Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Εχω έναν δικό μου φορητό που ειναι και Ultrabook (ASUS UX31A, 13.3 οθόνη 1980χ1080, intel i5 3317U @ 1.70GHz, 4gb Ram, 128GB SSD, Intel HD 4000 Graphics, Windows 7 Home Premium 64-bit SP1) με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν ξέερω αν ο επεξεργαστής που έχει μπορεί να κάνει την δουλειά σαν καλός mediaplayer. Οποιος χρησιμοποιήσει ultrabook ειναι δύσκολο να ξαναγυρίσει σε κανονικό φορητό.

Αρκετά σας πονοκεφάλησα ...... περιμένω συμβουλές / γνώμες.
εννοείτε ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με αυτά τα specs

εννοείτε ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με αυτά τα specs
Δηλαδή ο Intel i5 3317U θα ειναι σωστός να παίζει όλα, και αυτά που ειναι 23,95 fps ;;;;;
Eγώ εχω την εντύπωση ότι μόνο οι Haswell είναι οι μόνοι κατάλληλοι, εχω την ιδέα ότι ο Intel i5 3317U ειναι 3ης γενεάς (Ivy Bridge) και όχι Haswell.

Δηλαδή ο Intel i5 3317U θα ειναι σωστός να παίζει όλα, και αυτά που ειναι 23,95 fps ;;;;;
Eγώ εχω την εντύπωση ότι μόνο οι Haswell είναι οι μόνοι κατάλληλοι, εχω την ιδέα ότι ο Intel i5 3317U ειναι 3ης γενεάς (Ivy Bridge) και όχι Haswell.

ναι,αυτό για τα fps ισχύει

Και θα δώσεις 500+ ευρώ μόνο και μόνο για να έχεις έναν τεράστιο φορητό πάνω στην tv αντί να δώσεις 300-350 (όλα μαζί με μνήμη και ssd) για να έχεις το ίδιο ακριβώς σύστημα σε ένα μικρό nuc? Ποια είναι η λογική σε κάτι τέτοιο? Τα προβλήματα τα αναφέρουμε για το 2820 που έχει κακοφτιαγμένο bios κτλ... αν είναι να πας σε i3 δεν θα βρεις ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με ένα laptop πέρα απ το ότι θα δώσεις λιγότερα χρήματα και θα είναι σίγουρα ένα πιο κατάλληλο σύστημα για ένα home cinema...

Στις τελευταίες ερωτήσεις σου.. η απάντηση είναι φυσικά ναι.. δεν αλλάζει κάτι

όπως αναφέρω στο μήνυμα #516 ο φορητός δεν θα ειναι πάνω στην τηλεόραση αλλά σε κάποιο τραπεζάκι στην άλλη γωνία του σαλονιού (που ήδη έχω κάποιον τον οποίο σκεπτομαι να αντικαταστήσω και να αναβαθμίσω). Δεν θα προσθέσω κανένα μεγάλο τεράστιο φορητό ... απλά θα αναβαθμήσω αυτόν που έχω με κάποιον καλύτερο ακι ιδιου μεγέθους ωστε να τον χρησιμοποιώ και σαν φορητό αλλά και ως Mediaplayer. Η ιδανική λύση θα ήταν να βρώ ενα ultrabook (εστω και μεταχειρισμένο) αλλά με Haswell i3 επεξεργαστή για να εχω και μικρότερο σε μέγεθος φορητό. Ultrabook όμως δεν βρίσκεις ευκολα και ειδικά σε ίδιες τιμές με κανονικούς φορητούς (εκτός και εάν κάποιος μπορει να μου πει κάποιο ultrabook μεταχειρισμένο με Haswell i3)

Αν πάω στην λύση ΜΟΝΟΝ D34010WYKH2 και με κοστος όπως λες εσύ περίπου 340 ευρώ (χωρίς λειτουργικό) τότε θα έχω ξοδέψει 340 ευρώ μόνον για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του Mediaplayer (και με όλες τις δυσκολίες που θα εχω σαν μη γνώστης το Linux). Με αυτή την λύση συνεχίζω να έχω τον κάπως παλιό φορητό + Intel NUC D34010WYKH2 (χωρίς λειτουργικό και άρα μόνο χρήσιμο ως Mediaplayer και τίποτε άλλο). Ενώ αναβαθμίζοντας τον φορητό και ξοδεύοντας 470 ευρώ (+130 από την λύση Μόνο NUC) θα εχω και νέο και καλύτερο φορητό αλλά και καλό Mediaplayer.

