Ας έχετε υπόψιν σας ότι παίρνετε ένα μηχάνημα που κάνει 120 ευρώ γιατί φαίνεται να το ξεχνάμε..
κατ επέκταση οποιαδήποτε σύγκριση με i3 δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε (είτε haswell είτε ivy bridge)

Από εκεί και πέρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του (sata2 κτλ) ήταν απ την αρχή γνωστά.. γιατί κάνουμε σαν να τα ακούμε πρώτη φορά? Πάντα μα πάντα κάνουμε έρευνα αγοράς στο τι πρόκειται να πάρουμε πριν το πάρουμε αν μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τώρα για 120 ευρώ για ένα μηχάνημα με αξιοπρεπή ταχύτητα, σίγουρα ΠΟΛΥ χειρότερη από i3 και δεν διαφωνώ ότι έστω και ότι είναι χειρότερη (όσον αφορά cpu και όχι gpu) απ το προηγούμενο celeron (δεν γνωρίζω αλλά δεν έχω λόγο να διαφωνώ).. το θέμα εδώ όμως είναι τα γραφικά που μας καίει και σε αυτά αντικειμενικά είναι πολύ καλύτερο απ ότι όλοι περιμέναμε
Να θυμίσω ότι στην αρχή οι περισσότεροι περίμεναν
1) Να μην βγάζει HD ήχο
2) Να μην βγάζει 3d
3) Να έχει σοβαρό πρόβλημα με τα 23.976
4) Να μην την παλεύει όχι απλά σε blu ray iso αλλά ούτε σε σχετικά βαριά mkv
Σε όλα τα παραπάνω αποδείχτηκε πολύ ανώτερο των προσδοκιών μας τηρουμένων των αναλογιών και ας μην το ξεχνάμε ξαφνικά και εκεί που περιμέναμε zastava και μας βγήκε fiat να ξενερώνουμε που δεν είναι mercedes έστω και μικρή (και αυτό έχοντας πληρώσει για zastava πάντα)
Αν κάποιος το πάρει σε αυτή την τιμή ΔΕΝ θα είναι για την ταχύτητα του (αν και ξαναλέω στα win 8.1 είναι αξιοπρεπέστατο για την ώρα) αλλά θα είναι επειδή είναι VFM για htpc και μόνο και αυτό θα το κάνει κάποιος ΜΟΝΟ αν δεν μπορεί (η δεν θέλει) να δώσει τα λεφτά που απαιτούνται για να πάρει ένα με haswell ή που δεν θέλει το παλιό i3 για άλλους λόγους.
Αν κάποιος θεωρήσει πως θα πάρει το 2820 ενώ μπορεί να πάρει το haswell, επειδή το 2820 είναι ισάξιο και δεν υπάρχει κανένα νόημα να πάει σε κάτι καλύτερο ακόμα και να μπορεί ή πως θα πάρει το 2820 να αντικαταστήσει ένα desktop pc και ότι είναι για οτιδήποτε παραπάνω από μια καλή φτηνή λύση για htpc και ΒΑΣΙΚΗ χρήση pc, τότε να του πω από τώρα πως κάνει απλά λάθος σκέψη και κανένας δεν εννόησε κάτι τέτοιο

Φιλικά πάντα.
Ps1 Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις με hardware προβλήματα και DOA.. αναφέρομαι στις προσδοκίες που έχουμε ως προς το μηχάνημα και για να προλάβω κάποιους που πιθανόν παρεξήγησαν τις προηγούμενες σελίδες και θα το αγοράσουν έχοντας δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις για το μηχάνημα.
Ps2 αυτή την στιγμή κατεβάζω τα απαραίτητα αρχεία από εδώ
http://jell.yfish.us/ ώστε να δοκιμάσω μέχρι που αντέχει σε bitrates σε διάφορες συνθήκες. Το χω δοκιμάσει με το 3d blu ray μέχρι τα 30-31mbps όπως το είπα όπου δεν είχε πρόβλημα αλλά καθώς υπάρχουν και βαρύτερα αρχεία εκεί έξω, θέλω να δω αν μπορεί να φτάσει έστω τα 40-45 ή όχι. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι κάνει για κάποιον που βλέπει πολύ βαριά αρχεία αλλά θα δούμε.
Ps3. Αν κάτι με ξενερώνει εμένα, είναι μόνο ο ανεμιστήρας. Το έχω στο σαλόνι και δεν ενοχλεί μεν αλλά είναι σχετικά θορυβώδης. Το έχω βάλει manual απ το bios μόνιμα στο 40% των στροφών αλλά και πάλι δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα. Δεν ξέρω ποια θα ήταν ιδανική ρύθμιση για αυτόν τον επεξεργαστή ώστε και σχετικά αθόρυβο να είναι αλλά και να μην ψηθεί όταν αρχίσει να καλοκαιριάζει σε πολύωρη και βαριά χρήση. Να ρωτήσω όσοι το πήρατε, σε τι ρυθμίσεις το έχετε σχετικά με το ανεμιστηράκι?