Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Παιδια το σεταρα σημερα τελικα και ευτυχως δεν ειχα κανενα θεμα το μηχανημα απλα τα σπαει χαλαρα και απο Windows 8.1 και απο ΧBMC. Mε 164 ευρουλακια φτιαξαμε μια χαρα HTPCακι.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Κρίμα που το 2820 δεν είναι Haswell... (αν είχε και το 24p άψογο, θα ήταν κορυφαίο)

και εγω δεν βρηκα πουθενα οτι δεν εχει 24p άψογο. Που το ειδες οτι δεν παιζει 24p άψογα?

Παίζει - ίσως - ένα κλικ χειρότερα από τους τελευταίους Intel, αλλά καμμια σχέση με το παλιότερο πρόβλημα που έγινε ντόρος.... 23.796008 vs 23.7960001

σε pentium g3420 λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με το 24p,έχω παραγγείλει έναν και δεν το έχω ψάξει

Αφού το σέταρα κι εγώ το 2820 μπορώ με ασφάλεια να πω ότι είναι η καλύτερη μου αγορά όσο αφορά media player - htpc.

Το μηχανάκι είναι πραγματικό media player killer. Το έχω σετάρει με openelec και πραγματικά δεν μου λείπει τίποτα από τα Popcorn και Dune που είχα στο παρελθόν.

Άψογη εικόνα και κίνηση + ότι δεν ξανακατεβάζω σειρές - τις έχει όλες το gotv και με ενημέρωση του τι έχω δει και με επικοινωνία με το tracktv + τον transmission client που είχα και στα media players + το απίστευτο jukebox + ότι οι περισσότερες streaming υπηρεσίες με αθλητικά έχουν δικά τους addons για xbmc ++++

Εντάξει δεν είναι out of the box λύση όπως τα media players και πρέπει να ρίξεις λίγο διάβασμα και κάποιες ώρες δοκιμών, ούτε είναι htpc για να παίζει και κανένα pc game αλλά με 200 που μου στοίχισε δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Ενδεικτικά για Popcorn και Dune δεν είχα δώσει ποτέ κάτω από 200 ευρώ και χωρίς δίσκο.

απο θορυβο τι λεει το ανεμιστηρακι του?

Δεν ξέρω αν μετά από λίγο ή πολύ καιρό αρχίζει να κάνει θόρυβο αλλά μέχρι τώρα δεν το ακούω καθόλου και να φανταστείς ότι λόγω μωρού αργά το βράδυ που βλέπω σειρές έχω αρκετά χαμηλά την ένταση της τηλεόρασης.

Επειδή με ψήσατε άσχημα για το 2820 και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 για το στήσιμο του, παίζει να παίξει το XBMC με το χειριστήριο του PS3;
Δεν είναι καιρός για αγορές και Τ/Κ. Το έχει δοκιμάσει κανείς απο τους κατέχοντες;

Επειδή με ψήσατε άσχημα για το 2820 και δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 για το στήσιμο του, παίζει να παίξει το XBMC με το χειριστήριο του PS3;
Δεν είναι καιρός για αγορές και Τ/Κ. Το έχει δοκιμάσει κανείς απο τους κατέχοντες;

Ριξε μια ματια εδω ,σκοπευω να το δοκιμασω κι εγω μιας κι υπαρχει το ps3 remote.

Παλιά που είχα δοκιμάσει το ps3 remote ήταν καλούτσικο, εγώ το δούλεψα με ένα κινέζικο Bluetooth τύπου rii και ήταν καλό αλλά μάλλον θα δοκιμάσω πάλι το ps3 και ένα fly remote... σε κανένα μήνα που θα γίνει η αντικατάσταση του δικού μου..με την έλλειψη που δημιουργήσαμε με αυτό το νήμα στην αγορα.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ριξε μια ματια εδω ,σκοπευω να το δοκιμασω κι εγω μιας κι υπαρχει το ps3 remote.

Πολύ ενδιαφέρον, θενξ.
Έχω 2 χειριστήρια και κάθονται, ε καιρός να βγάλει το ενα τουλάχιστον τα λεφτά του.

σε κανένα μήνα που θα γίνει η αντικατάσταση του δικού μου..με την έλλειψη που δημιουργήσαμε με αυτό το νήμα στην αγορα.
Ωχ... μη μου λέτε τέτοια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

και εγω δεν βρηκα πουθενα οτι δεν εχει 24p άψογο. Που το ειδες οτι δεν παιζει 24p άψογα?

Bay Trail uses Ivy Bridge generation Intel HD graphics, see http://www.anandtech.com/show/7314/intel...770-tested

Anandtech και επίσημο xbmc forum.... ;)

Μια και βρήκα χρόνο:

Είχα και εγώ δοκιμάσει το PS3 Remote με το Arctic που έχω...
το πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι δεν ήξερα πότε αυτό κλείνει με αποτέλεσμα να τελειώνουν οι μπαταρίες συχνότατα...
(όταν το χρησιμοποιείς στο Ps3 με το που κλείνεις την κονσόλα κλείνει και το χειριστήριο... σε HTPC αυτό δεν γίνεται - εκτός αν άλλαξε κάτι που δεν το έχω υπόψη μου)

αν κάποιος θέλει ένα άψογο IR remote...
http://www.amazon.co.uk/Microsoft-M...=1394038914&sr=8-6&keywords=xbox+black+remote

http://www.skroutz.gr/s/3158857/Microsoft-Media-Remote-XBOX-360.html

XBOX Black Remote..

Ταχύτατη απόκριση, δουλεύει out of the box με το Openelec, ελέγχει και την τηλεόραση (input και volume) και πολύ καλή η τιμή..

