Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ότι και να την έχεις, αν την έχεις να προσαρμόζεται, το ίδιο θα δείχνει αφού θα αλλάξει, απλά τα menu κτλ θα είναι λογικά πάντα σε 24p σε αυτή την περίπτωση.
Τώρα αν απενεργοποιήσεις την προσαρμογή και έχεις 24hz σε ένα video των 60hz θα έχεις λογικά αμέτρητα dropped frames ώστε τα 60hz να χωρέσουν τελικά σε 24 (φαντάζομαι... δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ..) πιθανόν (πάλι φαντάζομαι) και κάθε το αντίθετο αποτέλεσμα και αντί για στιγμιαίο κόλλημα να έχεις στιγμιαία "τρεξίματα".. στα 50 hz αντίστοιχα το πρόβλημα θα ήταν ελάχιστο φαντάζομαι για προφανείς λόγους.
Κάποιος ποιο γνώστης μπορεί ίσως να μας πει πιο σίγουρα.

Σε LG και εγώ στην ARC τα έχω όλα (hdmi 1) αφού εκεί συνδέεται ο AV ενισχυτής και πάνω σε αυτόν όλα (ο οποίος απ όσο ξέρω δεν κάνει κάποιο post processing της εικόνας... φτηνός γαρ)

Σχετικά με την είσοδο pc η Samsung έχει 3 HDMI, 1-MHL (κατάλληλη για mobile connection) , 1-ARC και μία που την λέει DVI εσύ μάλλον θα εννοείς την τελευταία HDMI και θα την δοκιμάσω όταν πάω σπίτι το βράδυ γιατί μέχρι σήμερα το είχα στην ARC.

Σημασία δεν έχει τι γράφει πάνω της η HDMI αλλά πως τη ρυθμίζεις από το μενού.. Επιλέγοντας την HDMI 1 λ.χ. και ενώ είσαι ακόμα στο μενού επιλογής της πηγής, πατάς TOOLS και σετάρεις το όνομα της πηγής σε PC ή ακόμα καλύτερα DVI-PC .... (αν σύνδεες PS3 θα επέλεγες Game κοκ)

Μερικές samsung δεν έχουν ξεκάθαρες ρυθμίσεις ως προς το πότε αναπαράγουν το εισερχόμενο σήμα απείραχτο. Πχ δες εδώ τι ρυθμίσεις χρειάζετε η F6500 για να δώσει απείραχτο το 24p και βάλε τις ίδιες στην δικιά σου - αν υπάρχουν οι ρυθμίσεις αυτές.
Αν έχει διαφορετικές ρυθμίσεις τότε μόνο με δοκιμές/συνδιασμούς θα καταλάβεις πότε βγάζει το σήμα αυτούσιο.
Το νόημα στο τεστ είναι να αναβοσβήνουν τα τετράγωνα ομοιόμορφα. Το juder στο κείμενο είναι φυσικό και πρέπει να υπάρχει, όχι όμως τα σκαλώματα.

Πηγα να παραγγειλω και ολοι μου λενε τελος Μαρτιου! Δεν αφησατε τιποτα ρε παιδια!!! Τα πηρατε ολα! :-) :grinning-smiley-043

Πηγα να παραγγειλω και ολοι μου λενε τελος Μαρτιου! Δεν αφησατε τιποτα ρε παιδια!!! Τα πηρατε ολα! :-) :grinning-smiley-043

Το είπα εγώ, πάλι καλά, το Αμαζον χθες έλεγε διαθέσιμο σε ένα με δύο μήνες... τελικά το you ήθελε να πληρώσω την επιστροφή DOA, οπότε ήδη είναι μια κακή αγορά,για μένα και δύο μέρες τώρα δεν το έχει ελένξει ακόμα... μήπως ξέρει κανείς τι ισχύει σε DOA και μη διαθεσιμοτητα προϊόντος στο Ελλάδα... γιατί μια φορά που έτυχε σε κάτι από Γερμανία μου έστειλαν ένα μόνο email... αφού ήδη είχαν κάνει refund και μάλιστα αφού ήταν η πρώτη αγορά από αυτούς, ένιωθαν άσχημα και μου επέστρεψαν και τα μισά μεταφορικά.

