Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ΟΚ δίκιο έχεις αλλά χαλάρωσε γιατί ήταν ξεκάθαρο νομίζω πως το είπα χαριτολογόντας σαν πλακίτσα αφού αρκετοί σκεφτόμαστε την αγορά ενός ακόμα..
Αφού ρωτάς όμως τότε να σου πω πως το θέμα με τις ασυμβατότητες με ενισχυτές και κάποιες τηλεοράσεις και για τα θέματα με το να μην φαίνεται η αρχική οθόνη όταν υπάρχει σύνδεση μέσο αρκετών ενισχυτών (ειδικά με Pioneer αλλά και άλλους), είναι γνωστό απ την αρχή της κυκλοφορίας του μηχανήματος και έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές. Αφού είστε εδώ και γράφετε, όσο και να φταίει η intel και έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό, χωρίς παρεξήγηση αλλά θα έπρεπε να το γνωρίζετε όπως το γνώριζα και εγώ αφού το είχα ψάξει πρώτα και πήρα τα ρίσκα μου όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό (και δεν μιλάω για το αν έχεις δίκιο ή όχι αλλά μιλάω για τα νεύρα που δεν θα είχες και θα είχες γλυτώσει αν το είχες ψάξει όπως κάναμε άλλοι ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια μηχανήματα που δυστυχώς ΠΟΤΕ δεν είναι plug n play).
Από εκεί και πέρα πιέστε τους όπως έκανα και εγώ για άλλα θέματα, αν και αυτό το κάνουν ήδη αρκετοί και δεν βλέπω όρεξη και κινητικότητα απο μεριάς τους χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω.. Πχ το να δώσουν hd ηχο στα windows είναι κάτι ιδιαίτερα απλό όπως έχει αναφερθεί αλλά δεν τους ενδιαφέρει καν παρά τα 10δες αιτήματα.
Εγώ που λέω θα πάρω άλλο ένα κάποια στιγμή όταν μπορέσω, το λέω ξέροντας ότι θα πάρω πάλι κάποιο ρίσκο στην τηλεόραση που θα μπει τότε.
Ίσως αν έχετε την δυνατότητα και σας ξενερώνουν αυτά, να είναι καλύτερα να πάτε σε haswell (i3,i5) που νομίζω ότι δεν έχει τέτοια θέματα..
Ευτυχώς δεν είναι τόσο σοβαρό θέμα αφού το μόνο που δεν μπορεί να δει κάποιος είναι η οθόνη του boot.
όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ το χρησιμοποιώ σε μια samsung και δεν έχει κάποιο πρόβλημα,στην panasonic και στον yamaha δεν είναι μόνο η boot screen αλλά και όταν μπει στο openelec το φορματ για κάποιον ανεξήγητο λόγο γυρνάει σε 14:9

