Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

"ατυχώς και της ΖΟΤΑC το "celeron" είναι bay trail... κι όχι haswell."

τάδε έφη Lykman..

Για το ZOTAC μιλούσες για το zotac απάντησα. Το zotac είναι fanless και το συζητάμε συνεχώς πόσα ποστ τώρα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Εμένα πραγματικά δεν με νοιάζει καν αν το celeron είναι καλύτερο απ το 2930, χέστηκα ειλικρινά κιόλας, ούτε το ένα θα πάρω ούτε το άλλο ούτε παίρνω ποσοστό απ τις πωλήσεις.. το 2820 έχω και με αυτό θα μείνω και αυτό γιατί για την δουλειά που το χω είναι μια χαρά. Εξήγησα καθαρά λέγοντας ότι ΚΑΙ ο 2930 είναι δυνατότερος απ τα celeron haswell που κυκλοφορουν (στην ίδια τιμή) αλλά και γιατί για το zotac για το οποίο μιλάς δεν κάνει ο haswell celeron. Δεν έχω να εξηγήσω κάτι πιο καθαρά. Αντεπιχειρήματα δεν είδα στο post σου πέρα από το να προσπαθείς να μου την πεις :)
Απάντηση στο πραγματικό ερώτημα λοιπόν.. τελικά το ZOTAC για το οποίο και ΜΙΛΟΥΣΕΣ για σένα μπορεί η δεν μπορεί να έχει celeron για τον λόγο που είπα. Εσύ τι λες? θα έβαζες celeron ή bay trail σε αυτό το συγκεκριμένο (fanless) κουτάκι. Δεν είδα να απαντάς. Καλά είναι να μένεις σε λέξεις ή σε site (προσπερνώντας το αμέσως επόμενο site με τα benchmark φυσικά) αλλά αυτά δεν είναι επιχειρήματα.
Εγώ σου έδωσα benchmarks (και άσε το cpu-world.. υπεκφυγή είναι αυτό), σου είπα τον λόγο που ΈΣΤΩ και αν δεν το κατάλαβες ότι μιλάμε για το zotac αλλά και πάλι δεν είδα απάντηση.
Αντί λοιπόν να επιμένεις να λες τα ίδια και τα ίδια και να προσπερνάς τα benchmark που έδωσα ή τις πιθανός λανθασμένες εκτιμήσεις που έκανα κτλ κτλ, έκανες εσύ τον κόπο να κοιτάξεις στα site που θεωρείς legit και να βρεις μόνος σου? Αν όχι πως κρίνεις όταν εσύ δεν έχεις κάνει καν αυτόν τον μικρό κόπο? Αν ναι γιατί δεν μας λες τι βρήκες αντί να αναλύεις συνεχώς γιατί δεν έπρεπε να δώσω το cpu-world μαζί με το notebookcheck?
Καλά επιμένεις και μου το παίζεις δάσκαλος μαλώνοντας με που χρησιμοποίησα λάθος λέξη (και θα είχε νόημα όλο αυτό ΑΝ άλλαζε το αποτέλεσμα σε αυτό που είπα... αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μιλάμε για TDP ισχύει αυτό που είπα), αλλά θα έπρεπε να σε "μαλώσω" και εγώ μήπως που δεν γνωρίζεις τα "βασικά" στο γιατί ένα bay trail θα ήταν καλύτερο σε ένα fanless μικρό σύστημα (που κάποιος θα πετάξει και έναν μηχανικό 2,5 sata δίσκο έτσι επειδή μπορεί) σαν το zotac από έναν haswell celeron? ή θα έπρεπε να σε "μαλώσω" για το ότι χρησιμοποίησες για επιχείρημα την ανώτερη απόδοση των haswell celeron απ τον 2930 του zotac όταν προφανώς δεν είχες καν ιδέα αν ισχύει? Βλέπεις εύκολα μπορούμε να πιαστούμε απ τα λεγόμενα του άλλου για να βγούμε από πάνω ακόμα και λάθος να έχουμε, το αν αυτή είναι ηθική τακτική όμως το αφήνω στην κρίση σου :)

Απ την Παρασκευή κάτοχος 2820.