Τι να πω.. συγνώμη εκ μέρους όλων :) μάλλον έπρεπε να μείνουν οι χάρες του κρυφές :P (τις ανέφερα και avforum ανάθεμα με)

Last edited:
Χθες δοκίμασα το logitech harmony 300i κι ενώ στην τηλεόραση και τις άλλες συσκευές δουλεύει πολύ γρήγορα και χωρίς delay, στο nuc παρουσιάζει αρκετό delay στην μετακίνηση από επιλογή σε επιλογή και ξέρω ότι δεν είναι θέμα xbmc καθώς με τις εφαρμογές remote control σε iphone και ipad το μενού πάει σφαίρα.

Χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση; Το έχω δηλώσει στο logitech portal ως Windows Media Center Remote Control καθώς δεν μου εμφάνισε την επιλογή NUC.

Εγω καταφερα να δουλεψει το sisaxis PS3 (το εκανα να το βλεπει ως XBOX 360 controller) οδηγιες εδω http://forums.pcsx2.net/Thread-XInput-Wrapper-for-DS3-and-Play-com-USB-Dual-DS2-Controller με Bluetooth level one stick που ειχα, γιατι το Bluetooth του NUC υπαρχει καποια ασυμβατοτητα.
Στο ΧΒΜC δουλευει αψογα χωρις να σεταρω τιποτα.

Τελος να αναφερω οτι στα Win 8.1 δεν δουλευει καλα η θυρα usb 3.0 του NUC η μποστινή δηλαδη ενω τα Win την βλεπουν κανονικα
οτι συκευη συνδεσω ασυρματη keyboard, mouse, Bluetooth τα βλεπει αμεσως αλλα δεν δουλευουν σωστα χανουν το σημα πανω απο 1,5 μετρο κλπ χωρις να ακουγετε ηχος αποσυνδεσης σαν να μην υπαρχει σωστη συμβατοτητα με τις usb 2 συσκευες.

Στις πισω usb δουλεουν μια χαρα ολα αλλα ειναι μονο 2.

Εγω καταφερα να δουλεψει το sisaxis PS3 (το εκανα να το βλεπει ως XBOX 360 controller) οδηγιες εδω http://forums.pcsx2.net/Thread-XInput-Wrapper-for-DS3-and-Play-com-USB-Dual-DS2-Controller με Bluetooth level one stick που ειχα, γιατι το Bluetooth του NUC υπαρχει καποια ασυμβατοτητα.
Στο ΧΒΜC δουλευει αψογα χωρις να σεταρω τιποτα.

Τελος να αναφερω οτι στα Win 8.1 δεν δουλευει καλα η θυρα usb 3.0 του NUC η μποστινή δηλαδη ενω τα Win την βλεπουν κανονικα
οτι συκευη συνδεσω ασυρματη keyboard, mouse, Bluetooth τα βλεπει αμεσως αλλα δεν δουλευουν σωστα χανουν το σημα πανω απο 1,5 μετρο κλπ χωρις να ακουγετε ηχος αποσυνδεσης σαν να μην υπαρχει σωστη συμβατοτητα με τις usb 2 συσκευες.

Στις πισω usb δουλεουν μια χαρα ολα αλλα ειναι μονο 2.

Για το xbox remote νομίζω είχα αναφέρει και παλιότερα ότι στο openelec κτλ δουλεύει κανονικά κατευθείαν ενώ σε windows θέλει registry hack (έτσι το είχα και πριν χρόνια σε άλλο htpc.. ένα απλό flag είναι όπως δείχνει και το link του NiΚa, απλό και χωρίς κανέναν κίνδυνο). Όμοια και το ps3 remote (με bt adapter) που είχα πριν χρόνια σαν remote πριν πάρω τότε xbox remote (και αργότερα harmony). Νομίζω απ τα 2 η καλύτερη λύση είναι το xbox remote και άλλωστε απ ότι θυμάμαι το ασπρο το απλό ήταν πάμφθηνο. Το ps3 remote δούλευε άψογα με ένα προγραμμα "ps3 remote" νομίζω λεγόταν και αυτό πριν χρόνια.. αλλά επειδή τότε είχα και τα 2 και επειδή το να πρέπει να τρέχεις εφαρμογές extra για κάτι, έστω και auto start, ποτέ δεν μου άρεσε, προτιμούσα πάντα του xbox μέχρι να ρθει το harmony. Όποιος βέβαια του περισσεύει ένα ps3 remote, να πω πως έπαιζε άψογα όπως είπα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με το ενσωματομένο bluetooth των windows, ένας λόγος παραπάνω να μην το αφήσει κάποιος ανεκμετάλλευτο.