ΟΚ δίκιο έχεις αλλά χαλάρωσε γιατί ήταν ξεκάθαρο νομίζω πως το είπα χαριτολογόντας σαν πλακίτσα αφού αρκετοί σκεφτόμαστε την αγορά ενός ακόμα..
Αφού ρωτάς όμως τότε να σου πω πως το θέμα με τις ασυμβατότητες με ενισχυτές και κάποιες τηλεοράσεις και για τα θέματα με το να μην φαίνεται η αρχική οθόνη όταν υπάρχει σύνδεση μέσο αρκετών ενισχυτών (ειδικά με Pioneer αλλά και άλλους), είναι γνωστό απ την αρχή της κυκλοφορίας του μηχανήματος και έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές. Αφού είστε εδώ και γράφετε, όσο και να φταίει η intel και έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό, χωρίς παρεξήγηση αλλά θα έπρεπε να το γνωρίζετε όπως το γνώριζα και εγώ αφού το είχα ψάξει πρώτα και πήρα τα ρίσκα μου όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό (και δεν μιλάω για το αν έχεις δίκιο ή όχι αλλά μιλάω για τα νεύρα που δεν θα είχες και θα είχες γλυτώσει αν το είχες ψάξει όπως κάναμε άλλοι ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια μηχανήματα που δυστυχώς ΠΟΤΕ δεν είναι plug n play).
Από εκεί και πέρα πιέστε τους όπως έκανα και εγώ για άλλα θέματα, αν και αυτό το κάνουν ήδη αρκετοί και δεν βλέπω όρεξη και κινητικότητα απο μεριάς τους χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω.. Πχ το να δώσουν hd ηχο στα windows είναι κάτι ιδιαίτερα απλό όπως έχει αναφερθεί αλλά δεν τους ενδιαφέρει καν παρά τα 10δες αιτήματα.
Εγώ που λέω θα πάρω άλλο ένα κάποια στιγμή όταν μπορέσω, το λέω ξέροντας ότι θα πάρω πάλι κάποιο ρίσκο στην τηλεόραση που θα μπει τότε.
Ίσως αν έχετε την δυνατότητα και σας ξενερώνουν αυτά, να είναι καλύτερα να πάτε σε haswell (i3,i5) που νομίζω ότι δεν έχει τέτοια θέματα..
Ευτυχώς δεν είναι τόσο σοβαρό θέμα αφού το μόνο που δεν μπορεί να δει κάποιος είναι η οθόνη του boot.
Φίλε μου πώς και τί ακριβώς έπρεπε να ψάξουμε; Υπάρχει κάποια λίστα με όλα τα μοντέλα ενισχυτών ή τηλεοράσεων σύμφωνα με την οποία είναι συμβατό το NUC;;
Όταν ένα μηχάνημα διαφημίζεται ως htpc και προορίζεται για τέτοια χρήση, εξυπακούεται ότι θα είναι συμβατό με τα περισσότερα (αν όχι όλα) μοντέλα ενισχυτών, τηλεοράσεων, προβολέων...
Φυσικά και θα έπρεπε τούτο το μηχανάκι να είναι plug n play, τουλάχιστον ως προς την boot screen (αν μη τι άλλο). Μιλάμε για την πρώτη επαφή του χρήστη με τη συσκευή. Η αρχική οθόνη θα 'πρεπε να παίζει παντού, με κάθε συσκευή!!!
Εδώ ένα pc 7ετίας που έχω, με παμπάλαιη κ.γραφικών έβγαλε αμέσως εικόνα στον ενισχυτή ή στην TV, και μάλιστα με αντάπτορα DVI to HDMI!
Και φυσικά φταίει η Intel σ'αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να 'ρισκάρει' ο πελάτης αγοράζοντας ένα τέτοιο ht πισάκι.

