Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απο Anandtech
Readers following our HTPC reviews know by now that Intel's 23 Hz issue was left unresolved in Ivy Bridge. It is definitely better than the Clarkdale days, as users no longer get 24 Hz when setting the display refresh rate to 23 Hz (23.976 Hz intended). However, the accuracy is not enough to prevent a frame drop every 4 minutes or so (the 23 Hz setting results in a display refresh rate of 23.972 Hz in Ivy Bridge). One of the first things I checked after building the Haswell HTPC was the 23 Hz setting. The good news is that the display refresh rate accuracy is excellent.

Παίρνεις haswell για άριστο 24p playback... (ο μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει διαφορά)

Υπαρχει ξέρεις και το Asus Chromebox το οποίο έχει haswell επεξεργαστή (με Haswell Celeron 2955 - όχι i3 - σε άριστη τιμή από αμερική) (δεν έχει όμως IR και γίνεται εγκατάσταση Openelec) (με 2gb Ram και 8gb SSD)...

δηλαδή δεν είναι ο Ι3 αναγκαίος για Openelec ...

Για ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι..

ΥΓ: μην πορώνεσαι κουβένται κάνουμε... :)

Καλά λοιπόν το κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.... ναι οκ αλλά δεν μιλάμε για τον ivy bridge εδώ, μιλάμε για το n2820 που είναι κάτι ανάμεσα σε ivy και haswell απ ότι έχουμε καταλάβει όλοι.. το παραπάνω που δείχνεις είναι συγκριτικό ανάμεσα στις προηγούμενης γενιάς i3/i5 ivy bridge και στις τωρινής.. άρα άκυρο. Γιαυτό σου λέω και δεν είναι θέμα πώρωσης (άλλωστε τώρα κάνουμε κουβέντα.. το "διαφωνώ" σκέτο έτσι γενικά και αόριστα δεν ήταν κουβέντα :)) ότι όταν λέμε κάτι σαν γεγονός πρέπει να είμαστε σίγουροι γιαυτό που λέμε και ότι δεν αναφερόμαστε σε κάτι εντελώς άλλο που πιθανόν έχουμε στο μυαλό μας (αν είχες πει απ την αρχή ότι μιλάς για ivy bridge και για reviews του 2013 θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα)..
Όπως και να χει λοιπόν το άρθρο είναι από Ιούνιο 2013 σε σύγκριση με ivy bridge όταν ο n2820 δεν υπήρχε καν και δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζαμε όλοι αλλά αυτό το άρθρο δεν έχει καμιά σχέση με τον n2820 και την περίπτωση μας.
Τώρα όσον αφορά τα ivy bridge γενικότερα (μιας και κυκλοφορούν ακόμα τα Nuc με αυτά) δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση αν ήταν "αρκετά καλά" στο θέμα του 24p ή όχι. Ήταν άθλια και δεν υπάρχει λίγο ή πολύ καλά. Απλά δεν δούλευαν σωστά και τέλος. Ο n2820 απ την άλλη (που η intel στην πράξη ΔΕΝ αναφέρει σε τι έχει στηριχθεί ακριβώς η gpu του, όλα τα site υποθέτουν) όπως και τα haswell παίζουν άψογα σε 24p ως φαίνεται ενώ δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα περσινά ivy bridge (μάλλον πετσοκομμένος haswell είναι όπως και ο 2955).

Τώρα για το Chromebox.. 200 δολάριο σε Αμερική (=παραπάνω από 200 ευρώ εδώ) με 2gb μνήμη και 8 ή 16gb ssd για να τρέχεις chrome OS δεν το λες και super ευκαιρία όταν το nuc κοστίζει 120 και με 4gb μνήμη και έναν 40ρι πχ ssd φτάνεις τα 200 ευρώ. Αν είχε μια τιμή στα 150 ευρώ (Ελλάδα πάντα) και μπορούσε να μπει άλλο λειτουργικό (ή έστω και ας μην μπορούσε εφόσον μπορεί να μπει openelec), θα ήταν καλή περίπτωση.. Ίσως αργότερα λίγο αν πέσει η τιμή του να αξίζει.. αλλιώς αν δώσει πχ κάποιος 220-230 ευρώ τότε πάει με άλλα λίγα και στον i3 haswell.

