Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Εννοεις το στικακι της μνημης ή το usb στικακι? Γιατι για την μνημη το ξερω αλλα για το usb στικακι δεν ξερω κατι. Υπαρχει low voltage usb3 στικ?

Για το στικακι της μνήμης λέω...

NUC Roadmap
Το μέλλον

http://www.anandtech.com/show/7774/broadwell-nuc-roadmap-revealed

NUC_roadmap1_575px.gif

NUC_roadmap2_575px.gif

fanless_NUC_575px.gif

Το παρήγγειλα χθες (2820) στα 119 και σήμερα έφτασε απ ότι μου είπαν. Πλέον σήμερα η φτηνότερη τιμή ξαναπήγε στα 125.
Επίσης παρήγγειλα αυτό το ssd
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345374
καθώς και αυτή την ram στα 1.35v
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.554359
που επίσης έφτασαν

Το μόνο που με ανησυχεί στην μνήμη είναι ότι δεν είναι το high density μοντέλο (me to J στο τέλος). Κάπου πήρε το μάτι μου ότι η intel προτείνει high density μνήμες και μάλιστα η συγκεκριμένη σε high density είναι απ τις προτεινόμενες .. απ την άλλη είδα χρήστες που την έχουν βάλει την κανονική και παίζει.

Τώρα ερώτηση πριν πάω να τα πάρω... τον ssd τον πήρα (και μάλιστα 60ρι) καθώς σκοπεύω να βάλω και windows πάνω (θα προτιμούσα windows 7 αλλά αφού μέχρι τώρα 100% υποστήριξη υπάρχει για 8-8.1 ίσως κάνω το μεγάλο βήμα για εκεί)... απο εκεί και πέρα, έχω καταλάβει ότι πολύ καλύτερα και ελαφρύτερα είναι το xbmc μέσω openelec και όχι από τα windows (λάθος?)
Και η μεγάλη ερώτηση... έχει κάνει κανείς με nuc dual boot ανάμεσα σε windows και openelec ή θα φάω το βράδυ μου στα πειράματα σήμερα? :)

Το πήρα απο okcomputer νέα σμύρνη (δεν το ξέρω δεν έχω πάει ποτέ αλλά από χθες το απόγευμα παραγγελία σήμερα πρωί το είχαν φέρει). Είδα βέβαια πως μετά αφού με πήραν τηλ η τιμή πήγε στα 125 σε skroutz.
Για 23.976 όπως είπα και παλιότερα ΦΑΙΝΕΤΑΙ σύμφωνα με αναφορές να τα υποστηρίζει σωστά αφού όσοι απάντησαν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις είπαν ότι δεν είδαν dropped frames αλλά και σύμφωνα με τα screenshots που έβαλαν απ το hdmi output φαινόταν μια χαρά. Τώρα εγώ δεν έχω ασχοληθεί με αυτά οπότε δεν ξέρω.. ευχαρίστως αν μου πει κάποιος μέσα στο ΣΚ πως να το τεστάρω, να το κάνω.
Για 3d blu ray iso, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα.. απ την μια ο συγκεκριμένος επεξεργαστής εμφανίζεται να υποστηρίζει mvc και η hdmi είναι 1.4 οπότε εκ πρώτης κάποιος θα έλεγε ναι... αλλά απ την άλλη η intel δηλώνει πως ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει inTru τεχνολογία που για την intel είναι απαραίτητη για να βγει 3d απ την hdmi οπότε σύμφωνα με αυτό όχι...
δηλαδή με λίγα λόγια μια κατάσταση.. ναι αλλά όχι.. :) Το σίγουρο είναι πως επειδή η συντριπτική πλειοψηφία τρέχει openelec που έτσι κιαλλιώς δεν υποστηρίζει blu ray 3d, δεν το έχει δοκιμάσει κανείς ως τώρα με πχ κάτι σαν το powedvd κτλ.. αυτό δεν υπόσχομαι ότι θα μπορέσω και εγώ να το δοκιμάσω άμεσα, αλλά θα προσπαθήσω. Το πρώτο μέλημα μου είναι για αρχή να δουλεύουν όλα (μνήμη, σκληρός), να καταφέρω το dual boot και μετά όλα θα γίνουν :)