Ξαναλέω γιατί μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα... ΔΕΝ είπα πως έπρεπε να ξέρεις ότι δεν παίζει με τον ΔΙΚΟ σου ενισχυτή... είπα πως καλό είναι να γνωρίζουμε πριν την αγορά ότι έχει γενικότερα τέτοια προβλήματα. Η διαφορά σε αυτό που είπα με αυτό που νομίζεις ότι είπα νομίζω είναι ξεκάθαρη. Πριν αγοράσουμε κάτι που εκ των πραγμάτων είναι κάτι σχετικό με pc, κάρτες γραφικών, drivers κτλ κτλ βλέπουμε τι προβλήματα έχει και είμαστε προετοιμασμένοι να μην πέσουμε απ τα σύννεφα.
Και όχι δεν ισχύει αυτό που λες.. είναι ένα pc με κάρτα γραφικών, bios, drivers και εξ ορισμού ΔΕΝ θα είναι ΠΟΤΕ ένα τέτοιο μηχάνημα plug n play. Είναι ξεκάθαρη η διαφορά ενός media player με ένα pc που θα συνδεθεί στην tv. Όταν αποφάσισα να αλλάξω το himedia με αυτό στο σαλόνι μου ήξερα απόλυτα ότι πάω σε pc και θα έχω και τις πίκρες μου στο στήσιμο αλλά και θα συναντήσω θέματα που δεν θα έβλεπα σε ένα plug n play media player.
Αυτό σημαίνει ότι έχεις άδικο? ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! θα ΈΠΡΕΠΕ να είναι plug n play απλά λέω ότι ένα τέτοιο μηχάνημα ποτέ δεν θα είναι και δεν θα κάνει ποτέ τον κόπο η κάθε Intel να το κάνει ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Αν το έκανε, δεν θα παιδευόμασταν τόσο καιρό να το φέρουμε στα μέτρα μας και να έχουμε προβλήματα με ενισχυτές, drivers, ήχο κτλ αλλά αν έχεις στο μυαλό σου οτι πρόκειται για ένα laptop in a box τότε αμέσως παίρνεις την απάντηση του τι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα... καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ τον θυμό σου και τον λόγο που έχεις αυτή την αντίδραση στο post μου αλλά... δεν με λένε intel. Το να μου λες εμένα τι έπρεπε να κάνει ένα τέτοιο μηχάνημα ιδανικά.. οκ κατανοητό μεν, αλλά δεν έχει νόημα και δεν θα λύσει τα προβλήματα μας.
Όλοι λίγο πολύ έχουμε φάει πίκρες μέχρι να το φέρουμε στα ίσια μας (όχι μόνο αυτό.. όλα τα nuc και γενικότερα όλα τα HTPC). Εγώ όσο το είχα στα windows μέχρι να παίξει το openelec σωστά, έβριζα την intel κάθε μέρα που δεν είχα hd ήχο που ήταν και το δικό μου βασικό πρόβλημα.

Τώρα για να συμβάλω.. απ ΟΣΟ θυμάμαι.. τα προβλήματα αυτά είχαν παρουσιαστεί στις μετέπειτα εκδόσεις του bios και όχι στις 2-3 αρχικές. Πχ εγώ έχω yamaha ενισχυτή και απο εκεί περνά η εικόνα, είχα κάνει μια αναβάθμιση το nuc όταν το πήρα αλλά δεν ξαναέκανα (ακριβώς γιατί είχα διαβάσει σχετικά) και όντως δεν είχα προβλήματα τέτοια (δεν ξέρω αν είναι άσχετο αυτό και αν θα είχα τελικά ή όχι πρόβλημα αν έκανα update). ΦΥΣΙΚΑ δεν σημαίνει ότι αν πάει κάποιος πίσω σε έκδοση (αν γίνεται) ακόμα και να γλυτώσει κάτι σαν αυτό (ΑΝ το γλυτώσει) δεν θα αποκτήσει 10δες άλλα προβλήματα που προφανώς θα έχουν λυθεί με τις νεότερες εκδόσεις bios...οπότε όλα αυτά τα κάνει ο καθένας μας με ευθύνη του βάζοντας τις προτεραιότητες του. Όπως και να χει βλέπω ότι τουλάχιστον εκδόσεις bios βγαίνουν οπότε πιθανόν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα κάποια στιγμή θα λυθεί (καλό είναι να μην αφήσετε την intel σε χλωρό κλαρί).
Το μόνο που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι πως αν φας την πίκρα και αν τελικά το στήσεις όπως πρέπει τότε θα αποζημιωθείς.

Btw το τελευταίο bios είναι το 0034 με ημερομηνία 13/5 .. αυτό έχετε?

Και μιας και το ανέφερα, τυχαία είδα τα release notes απ τον νέο driver για windows 7 (εγώ στο dual boot έχω 8.1 οπότε δεν ξέρω αν με αφορά) για την gpu που βγήκε 12/5 και το βλέπετε εδώ:
http://downloadmirror.intel.com/23874/eng/GFX_EMGD_36.15.0.1073_readme.txt
στο οποίο είδα και το πολυπόθητο "- HD Audio"

O driver εδώ: https://downloadcenter.intel.com/De...ersion= &DownloadType=Drivers