Το chrome box τρέχει openelec με 170 δολάρια = 125 ευρώ και είναι πλήρες ... Χωρίς ir φυσικά ...

Το άρθρο δεν το έβαλα για να συγκρίνω τον 2820 με haswell ... Αλλα για να πω ότι ο haswel είναι άριστος στο 24p..

Κάπου έχω κρατήσει μετρήσει για τους bay trail μόλις τις βρω θα σου τις ποςταρω..

Το chrome box τρέχει openelec με 170 δολάρια = 125 ευρώ και είναι πλήρες ... Χωρίς ir φυσικά ...

Το άρθρο δεν το έβαλα για να συγκρίνω τον 2820 με haswell ... Αλλα για να πω ότι ο haswel είναι άριστος στο 24p..

Κάπου έχω κρατήσει μετρήσει για τους bay trail μόλις τις βρω θα σου τις ποςταρω..

έχει λίγο διαδικασία για να κάνει κανείς το chromebox να τρέχει openelec... δεν είναι φάση απλής εγκατάστασης... θέλει χέριασμα από ότι βλέπω... (κρίμα)

έχει λίγο διαδικασία για να κάνει κανείς το chromebox να τρέχει openelec... δεν είναι φάση απλής εγκατάστασης... θέλει χέριασμα από ότι βλέπω... (κρίμα)

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=194362

Ο φίλος εδώ έκανε μια μαματη script για εγκατάσταση openelec σε chromebox :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Καλά λοιπόν το κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.... ναι οκ αλλά δεν μιλάμε για τον ivy bridge εδώ, μιλάμε για το n2820 που είναι κάτι ανάμεσα σε ivy και haswell απ ότι έχουμε καταλάβει όλοι.. το παραπάνω που δείχνεις είναι συγκριτικό ανάμεσα στις προηγούμενης γενιάς i3/i5 ivy bridge και στις τωρινής.. άρα άκυρο. Γιαυτό σου λέω και δεν είναι θέμα πώρωσης (άλλωστε τώρα κάνουμε κουβέντα.. το "διαφωνώ" σκέτο έτσι γενικά και αόριστα δεν ήταν κουβέντα :)) ότι όταν λέμε κάτι σαν γεγονός πρέπει να είμαστε σίγουροι γιαυτό που λέμε και ότι δεν αναφερόμαστε σε κάτι εντελώς άλλο που πιθανόν έχουμε στο μυαλό μας (αν είχες πει απ την αρχή ότι μιλάς για ivy bridge και για reviews του 2013 θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα)..
Όπως και να χει λοιπόν το άρθρο είναι από Ιούνιο 2013 σε σύγκριση με ivy bridge όταν ο n2820 δεν υπήρχε καν και δεν λέει κάτι που δεν γνωρίζαμε όλοι αλλά αυτό το άρθρο δεν έχει καμιά σχέση με τον n2820 και την περίπτωση μας.
Τώρα όσον αφορά τα ivy bridge γενικότερα (μιας και κυκλοφορούν ακόμα τα Nuc με αυτά) δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση αν ήταν "αρκετά καλά" στο θέμα του 24p ή όχι. Ήταν άθλια και δεν υπάρχει λίγο ή πολύ καλά. Απλά δεν δούλευαν σωστά και τέλος. Ο n2820 απ την άλλη (που η intel στην πράξη ΔΕΝ αναφέρει σε τι έχει στηριχθεί ακριβώς η gpu του, όλα τα site υποθέτουν) όπως και τα haswell παίζουν άψογα σε 24p ως φαίνεται ενώ δεν φαίνεται να έχει σχέση με τα περσινά ivy bridge (μάλλον πετσοκομμένος haswell είναι όπως και ο 2955).