Συνεχίζω να σας πονοκεφαλίζω αλλά ειστε μιά παρέα που πραγματικά και γνώσεις έχει αλλά το κυριότερο αφιερώνετε χρόνο να βοηθάτε συνφορουμήτες σας και σας ευχαριστώ.

Σίγουρα όπως και να χει κάνεις πάντα ότι θεωρείς εσύ πως ταιριάζει καλύτερα τις ανάγκες σου. Αν δεν σε ενοχλεί το βάλε βγάλε και το ότι θα πρέπει για να είσαι ευχαριστημένος να στήσεις και ένα openelec (είτε dual boot ή έστω σε ένα stick για αρχή.. αν και στο τέλος σε dual boot μάλλον θα πας) τότε το σκεπτικό σου δεν είναι κακό.. μπορείς να πουλήσεις το laptop σου και να πάρεις κάποιο καλύτερο με haswell ή ένα ultrabook μεταχειρισμένο (μαζί με ένα usb IR) και να κάνεις την δουλειά σου όπως την φαντάζεσαι. Δεν είναι η ιδανική λύση για ένα media player αλλά αν δεν σε ενοχλούν τα αρνητικά μια χαρά.
'Έχοντας πάντως το πιστό μου himedia hd900 που έχει πάει στο γραφείο μου καθώς και το hd600 που είναι κρεβατοκάμαρα, οφείλω να πω πως για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις να έχει πχ xbmc ή να στριμάρει άψογα απο NAS κτλ, η λύση ενός dedicated media player αυτού του είδους είναι μια αρκετά πιο οικονομική λύση αντί να έχεις ένα ακριβό Player των 340 ευρώ.. Αν πρόκειται μόνο για openelec τότε εγώ θα πήγαινα είτε σε dedicated media player όπως ήμουν τόσο καιρό (με τα θετικά του και τα αρνητικά του) είτε σε ΦΤΗΝΟ nuc σαν το 2820 (που είναι και πλήρες με wireless, ir κτλ) με τα δικά του θετικά-αρνητικά και ΟΧΙ σε i3-i5 nuc που για τον μέσο χρήστη δεν βρίσκω κανένα νόημα να πάει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ε μεταφρασε το ντε

gooooogle translate..... :worshippy:

(μόλις το πάρω θα κάνω δικό μου review )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Έβγαλες άκρη ;
Έχω.... αγωνία :BDGBGDB55:

Παιδες εχω λιώσει τον SSD σε δοκιμές, συμπεριφέρεται περίεργα και θα τον σουτάρω. Σε αλλο pc συνδεδεμένος ανοίγει κανονικά αλλα στην μεταφορά αρχείων όλα κολλάνε. Έσβησα τα Partiotions, format πήγε να στρώσει αλλα τπτ...
Μαλλον τελικά δεν φταιει το NUC για οτι πέρασα...

Σίγουρα όπως και να χει κάνεις πάντα ότι θεωρείς εσύ πως ταιριάζει καλύτερα τις ανάγκες σου. Αν δεν σε ενοχλεί το βάλε βγάλε και το ότι θα πρέπει για να είσαι ευχαριστημένος να στήσεις και ένα openelec (είτε dual boot ή έστω σε ένα stick για αρχή.. αν και στο τέλος σε dual boot μάλλον θα πας) τότε το σκεπτικό σου δεν είναι κακό.. μπορείς να πουλήσεις το laptop σου και να πάρεις κάποιο καλύτερο με haswell ή ένα ultrabook μεταχειρισμένο (μαζί με ένα usb IR) και να κάνεις την δουλειά σου όπως την φαντάζεσαι. Δεν είναι η ιδανική λύση για ένα media player αλλά αν δεν σε ενοχλούν τα αρνητικά μια χαρά.
'Έχοντας πάντως το πιστό μου himedia hd900 που έχει πάει στο γραφείο μου καθώς και το hd600 που είναι κρεβατοκάμαρα, οφείλω να πω πως για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις να έχει πχ xbmc ή να στριμάρει άψογα απο NAS κτλ, η λύση ενός dedicated media player αυτού του είδους είναι μια αρκετά πιο οικονομική λύση αντί να έχεις ένα ακριβό Player των 340 ευρώ.. Αν πρόκειται μόνο για openelec τότε εγώ θα πήγαινα είτε σε dedicated media player όπως ήμουν τόσο καιρό (με τα θετικά του και τα αρνητικά του) είτε σε ΦΤΗΝΟ nuc σαν το 2820 (που είναι και πλήρες με wireless, ir κτλ) με τα δικά του θετικά-αρνητικά και ΟΧΙ σε i3-i5 nuc που για τον μέσο χρήστη δεν βρίσκω κανένα νόημα να πάει..

