Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δεν έχει διαφορά.. και αυτό γιατί όπως διαπίστωσα είτε παίξεις ένα αρχείο 10mbps είτε 100mbps το cpu load (εφόσον το χεις ρυθμίσει σωστά να κάνει hardware decode η gpu) είναι το ίδιο (και σύμφωνα με αυτό ανεβαίνουν οι στροφές του ανεμιστήρα.. αν και στο bios το αλλάζεις αυτό αμα θες να γίνεται με γνώμονα το m/b ή άλλο)... τώρα εγώ προσωπικά το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να αλλάξω την auto ρύθμιση (ήταν νομίζω απο 30% min ως 100% max και να βάλω manual ρύθμιση γιατί πάντα έπαιζε κάπου στην μέση με αρκετό θόρυβο. Η ρύθμιση του αυτόματου σε διαφορετικά ποσοστά ΔΕΝ παίζει σωστά ενώ αυτό που παίζει είναι το manual να βάλεις ότι θες καρφωτά (αρκεί να μην αλλάξεις την default ρύθμιση του αυτόματου που απ ότι κατάλαβα είναι bug στο τελευταίο bios). Έβαλα 40-45% (δεν θυμάμαι) καρφωτά και μου φάνηκε αρκετός ο θόρυβος. Στις ήσυχες σκηνές δηλαδή ψιλοενοχλούσε (σαν ένα ήσυχο pc αλλά ΌΧΙ σαν ένα αθόρυβο htpc). Μετά πήγα στα 35 ή 37% νομίζω που ακουγόταν λιγότερο μεν αλλά πάλι ακουγόταν και τέλος το έχω πάει στα 27-28% και το άφησα εκεί μιας και είναι στην πράξη αθόρυβο πλέον.. εδώ λειτουργεί ανάμεσα 2000 και 2500 στροφές ο ανεμιστήρας νομίζω χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις θερμοκρασίες και πλέον ακούω το NAS δίπλα του αν πλησιάσω αλλά όχι το NUC. Φυσικά για να μην παρεξηγούμαι και στο αυτόματο, στο openelec δεν υπήρχε θέμα αλλά στα windows κυρίως που κάνουν τις δικές τους ρυθμίσεις σύμφωνα με στροφές και όχι με θερμοκρασία...

Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι αξιόπιστο τεστ για το συγκεκτριμένο (24p) ΔΕΝ υπάρχει..

Να πούμε και την ουσία...

Αν δεν βλέπεις πρόβλημα... Δεν υπάρχει πρόβλημα... :)

και να μην ξεχνάμε.. πρόκειται για 120 ευρώ μηχάνημα...

Αξεπέραστο Value for money... :ernaehrung004:

Χωρις τα υπολοιπα μνημη σκληρο κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι έχει Intel HD Graphics - Ivy Bridge ...

Με τους Haswell η Ιντελ ανέφερε ότι τα 24p παίζουν σχεδόν άψογα..

Τώρα..

Τι θα έκανα στη θέση σου...
θα του έδινα το Arctic και θα κρατούσα το NUC :)
(το Arctic τα ψιλοπαίζει στα πολύ υψηλά bitrates)

Σχετικά με τον 2820 .. για να μην παρεξηγηθώ..

θεωρώ τον 2820 μια ΑΡΙΣΤΗ Αγορά... και για XBMC και για ότι άλλο θελήσει κάποιος :)

Αν όμως είσαι τελειομανής... και θες κάτι να κρατήσει και στο μέλλον περισσότερο... (3d, 10bit, h265) και διαθέτεις τα χρήματα...

πας σε Intel Haswell Nuc i3 και πάνω... :worshippy:

NiKa σ'ευχαριστω για την απαντηση σου, ησουν διαφωτιστικοτατος!
Τελικα θα παω στο NUC 2820. Αυτο που μου αρεσει πολυ ειναι και το μεγεθος του, ειναι κυριολεκτικα φορητος, το Arctic ειναι λιγο "περιεργο" στον χωρο ετσι που καθετε ορθιο.

