Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Καταρχήν αν μπορείς βάλε τον ssd σε κάποιο pc και ΑΝ έχει κάποιο partition, σβήστο και μετά ξαναδοκίμασε.
Αν αυτό δεν σου δουλέψει, μια άλλη λύση είναι να ξεκινήσεις με το bios 0015 κάνοντας upgrades στις επόμενες εκδόσεις μέχρι να βρεις (αν βρεις...) κάποια να παίζει μιας και στο bios δυστυχώς φτιάχνουν 1 και χαλάνε 5 κάθε φορά (σε κάποιες εκδόσεις πχ κάποιοι ssd εξαφανιζόντουσαν από το bios μετά από λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και άλλα τέτοια όμορφα)... κατά προτίμηση ένα απ τα 0021 ή 0032 μήπως και...

απαπα δεν εχω τετοια υπομονη να παιξω με τα bios. το μηχανακι το πηρα για ευκολια να παρει, και μου δειχνει σαν συνολο οτι μπορει να κανει πολλα, αλλα αυτο με χαλασε τωρα ασχημα

Ειναι γνωστο προβλημα συναρμολογησης,μια σταλια βυσμα εχει...δεκα ποδια.Πολλοι το ειχαν το προβλημα και το εφτιαξαν μονοι τους.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ειναι γνωστο προβλημα συναρμολογησης,μια σταλια βυσμα εχει...δεκα ποδια.Πολλοι το ειχαν το προβλημα και το εφτιαξαν μονοι τους.

Αν ειναι ετσι τοτε θα μπορεσω να το φτιαξω, τα χέρια πιανουν!

Δεν πιστευω οτι ειναι κατι αλλο,υπαρχουν πολλες αναφορες στο φορουμ της ιντελ.Απλα εγω θα εβαζα και αλλο δισκο,ειχα δοκιμασει και ενα 3.5 με συνδεση πατεντα,για να σου φυγει η ιδεα του δισκου.Φτανει να μην εχει σπασει ....το ποδαρι

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Δεν πιστευω οτι ειναι κατι αλλο,υπαρχουν πολλες αναφορες στο φορουμ της ιντελ.Απλα εγω θα εβαζα και αλλο δισκο,ειχα δοκιμασει και ενα 3.5 με συνδεση πατεντα,για να σου φυγει η ιδεα του δισκου.Φτανει να μην εχει σπασει ....το ποδαρι

οκ thanks, το βράδυ νεώτερα!

Eγω γιατί είχα σκάσει και ήθελα να το δουλέψω, πριν το γυρίσω, το είχα δίπλα σε ένα ανοικτό pc από τον οποίο έπαιρνε ρεύμα ένας 3.5 δίσκος και με ένα απλό sata καλωδιο σύνδεσα την mb του Nuc στο δίσκο.... έτσι τον έβλεπε. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και εσύ,με τον ssd, αν έχεις άλλο pc παραδίπλα, ώστε να εισαι σίγουρος ότι είναι η σύνδεση sata του Nuc.

Αν δεν βγάλεις άκρη με ότι σου είπε ο kyrliot (που προφανώς αυτό θα είναι για να το έλυσε ο ίδιος έτσι) δοκίμασε και το πρώτο πράγμα που σου είπα ΠΡΙΝ αναφέρω τα bios (όσο και αν σου ακούγεται περίεργο... το nuc είναι ιδιότροπο δυστυχώς σε τέτοια).. υπάρχουν αναφορές γιαυτό που σου γράφω το ότι είναι ένας απ τους λόγους που κάποιες φορές δεν βλέπει τον ssd (γιατί και πως και τι σχέση μπορεί να έχει ένα partition απο την μάνα του.... θα σε γελάσω)

Διαβάζοντας αυτά που τραβάει ο Φρα.Πε. αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν το μηχάνημα που εχει αγοράσει δεν ήταν "επώνυμο" γιατί μιλάμε για μηχάνημα φτιαγμένο από την Intel !!!!!! Υπάρχει πιθανότητα κάποιος από εμάς να αγοράσει κάτι και "ΟΛΑ" να πάνε σωστά ;;;;

το ανοιξα δεν ειδα κατι περιεργο στις φυσσες τα πατησα ολα καλα να κουμπωσουν, ανοιξε μια φορα και τον ειδε, λεω οκ ειμαστε, προχωρω εγκατασταση win και στο άπειρο. εξαφανιστηκε παλι!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να νευριάσεις άδικα για κάτι που δεν φταις εσύ καθόλου. Καντο επιστροφή και να σου δώσουν άλλο καινούργιο.

