εξίσου)... ενώ εκ των πραγμάτων η άποψη μου επηρεάζεται και από το γεγονός ότι έχω και το i3 haswell και το περσινό celeron!
Εκεί χωρίς να σέρνεται σε κάθε εργασία ήταν πολύ αργότερο του i3 και κάπως πιο αργό από το προηγούμενο celeron, το οποίο άλλωστε είναι και πιο ολοκληρωμένο ως μηχάνημα (2 HDMI, 3+2 USB, dual channel κανονικής μνήμης) ... απλά όταν αποσυμπιέζει μεγάλα αρχεία να μην περιμένετε θαύματα (εκεί μου θύμισε παλιό atom). Στα θετικά του ότι δεν ανεβάζει τις θερμοκρασίες του περσινού celeron.

Το ότι έχει sata 2 δεν το θυμόμουν αν και σίγουρα δεν είναι κριτήριο για το αν θα αγοράσεις το συγκεκριμένο ή όχι... (όπως και η άλλη χαζομάρα ενδεικτική του budget χαρακτήρα του, ο χρονισμόw της μνήμης στα 1066)... απλά αν βάλεις πάνω έναν τοπ δίσκο, όπως εμένα που μου περίσσευε ο 830, θα απογοητευθείς βλέποντας τον να δουλεύει στο 50% των δυνατοτήτων του ....

Ειδικά όσοι πάνε σε openelec ίσως να μην χρειάζονται λόγω του sata 2 ούτε καν SSD... πέρνα του usb stick, αν είχα κανα γρήγορο 2,5αρι θα έβαζα αυτόν πάνω (και ίσως το κάνω αν χρειαστεί πουθενά αλλού ο 830!)

Τέλωσπάντων για να μην παρεξηγούμαι.... το μηχάνημα στα 125 ευρώ (+38 για 4αρα loVo μνήμη που αναγκαστηκά θα αγοραστεί καθώς θεωρώ απίθανο να υπάρχει τέτοια μνήμη περισσευμα από κάτι άλλο) είναι άψογο!!! και αποτελεί μια άριστη επιλογή για HTPC για τους περισσότερους...

Last edited:
Το ανεμιστηρακι μπορεί να το βάλει κάποιος στο 20-25 χωρίς πρόβλημα και θα δουλεύει στις 2000 στροφές. Εγώ ξενέρωσα με το σίγουρα προβληματικό κομμάτι μου αλλά αύριο λέω να βάλω με δικό μου καλώδιο sata και τροφοδοσία από άλλο pc ένα 2.5 δίσκο με win8 και pdvd13 (γιατί το tmt6 φαντάζομαι θα το ζορίσει) και να δοκιμάσω κάποια από τα.... 100 3d.iso του server. Το πήρα λόγω μεγέθους και τιμής άλλωστε από pc αν προσπαθήσω να τα θυμηθώ όλα... κάποιο θα ξεχάσω. Δεν θα έδινα με τίποτα 300+ ευρώ για τέτοιο μηχανάκι με π. χ i3, 1000 φορές να έκανα αναβάθμιση το κανονικό HTPC. Όταν κάποια στιγμή κάνουν ένα τέτοιο μηχανάκι με κάρτα γραφικών επιπέδου gtx760 και i5 4670k τότε μάλιστα να πετάξω τα κανονικά pc.

Ως τώρα έχω δοκιμάσει τα αρχεία μέχρι 55mbps (δεν έχω προλάβει να κατεβάσω τα άλλα) χωρίς προβλήματα (στο μάτι τουλάχιστον...όσο κουρασμένο βέβαια είναι αυτή την ώρα)... δοκίμασα με MPC και με τους περισσότερους renderer (όχι πχ όσους χρησιμοποιούν DXVA) φαίνεται να είναι όλα οκ.. τώρα δεν γνωρίζω πολλά πέρα απ το μάτι.. στα στατιστικά που ενεργοποίησα στο MPC στα 55 mbps δεν είχε dropped frames ενώ στο Jitter έγραφε 1ms (ξεκίναγε στιγμιαία στο 9-10 και σε δευτερόλεπτα έπεφτε στο 1ms)
Αύριο θα δοκιμάσω και αρχεία μεγαλύτερου bitrate και θα ξαναδώ καλύτερα και προσεκτικότερα αν όντως ολα είναι οκ όπως τα είδα, αν και κάποιος γνώστης θα ήταν καλύτερα να πει τι ακριβώς πρέπει να δούμε πέρα απ το αν το νοιώθουμε οκ στο μάτι ή όχι.