Καλό είναι να γνωρίζουμε τί; Ότι όταν συνδέσουμε το pc (που θέλει να λέγεται και htpc) μπορεί και να μην πάρουμε εικόνα; Μήπως έπρεπε να ρωτάω στα φορουμ αν θα έχω εικόνα με τον Onkyo μου, πριν αγοράσω;
Και δεν σε κατηγόρησε κανείς για τίποτα. Ίσα-ίσα μας μετέφερες γνώσεις ως προς το στήσιμο του NUC που κανείς άλλος δεν έκανε σε τούτο το νήμα.
Λες όμως ότι θα έπρεπε να ψάξω πριν αγοράσω. Και σε ξαναρωτάω: να ψάξω για ποιό πράγμα; Για κάτι τόσο αυτονόητο όπως το να δω τη boot screen; Κάτι τόσο απλό θεωρείς ότι είναι 'plug n play';
Για να το θέσω αλλιώς, αν στη θέση του NUC ήταν το himedia και δεν σου έδινε εικόνα όταν το άναβες, τότε ποιός θα έφταιγε; Μα φυσικά ο κατασκευαστής. Γι' αυτό ναι, κατηγορώ την Intel (και όχι εσένα φυσικά, σου είπα ποτέ ότι είσαι η Intel; ) που δεν φρόντισε να βγάλει στην αγορά ένα μηχανάκι που θα είναι συμβατό με κάθε ενισχυτή (όχι μόνο τον δικό μου, ή τον pioneer, ή τον yamaha του leo06) ή TV κλπ. Συμβατό τουλάχιστον ως προς το να βγάλει την βασική, αρχική οθόνη!

Δηλ. δεν είναι ότι με παίδεψε. Είναι ότι δεν μου έδωσε ΚΑΝ τη δυνατότητα να με παιδέψει!

Εννοείται ότι ήξερα πως αγοράζω ένα pc που θα με ταλαιπωρήσει μέχρι να το φέρω στα μέτρα μου. Δεν πέφτω από τα σύννεφα γι' αυτό. Πέφτω γιατί μου κόβει τα φτερά πριν ακόμα καλά-καλά μπουτάρει!
Και δεν είναι μόνο η boot screen. Όπως ανέφερε και o leo, παρόμοιο πρόβλημα μου κάνει και στο OpenELEC όταν αλλάζει αδικαιολόγητα (και τυχαία) τον ρυθμό ανανέωσης στα 50Hz, όπου το NUC δεν συνεργάζεται σε αυτό το refresh rate με τον ενισχυτή...
Όπως καταλαβαίνεις αυτό το τραγικό πρόβλημα προηγείται πολύ των άλλων θεμάτων, όπως drivers στα windows, hd ήχος, υπότιτλοι ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο... Μακάρι να με ταλαιπωρούσαν αυτά τα θέματα!

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: αν βάλω τα windows θα μπορούν οι drivers των γραφικών τους να υποστηρίξουν εικόνα 50Hz στον ενισχυτή; Ή μήπως τελικά είναι θέμα bios και άρα όποιο OS και να βάλω θα το έχω αυτό το πρόβλημα;
Όπως είπα, όταν άνοιξα το NUC για πρώτη φορά δεν είχα εικόνα. Ωστόσο όταν το συνέδεσα απευθείας στην TV είδα ότι η αρχική οθόνη και το bios έπαιζαν σε full screen. Δεν θυμάμαι ποια έκδοση του bios ήταν αυτή που έτρεχε το NUC αρχικά. Όταν όμως έβαλα την τελευταία (ναι είναι η 0034 της 13/5), εκτός φυσικά οτι εξακολοθούσα να μην έχω εικόνα, είδα ότι και το bios δεν έπαιζε πια σε full screen αλλά έπιανε ένα σχετικά μικρό τετράγωνο της οθόνης στο κέντρο. Οπότε μάλλον χειρότερα έγιναν τα πράγματα με την αναβάθμιση του bios.
Εσύ φίλε craven ποιά έκδοση του bios έχεις τώρα, η οποία σου δουλεύει με τον yamaha σου; Θα ήθελα να τη δοκιμάσω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

"Και σε ξαναρωτάω: να ψάξω για ποιό πράγμα;"