Δεν μας είπες όμως αν δοκίμασες αυτά που προτείνει ο Kyrliot, που για νάμαι ειλικρινής φαίνονται πολύ λογικά για να εξακριβώσεις εάν πραγματικά φταίει το NUC η ο SSD.

Εάν κάποιος θέλει να φτιάξει κάτι παρόμοιο με ένα Intel NUC D34010WYK (ι3 επεξεργαστή) αλλά και να επωφεληθεί την φορητότητα που προσφέρει ένας φορητός υπολογιστής (Laptop), θα μπορούσε να βρεί έναν φορητό με επεξεργαστή i3-4005U στα 1.7 GHZ, 4GB μνήμη 1600MHZ, Intel HD Graphics 4400, Οθόνη 15,6 ιντσες 1366χ768, με Windows 8 η 8.1 προεγκατεστημένο, και κάποιο εσωτερικό δίσκο 500GB σε τιμή γύρω στα 450 ευρώ. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον αργό σκληρό με έναν 128GB SSD με πρόσθετο κόστος 80 ευρώ και το τελικό κόστος να φθάσει το 450+80=530 ευρώ.

- Αυτός ο επεξεργαστής i3-4005U πως συγκρίνεται με αυτόν του NUC D34010WYK (i3 4010)
- Ποιές ειναι οι συμβουλές σας για μία τέτοια προσπάθεια ;
- Ειναι δυνατόν να εγκατασταθεί XBMC σε αυτή την λύση με Windows 8 η 8.1 ;
- Ειναι δυνατόν να γίνει dual boot με Openelec + Win 8.1 και να τρέχουν XBMC ; (ισως και Openelec+XBMC να φορτώνει και να μπουτάρει από USB Stick για να αποφυγουμε το dual boot με τα Windows 8.1)

Θα δουλεψει μια χαρα...απλα η ιδεα φορητου για player σε tv ,προσωπικα, ποτε δεν μου αρεσε.

Ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά αν ο φορητός ειναι στον ίδιο χώρο (σε κάποιο γραφειάκι) με το Home Cinema (ενισχυτλης AV + TV + Bluray player + δορυφορικός δέκτης) και υπάρχει και ενσύρματο + ασύρματο δίκτυο δεν θα ειναι ανάγκη να μετακινηθεί ο Laptop για να μετατραπεί άμεσα σε mediaplayer και να παίξει αρχεία από το δίκτυο η από κάποιον εξωτερικό δίσκο. Κάπως έτσι το σκεφτόμουνα και έλεγα να γλυτώσω 1 μηχάνημα (Mediaplayer) να ανανεώσω έναν Laptop και να αρχίσω να χρησιμοποιώ τον νέο φορητό και σαν κανονικό φορητό αλλά και σαν Mediaplayer όταν θέλω. Απλά θέλω να ξέρω εάν οι προδιαγραφές του νέου φορητού που σκεπτομαι να αγοράσω (και τις αναφέρω στο προηγούμενο μου μήνυμα #514) θα με καλύψουν για την πρόσθετη εργασία που θέλω να εκτελει και σαν Mediaplayer. Αν κάποιος νομίζει ότι χρειάζομαι να αλλάξω/προσθέσω/βελτιώσω κάτι στις προδιαγραφές του φορητού ας έχει την καλοσύνη να μου τις πει. Πάντως στον φορητό δεν θα πάιξω ποτέ κανένα παιχνίδι, απλα internet, mail, Microsoft office κλπ.

- Ειναι δύσκολή η ενσωμάτωση του OpenElec (XBMC) σε έναν τέτοιο φορητό ;;;;
- Μπορεί να γίνει μπουτάροντας όταν θελω να το χρησιμοποιήσω σαν Mediaplayer απο το USB stick που θα έχει το OpenElec (XBMC) ;;;;

Ρωτάω τα ανω γιατί δεν έχω εμπειρία με Linux.

Επίσης ένα Intel NUC D34010WYK, με σημερινές τιμές θα κοστίσει (269,51(nuc) + 37,50 (4gb μνήμες) + 13,0 (wireless card) + 51 (50gb SSD) + 100 (Windows 8.1) = 472 ευρώ
Σχεδόν τα ίδια χρήματα με έναν φορητό που θα μπορώ να τον χρησιμοποιώ και για άλλα πράγματα (βεβαια και το NUC μπορώ να το χρησιμοποιώ για άλλα πράγματα).