Μια και βρήκα χρόνο:

Είχα και εγώ δοκιμάσει το PS3 Remote με το Arctic που έχω...
το πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι δεν ήξερα πότε αυτό κλείνει με αποτέλεσμα να τελειώνουν οι μπαταρίες συχνότατα...
(όταν το χρησιμοποιείς στο Ps3 με το που κλείνεις την κονσόλα κλείνει και το χειριστήριο... σε HTPC αυτό δεν γίνεται - εκτός αν άλλαξε κάτι που δεν το έχω υπόψη μου)

αν κάποιος θέλει ένα άψογο IR remote...
http://www.amazon.co.uk/Microsoft-M...=1394038914&sr=8-6&keywords=xbox+black+remote

http://www.skroutz.gr/s/3158857/Microsoft-Media-Remote-XBOX-360.html

XBOX Black Remote..

Ταχύτατη απόκριση, δουλεύει out of the box με το Openelec, ελέγχει και την τηλεόραση (input και volume) και πολύ καλή η τιμή..

Σε win 8.1 θα δουλεψει το συγκεκριμενο με το nuc ή μονο σε openelec ;

Χθες έκανα δοκιμή το Avclub Motion Test 3 και παραθέτω τις εντυπώσεις μου για όσους ενδιαφέρονται για την απόδοση της κίνησης.

Υπενθυμίζω ότι τρέχω Openelec την τελευταία Nightly Build σε NUC 2820 και σε τηλεόρασης Samsung 46ES7000

Λοιπόν, η Samsung 46ES7000 έχει 2 "βοηθήματα" το motion plus και το led motion

1) Ανεξάρτητα από το εάν είχα on ή off τα παραπάνω βοηθήματα το άναψε σβήσε των τετραγώνων ήταν άψογο
2) Με τα 2 βοηθήματα απενεργοποιημένα οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά αλλά έκαναν ένα "σκαλωματάκι" κάθε περίπου 20 δευτερόλεπτα
3) Με το motion plus μόνο ενεργοποιημένο στο smooth οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά αλλά έκαναν ένα "σκαλωματάκι" κάθε περίπου 40 δευτερόλεπτα
4) Με το motion plus ενεργοποιημένο στο smooth και το led motion ενεργό οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά χωρίς κανένα "σκάλωμα"

Ελπίζω κάποιος γνώστης να μας εξηγήσει τι σημαίνουν τα παραπάνω.

Χθες έκανα δοκιμή το Avclub Motion Test 3 και παραθέτω τις εντυπώσεις μου για όσους ενδιαφέρονται για την απόδοση της κίνησης.

Υπενθυμίζω ότι τρέχω Openelec την τελευταία Nightly Build σε NUC 2820 και σε τηλεόρασης Samsung 46ES7000

1) Ανεξάρτητα από το εάν είχα on ή off τα παραπάνω βοηθήματα το άναψε σβήσε των τετραγώνων ήταν άψογο
2) Με τα 2 βοηθήματα απενεργοποιημένα οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά αλλά έκαναν ένα "σκαλωματάκι" κάθε περίπου 20 δευτερόλεπτα
3) Με το motion plus μόνο ενεργοποιημένο στο smooth οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά αλλά έκαναν ένα "σκαλωματάκι" κάθε περίπου 40 δευτερόλεπτα
4) Με το motion plus ενεργοποιημένο στο smooth και το led motion ενεργό οι διάλογοι έπαιζαν ομαλά χωρίς κανένα "σκάλωμα"

Καλό είναι να έχεις απενεργοποιημένα τα βοηθήματα κατά την παρακολούθηση για πιο πιστή απόδοση της κίνησης
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις με Blur reduction 10/Judder reduction 0 και Led Motion PLus on/off και σύγκρινε τα αποτελέσματα

Καλό είναι να έχεις απενεργοποιημένα τα βοηθήματα κατά την παρακολούθηση για πιο πιστή απόδοση της κίνησης
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις με Blur reduction 10/Judder reduction 0 και Led Motion PLus on/off και σύγκρινε τα αποτελέσματα

Βάση του Τεστ χωρίς τα βοηθήματα κάνει αυτά τα σκαλωματάκια κάθε 20 περίπου δευτερόλεπτα οπότε για αυτό τα έχω ενεργοποιημένα. Γενικά σε ότι δοκιμές έχω κάνει και με κανονικά βίντεο χωρίς τα βοηθήματα βλέπω αυτά τα σκαλωματάκια ανά κάποια δευτερόλεπτα ή λεπτά ανάλογα το βίντεο.

Τα σκαλωματάκια αυτά σημαίνουν ότι δεν παίζει κανονικά το 24p? Η αλήθεια είναι ότι τα καλαμπόκια που είχα στο παρελθόν χωρίς βοηθήματα δεν έκαναν τέτοια σκαλωματάκια, όμως από τη στιγμή που με την ενεργοποίηση των βοηθημάτων δεν έχω αυτό το πρόβλημα και τουλάχιστον στο δικό μου μάτι δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό δεν με ενοχλεί.

Σήμερα αν έχω χρόνο θα δοκιμάσω περισσότερους συνδυασμούς σε motion plus και led motion και θα επανέλθω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απο openelec.....δεν...αν επαιζες με win,mpc &madvr θα σου ελεγα :ernaehrung004:

Απο openelec.....δεν...αν επαιζες με win,mpc &madvr θα σου ελεγα :ernaehrung004:

Ευχαριστώ αλλά εγώ το πήρα ξεκάθαρα ως media player replacement για αυτό και δεν ασχολήθηκα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με win

Σε win 8.1 θα δουλεψει το συγκεκριμενο με το nuc ή μονο σε openelec ;

Το ΧΒΟΧ Black Remote είναι συμβατό MCE Remote...
άρα παίζει όπου παίζει ένα κοινό MCE Remote ...

Επισης αυτο το remote ειναι ir?? Τι δεκτη θελει?

IR είναι...

παίζει με όλους τους IR δέκτες...
(o 2820 έχει ενσωματωμένο IR δέκτη - αν δεν κάνω λάθος)

Βάση του Τεστ χωρίς τα βοηθήματα κάνει αυτά τα σκαλωματάκια κάθε 20 περίπου δευτερόλεπτα οπότε για αυτό τα έχω ενεργοποιημένα. Γενικά σε ότι δοκιμές έχω κάνει και με κανονικά βίντεο χωρίς τα βοηθήματα βλέπω αυτά τα σκαλωματάκια ανά κάποια δευτερόλεπτα ή λεπτά ανάλογα το βίντεο.

Τα σκαλωματάκια αυτά σημαίνουν ότι δεν παίζει κανονικά το 24p? Η αλήθεια είναι ότι τα καλαμπόκια που είχα στο παρελθόν χωρίς βοηθήματα δεν έκαναν τέτοια σκαλωματάκια, όμως από τη στιγμή που με την ενεργοποίηση των βοηθημάτων δεν έχω αυτό το πρόβλημα και τουλάχιστον στο δικό μου μάτι δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό δεν με ενοχλεί.

Σήμερα αν έχω χρόνο θα δοκιμάσω περισσότερους συνδυασμούς σε motion plus και led motion και θα επανέλθω.

Πολυ "περιεργα" τα αποτελεσματα σου... Να σε ρωτησω αν εχεις βαλει το nuc στην εισοδο HDMI που λεει PC και αν εχει ρυθμισει το ονομα της εισοδου σε PC. Εγω LG TV εχω αλλα παλιοτερα ειχα Samsung και αν θυμαμαι καλα επρεπε να το κανω ετσι για να δω καλη εικονα απο PC.

Πολυ "περιεργα" τα αποτελεσματα σου... Να σε ρωτησω αν εχεις βαλει το nuc στην εισοδο HDMI που λεει PC και αν εχει ρυθμισει το ονομα της εισοδου σε PC. Εγω LG TV εχω αλλα παλιοτερα ειχα Samsung και αν θυμαμαι καλα επρεπε να το κανω ετσι για να δω καλη εικονα απο PC.

Δεν έγραψα πουθενά ότι έχω πρόβλημα εικόνας. Το αντίθετο η εικόνα είναι άψογη, ούτε με την κίνηση έχω πρόβλημα με ενεργοποιημένα τα βοηθήματα απλά δοκιμές κάνω για να ψαχτώ κι εγώ αλλά και να βοηθήσω κανένα μέλος που ενδιαφέρεται να μάθει για την συμπεριφορά του μηχανήματος με διάφορες συνθήκες.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δεν έγραψα πουθενά ότι έχω πρόβλημα εικόνας. Το αντίθετο η εικόνα είναι άψογη, ούτε με την κίνηση έχω πρόβλημα με ενεργοποιημένα τα βοηθήματα απλά δοκιμές κάνω για να ψαχτώ κι εγώ αλλά και να βοηθήσω κανένα μέλος που ενδιαφέρεται να μάθει για την συμπεριφορά του μηχανήματος με διάφορες συνθήκες.

Για να το κανεις αυτο, το πρωτο που πρεπει να βεβαιωσεις, ειναι οτι το nuc σου βγαζει 1920χ[email protected] και μετα παμε παρακατω.
Εχεις τροπο στο openelec να το δεις αυτο ?

Ναι, σε καταλαβα, δεν ειπα οτι εχεις προβλημα εικονας, απλως μου εκανα εντυπωση τα αποτελεσματα σου. Τελικα ομως δεν μας ειπες αν εχεις κανει τις ρυθμισεις στην samsung που σου ειπα (για εισοδο PC κτλ)

Ευχαριστώ αλλά εγώ το πήρα ξεκάθαρα ως media player replacement για αυτό και δεν ασχολήθηκα και ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με win

Τότε όπως σωστά προειπώθηκε.. αν σκοπός σου είναι μόνο το openelec και δεν σε νοιάζει ούτε ssd πιθανόν να βάλεις, υπήρχαν και πιο φτηνές λύσεις (πχ raspberry) :)

Πέρα απ αυτό, εγώ στις δικές μου δοκιμές με απενεργοποιημένα τα de-judder και de-blur δεν είδα κανένα σκάλωμα στην κίνηση των υποτίτλων. Μήπως δεν έχεις κάνει σωστές ρυθμίσεις ως προς την αυτόματη αλλαγή σε 24p μέσα απ το openelec? δοκίμασε να βάλεις καρφωτά τα hz σε 24 στις ρυθμίσεις (advanced ρυθμίσεις, ρυθμίσεις συστήματος και video) και πες μας... δεν θυμάμαι ακριβώς πως τις έχω στο openelec τις ρυθμίσεις (έχω να το ανοίξω και κάποιες μέρες καθώς προτιμώ το xbmc στα win για την ώρα σαν σταθερότερο και ας μην βγάζει dts-hd) θα κοιτάξω όμως στην πρώτη ευκαιρία βράδυ ή αύριο..

Σχετικά με την είσοδο pc η Samsung έχει 3 HDMI, 1-MHL (κατάλληλη για mobile connection) , 1-ARC και μία που την λέει DVI εσύ μάλλον θα εννοείς την τελευταία HDMI και θα την δοκιμάσω όταν πάω σπίτι το βράδυ γιατί μέχρι σήμερα το είχα στην ARC.

Σχετικά με το Raspberry, είχα RPI αλλά δεν συγκρίνεται η ταχύτητα πλοήγησης στο xbmc. Το raspberry ότι βελτίωση και να κάνεις είναι αργό στο menu ενώ και σε βαριές ματρόσκες δεν συγκρίνεται με το NUC. Ότι και να λέμε το NUC είναι το απόλυτο VFM για όσους έχουν κόλλημα με το XBMC όπως εγώ.

Στο openelec έχω βάλει την γνωστή επιλογή να προσαρμόζεται πάντα το display στον ρυθμό ανανέωσης του video - την ήξερα αυτή την επιλογή από το RPI. Καρφωτά δεν την έχω δοκιμάσει - αλήθεια αν την βάλεις καρφωτά και το βίντεο δεν είναι 24p πως δείχνει?