"Και σε ξαναρωτάω: να ψάξω για ποιό πράγμα;"
Και θα ξανααπαντήσω: για τα BUG του μηχανήματος που αγοράζουμε γενικά. Αυτό και τίποτε άλλο αρκεί. Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν την αγορά ήταν μια επίσκεψη στα forum της intel να δω τι προβλήματα αναφέρουν οι χρήστες οπότε γνώριζα για τα πάντα ήδη.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την αχρηστοσύνη της intel αλλά για προστασία δικιά σου και μόνο ειδικά δε, όταν δεν είσαι αρχάριος και είσαι μέσα στα πράγματα.
Σίγουρα δεν θα έπρεπε ο χρήστης να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες και αν υπάρχουν προβλήματα θα έπρεπε να λύνονται άμεσα, αλλά εφόσον αυτό ξέρουμε ότι δεν γίνεται σκοπός είναι πάντα να προστατευόμαστε όσο μπορούμε και κακά τα ψέμματα το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες και έχει συζητηθεί και εδώ μέσα (γιαυτό μου έκανε εντύπωση που πέσατε απ τα σύννεφα σχετικά).
Αυτό λέω και τίποτε άλλο... τα περί ευθυνών intel είναι άλλο πράγμα και όχι μόνο δεν πάω να την βγάλω λάδι αλλά σας λέω κυνηγήστε την όσο δεν πάει μπας και ξεκουνήσουν γιατί μπορεί να αφορά μόνο μια μερίδα χρηστών αλλά δεν παύει αυτό να είναι απαράδεκτο
Τώρα, όσον αφορά το openelec και μιας και σαν Linux έχει τους δικούς του drivers και δεν θα έπρεπε να έχει σχέση το bios φαντάζομαι εκεί, είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμιά περίεργη ρύθμιση? Αν έχεις τσεκαρισμένο να αλλάζει αυτόματα η συχνότητα ακόμα και στα menu και όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή (υπάρχει τέτοια ρύθμιση) τότε καλό είναι να το βάλεις σε "κατά την αναπαραγωγή". Γενικά αν θες να δούμε τις ρυθμίσεις που έχεις στο openelec σε σχέση με εμένα που όλα παίζουν οκ, πες μου όποτε θες.
Για το bios που έχω είναι το FYBYT10H.86A.0025.2014.0207.1453 με το οποίο και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα μέσο yamaha av ενισχυτή RX-V371, ούτε όσον αφορά το bios (μέσα είμαι τώρα για να δω την έκδοση) ούτε όσον αφορά openelec ούτε όσον αφορά full screen κτλ. Φυσικά υπάρχουν αρκετές εκδόσεις μετά και αρκετά πράγματα που λύθηκαν οπότε πριν το δοκιμάσεις, δες τα releae notes των επόμενων εκδόσεων μήπως και έχει φτιαχτεί κάτι που πραγματικά το χρειάζεσαι.
Η τηλεόραση όταν είμαι μέσα στο bios αναφέρει σαν ανάλυση 1024x768@60hz
Στην boot screen είναι 1280x720@60hz νομίζω αν πρόλαβα να δω
ps στο openelec και γενικά στο xbmc έπρεπε γενικά να βάλω την tv στο μόνο σκανάρισμα (just scan) για να πιάσει σωστά την οθόνη και όχι 16:9 ... άσχετο απλά το αναφέρω για κάποιους.