NiKa διαβασα το λινκ σου και εκανα και μια αναζητηση στο xbmc forum... Βρε παιδι μου δεν μπορεσα να βρω μια τεκμηριωμενη αποψη για τα 24p του Ν2820.... To αρθρο που ποσταρες λεει για τον Ζ3770 που προοριζετε για ταμπλετες και παλι δεν διαβασα πουθενα για το θεμα μας. Μιας και εχεις το Arctic, το οποιο εχω και γω, θα ηθελα την γνωμη σου στο εξης: Ο αδελφος μου θελει ενα μηχανακι xbmc. Να του δωσω το Arctic και να παρω το NUC ή να να κρατησω το Arctic και να του παρω NUC? Ποιο θα εχει καλυτερη κινηση? Ιδου η απορια.... :-) (για το αθορυβο και το tv tuner δεν νοιαζομαι, πιο πολυ με ενδιαφερη η κινηση sta 24p και η γρηγοραρα (σε επιπεδο CPU για τα skins)

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

NiKa διαβασα το λινκ σου και εκανα και μια αναζητηση στο xbmc forum... Βρε παιδι μου δεν μπορεσα να βρω μια τεκμηριωμενη αποψη για τα 24p του Ν2820.... To αρθρο που ποσταρες λεει για τον Ζ3770 που προοριζετε για ταμπλετες και παλι δεν διαβασα πουθενα για το θεμα μας. Μιας και εχεις το Arctic, το οποιο εχω και γω, θα ηθελα την γνωμη σου στο εξης: Ο αδελφος μου θελει ενα μηχανακι xbmc. Να του δωσω το Arctic και να παρω το NUC ή να να κρατησω το Arctic και να του παρω NUC? Ποιο θα εχει καλυτερη κινηση? Ιδου η απορια.... :-) (για το αθορυβο και το tv tuner δεν νοιαζομαι, πιο πολυ με ενδιαφερη η κινηση sta 24p και η γρηγοραρα (σε επιπεδο CPU για τα skins)

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι έχει Intel HD Graphics - Ivy Bridge ...

Με τους Haswell η Ιντελ ανέφερε ότι τα 24p παίζουν σχεδόν άψογα..

Τώρα..

Τι θα έκανα στη θέση σου...
θα του έδινα το Arctic και θα κρατούσα το NUC :)
(το Arctic τα ψιλοπαίζει στα πολύ υψηλά bitrates)

Σχετικά με τον 2820 .. για να μην παρεξηγηθώ..

θεωρώ τον 2820 μια ΑΡΙΣΤΗ Αγορά... και για XBMC και για ότι άλλο θελήσει κάποιος :)

Αν όμως είσαι τελειομανής... και θες κάτι να κρατήσει και στο μέλλον περισσότερο... (3d, 10bit, h265) και διαθέτεις τα χρήματα...

πας σε Intel Haswell Nuc i3 και πάνω... :worshippy:

Last edited:

Για την γρήγορα δια του σε περιβάλλον openelec και xbmc με aeon skin σου εγγυώμαι εγω. Για το 24p τι να πω; Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει ένα αξιόπιστο τεστ για να το επιβεβαιώσουμε γιατι με το μάτι είναι δύσκολο να πει κανεις και εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες οπως η εμπειρία του καθενός και το διαφορετικό υλικό που τεστάρει κάθε φορά. Εμένα για παράδειγμα έχοντας στο παρελθόν καλαμπόκια a210 & a300 & dune smart δεν παρατηρώ κατι διαφορετικό που να μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Εγω ολα μου τα μηχανάκια τα εχω τεστάρει σε samsung 46es7000 με σε cinema ρυθμίσεις και με το motion στο smooth.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Bay Trail uses Ivy Bridge generation Intel HD graphics, see http://www.anandtech.com/show/7314/intel...770-tested

Anandtech και επίσημο xbmc forum.... ;)

Καλά.. και 3D έλεγαν τα spec ότι δεν παίζει (και το έλεγαν σαν σιγουράκι στο xbmc forum) αλλά... μάντεψε.... όπως και high bitrate δεν θα την πάλευε αλλά.. 120mbps μια χαρά..
Τώρα αν πιστεύετε θεωρίες χρηστών ή δήθεν αξιόπιστα forum και wiki που δεν το έχουν πιάσει καν στα χέρια τους και το πάνε σύμφωνα με τα spec της intel (αυτά ντε με τα οποία δεν θα έπαιζε με τίποτα 3d ενώ παίζει 3d blu ray iso νεράκι) και προσπερνάτε τι λένε χρήστες που το έχουν, τότε τι να γίνει.. ότι και να σας πει κάποιος εσείς θα επιμένετε :)

Εγώ αν θέλει κάποιος γνώστης να το δοκιμάσει κανονικά, είναι στην διάθεση του να ρθει απο βδομάδα απ το σπίτι μου να το τεστάρει με αξιόπιστα μέσα ώστε να λύσει σε όλους αν υπάρχει αυτό που.... το μάτι μας δεν βλέπει.

Last edited:
Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι αξιόπιστο τεστ για το συγκεκτριμένο (24p) ΔΕΝ υπάρχει..

Να πούμε και την ουσία...

Αν δεν βλέπεις πρόβλημα... Δεν υπάρχει πρόβλημα... :)

και να μην ξεχνάμε.. πρόκειται για 120 ευρώ μηχάνημα...

Αξεπέραστο Value for money... :ernaehrung004:

Να ρωτήσω και εγώ κάτι εσάς... (που το έχετε)

σε σχέση με το θόρυβο που κάνει.. (αν μη τι άλλο εδώ δεν υπάρουν διαφωνίες...)

πόσο ακούγεται αν το ζορήσεις... (πχ παίζοντας ένα υψηλού bitrate αρχείο - για κανα 5 λεπτο τουλάχιστον)..