Πάντως, τώρα από USB stick έκανε εγκατάσταση win8 64 σε 20 λεπτά

Υ. Γ Πρώτη φορά κάνω εγκατάσταση από USB χρησιμοποιωντας μάλιστα ενα προραμμματακι το rufus για δημιουργία bookable USB και δεν βλέπω να χχρησιμοποιώ DVD ξανά ...:music-smiley-005:

Last edited:

Ειδικά όσοι πάνε σε openelec ίσως να μην χρειάζονται λόγω του sata 2 ούτε καν SSD... πέρνα του usb stick, αν είχα κανα γρήγορο 2,5αρι θα έβαζα αυτόν πάνω (και ίσως το κάνω αν χρειαστεί πουθενά αλλού ο 830!)

όσοι πάνε για openelec, ας ρίξουν και μια ματιά στο Raspberry Pi, κάνει χαλαρά τις "εύκολες δουλειές" (mkv/720p/1080p), με 45 τελική (και με XBMC που στην (beta αυτή τη στιγμή) έκδοση gotham παίζει και HD audio, αλλά και κάποια 3D...), αθόρυβα (no fan) συν φυσικά και το CEC control μιας και αναφέρθηκε το IR του ΑΤΟΜ εδώ νωρίτερα σαν προτέρημα.

ειδικά αν μιλάμε για:
σύστημα κρεβατοκάμαρας ή σαλονιού τηλεόραση
mkv 720p/1080p / ac3/dts 5.1 με audio passthrough ή decode

και με (μεγάλη) πιθανότητα να παίζει η videocore σωστότερα από την (ivy) hd graphics...

μιλάμε για 45 vs. ~160 +...

Ναι αλλά μπορεί να παίξει το raspberry αρχεία 40 και 50mbps bitrate? Να διαχειριστεί τεράστιες λίστες ταινιών και σειρών? εδώ είναι σχετικά αργό στο μενού του xbmc θα κάνει για σοβαρό media player?
Btw 3d δεν παίζει το xbmc απλά φτιάχνει τους υπότιτλους και τα menu σε 3d, οπότε εκεί δεν έχει σημασία ο Player. Το cec δεν το ανέφερα σαν μειονέκτημα προσωπικά γιατί με το harmony απλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (όσον αφορά το On/off πάντα όχι τον ήχο), φυσικά για άλλους είναι όντως μειονέκτημα..
Συμφωνώ πάντως ότι για την κρεβατοκάμαρα πχ που δεν υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις (και όχι για κάτι πιο σοβαρό) και για χαμηλό κόστος εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη για windows και άλλες λειτουργίες, το Raspberry ή ένα απλό media player ίσως είναι καλύτερη λύση λόγω κόστους. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει νόημα κάποιος να πάρει το Nuc και να μην βάλει έναν ssd για να βάλει κάποιο λειτουργικό (άσχετα αν χρησιμοποιεί openelec για media). Για σαλονιού όμως που αναφέρεις... ούτε καν..
Προσωπικά τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ το xbmc μέσω windows απλά και μόνο γιατί στο τελευταίο Nightly του openelec είδα κάποια κρασαρίσματα σε κάποιες περιπτώσεις αναπαραγωγής που με είχαν ξενερώσει (περιμένω να βγει νέα έκδοση).