Για μνήμη αν δεν έχεις πάρει ακομα πάρε αυτήν
https://www.skroutz.gr/s/4026860/Ki...GB+DDR3+1600MHz+CL11+SODIMM+1.35V+Single+Rank

υπάρχει διαθεσιμότητα σε πολλά μαγαζιά και είναι τσεκαρισμένη και από kingston και προσωπικά μιας και έχω ίδιες και στο 34010 (και τσίμπησα μία ακόμα και για το Celeron)

Το ΟΚ στη Νέα Σμύρνη δίνει κατά καιρούς καλές τιμές.. και εμένα σήμερα μου ήρθε και το βράδυ θα πειραματιστώ και με αυτό...

Για δίσκο δεν πας καλύτερα στον
https://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html
σφαίρα και διπλάσια χωρητικότητα με 80 ευρώ!

Last edited:
Δυστυχώς την παρήγγειλα ήδη ρισκάροντας καθώς δεν μπορούσα να τρέχω σε 3-4 μαγαζιά (αλλού το nuc αλλού ο ssd αλλού η μνήμη... χαμός) όντως αυτή που δείχνεις και μόνο απ την φωτο καταλαβαίνεις ότι είναι high density οπότε λογικό να είναι προτεινόμενη.. ελπίζω και η crucial να παίξει καλά και να μην έχω τρεξίματα. Πάντως μια να είναι 1.35, μια να είναι high density... το παράχεσαν λίγο :)
Για τον σκληρό εκτός του ότι ξεφεύγει.. (άλλο 47 άλλο 80...), είναι όσο να ναι το απλό nuc ενώ και τα 60gb είναι υπεραρκετά μιας και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχω τοπικά αρχεία.. έχω γιαυτό τον λόγο 2xNAS με συνολικά 7tb σκληρούς πάνω και 1000ρι δίκτυο ανάμεσα σε αυτούς και το nuc (εδώ σκεφτόμουν να πάρω τον 30ρι τον ssd της kingston αλλά πήρα αυτόν γιατί ήταν λίγο πιο γρήγορος..)
Αν τώρα κάτι απ τα 2 δεν είναι συμβατό.. σίγουρα θα γίνει αλλαγή με αυτά που προτείνεις αφού όπως λες είναι δοκιμασμένα.
Έφυγα για την παραλαβή του :)

Εγώ την πάτησα. Ενώ αύριο το πρωί θα πάω να παραλάβω από την ACS το Nuc και σήμερα μου ήρθε και ο σκληρός, είχα παραγγείλει εδώ και 2 ημέρες από Vision Studio την μνήμη γιατί έγραφε ότι είχε παράδοση 1 εργάσιμη και τελικά με κρέμασαν οπότε από Δευτέρα οι δοκιμές και στον περιορισμένο χρόνο μετά τη δουλειά.

Τουλάχιστον θα παρηγορηθώ διαβάζοντας τις δοκιμές των άλλων για να προετοιμάζομαι και θα βλέπω House of Cards στο Raspberry Pi

Παιδια βγηκαν και drivers για Windows 7 https://downloadcenter.intel.com/Se...+Kits&ProductProduct=Intel®+NUC+Kit+DN2820FYK
Και ένα ακόμα χρήσιμο Link για οσους βαλουν OpenELEC και για στήσιμο γενικά του Ν2820 http://openelec.tv/forum/64-install...y-one-have-the-bay-trail-nuc-dn2820fykh#96552
Και για install μεσω usb http://rufus.akeo.ie/
Ειμαι έτοιμος και εγώ να παραγγείλω περιμένω εντυπώσεις.

