Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ξέρει κανείς αν το audio jack, βγάζει digital, dts ήχο με το κατάλληλο αναπτήρα jack - optical ή απλά είναι για ακουστικα γιατί σκέφτομαι να πάρω ένα αλλά εκεί που θα μπει έχει ένα παλιό home cinema με dts και η hdmi δεν βολεύει. Από ότι βλέπω optical jack δεν έχει.

Μακάρι να είχα τέτοιο αντάπτορα να σου έλυνα την απορία.. :)

Μακάρι να είχα τέτοιο αντάπτορα να σου έλυνα την απορία.. :)

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα, άλλωστε έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο αναλογικό το jack οπότε δεν θα δούλευε αυτή η λύση .Πάντως μου κάνει εντύπωση που πλέον ακόμα και σε media player άρχισαν να κόβουν τις οπτικές εξόδους, αφήνοντας μόνο την hdmi περιοριζοντας τις επιλογες σύνδεσης σε ήχο από την τηλεόραση ή συνχρονο ενισχυτη.

Αυτη η μνημη (KINGSTON KVR16LS11S6/2 2GB) κανει για το συγκεκριμενο NUC? Ειναι ιδια με αυτη που προτινει ο φιλος iceman (KVR16LS11/4) αλλα στα 2GB. Θα εχει προβλημα λετε?

Αυτη η μνημη (KINGSTON KVR16LS11S6/2 2GB) κανει για το συγκεκριμενο NUC? Ειναι ιδια με αυτη που προτινει ο φιλος iceman (KVR16LS11/4) αλλα στα 2GB. Θα εχει προβλημα λετε?

Ψάξε τα specs στη σελίδα της Kingston να δεις αν είναι 1,35V. Αν ναι λογικά θα παιζει

εψαξα και ειναι 1,35V. Δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι high density. Πως το βλεπω αυτο?

Δοκίμασε να αγοράσεις μνήμη μέσω του site του msystems. Σε βγάζει σε έναν οδηγό τις Kingston που αναφέρει τα συμβατά μοντέλα ανά μνημη

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα, άλλωστε έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο αναλογικό το jack οπότε δεν θα δούλευε αυτή η λύση .Πάντως μου κάνει εντύπωση που πλέον ακόμα και σε media player άρχισαν να κόβουν τις οπτικές εξόδους, αφήνοντας μόνο την hdmi περιοριζοντας τις επιλογες σύνδεσης σε ήχο από την τηλεόραση ή συνχρονο ενισχυτη.

Μα θεωρητικά οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις κάνουν passthrough τον ήχο απο το hdmi στην οπτική που δίνουν αυτές. Οπότε λογικά ή θα έχεις το hdmi σε έναν ενισχυτή που έχει ήδη hdmi ή θα το έχεις στην tv και θα δίνεις από εκεί με οπτική στον ενισχυτή... τώρα αν σε κάποιον η tv δεν δίνει οπτική ή είναι παλιά, μάλλον όντως ατύχησε.

εψαξα και ειναι 1,35V. Δεν μπορεσα να καταλαβω αν ειναι high density. Πως το βλεπω αυτο?

Καλύτερα να έβαζες 4gb θεωρώ.. σκέψου ότι απ τις πρώτες κινήσεις θα είναι στο bios να πας και να δώσεις αποκλειστικά 512 στην κάρτα.
High density το καταλαβαίνεις με το μάτι.. αν έχει 4 μεγάλα sdram σε κάθε μεριά (4 μεγάλα chip) είναι high density.. αν έχει 8 όλα στην μια μεριά τότε δεν είναι... high density δεν αναφέρεται στον αριθμό των chip μνήμης αλλά στην πυκνότητα τους.. αυτή που έγραψα ότι πήρα εγώ απ το eshop όχι μόνο είναι συμβατή αλλά και προτεινόμενη απο intel, το θέμα είναι ότι το eshop αναφέρει στο site την απλή και δεν ξέρω αν εγώ ήμουν τυχερός απλά εκείνη την μέρα ή όντως στέλνουν πάντα την high density (με J στο τέλος)

Μα θεωρητικά οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις κάνουν passthrough τον ήχο απο το hdmi στην οπτική που δίνουν αυτές. Οπότε λογικά ή θα έχεις το hdmi σε έναν ενισχυτή που έχει ήδη hdmi ή θα το έχεις στην tv και θα δίνεις από εκεί με οπτική στον ενισχυτή... τώρα αν σε κάποιον η tv δεν δίνει οπτική ή είναι παλιά, μάλλον όντως ατύχησε.

Παραλίγο η ιδέα σου θα μου στοίχιζε...... 170 ευρώ... αλλά η τηλεόραση (2010 μοντέλο) στο μενού της οπτικής υποστηρίζει μέχρι DD και όχι Dts.... μάλλον την γλύτωσα :grinning-smiley-043 -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Παραλίγο η ιδέα σου θα μου στοίχιζε...... 170 ευρώ... αλλά η τηλεόραση (2010 μοντέλο) στο μενού της οπτικής υποστηρίζει μέχρι DD και όχι Dts.... μάλλον την γλύτωσα :grinning-smiley-043 -bye-

αν η τηλεόρασή σου είναι η samy c7000 τότε θα υποστηρίζει και DTS έξοδο στην οπτική. Η δική μου C630 το κάνει. Απλά σετάρεις στην τηλεόραση o ήχος να βγαίνει από το εξωτερικό ηχείο.

