Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με τον atom 2820 είδα ότι υπάρχουν βασικές διαφορές.. παίρνει σκληρό/ssd 2,5" αντί για msata, δεν έχει εσωτερικά headers (νομίζω...) για usb, έχει ένα hdmi κτλ κτλ.. ΑΛΛΑ έχει irda που δεν είχε ο 847 ή ο 3217u ... οι ερωτήσεις μου είναι 2 ΑΝ τυχόν κανείς το έχει πάρει και το έχει δοκιμάσει :
1) Την παλεύει με 3d frame packing?
2) Αν και δεν με καίει τρελά, αλλά θα καίει άλλους, έχει καμιά διόρθωση στο θέμα του 23,976?

Βλέπω πως η τιμή του είναι στα 130 ενώ το 3217 το βρίσκει κανείς στα 165 ... 35 ευρώ διαφορά είναι μικρή αν το 2820 δεν την παλεύει στο 3d ή δεν κερδίζεις τίποτα στο 23,976 σε σχέση με τον i3
Το μόνο που με χαλάει είναι πως ο i3 είναι η έκδοση με το thunderbolt, με 1 hdmi και χωρίς usb3.0 (και φυσικά χωρίς irda όπως όλα τα προηγούμενα nuc). Με ενδιαφέρει αποκλειστικά η χρήση HTPC οπότε κρίνω μόνο την αναπαραγωγή και τα παραπάνω.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

καλά εσύ σε λίγο που θα βγει το mac mini με haswell, άλλα θα θέλεις... πάλι...:flipout:

Εγώ το θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι ρε παιδί μου . Αν βγει με Iris graphics δεν ξέρω πόση συμβατότητα θα έχει με games...Ασε που είναι και πανάκριβο....600 δολλάρια άρα.....800 ευρώ εδώ. Α πα πα πα

Πηρα το nuc i5 απο φιλο που του το εδωσαν στην εταιρα του. Δεν το εχω δουλεψει ακομα γιατι το μονο που ειχα και του εβαλα μεσα ηταν η καρτουλα για το ασυρματο.

Τωρα πρεπει να παρω msata και μνημη αλλα και λεφτα δεν εχω να παω να παρω και χρονο.

Πηρα το nuc i5 απο φιλο που του το εδωσαν στην εταιρα του. Δεν το εχω δουλεψει ακομα γιατι το μονο που ειχα και του εβαλα μεσα ηταν η καρτουλα για το ασυρματο.

Τωρα πρεπει να παρω msata και μνημη αλλα και λεφτα δεν εχω να παω να παρω και χρονο.

Ωπα και nuc η εταιρα :flipout:

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι εταιρια πηρε αρκετα κομματια μαζι με οθονες να το κανει σε στυλ με την οθονη στην πλατη και οπως μου ειπε εκαναν φασαρια γιατι δεν τους ειπαν οτι θελουν σκληρους μνημες κλπ.

Οι συγχρονες εταιριες με σχετικα φρεσκα σερβερ και λειτουργικα, δεν ζητουν απο τα workstations ουτε μνημες ουτε δισκους. Τα σηκωνουν ολα virtual στα σερβερ.

Το γραφω στο ποστ μου παραπανω. Χρησιμοποιουν τους πορους του σερβερ.

Για 130 ευρώ και με SSD και μνήμη να περιμένουν, η παραγγελία του Ν2820 ήταν μονόδρομος για πειραματισμό...
και εξ όσων διαβάζω δεν είναι και ιδιαίτερα χάλια... για browsing, plex ή mpc φαντάζομαι μια χαρά θα είναι, εδώ ήταν ανεκτό με xmbc ο atom ion...
Τι νομίζετε;

Εγώ το θέλω να παίζω και κανένα παιχνιδάκι ρε παιδί μου . Αν βγει με Iris graphics δεν ξέρω πόση συμβατότητα θα έχει με games...Ασε που είναι και πανάκριβο....600 δολλάρια άρα.....800 ευρώ εδώ. Α πα πα πα

Βασικά ένα gigabyte brix pro θέλεις... Ρίξε μια ματιά στο άλλο θέμα...

Για 130 ευρώ και με SSD και μνήμη να περιμένουν, η παραγγελία του Ν2820 ήταν μονόδρομος για πειραματισμό...
και εξ όσων διαβάζω δεν είναι και ιδιαίτερα χάλια... για browsing, plex ή mpc φαντάζομαι μια χαρά θα είναι, εδώ ήταν ανεκτό με xmbc ο atom ion...
Τι νομίζετε;
Επειδή δεν ήταν διαθέσιμο και διαβάζοντας και τα σχόλια σας εδώ μέσα άλλαξα την παραγγελία με τον 34010 ... πάει στα 300 πλέον αλλά είναι διαφορετικό μηχάνημα πλέον

Προσοχή σε όποιον αγοράσει τα νέα μιας κ θέλουν low voltage μνήμη. Το πιθανότερο είναι ότι μνήμη έχετε μέχρι σήμερα να μην παίζει κα να πρέπει να πάρετε καινούργιες.

Καπου ειχα δει μια λιστα με τις συμβατες μνημες και δεν μπορω να την βρω. Εγω παντως του εβαλα μια Adata στα 1333 1.8V και του ετρεξα ενα live cd (linux) και δεν ειδα καποιο προβλημα.

Δεν ξέρω ποιος έσβησε το μήνυμα αλλα επαναλαμβάνω οτι ολα τα νέα γενιάς nuc δεν παίρνουν 1,5 volt με τίποτα. Τα προηγούμενης γενιάς δεν είχαν τέτοια θεματα... Λευτέρη αν δεν κάνω λάθος εσυ έχεις προηγούμενης γενιάς....

Οχι το i5 haswell εχω απλα το αναψα με live cd γιατι δεν εχω παρει ακομα δισκο m-sata την μνημη την ειχα απο ενα laptop μια 1gb 1333

Last edited:
Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Οχι το i5 haswell εχω απλα το αναψα με live cd γιατι δεν εχω παρει ακομα δισκο m-sata την μνημη την ειχα απο ενα laptop μια 1gb 1333

Στα windows βέβαια μπορει να σε ρημάξει στις μπλε οθόνες ....
Εγω μια corsair 1,5volt που είχα δεν την έβαλα καν...