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σαν Mediaplayer έχω το Mede8er MED800X3d με έναν 3ΤΒ εσωτερικό δίσκο, και ειμαι πολύ ευχαριστημένος από την χρήση του, απλά η ιδέα κάποιου "νεου" Mediaplayer μου εμφανίστηκε όταν ειδα την συζήτηση για τα NUC και ειδικά με τις ευκολίες που προσφέρει το XBMC, και μιά και όλοι μας εδώ μας αρέσουν οι πειραματισμοί .... ειπα να σκεφτώ κατι διαφορετικό.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Σαν Mediaplayer έχω το Mede8er MED800X3d με έναν 3ΤΒ εσωτερικό δίσκο, και ειμαι πολύ ευχαριστημένος από την χρήση του, απλά η ιδέα κάποιου "νεου" Mediaplayer μου εμφανίστηκε όταν ειδα την συζήτηση για τα NUC και ειδικά με τις ευκολίες που προσφέρει το XBMC, και μιά και όλοι μας εδώ μας αρέσουν οι πειραματισμοί .... ειπα να σκεφτώ κατι διαφορετικό.
μία από τα ίδια και εγώ...δεν θέλω να χάσω τίποτα από την ποιότητα του med , αλλά θα ήθελα και μια πανέμορφη , κατά την γνώμη μου , αναβάθμιση με Gui-Xbmc.
NiKa δεν σε φοβιζει η μη υπαρξη ανεμιστηρα ? διαβασα για 80+ βαθμους...δεν ξερω απλα αναρωτιεμαι

Επειδη θελει να το παρει φιλος αλλα θελει την εκδοση που περνει μονο τον msata λογω μεγεθους θελει να μαθει αν ειναι sata2 η sata3

Αν θυμαμαι καλα ειναι sata2 αλλα ας το επιβεβαιωσω.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

μία από τα ίδια και εγώ...δεν θέλω να χάσω τίποτα από την ποιότητα του med , αλλά θα ήθελα και μια πανέμορφη , κατά την γνώμη μου , αναβάθμιση με Gui-Xbmc.
NiKa δεν σε φοβιζει η μη υπαρξη ανεμιστηρα ? διαβασα για 80+ βαθμους...δεν ξερω απλα αναρωτιεμαι

Δυστυχώς το review είναι πολύ συνοπτικό...
Δεν μας λέει σε ποια περίπτωση φτάνει στους 80 βαθμούς...

Αναμένουμε πληρέστερα reviews για ποιο ολοκληρωμένη άποψη :)

Λοιπόν κάποιος που το αγόρασε ανέφερε 90oC όταν παίζει 1080p video...

Με τέτοιες θερμοκρασίες πραγματικά ΔΕΝΝΝΝ..

αναμένω όμως και άλλα review - έστειλα και email στη zotac να δω τι θα μου πούνε..

ίσως τελικά Haswell NUC + Akasa Newton X να είναι η καλύτερη λύση...
(για passive cooling Haswell NUC)

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ίσως τελικά Haswell NUC + Akasa Newton X να είναι η καλύτερη λύση...
(για passive cooling Haswell NUC)
Ποο τι μου έκανες τώρα!;! Έλεγα θα περιμένω broadwell να στήσω ένα μηχάνημα αφού δεν υπάρχει και τίποτα αξιόλογο. Βλέπω το μήνυμα σου και googlarw το κουτί το οποίο δεν ήξερα. Το θέμα είναι ότι έχω ερωτευτεί και με έχει βάλει σκέψεις να το πάρω και να στήσω Pc από τώρα..

Ποο τι μου έκανες τώρα!;! Έλεγα θα περιμένω broadwell να στήσω ένα μηχάνημα αφού δεν υπάρχει και τίποτα αξιόλογο. Βλέπω το μήνυμα σου και googlarw το κουτί το οποίο δεν ήξερα. Το θέμα είναι ότι έχω ερωτευτεί και με έχει βάλει σκέψεις να το πάρω και να στήσω Pc από τώρα..

Καλα να παθεις......ποτε δεν googleαρουμε link του Nika.......κανουν κακο στην τσεπη :p

Καλα να παθεις......ποτε δεν googleαρουμε link του Nika.......κανουν κακο στην τσεπη :p
Χαχαχα μην με μαλώνις είμαι μικρός ακόμα. Τώρα που την έπαθα θα προσέσω περισσότερο