Εχω έναν δικό μου φορητό που ειναι και Ultrabook (ASUS UX31A, 13.3 οθόνη 1980χ1080, intel i5 3317U @ 1.70GHz, 4gb Ram, 128GB SSD, Intel HD 4000 Graphics, Windows 7 Home Premium 64-bit SP1) με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά δεν ξέερω αν ο επεξεργαστής που έχει μπορεί να κάνει την δουλειά σαν καλός mediaplayer. Οποιος χρησιμοποιήσει ultrabook ειναι δύσκολο να ξαναγυρίσει σε κανονικό φορητό.

Αρκετά σας πονοκεφάλησα ...... περιμένω συμβουλές / γνώμες.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

το ανοιξα δεν ειδα κατι περιεργο στις φυσσες τα πατησα ολα καλα να κουμπωσουν, ανοιξε μια φορα και τον ειδε, λεω οκ ειμαστε, προχωρω εγκατασταση win και στο άπειρο. εξαφανιστηκε παλι!

Όπως σου έγραψα στο post εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057123397&viewfull=1#post1057123397

"σε κάποιες εκδόσεις πχ κάποιοι ssd εξαφανιζόντουσαν από το bios μετά από λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και άλλα τέτοια όμορφα"

Αυτό όπως καταλαβαίνεις (μάλλον δεν το πρόσεξες) μάλλον εμπίπτει στην δική σου περίπτωση... ποια έκδοση bios έχεις τώρα πάνω?

Διαβάζοντας αυτά που τραβάει ο Φρα.Πε. αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν το μηχάνημα που εχει αγοράσει δεν ήταν "επώνυμο" γιατί μιλάμε για μηχάνημα φτιαγμένο από την Intel !!!!!! Υπάρχει πιθανότητα κάποιος από εμάς να αγοράσει κάτι και "ΟΛΑ" να πάνε σωστά ;;;;

Φυσικά υπάρχει.. εγώ που είμαι ο υπέρτατος γκαντέμης σε αυτά (ευτυχώς το ότι είμαι πληροφορηκάριος με ξελασπώνει συνήθως αλλά όχι πάντα αν δεν είναι στο χέρι μου), στο θέμα του nuc ήμουν "τυχερός" .. σε εισαγωγικά βέβαια γιατί απλά επειδή ΕΊΧΑ διαβάσει για διάφορα προβλήματα πρόσεξα να πάρω συμβατή μνήμη, συμβατό σκληρό (απο αναφορές ή απο intel) και ήμουν και λίγο τυχερός σε θέματα ενισχυτή/τηλεόρασης...
Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι καθώς θεωρητικά οι συσκευές πρέπει να δουλεύουν out of the box χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει μελετήσει πρώτα και να έχει κάνει και 1-2 τάματα...... δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και το άσχημο είναι ότι δεν συμβαίνει και από "σοβαρές" εταιρείες σαν την intel... Αξίζει το nuc? με τα 1000 .. μπορεί εν δυνάμει να σε συγχύσει τόσο που να μην σε ενδιαφέρει καν να ανακαλύψεις το πόσο αξίζει? ναι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι υπομονή (μόνο και μόνο γιατί αξίζει) και συνεχές ξέχεσμα στην intel ώστε και να διορθώσει τα υπάρχοντα προβλήματα και να σταματήσει να βγάζει συσκευές χωρίς σωστούς drivers/bios πρώτα.

Εάν κάποιος θέλει να φτιάξει κάτι παρόμοιο με ένα Intel NUC D34010WYK (ι3 επεξεργαστή) αλλά και να επωφεληθεί την φορητότητα που προσφέρει ένας φορητός υπολογιστής (Laptop), θα μπορούσε να βρεί έναν φορητό με επεξεργαστή i3-4005U στα 1.7 GHZ, 4GB μνήμη 1600MHZ, Intel HD Graphics 4400, Οθόνη 15,6 ιντσες 1366χ768, με Windows 8 η 8.1 προεγκατεστημένο, και κάποιο εσωτερικό δίσκο 500GB σε τιμή γύρω στα 450 ευρώ. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον αργό σκληρό με έναν 128GB SSD με πρόσθετο κόστος 80 ευρώ και το τελικό κόστος να φθάσει το 450+80=530 ευρώ.

