Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Καλα να παθεις......ποτε δεν googleαρουμε link του Nika.......κανουν κακο στην τσεπη :p

Όλων μας... :)

Λοιπόν το Newton H παίρνει μόνο Micro SSD δίσκο...
το Newton X παίρνει ΚΑΙ 2.5 δίσκο...

Κοινώς: θέλω μόνο ΗTPC -> Newton H
θέλω HTPC κατεβαστήρι -> Newton X (ώστε να χρησιμοποιηθεί και ο Micro SSd και ο 2.5ρης)...
....

Δυστυχώς δεν έχω βρει review για το Newton X... (για την ακρίβεια ούτε το ίδιο το κουτί βρήκα ακόμα...)

Άρα πάλι στην αναμονή θα είμαστε όλοι μας :)

(το Zotac CI το είχα κάνει προπαραγγελία... μόλίς διάβασα για τις θερμοκρασίες το ακύρωσα - έστειλα email στη zotac και αναμένω να δω τι θα μου πουν..)

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δυστυχώς το review είναι πολύ συνοπτικό...
Δεν μας λέει σε ποια περίπτωση φτάνει στους 80 βαθμούς...

Αναμένουμε πληρέστερα reviews για ποιο ολοκληρωμένη άποψη :)

Ειχαν ξεχασει να βγαλουν ενα προστατευτικο φιλμ!!!! (ZOTAC ZBOX CI540)
http://www.techpowerup.com/202349/zotac-zbox-ci540-nano-production-flaw-unearthed.html

http://www.techpowerup.com/img/14-06-23/197b.jpg
http://www.techpowerup.com/img/14-06-23/197a.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Μακάρι να ήταν αυτό..
όπως ανέφερα χρήστης που το αγόρασε αναφέρει 90oC σε 1080p you tube video
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=196823&page=2

Λοιπόν μου έστειλε email η υποστήριξη της Zotac..

Τους ρώτησα σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες των CI...
τι μου είπαν...

η μέγιστη θερμοκρασία για τις CPU ειναι 100oC,
άρα θερμοκρασία 80 - 90oC είναι φυσιολογική... και συμπληρώνουν ότι δε σημαίνει ότι οι σκληροί και οι μνήμες έχουν αυτοί τη θερμοκρασία..

Δεν ξέρω συνάδελφοι αλλά 90οC για μένα ΔΕΝ είναι φυσιολογική θερμοκρασία... (που να θες να το κάνεις και κατεβαστήρι)..

Σου δινουν και μπρικι για να φτιαχνεις απο πανω καφε στους 90 βαθμους; Σε ενα κουτακι τοσο δα οταν ο επεξεργαστης βαραει 90 τοτε η μνημη και ο δισκος που θα ειναι;

Λοιποοον...

το Akasa Newton H ... σύμφωνα με χρήστη - ανώτερη θερμοκρασία - κατά την αναπαραγωγή 1080p - (επεξεργαστής Ι5) - 55οC.... (CPU-GPU)...

Για passive cooling κουτί - νομίζω ΠΟΛΥ καλά... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Λοιποοον...

το Akasa Newton H ... σύμφωνα με χρήστη - ανώτερη θερμοκρασία - κατά την αναπαραγωγή 1080p - (επεξεργαστής Ι5) - 55οC.... (CPU-GPU)...

Για passive cooling κουτί - νομίζω ΠΟΛΥ καλά... :grinning-smiley-043
Αν ο χρήστης ειναι γνωστός και εμπιστος τότε αυτές οι θερμοκρασίες φαινονται πολύ καλές.

Καλά νομίζω με δουλεύουν..

Η Intel αναφέρει ότι είναι κοινό πρόβλημα στα Haswell NUC να ακούγεται ένας "high pitched noise" (το ενοχλητικό ζζζζζζζζζζζζ)...

Δεν πάμε καλά... :slapface:

Δηλαδή από ότι έχω διαβάσει και καταλάβει ως τώρα , όταν μιλάμε για NUC , μιλάμε και για θόρυβο ε?
το προηγουμενο htpc μου, ηταν στην ουσια μια μητρικη Ε350 zacate με ενσωματωμενη καρτουλα ΑΤΙ,κουτι thermaltake, και κατι απο το ΒΙΟS κατι απο κατι ειδους φισακια που ειχα βαλει μεσα εριχναν τα volt και τον θορυβο απο τα ανεμιστηρακια (επεξεργαστη και κουτιου) απο τα 3+ μετρα ακουγες μονο υπερβολικα ελαφρυ θορυβο (νυχτα αργα με ησυχια και χωρις να παιζει ταινια-στην ταινια δεν ακουγες τιποτα). Aπλα παροπλίστηκε , γιατι σε μια διακοπη πολλαπλη ρευματος (ερχοταν κοβοταν) καηκε η μητρικη και δεν ξανα-ασχοληθηκα + οτι ειχε περιορισμενες δυνατοτητες.
Ειλικρινα εχω μπερδευτει...θελω πολυ να ξαναδω XBMC ειτε σε openelec ειτε σε windows , αλλα φοβαμαι μην παω να παροπλισω το mede8er και τραβαω μετα τα ανυπαρκτα μαλλια μου :p

Υπερβολές τα περί θορύβου. Και τα 3 nuc που εχω δεν ακούγονται παρά μονο αν βάλεις το αυτί σου απο πανω

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Υπερβολές τα περί θορύβου. Και τα 3 nuc που εχω δεν ακούγονται παρά μονο αν βάλεις το αυτί σου απο πανω

Είναι Haswell?