Και θα ξανααπαντήσω: για τα BUG του μηχανήματος που αγοράζουμε γενικά. Αυτό και τίποτε άλλο αρκεί. Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν την αγορά ήταν μια επίσκεψη στα forum της intel να δω τι προβλήματα αναφέρουν οι χρήστες οπότε γνώριζα για τα πάντα ήδη.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την αχρηστοσύνη της intel αλλά για προστασία δικιά σου και μόνο ειδικά δε, όταν δεν είσαι αρχάριος και είσαι μέσα στα πράγματα.
Σίγουρα δεν θα έπρεπε ο χρήστης να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες και αν υπάρχουν προβλήματα θα έπρεπε να λύνονται άμεσα, αλλά εφόσον αυτό ξέρουμε ότι δεν γίνεται σκοπός είναι πάντα να προστατευόμαστε όσο μπορούμε και κακά τα ψέμματα το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες και έχει συζητηθεί και εδώ μέσα (γιαυτό μου έκανε εντύπωση που πέσατε απ τα σύννεφα σχετικά).
Αυτό λέω και τίποτε άλλο... τα περί ευθυνών intel είναι άλλο πράγμα και όχι μόνο δεν πάω να την βγάλω λάδι αλλά σας λέω κυνηγήστε την όσο δεν πάει μπας και ξεκουνήσουν γιατί μπορεί να αφορά μόνο μια μερίδα χρηστών αλλά δεν παύει αυτό να είναι απαράδεκτο

Τώρα, όσον αφορά το openelec και μιας και σαν Linux έχει τους δικούς του drivers και δεν θα έπρεπε να έχει σχέση το bios φαντάζομαι εκεί, είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμιά περίεργη ρύθμιση? Αν έχεις τσεκαρισμένο να αλλάζει αυτόματα η συχνότητα ακόμα και στα menu και όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή (υπάρχει τέτοια ρύθμιση) τότε καλό είναι να το βάλεις σε "κατά την αναπαραγωγή". Γενικά αν θες να δούμε τις ρυθμίσεις που έχεις στο openelec σε σχέση με εμένα που όλα παίζουν οκ, πες μου όποτε θες.

Για το bios που έχω είναι το FYBYT10H.86A.0025.2014.0207.1453 με το οποίο και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα μέσο yamaha av ενισχυτή RX-V371, ούτε όσον αφορά το bios (μέσα είμαι τώρα για να δω την έκδοση) ούτε όσον αφορά openelec ούτε όσον αφορά full screen κτλ. Φυσικά υπάρχουν αρκετές εκδόσεις μετά και αρκετά πράγματα που λύθηκαν οπότε πριν το δοκιμάσεις, δες τα releae notes των επόμενων εκδόσεων μήπως και έχει φτιαχτεί κάτι που πραγματικά το χρειάζεσαι.

Η τηλεόραση όταν είμαι μέσα στο bios αναφέρει σαν ανάλυση 1024x768@60hz
Στην boot screen είναι 1280x720@60hz νομίζω αν πρόλαβα να δω

ps στο openelec και γενικά στο xbmc έπρεπε γενικά να βάλω την tv στο μόνο σκανάρισμα (just scan) για να πιάσει σωστά την οθόνη και όχι 16:9 ... άσχετο απλά το αναφέρω για κάποιους.

Last edited:
ΙΜΗΟ
Για ακόμα μια φορά τα γραφικά των Intel το έκαναν το θαύμα τους
Τι να πω…
Χρόνια τώρα μας βασανίζουν

ΙΜΗΟ
Τι να πω…

ΙΜΗΟ
Τι να πω…

αυτο το bug ειναι μονο στο συγκεκριμενο μοντελο? i3-i5 ολα το ιδιο συμπεριφερονται?

Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα είναι σε συγκεκριμένες εκδόσεις του bios για το 2820 (ίσως και σε όλες τις εκδόσεις ως τώρα...) ...
Γενικά το "monitor" πρέπει να υποστηρίζει 1024x768 σαν ανάλυση για να μπορέσει κάποιος να μπει στο bios και 1280x720 για να δει boot screen.