Έτσι γρήγορα γρήγορα τι έχω κάνει ως τώρα... (η συνέχεια αύριο)
Ξεκίνησα να το στήσω αργά το βράδυ... η πρώτη έκπληξη ήταν θετικότατη και προερχόταν απ την μνήμη. Όταν την έβγαλα παρατήρησα ότι έχει 4 sdram σε κάθε πλευρά, αλλά εγώ δεν είχα πάρει την crucial την high density (ίδιο serial με ένα J στο τέλος) αλλά την απλή.. τελικά κοιτάω και μου έστειλαν την High density πράγμα το οποίο με χαροποίησε καθώς η συγκεκριμένη είναι στην λίστα συμβατότητας της intel.
Βάζω και τον ssd πάνω και ανοίγω... πάω σε οθόνη που λέει No boot device found (κάτι τέτοιο) ... λέω θα μπω bios να παίξω αλλιώς αναβάθμιση το bios.. πατάω f2.. τίποτα.. f7.. τιποτα. Το keyboard (το κλασσικό μαύρο usb της microsoft) έπαιζε μια χαρά αφού με control alt delete έκανα reboot αλλά καμιά επιλογή για το bios δεν έπαιζε.
Τελικά έβαλα ένα ασύρματο logitech καρφώνοντας το στικάκι στην usb και ως δια μαγείας έπαιξαν όλες οι επιλογές.
Αναβάθμιση bios και μετά τις απαραίτητες ρυθμίσεις εκεί, partition τον σκληρό με το gparted (3 partition όπως έκαναν όλοι όσοι είδα οδηγοί.. 1gb ext4, 10gb ext4 αυτά για Openelec και τα υπόλοιπα 47gb ntfs για windows κάποια στιγμή)
Φτιάχνω το usb για Install του openelec με το τελευταίο Nightly.. bootaρει... σκάει... δεν μπορεί να φτιάξει το /dev/system.. δοκιμές μια ώρα με πόσα διαφορετικά Nightly, ρυθμίσεις σε bios κτλ κτλ.. και τελικά ήταν τόσο απλό, είχα κάνει την τρομερή εξυπνάδα να πω το πρώτο partition "OPENELEC" όπως γίνεται rename και το usb για το Installation. Αλλαγή, Πετυχημένο Installation, ρυθμίσεις Openelec για video και ήχο και πάμε στις ταινίες.

Όλα απο NAS σε 1000ρι switch. ΟΤΙ δοκίμασα έπαιξε νεράκι
Συγκεκριμένα έπαιξα κομμάτια από
1) 720p 10gb
2) 1080p SBS 20gb
3) 1080p TopBottom 20gb
4) 1080p Blu Ray Iso με DTS - HD Master Audio των 40GB.
Το συγκεκριμένο ήταν 3d μεν αλλά όπως είναι λογικό το έπαιξε σαν 2D (openelec δεν υποστηρίζει άλλωστε 3d blu ray). ΌΜΩΣ μπορώ να πω πως και νεράκι το έπαιξε. Το himedia μέσω NAS τόσο βαριά ISO με HD ήχο και 3d δεν μπορώ να πω σε καμία περίπτωση ότι το παίζει τόσο νεράκι όσο το έπαιξε το NUC! Στο συγκεκριμένο όποια σκηνή είδα το himedia ότι δυσκολεύτηκε το nuc έπαιξε για την πλάκα ενώ περίμενα το αντίθετο. Ο ήχος κανονικά πέρασε (με τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο openelec) σαν dts hd master audio ενώ δεν φάνηκε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα με 23.976, κανένα φανερό με το μάτι frame drop. Αν και θεωρητικά η ανανέωση αλλάζει αυτόματα στις ταινίες εγώ έβαλα το openelec καρφωτά σε ρυθμό ανανέωσης 23,98 όπως το χει και ξαναδοκίμασα. Το ίδιο smooth χωρίς υποψία απο πρόβλημα frame drop (κάτι που το έβλεπα στο μάτι πχ στο ultrabook μου με ivy bridge και έξοδο hdmi).
Γενικά απόλυτα ευχαριστημένος και έστω και χωρίς το 3d μπορώ να πω ότι είναι ένα αξιόλογο μηχανάκι για htpc σε χαμηλή τιμή.