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=196823&pid=1742430#pid1742430
post #54... Παραπέμπει σε γερμανικό site..

κάνοντας και search για haswell nuc high pitch noise όποιος θέλει βρίσκει παραπομπές στο forum site της intel - όπου χρήστες αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα - το οποίο αναγνωρίζει η Intel και τους καλεί να στείλουν τα μηχανάκια πίσω για αντικατάσταση..

Άρα πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός... (κοινώς είναι να μη σου τύχει :grinning-smiley-043)

Last edited:
I3 haswell, 2820 και ενα περσινό celeron. Ποιο θορυβώδες το celeron αλλα το έστειλα για αλλαγη και μου επέστρεψε με το τελευταίο revision μητρική που ειναι πολυ καλύτερο.

Οπως ανέφερα - το πρόβλημα το αναφέρουν μόνο για τα haswell nuc...
Είναι θέμα "τύχης" αν σου τύχει ή όχι... είναι πάντως υπαρκτό πρόβλημα το οποίο αναγνωρίζεται από την Intel... :)

Ειλικρινα εχω μπερδευτει...θελω πολυ να ξαναδω XBMC ειτε σε openelec ειτε σε windows , αλλα φοβαμαι μην παω να παροπλισω το mede8er και τραβαω μετα τα ανυπαρκτα μαλλια μου :p
Και εγώ ακριβώς τις ίδιες σκέψεις εχω (για την ώρα δουλεύω το Mede8er MED800X3d) και θα ήθελα να πάω σε NUC, αλλά προβληματίζομαι με αυτά που διαβάζω .... και γιαυτό κρατιέμαι να κάνω την αλλαγή.

Πάντως πολύ θέλω να δω review, όταν κυκλοφορήσει, του gigabyte gaming brix, με i5 ή i7 και nvidia 760.... απλά φοβάμαι ότι εκτός από την τιμή και οι θερμοκρασίες θα είναι στα ύψη....... ο θόρυβος δεν με απασχολεί... έχω fat ps3 οπότε αποκλείεται να είναι χειρότερο. :flipout:

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Πάντως πολύ θέλω να δω review, όταν κυκλοφορήσει, του gigabyte gaming brix, με i5 ή i7 και nvidia 760.... απλά φοβάμαι ότι εκτός από την τιμή και οι θερμοκρασίες θα είναι στα ύψη....... ο θόρυβος δεν με απασχολεί... έχω fat ps3 οπότε αποκλείεται να είναι χειρότερο. :flipout:

A) δεν έχει ir
Β) και εγώ ps3 fat έχω ... Απλά άλλο να παίζεις και άλλο να βλέπεις ταινία :)

Δε με θέλει να πάρω haswell :)

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

A) δεν έχει ir
Β) και εγώ ps3 fat έχω ... Απλά άλλο να παίζεις και άλλο να βλέπεις ταινία :)

Δε με θέλει να πάρω haswell :)

To ir προσωπικά δεν με απασχολεί.... θεωρητικά ενδιαφέρομαι, δεν σκοπεύω να πάρω κάτι για ταινίες, υπάρχει κάτω από τη TV..... gaming htpc, nuc 2820 , 2 sigma media player και ένα Android.

Αν δεν σε θέλει... δε σε θέλει, έλεγα να αλλάξω το gaming htpc του 2009 (q9550 socket775) με ένα pentium anniversary, για το συλλεκτικό του πραγματος... αλλά με o.c ο παππους είναι καλύτερος ακόμα και με τον pentium στα 4.8 ghz.... του χρόνου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

To ir προσωπικά δεν με απασχολεί.... θεωρητικά ενδιαφέρομαι, δεν σκοπεύω να πάρω κάτι για ταινίες, υπάρχει κάτω από τη TV..... gaming htpc, nuc 2820 , 2 sigma media player και ένα Android.

Αν δεν σε θέλει... δε σε θέλει, έλεγα να αλλάξω το gaming htpc του 2009 (q9550 socket775) με ένα pentium anniversary, για το συλλεκτικό του πραγματος... αλλά με o.c ο παππους είναι καλύτερος ακόμα και με τον pentium στα 4.8 ghz.... του χρόνου.

O q9550 ειναι για μένα από τα διαμάντια της intel από πλευράς επιδόσεων και θερμικής συμπεριφοράς :)
Ευτυχώς απέκτησα έναν όταν βγήκε :) :)