Με 4GB και 128GB SSD. Ο κλασσικός γολγοθάς μέχρι να βρεθεί monitor που να δουλεύει (bios v15) και μερικές λακούβες μέχρι να φορτωθούν Win7/64. Κατόπιν xbmc, drivers για το xmos dac και όλα έτοιμα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

Σειρά της ερώτησης. Καλά όλα τα android remote -έχω δοκιμάσει το official & Yatse με το δεύτερο να είναι πολύ καλύτερο- αλλά μου φαίνεται ότι θέλω και κλασσικό RC. Τι αγοράζουμε?

Το Yatse σε android νομίζω κι' εγώ πως είναι μονόδρομος.
Τί σου λείπει οπμως και ψάχνεις κλασσικό RC?

Next track χωρίς ξεκλειδωματα κινητου, να τρεχω να το βρω απ την φορτιση κτλ.

Το official remote στο android δεν υποστηριζει ουτε καν playlists. Ελεος : (

Τουλάχιστον δεν spamάρει τον client με δεκάδες αχρείαστα json requests το δευτερόλεπτο όπως το yatse. Not that smart.
Πάντως συμφωνώ, το κλασικό remote με τα κουμπάκια είναι αναντικατάστατο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Τουλάχιστον δεν spamάρει τον client με δεκάδες αχρείαστα json requests το δευτερόλεπτο όπως το yatse. Not that smart.

Το αντίθετο θα έλεγα. Απ οτι είδα ο official είχε τέτοια συμπεριφορά. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Tελευταία φορά που κοίταξα το debug log πριν κανα-δυο μήνες, έπαθα πλάκα. Ελπίζω να έχει αλλάξει κάτι.

Για κανονικό remote να κοιτάξεις να είναι οπωσδήποτε mce compatible για plug'n play συμβατότητα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με 4GB και 128GB SSD. Ο κλασσικός γολγοθάς μέχρι να βρεθεί monitor που να δουλεύει (bios v15) και μερικές λακούβες μέχρι να φορτωθούν Win7/64. Κατόπιν xbmc, drivers για το xmos dac και όλα έτοιμα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

Σειρά της ερώτησης. Καλά όλα τα android remote -έχω δοκιμάσει το official & Yatse με το δεύτερο να είναι πολύ καλύτερο- αλλά μου φαίνεται ότι θέλω και κλασσικό RC. Τι αγοράζουμε?

Από remotes έχουμε λύσεις καλές..
αν θες multi remote Logitech 300
αν θες κάτι άλλο Δες το Xbox 360 remote... ή το καινούργιο του XBOX One Remote (το οποίο είναι πιο μικρό και έχει και backlit)..

Δουλεύουν άριστα με Openelec (και προφανώς και Windows)

Αν είχες IOS θα σου έλεγα το XBMC Commander... αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με remote με κουμπιά...

Καλορίζικο!

Δοκίμασε και κανένα linuxακι , μπορεί να σε εκπλήξει!

Για win7+μουσική δες και foobar/foobarcon ή και jriver, υπάρχουν όμορφα apps που κάνουν το κλασικό τηλεκοντρόλ να φαίνεται απαρχαιωμένο :-)

Χαίρετε έχει δοκιμάσει κανείς στο 2820 να εγκαταστήσει Λίνουξ Μίντ βάσει του οδηγού στο σαιτ της Ίντελ; Ενδιαφέρομαι και εγώ για το εν λόγω μηχανάκι για χρήση με xbmc αλλά να υπάρχει και ένα λειτουργικό από κάτω για σέρφινγκ η πιο audiophile καταστάσεις.

Καλορίζικο!

Δοκίμασε και κανένα linuxακι , μπορεί να σε εκπλήξει!

Για win7+μουσική δες και foobar/foobarcon ή και jriver, υπάρχουν όμορφα apps που κάνουν το κλασικό τηλεκοντρόλ να φαίνεται απαρχαιωμένο :-)

Θενκς.