Προβλήματα: Πέρα απ τις ανοησίες που έκανα στο Installation και έχασα 1 ώρα+ , είδα στο openelec 1-2 φορές (βέβαια την ώρα που άλλαζα συνέχεια ρυθμίσεις για να παίζω τα video με διαφορετικό ρυθμό ανανέωσης κτλ...) να κάνει σαν 2 μικρά reboot (δηλαδή πέταγμα στο main menu) ενώ σε ένα menu στο blu ray κάποια στιγμή (μετά απο αμέτρητες καλές δοκιμές) πειράζοντας τις ρυθμίσεις για στερεοσκοπική προβολή και απλά μετακινούμενος στις ρυθμίσεις των μενου, πάγωσαν τα πάντα... και η ταινία αλλά γενικά και το μηχάνημα).

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για να εξακριβώσεις αν ανανεώνει στα 23,976 ή στα 24 τρέξε το AVClub Motion Test 3. Διάβασε τις οδηγίες.
Η TV σου ποιά είναι? Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσεις τα συστήματα motion handling που πιθανόν να έχει για να είναι το τεστ accurate.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για να εξακριβώσεις αν ανανεώνει στα 23,976 ή στα 24 τρέξε το AVClub Motion Test 3. Διάβασε τις οδηγίες.
Η TV σου ποιά είναι? Ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσεις τα συστήματα motion handling που πιθανόν να έχει για να είναι το τεστ accurate.

H tv είναι η LG 55W650S 3d νομίζω 200hz πραγματικά (?) με de-judder και de-blur
Το έτρεξα 2 φορές. Και στις 2 ρύθμισα το xbmc στα 23.98hz σαν ρυθμό ανανέωσης καρφωτά αν και στα 60hz έτσι κιαλλιώς όταν η πηγή είναι 24p αλλάζει αυτόματα.
1) De-Judder και De-Blur στην tv ενεργοποιημένα.
Εδώ είχαμε όσον αφορά τα "τετράγωνα" την πρώτη περίπτωση που αναφέρεται στο κλείδωμα σε πολλαπλάσιο των 23,976. Όντως τα τετράγωνα αναβόσβηναν ομοιόμορφα και το κείμενο δεν έκανε κανένα φρενάρισμα αλλά δεν διαβαζόταν με τίποτα (τα πιο αργά κείμενα με δυσκολία.. το πάνω πάνω δεν το συζητάμε καν.
2) De-Judder και De-Blur στην tv ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Εδώ είχαμε όσον αφορά τα "τετράγωνα" την πρώτη περίπτωση που αναφέρετε στο κλείδωμα σε πολλαπλάσιο των 23,976. Τα τετράγωνα αναβόσβηναν ομοιόμορφα ενώ πλέον και το κείμενο διαβαζόταν με ευκολία ακόμα και αυτό που έτρεχε γρήγορα! Δεν παρατηρήθηκε μέχρι το τέλος του video κανένα φρενάρισμα ή ανομοιομορφία.

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορώ..
Να πω πως όσον αφορά το ένα και μοναδικό blu ray ISO που έχω για δοκιμές, είναι 39,43GB 3D με DTS-HD MA 7.1
Είδα τα πρώτα 15 λεπτά (όπου υπήρχε μάχη) για να δω με τον debugger πληροφορίες. To iso όπως λέω τρέχει 2D μεν αλλά ΝΕΡΑΚΙ δε.
Ορίστε 2 screenshots μπας και βοηθάνε τους γνώστες.
screenshot005.jpgscreenshot003.jpg

Να πω εδώ πως όσον αφορά το IR
1) Το harmony έπαιξε κανονικά δηλώνοντας media center pc -> intel Και το nuc το καινούριο με I5 haswellπου είχε στην datavase
2) Ένα remote που είχα από ένα xbox (αγορασμένο για hacked remote σε ένα παλιό ido) έπαιξε με την μία επίσης.
Και τα 2 έπαιξαν στα πάντα καθώς και στο On/Off κτλ
Με τον ssd το boot στα menu του xbmc είναι ανάμεσα σε 15 και 18 δευτερόλεπτα.

Τώρα αυτό που μένει είναι να βάλω πάνω windows με ένα εξωτερικό dvd που έχω (αν βρω κάνα άδειο dvd) και να καταφέρω να παίξει το dual boot.