Ναι αλλά μπορεί να παίξει το raspberry αρχεία 40 και 50mbps bitrate? Να διαχειριστεί τεράστιες λίστες ταινιών και σειρών? εδώ είναι σχετικά αργό στο μενού του xbmc θα κάνει για σοβαρό media player?
Btw 3d δεν παίζει το xbmc απλά φτιάχνει τους υπότιτλους και τα menu σε 3d, οπότε εκεί δεν έχει σημασία ο Player. Το cec δεν το ανέφερα σαν μειονέκτημα προσωπικά γιατί με το harmony απλά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (όσον αφορά το On/off πάντα όχι τον ήχο), φυσικά για άλλους είναι όντως μειονέκτημα..
Συμφωνώ πάντως ότι για την κρεβατοκάμαρα πχ που δεν υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις (και όχι για κάτι πιο σοβαρό) και για χαμηλό κόστος εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη για windows και άλλες λειτουργίες, το Raspberry ή ένα απλό media player ίσως είναι καλύτερη λύση λόγω κόστους. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει νόημα κάποιος να πάρει το Nuc και να μην βάλει έναν ssd για να βάλει κάποιο λειτουργικό (άσχετα αν χρησιμοποιεί openelec για media). Για σαλονιού όμως που αναφέρεις... ούτε καν..
Προσωπικά τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ το xbmc μέσω windows απλά και μόνο γιατί στο τελευταίο Nightly του openelec είδα κάποια κρασαρίσματα σε κάποιες περιπτώσεις αναπαραγωγής που με είχαν ξενερώσει (περιμένω να βγει νέα έκδοση).

Δοκιμές με τα αρχεία με τα πουλιά, που χρησιμοποιώ στα τεστ με τα media player: 70+ mbps από usb, 50+ mbps από δίκτυο (το O/Ced). Από λίστες ότι θες, αρκεί να έχει ελαφρύ skin. Το αργό μενού δεν έχει καμία σχέση να κάνει με το τι μπορεί να παίξει... το πρώτο εξαρτάται από το cpu, το δεύτερο από το gpu.
Το CEC πάλι δεν το λέω για το on/off (που και αυτό κάνει), αλλά για το ότι με ένα Τ/Κ (αυτό που ξέρει η σύζυγος, της τηλεόρασης) ελέγχεις και το Pi.

και ξαναλέω, αν κάποιος μιλάει για openelec, και ειδικά αν είναι για mkv... δεν βρίσκω λόγο ΕΙΔΙΚΑ για το ΑΤΟΜ.

Εγώ πάλι δεν βλέπω το λόγω για κάτι παραπάνω από το 2820....μετά πας στο κανονικό PC-htpc. Ακόμα δεν έκανα όλα τα τεστ που θέλω και δεν ξέρω αν προλάβω αύριο γιατί μετά πρέπει να δω που θα το στείλω για αντικατάσταση ή επισκευή, αλλά μέχρι στιγμής είναι για μένα μια ευχάριστη έκπληξη.

Το 2820 είναι celeron και μέχρι στιγμής τα 7-8 3d.iso που δοκίμασα τα παίζει άνετα, με power DVD 13 γιατί για κάποιο λόγο το tmt6 δεν δουλεύει σε 3d. Είναι πιο αερατο από ότι περίμενα, media player classic με madvr στις default ρυθμίσεις του, είναι οι intermediate του οδηγού που υπάρχει στο φόρουμ, παίζει οριακά καλά σε full screen αλλά για κάποιο λόγο τερματίζει τη cpu σε παράθυρο. Το λειτουργικό είναι win 8.1 64bit με wmc, έχω 4gb μνήμη και 500gb 2.5' seagate στις 7200.

Last edited:
παίζει οριακά καλά σε full screen αλλά για κάποιο λόγο τερματίζει τη cpu σε παράθυρο.

μαλλον γινεται downscaling...(σε αντιθεση με full screen οπου υποθετω θα εχεις αναλυση υλικου=αναλυση οθονης)