- Αυτός ο επεξεργαστής i3-4005U πως συγκρίνεται με αυτόν του NUC D34010WYK (i3 4010)
- Ποιές ειναι οι συμβουλές σας για μία τέτοια προσπάθεια ;
- Ειναι δυνατόν να εγκατασταθεί XBMC σε αυτή την λύση με Windows 8 η 8.1 ;
- Ειναι δυνατόν να γίνει dual boot με Openelec + Win 8.1 και να τρέχουν XBMC ; (ισως και Openelec+XBMC να φορτώνει και να μπουτάρει από USB Stick για να αποφυγουμε το dual boot με τα Windows 8.1)

Και θα δώσεις 500+ ευρώ μόνο και μόνο για να έχεις έναν τεράστιο φορητό πάνω στην tv αντί να δώσεις 300-350 (όλα μαζί με μνήμη και ssd) για να έχεις το ίδιο ακριβώς σύστημα σε ένα μικρό nuc? Ποια είναι η λογική σε κάτι τέτοιο? Τα προβλήματα τα αναφέρουμε για το 2820 που έχει κακοφτιαγμένο bios κτλ... αν είναι να πας σε i3 δεν θα βρεις ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με ένα laptop πέρα απ το ότι θα δώσεις λιγότερα χρήματα και θα είναι σίγουρα ένα πιο κατάλληλο σύστημα για ένα home cinema...

Στις τελευταίες ερωτήσεις σου.. η απάντηση είναι φυσικά ναι.. δεν αλλάζει κάτι

Επειδή μετά το είδα και δεν μπορώ να κάνω edit (οπότε σορυ για τα πολλαπλά post):
Λες:
"Επίσης ένα Intel NUC D34010WYK, με σημερινές τιμές θα κοστίσει (269,51(nuc) + 37,50 (4gb μνήμες) + 13,0 (wireless card) + 51 (50gb SSD) + 100 (Windows 8.1) = 472 ευρώ"

Καλά υπερβολική ανάλυση είναι αυτό :)
Πρώτα απ όλα δεν παίρνεις το D34010WYK αλλά το D34010WYKH2 (φτηνότερο μάλιστα) ώστε να βάλεις κανονικό 2,5 ssd και όχι msata
Μετά... τι σου χρειάζεται το wireless σε pc που προορίζεται για home cinema? οι περισσότεροι θα στριμάρουν οπότε το wireless είναι απλά άχρηστο και χρειάζεσαι οπωσδήποτε ethernet.. αν επιμένεις ρίχνεις ένα wireless nano στικάκι δεν χρειάζεται καν εσωτερική κάρτα αν δεν συμφέρει...

Μιλάμε για Home cinema οπότε τα windows είναι απλά περιττά και extra και όχι απ τα κύρια χαρακτηριστικά .. αν δεν μπορείς να τα βάλεις αλλιώς (πχ εγώ τα έχω από msdn λόγο επαγγέλματος) τότε βάζεις μόνο openelec αφού δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο αφού μέχρι και να σερφάρεις μπορείς (και δεν πρέπει να θες κάτι άλλο αφού xbmc σε windows για home cinema είναι NO NO!!!)... θες λειτουργικό ντε και καλά και θες να είσαι νομότυπος αλλά χωρίς να χρεωθείς? βάλε linux...

Οπότε... 254 το nuc + 35 η μνήμη (η crucial που έχω πχ εγώ) + 60ρι ssd συνήθως γύρω στα 50 (εγώ τον είχα πάρει λιγότερο) ο οποίος και αν κάποιος δεν θέλει δεν παίρνει καν (αν θέλει να παίξει μόνο openelec σε ένα στικάκι χάνοντας λίγο σε ταχύτητα στα μενου) = 340 με τον ssd ή 290 χωρίς.... για ένα σύστημα φτιαγμένο σίγουρα καλύτερα για το home cinema μας...
Αν κάποιος λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ να πάει στα 300-340 ευρώ τότε πάει σε haswell (i3, i5) και δεν έχει ούτε τα μικροπροβλήματα του 2820 αλλά και ένα μηχάνημα που είναι και δυνατό και αντάξιο ενός laptop των 500 ευρώ... αν πάλι δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά τότε σίγουρα αξίζει να πάει σε 2820 (ή όποιο άλλο bay trail βγει σε αυτές τις τιμές) έχοντας πάντα στο μυαλό του πως ίσως παιδευτεί για να το φέρει στα μέτρα του και να το ευχαριστηθεί..