Last edited:
Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με φλασάκι δεν μπορείς να το κάνεις;
Η βάση της logitech είχε και το καινούργιο i3 ... οπότε καλά πάμε

Δοκιμάστε και 3d σε windows και θα σωσετε πολύ κόσμο...
Δεν βρήκα μια ξεκάθαρη περιγραφή σε κανένα ξένο φόρουμ για το 3d, απλά κάνα δυο άτομα έγραφαν ότι δεν κάνει είναι προβληματικό... τώρα τι ακριβώς εννοούν ...πιθανόν κολλήματα .

Αν τα καταφέρω να βάλω θα δοκιμάσω αν και πχ ένα blu ray iso από ένα βαρύ πρόγραμμα σαν το powerdvd ακόμα και να υποστήριζε έξοδο 3d το nuc, δεν θα έθρεφα ελπίδα.. εδώ το power dvd είχε προβληματική αναπαραγωγή με το ultrabook μου με I5 ivy bridge.. Ίσως όμως μπορεί να δοκιμαστεί με κάποιο πρόγραμμα όπως ο stereoscopic player κτλ για τουλάχιστον αν τελικά υποστηρίζει έξοδο 3d γενικά ή όχι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

1) De-Judder και De-Blur στην tv ενεργοποιημένα.
Εδώ είχαμε όσον αφορά τα "τετράγωνα" την πρώτη περίπτωση που αναφέρεται στο κλείδωμα σε πολλαπλάσιο των 23,976. Όντως τα τετράγωνα αναβόσβηναν ομοιόμορφα και το κείμενο δεν έκανε κανένα φρενάρισμα αλλά δεν διαβαζόταν με τίποτα (τα πιο αργά κείμενα με δυσκολία.. το πάνω πάνω δεν το συζητάμε καν.
2) De-Judder και De-Blur στην tv ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.
Εδώ είχαμε όσον αφορά τα "τετράγωνα" την πρώτη περίπτωση που αναφέρετε στο κλείδωμα σε πολλαπλάσιο των 23,976. Τα τετράγωνα αναβόσβηναν ομοιόμορφα ενώ πλέον και το κείμενο διαβαζόταν με ευκολία ακόμα και αυτό που έτρεχε γρήγορα! Δεν παρατηρήθηκε μέχρι το τέλος του video κανένα φρενάρισμα ή ανομοιομορφία.

:2thumb22sup:
Μήπως συνέβη το αντίστροφο όσων αφορά το κείμενο? Το αναμενόμενο είναι χωρίς dejudder/deblur να υπάρχει judder (το φυσιολογικό των 24p) και με ενεργοποιημένα dejudder/deblur να ελαχιστοποιείται.

Last edited:
Δοκιμάστε και 3d σε windows και θα σωσετε πολύ κόσμο...
Δυστυχώς δεν έχω υλικό για δοκιμές και ούτε έχω ασχοληθεί ποτέ με οpenelec αν απ' όσα διαβάζω θα ήταν καλό..
Αν κάποιος κατέχει το άθλημα, είναι κοντά σε Μαρούσι και θέλει να δοκιμάσει σε αντάλλαγμα βοήθειας να στήσουμε ένα dual boot σύστημα με openelec και win 8.1 ας στείλει pm να βρεθούμε αύριο ή το επόμενο τριήμερο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

:2thumb22sup:
Μήπως συνέβη το αντίστροφο όσων αφορά το κείμενο? Το αναμενόμενο είναι χωρίς dejudder/deblur να υπάρχει judder (το φυσιολογικό των 24p) και με ενεργοποιημένα dejudder/deblur να ελαχιστοποιείται.

Όχι.. και μου έκανε και εμένα εντύπωση πως ενώ θεωρείτε η συγκεκριμένη ότι έχει καλό de-judder/de-blur (αποδεδειγμένα καθώς στα αθλητικά είναι παραπάνω από καλή) και τα έχω βάλει σε manual επίπεδα προτεινόμενα από χρήστες, στο συγκεκριμένο video, χωρίς αυτά το κείμενο είχε πολύ μικρότερο τρέμουλο και διαβαζόταν καθαρότερα.