Για το harmony υπάρχει το nuc κανονικά στην λίστα ΑΛΛΑ το I5 το haswell και όχι το 2820 ... ψάξτε το έτσι (σαν σκέτο nuc). Το θέμα είναι ότι ακόμα και έτσι όμως υπάρχει το delay στο xbmc που λέτε αλλά βελτιώνεται με το να μειώσετε την διάρκεια σε milliseconds για τα commands στο keypress όπως σωστά ειπώθηκε. Το είχα μειώσει αρκετά από την πρώτη μέρα αλλά ακόμα δεν είναι για εμένα στο ιδανικό ακόμα και έτσι... συμβουλεύω να το βάλετε κοντά στο 0 (πχ 50) και βλέπετε..

Για την USB 3.0 θύρα την μπροστινή .. έχω απ την αρχή ασύρματο keyboard και mouse και δεν παρατήρησα ποτέ κανένα πρόβλημα και καμιά διακοπή στα 2-3 μέτρα. Καλό είναι απ το site της intel να βάλεις όλους τους drivers και όχι μόνο της gpu (έχει και για το chipset νομίζω)

Για την USB 3.0 θύρα την μπροστινή .. έχω απ την αρχή ασύρματο keyboard και mouse και δεν παρατήρησα ποτέ κανένα πρόβλημα και καμιά διακοπή στα 2-3 μέτρα. Καλό είναι απ το site της intel να βάλεις όλους τους drivers και όχι μόνο της gpu (έχει και για το chipset νομίζω)[/QUOTE]

Εχω βαλει ολους τους drivers και του chipset. Για usb 3.0 δεν υπαρχουν καθως λεει USB 3.0 drivers are not required for Microsoft* Windows* 8 or Microsoft* Windows* 8.1. The drivers are built into the operating system.

Μιλώντας μόνο για win 8.1
Το harmony 300 παίζει στο i3 κανονικά από τη ρύθμιση της Logitech.
Το harmony 515 παίζει στο 2820 και ως Intel και ως MCE (δεν νομίζω να έχουν καμία διαφορά)
Αγόρασα όμως και το Xbox media remote και παίζει μόνο με το registry hack ενώ ελέγχει ήχο στη Samsung (δεν ελέχγει μόνο input παρότι λένε σχετικά εκτός αν είναι κάποιος άλλος από τους 40 περίπου κωδικού ςπου έχει για Samy - δοκίμασα τους 5 τελευταίους και μόνο με έναν έπαιζε)
Αυτό πάντως που θα ήθελα με το key mapper θα ήταν να βάλω ένα κουμπί να κάνει ότι το windows button καθώς θέλω να ανοίγω το μενού για να επιλέγω το plex ... από ότι βλέπω όμως δεν έχει τετοια ρύθμιση... κάποια άλλη λύση;

Ως κάτοχος του Logitech 300 .. (εκπληκτικό - απλό remote)..

Για να το κάνω να αποκρίνεται πιο γρήγορα, επικοινώνησα με τη Logitech και μου αλλάξαν
τα εξής στο MCE (ή στη συσκευή NUC στην περίπτωσή σας)

Adjust the delays (speed settings)' to 300 ms
sensitivity settings to 2

Μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα δείτε διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης

Δυστυχώς στος 300 αυτά δεν αλλάζουν από το χρήστη... μόνο η Logitech τα αλλάζει...

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Πως επικοινώνησες? Απάντησαν γρήγορα? και πως στο αλλάζουν? Μπαίνουν στο λογαριασμό σου και παίρνει τις ρυθμίσεις στο επόμενο sync?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Πως επικοινώνησες? Απάντησαν γρήγορα? και πως στο αλλάζουν? Μπαίνουν στο λογαριασμό σου και παίρνει τις ρυθμίσεις στο επόμενο sync?

στείλε email στο support τους..

Μέσα σε μία μέρα είχε λυθεί το θέμα :) (Logitech είναι.... όχι Xtreamer)

Έστειλα και με 2ο mail σήμερα μου είπαν ότι εντός 24 ωρών θα το έχουν λύσει.

Το μόνο προβλημα μου τώρα είναι ότι μετά απο πολλές δοκιμές σε settings xbmc και tv τα εχω κάνει λιγο άνω κάτω και ψάχνω τώρα optimal setting για openelec xbmc και samsung es tv. Αν καποιος εχει δει πουθενά κατι ας ενημερώσει.