Τέλος κάποιος που δεν έχει πουθενά output καλό είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει είναι αν είναι οκ η ram που έβαλε, να είναι 1.35 συμβατή.. όχι δεν είναι όλες οι 1.35 συμβατές.. και φυσικά να μην είναι ελαττωματική, καθώς απ ότι έχω διαβάσει σε αντίθετη περίπτωση συμβαίνει ακριβώς αυτό: ούτε εμφανίζεται τίποτα (ούτε καν η οθόνη για το bios, boot κτλ) ούτε ακούγεται τίποτα.

Δοκιμάστε φυσικά ακόμα και αν δεν βλέπετε τίποτα να πατήσετε το f2 αμέσως κατά την έναρξη λειτουργίας. Έχει αναφερθεί ότι αν δεν γίνει σωστά handshake με το monitor τότε πολύ πιθανό απλά να κολλήσει εντελώς το nuc αλλά δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε.

Last edited:
"Και σε ξαναρωτάω: να ψάξω για ποιό πράγμα;"

Και θα ξανααπαντήσω: για τα BUG του μηχανήματος που αγοράζουμε γενικά. Αυτό και τίποτε άλλο αρκεί. Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν την αγορά ήταν μια επίσκεψη στα forum της intel να δω τι προβλήματα αναφέρουν οι χρήστες οπότε γνώριζα για τα πάντα ήδη.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την αχρηστοσύνη της intel αλλά για προστασία δικιά σου και μόνο ειδικά δε, όταν δεν είσαι αρχάριος και είσαι μέσα στα πράγματα.
Σίγουρα δεν θα έπρεπε ο χρήστης να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες και αν υπάρχουν προβλήματα θα έπρεπε να λύνονται άμεσα, αλλά εφόσον αυτό ξέρουμε ότι δεν γίνεται σκοπός είναι πάντα να προστατευόμαστε όσο μπορούμε και κακά τα ψέμματα το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες και έχει συζητηθεί και εδώ μέσα (γιαυτό μου έκανε εντύπωση που πέσατε απ τα σύννεφα σχετικά).
Αυτό λέω και τίποτε άλλο... τα περί ευθυνών intel είναι άλλο πράγμα και όχι μόνο δεν πάω να την βγάλω λάδι αλλά σας λέω κυνηγήστε την όσο δεν πάει μπας και ξεκουνήσουν γιατί μπορεί να αφορά μόνο μια μερίδα χρηστών αλλά δεν παύει αυτό να είναι απαράδεκτο

Τώρα, όσον αφορά το openelec και μιας και σαν Linux έχει τους δικούς του drivers και δεν θα έπρεπε να έχει σχέση το bios φαντάζομαι εκεί, είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμιά περίεργη ρύθμιση? Αν έχεις τσεκαρισμένο να αλλάζει αυτόματα η συχνότητα ακόμα και στα menu και όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή (υπάρχει τέτοια ρύθμιση) τότε καλό είναι να το βάλεις σε "κατά την αναπαραγωγή". Γενικά αν θες να δούμε τις ρυθμίσεις που έχεις στο openelec σε σχέση με εμένα που όλα παίζουν οκ, πες μου όποτε θες.

Για το bios που έχω είναι το FYBYT10H.86A.0025.2014.0207.1453 με το οποίο και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα μέσο yamaha av ενισχυτή RX-V371, ούτε όσον αφορά το bios (μέσα είμαι τώρα για να δω την έκδοση) ούτε όσον αφορά openelec ούτε όσον αφορά full screen κτλ. Φυσικά υπάρχουν αρκετές εκδόσεις μετά και αρκετά πράγματα που λύθηκαν οπότε πριν το δοκιμάσεις, δες τα releae notes των επόμενων εκδόσεων μήπως και έχει φτιαχτεί κάτι που πραγματικά το χρειάζεσαι.

ps στο openelec και γενικά στο xbmc έπρεπε γενικά να βάλω την tv στο μόνο σκανάρισμα (just scan) για να πιάσει σωστά την οθόνη και όχι 16:9 ... άσχετο απλά το αναφέρω για κάποιους.