Τώρα που έχουμε win και δουλεύουν, θα δοκιμάσω το image του openelec. Επαιζα με foobar από netbook αλλά εδώ μιλάμε για άλλη φάση. Να φανταστώ ότι παίζουμε wasapi?

Ελπίζω να μην με μπανάρουν απ την κατηγορία αλλά αυτή τη στιγμή και για πολύ καιρό θα παίζει χωρίς οθόνη. Χρήση μόνο για audio και χειρισμό απ το app ή rd. Σπίτι υπάρχει μόνο μια tv με καθοδικό σωλήνα και είσοδους μόνο composite/scart.

:7SFGSFG:

Θενκς.

Τώρα που έχουμε win και δουλεύουν, θα δοκιμάσω το image του openelec. Επαιζα με foobar από netbook αλλά εδώ μιλάμε για άλλη φάση. Να φανταστώ ότι παίζουμε wasapi?

Ελπίζω να μην με μπανάρουν απ την κατηγορία αλλά αυτή τη στιγμή και για πολύ καιρό θα παίζει χωρίς οθόνη. Χρήση μόνο για audio και χειρισμό απ το app ή rd. Σπίτι υπάρχει μόνο μια tv με καθοδικό σωλήνα και είσοδους μόνο composite/scart.

:7SFGSFG:

σε win7 ναι wasapi, το ASIO στην ουσία δεν προσφέρει πολλά στις μέρες μας. (απλά μπορείς να βάλεις άλλους drivers , πειράζοντας τα Inf , εάν θες να πειραματιστείς αλλά ΙΜΗΟ δεν αξίζει πολύ η ασχολία)

γενικά τα win7 θέλουν οθόνη και ποντίκι, δηλαδή κάποιες φορές τα μικρά Linux, σε αυτό τον τομέα είναι λίγο πιο αυτόνομα.
Υπάρχουν μικρές διανομές, ελαφριές, που σου δίνουν όλες τις σχετικές επιλογές σε http από Playlists μέχρι systemoptions, και άρα εύκολα το χειρίζεσαι από οτιδήποτε έχει browser, και φυσικά Apps, τηλεκοντρόλ ή ότι άλλο αγαπάς (το MS τηλεκοντρόλ είναι standard παντού όπως λένε και παραπάνω)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!

Προσωπικά προτείνω.. harmony τι άλλο :)

Πάντως μιας και έβαλες xbmc σε windows... ότι θες ρώτα καθώς θα συναντήσεις αρκετά θέματα (όλα στρώνονται όμως με λίγο κόπο) ΑΛΛΑ θα συμβούλευα να δεις οπωσδηποτε το openelec στο μηχανηματάκι σε κάποιο μικρό partition του σκληρού με dual boot... δεν νομίζω μετά να ξανασχοληθείς με τα windows όσον αφορά το xbmc :)

ps. παίζει αρκετά καλά το xbox remote το παλιό το ψηλό το φωτιζόμενο από xbox 360 αν βρεις κανένα.. λογικά όπως είπαν θα παίζει το ίδιο και του xbox one

Last edited:
Απέκτησα κι εγώ ένα 2820 για χρήση internet και κατεβαστηρι. Με την οθόνη που το προορίζω συνεργάζεται οκ, ειδικά με την αναβάθμιση του bios που έκανα.
το πρόβλημα μου είναι ότι δε βρίσκει έναν 120αρι SSD VERTEX TURBO που είχα οπότε δε μπορώ να εγκαταστήσω windows
Καμία ιδέα?

Φανταζομαι εννοεις οτι δεν βλεπει κανενα δισκο και οχι μονο τον συγκεκριμενο.ειχα το ιδο προβλημα και τελικα μου αλλαξαν το μηχανακι.Το προβλημα ειναι οτι οταν κουμπωνε ο κινεζος το βυσμα sata στο tray ,οχι στην ΜΒ ,λυγισε καποιο ποδαρακι οποτε δεν κανει σωστη επαφη.Δες αν μπορεις με μια καρφιτσα να το ισιωσεις....αλλιως αλλαγη.Εγω το διαβασα αφου το εστειλα πισω και περιμενα 15 μερες για αλλαγη....

Last edited: