Δεν έχει διαφορά.. και αυτό γιατί όπως διαπίστωσα είτε παίξεις ένα αρχείο 10mbps είτε 100mbps το cpu load (εφόσον το χεις ρυθμίσει σωστά να κάνει hardware decode η gpu) είναι το ίδιο (και σύμφωνα με αυτό ανεβαίνουν οι στροφές του ανεμιστήρα.. αν και στο bios το αλλάζεις αυτό αμα θες να γίνεται με γνώμονα το m/b ή άλλο)... τώρα εγώ προσωπικά το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να αλλάξω την auto ρύθμιση (ήταν νομίζω απο 30% min ως 100% max και να βάλω manual ρύθμιση γιατί πάντα έπαιζε κάπου στην μέση με αρκετό θόρυβο. Η ρύθμιση του αυτόματου σε διαφορετικά ποσοστά ΔΕΝ παίζει σωστά ενώ αυτό που παίζει είναι το manual να βάλεις ότι θες καρφωτά (αρκεί να μην αλλάξεις την default ρύθμιση του αυτόματου που απ ότι κατάλαβα είναι bug στο τελευταίο bios). Έβαλα 40-45% (δεν θυμάμαι) καρφωτά και μου φάνηκε αρκετός ο θόρυβος. Στις ήσυχες σκηνές δηλαδή ψιλοενοχλούσε (σαν ένα ήσυχο pc αλλά ΌΧΙ σαν ένα αθόρυβο htpc). Μετά πήγα στα 35 ή 37% νομίζω που ακουγόταν λιγότερο μεν αλλά πάλι ακουγόταν και τέλος το έχω πάει στα 27-28% και το άφησα εκεί μιας και είναι στην πράξη αθόρυβο πλέον.. εδώ λειτουργεί ανάμεσα 2000 και 2500 στροφές ο ανεμιστήρας νομίζω χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στις θερμοκρασίες και πλέον ακούω το NAS δίπλα του αν πλησιάσω αλλά όχι το NUC. Φυσικά για να μην παρεξηγούμαι και στο αυτόματο, στο openelec δεν υπήρχε θέμα αλλά στα windows κυρίως που κάνουν τις δικές τους ρυθμίσεις σύμφωνα με στροφές και όχι με θερμοκρασία...