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Οι επιλογές στην c7000 πλασμα είναι pcm και dolby digital με επιλογή εξωτερικό ηχείο, νομίζω dts έχει η επόμενη σειρά d και μετά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Οι επιλογές στην c7000 πλασμα είναι pcm και dolby digital με επιλογή εξωτερικό ηχείο, νομίζω dts έχει η επόμενη σειρά d και μετά.

πάντως η LCD C630 βγάζει, το γράφει και ο AVR, αν στις πλάσμα το έδωσε αργότερα δεν ξέρω
αν θυμάμαι καλά το μενού είναι παραπλανητικό

Last edited:
Το δοκίμασα και με dts δεν έχει ήχο ο ενισχυτής, η επιλογή ήχος TV ή εξωτερικό ηχείο δεν παίζει ιδιαιτερο ρόλο μπορείς να έχεις ήχο από την TV σαν επιλογή και dd στον ενισχυτή συγχρόνως ενώ αν διαλέξεις ήχο σε εξωτερικό ηχείο απενεργοποιει τον ήχο στην TV. Aλλωστε και στο manual δεν αναφέρει πουθενά dts.

Επειδή τώρα το είδα γιατί δεν το έχω στήσει ακόμη (περιμένοντας την μνήμη) το 2820, χρειάζεται hdmi adapter από mini σε κανονικό?

Τελικά ότι θέλουν γράφουν τα καταστήματα για διαθεσιμότητες. Μετά την πατάτα που έφαγα από το visionstudio με την μνήμη παρήγγειλα από eshop στις 21/2 την ίδια μνήμη που έγραφε διαθεσιμότητα 2-3 ημέρες, βλέπω την εξέλιξη της παραγγελίας σήμερα 26/2 και έγραφε ακόμη Συγκέντρωση Προιόντων, τους παίρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι μάλλον θα παραλάβουν σήμερα αλλά μπορεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ευτυχώς είδα το μήνυμα πιο πάνω για το Msystems αλλά του πήρα και τηλέφωνο πριν κάνω την παραγγελία και όντως ήταν άμεσα διαθέσιμη όπως έγραφαν. Οπότε ακύρωσα από eshop και την πήρα από εκεί. Μου έστειλαν και μήνυμα πριν λίγο ότι αύριο θα την έχω στα χέρια μου. Ευτυχώς που μπήκα και στο site τους και είδα ότι έπρεπε να προμηθευτώ και HDMI mini adapter γιατί θα έτρωγα μεγάλο ξενέρωμα Παρασκευή βράδυ που σκοπεύω να το στήσω, να τα ετοίμαζα όλα και να έβλεπα ξαφνικά ότι δεν μου κάνει το κανονικό HDMI.

Edit:Καλά λάθος NUC έβλεπα και παρήγγειλα τσάμπα το adapter αλλά δεν πειράζει 3-4 ευρώ έκανε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Κατά πάσα πιθανότητα ναι κάνει...
Και τα dimm με κανονικό density δεν είπε κανείς ότι δεν κάνουν 100%, απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην κάνουν σύμφωνα με αναφορές χρηστών (better safe than sorry) ;) πχ σε 8ρι η intel προτείνει μόνο high density (double sided) ενώ σε 4άρι απ όσο θυμάμαι απ τα forum τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα.. δηλαδή high density δεν είδα κανένας να έχει πρόβλημα ενώ με τις κανονικές αρκετοί είχαν ή ασυμβατότητες ή μπλέ οθόνες κτλ (και κάποιες έπαιζαν καλά όμως).
Αυτή η λίστα (που φυσικά έχει πολύ λίγες μνήμες που έχουν δοκιμαστεί αλλά αναφέρει και τους τύπους που προτείνονται) μπορεί να βοηθήσει γενικά
http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/dk-dn2820fyk/sb/CS-034588.htm
Επειδή πριν δεν κατάλαβα τι θες να κάνεις.. αν θες απλά να βάλεις openelec λογικά και με τα 2gb δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και να έδινες 512 στην gpu. Αν όμως θες να βάλεις windows καλό είναι να βάλεις 4άρα άσχετα αν τα 8άρια θα έπαιζαν και με τα 2. Άλλωστε σκέψου πως παίρνει μόνο 1 dimm δεν έχει δεύτερη θύρα, άρα καλύτερα να είσαι λίγο future safe όσο γίνεται με μια 4άρα :)

Επειδή τώρα το είδα γιατί δεν το έχω στήσει ακόμη (περιμένοντας την μνήμη) το 2820, χρειάζεται hdmi adapter από mini σε κανονικό?

Όχι παίρνει κανονικό hdmi

Για το nuc 2820 τι τηλεκοντρολ χρειαζεται για xbmc και αν βαλεις και win 8 υπαρχει κατι ολα σε ενα ( τηλεκοντρολ/ποντικι/πλεκτρολογιο)?