Θα δουλεψει μια χαρα...απλα η ιδεα φορητου για player σε tv ,προσωπικα, ποτε δεν μου αρεσε.
Ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά αν ο φορητός ειναι στον ίδιο χώρο (σε κάποιο γραφειάκι) με το Home Cinema (ενισχυτλης AV + TV + Bluray player + δορυφορικός δέκτης) και υπάρχει και ενσύρματο + ασύρματο δίκτυο δεν θα ειναι ανάγκη να μετακινηθεί ο Laptop για να μετατραπεί άμεσα σε mediaplayer και να παίξει αρχεία από το δίκτυο η από κάποιον εξωτερικό δίσκο. Κάπως έτσι το σκεφτόμουνα και έλεγα να γλυτώσω 1 μηχάνημα (Mediaplayer) να ανανεώσω έναν Laptop και να αρχίσω να χρησιμοποιώ τον νέο φορητό και σαν κανονικό φορητό αλλά και σαν Mediaplayer όταν θέλω. Απλά θέλω να ξέρω εάν οι προδιαγραφές του νέου φορητού που σκεπτομαι να αγοράσω (και τις αναφέρω στο προηγούμενο μου μήνυμα #514) θα με καλύψουν για την πρόσθετη εργασία που θέλω να εκτελει και σαν Mediaplayer. Αν κάποιος νομίζει ότι χρειάζομαι να αλλάξω/προσθέσω/βελτιώσω κάτι στις προδιαγραφές του φορητού ας έχει την καλοσύνη να μου τις πει. Πάντως στον φορητό δεν θα πάιξω ποτέ κανένα παιχνίδι, απλα internet, mail, Microsoft office κλπ.
- Ειναι δύσκολή η ενσωμάτωση του OpenElec (XBMC) σε έναν τέτοιο φορητό ;;;;
- Μπορεί να γίνει μπουτάροντας όταν θελω να το χρησιμοποιήσω σαν Mediaplayer απο το USB stick που θα έχει το OpenElec (XBMC) ;;;;
Ρωτάω τα ανω γιατί δεν έχω εμπειρία με Linux.
Επίσης ένα Intel NUC D34010WYK, με σημερινές τιμές θα κοστίσει (269,51(nuc) + 37,50 (4gb μνήμες) + 13,0 (wireless card) + 51 (50gb SSD) + 100 (Windows 8.1) = 472 ευρώ
Σχεδόν τα ίδια χρήματα με έναν φορητό που θα μπορώ να τον χρησιμοποιώ και για άλλα πράγματα (βεβαια και το NUC μπορώ να το χρησιμοποιώ για άλλα πράγματα).
Εχω έναν δικό μου φορητό που ειναι και Ultrabook (ASUS UX31A, 13.3 οθόνη 1980χ1080, intel i5 3317U @ 1.70GHz, 4gb Ram, 128GB SSD, Intel HD 4000 Graphics, Windows 7 Home Premium 64-bit SP1) με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν ξέερω αν ο επεξεργαστής που έχει μπορεί να κάνει την δουλειά σαν καλός mediaplayer. Οποιος χρησιμοποιήσει ultrabook ειναι δύσκολο να ξαναγυρίσει σε κανονικό φορητό.
Αρκετά σας πονοκεφάλησα ...... περιμένω συμβουλές / γνώμες.