ίδιο ενισχυτή έχουμε?πως γίνεται να παίζει σε σένα και όχι σε μένα?ισως είναι θέμα panasonic

Το setup μου είναι το nuc 2820 -> yamaha rx-v371 -> LG 55w650s
έχω το nuc με το 0025 bios και δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα σε boot, bios, openelec, windows.
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι σε συνδυασμό και με τις TV.
Αν έχεις κάποια άλλη μικρότερη tv που μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι, μήπως να δοκίμαζες πάλι μέσο του ενισχυτή σου σε εκείνη?

Το setup μου είναι το nuc 2820 -> yamaha rx-v371 -> LG 55w650s
έχω το nuc με το 0025 bios και δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα σε boot, bios, openelec, windows.
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι σε συνδυασμό και με τις TV.
Αν έχεις κάποια άλλη μικρότερη tv που μπορεί να μεταφερθεί στο σπίτι, μήπως να δοκίμαζες πάλι μέσο του ενισχυτή σου σε εκείνη?

μπα,στην samsung που με ενδιαφέρει παίζει μια χαρά,απλά μου έκανε εντύπωση επειδή έχουμε τον ίδιο ενισχυτή αλλά μάλλον είναι θέμα panasonic

Δεν παίζεις λίγο και με τις εισόδους και με κανένα καλώδιο hdmi μπας και?

αν αναφέρεσαι σε μένα έχω δοκιμάσει και στις 2 της tv και σε 2 από τις 4 του ενισχυτή

Την έβαλα (την 0025) αλλά τα ίδια! Στον Onkyo η TV δείχνει 1080p@50 και φυσικά δεν έχω εικόνα.

Την ανάλυση που αναφέρεις (1024x768@60hz) την έχω όταν συνδέσω απευθείας το NUC στην TV.

Mε λίγα λογια παιδιά όταν το NUC είναι συνδεδεμένο απευθείας στην TV υποστηρίζονται όλες οι αναλύσεις/refresh rates και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όταν συνδέεται στον AV η boot screen γυρίζει αυθαίρετα στα 50Hz και η TV δεν βγάζει εικόνα. Στη συνέχεια φορτώνει το openelec σε ρυθμό ανανέωσης οτιδήποτε άλλο εκτός από 50Hz και η εικόνα ξαναεμφανίζεται. Δοκιμάζω να παίξω κάποιο βίντεο με 50 και η εικόνα ξαναχάνεται.

Απλά το NUC δεν παίζει τα 50Hz μέσω του ενισχυτή (Onkyo 906)!

Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα είναι σε συγκεκριμένες εκδόσεις του bios για το 2820 (ίσως και σε όλες τις εκδόσεις ως τώρα...) ...
Γενικά το "monitor" πρέπει να υποστηρίζει 1024x768 σαν ανάλυση για να μπορέσει κάποιος να μπει στο bios και 1280x720 για να δει boot screen.

Δεν είναι το bios.
Έχω δοκιμάσει τρία ως τώρα: το αρχικό, το τελευταίο και το δικό σου (0025). Θα δοκιμάσω άλλο ένα αλλά δε νομίζω να αλλάξει κάτι...

Άραγε αυτό συμβαίνει και στα μοντέλα με i3-i5;

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Όταν συνδέεται στον AV η boot screen γυρίζει αυθαίρετα στα 50Hz και η TV δεν βγάζει εικόνα. Στη συνέχεια φορτώνει το openelec σε ρυθμό ανανέωσης οτιδήποτε άλλο εκτός από 50Hz και η εικόνα ξαναεμφανίζεται. Δοκιμάζω να παίξω κάποιο βίντεο με 50 και η εικόνα ξαναχάνεται.

Απλά το NUC δεν παίζει τα 50Hz μέσω του ενισχυτή (Onkyo 906)!

Mε άλλη πηγή (και τον ενισχυτή να παρεμβάλλεται) παίζεις 50hz?