Τώρα για το Chromebox.. 200 δολάριο σε Αμερική (=παραπάνω από 200 ευρώ εδώ) με 2gb μνήμη και 8 ή 16gb ssd για να τρέχεις chrome OS δεν το λες και super ευκαιρία όταν το nuc κοστίζει 120 και με 4gb μνήμη και έναν 40ρι πχ ssd φτάνεις τα 200 ευρώ. Αν είχε μια τιμή στα 150 ευρώ (Ελλάδα πάντα) και μπορούσε να μπει άλλο λειτουργικό (ή έστω και ας μην μπορούσε εφόσον μπορεί να μπει openelec), θα ήταν καλή περίπτωση.. Ίσως αργότερα λίγο αν πέσει η τιμή του να αξίζει.. αλλιώς αν δώσει πχ κάποιος 220-230 ευρώ τότε πάει με άλλα λίγα και στον i3 haswell.

Και κάτι άλλο οι bay trail βασίζονται στην αρχιτεκτονική των ivy bridge :) :)

Τελικά βρήκα μέτρηση για τους Haswell (από το MissingRemote)

refreshrate.jpg

και σε πληθώρα sites ότι οι Haswell παίζουν άριστα 24p..

Δυστυχώς δεν βρήκα κάπου για τους Bay Trail κάποια μέτρηση για τα 24p...

Μόνο απόψεις στο legitreviews και ένα Nuc Blog.. (μόνο απόψεις - όχι μετρήσεις)

@craven αν έχεις βρει κάποια μέτρηση για τους Bay Trail πόσταρέ την να ξεκαθαρίσουμε το θέμα μια και καλή (για όλους μας :) )...

Αν έχει windows και σωστά σεταρισμένο mpc-hc μπορεί να δει και από εκεί.
Αν και είχε τρέξει και το ΑVclub motion test 3 με άριστα αποτελέσματα, και αυτό εμένα μου αρκεί.

Τελικά..

Με τη βοήθεια χρηστών από το xbmc.org...

Πάλι από το Missing Remote...

Τα αποτελέσματα για τον Bay Trail 2820....

unbenanntr4ugp.jpg

Άρα? το "πολύ καλό" είναι τελικά πιο άριστο και απ το άριστο?? :P

Όπως και να χει, για κάποιον που τον ενδιαφέρει openelec με άριστα αποτελέσματα σε 24p, άνετο playback ακόμα και ιδιαίτερα μεγάλων bitrate και έτοιμο για 3d frame packing αν ποτέ αυτό το δούμε από openelec, τότε το 2820 είναι άριστο και δεν υπάρχει κανένα νόημα κάποιος να πάει σε i3 ή i5 haswell.
Αν απ την άλλη κάποιος πιο hardcore θέλει να παίζει σε windows εκτός xbmc και θέλει να παίζει με φίλτρα (madvr και δεν ξέρω και εγώ τι) κτλ κτλ αλλά και να τρέχει κάτι πιο βαρύ pc oriented εκτός των απλών media player δυνατοτήτων του μηχανήματος, τότε καλό είναι να πάει σε haswell να ξεμπερδεύει. Μηχανήματα σε εντελώς διαφορετική κατηγορία τιμής (υπερδιπλάσια τιμή++) και για εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Είναι νομίζω απλά τα πράγματα αλλά για αυτά που συζητάμε εδώ για τον μέσο άνθρωπο που ψάχνει ένα αξιοπρεπέστατο media player χωρίς προβλήματα τότε το 2820 είναι μια χαρά και vfm κατά την γνώμη μου.

Last edited:
@craven..

Δεν με απασχολεί να τεκμηριώσω τη γνώμη μου...
αλλά να καταλήξω στο σωστό...

ώστε διαβάζοντας κάποιος να ξέρει τι αγοράζει βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εικασίες
(είτε δικές μου είτε κάποιου άλλου :)

Όπως είδες βρήκα τεκμηρίωση από έγκριτα sites για τα δικά σου επιχειρήματα..

Προς το παρόν καταλήξαμε ότι στα νούμερα είτε Haswell είτε Bay Trail παίζουν άριστα 24p..

Όμως κάτι το οποίο πραγματικά θα ήθελα να δω και για τα δύο μηχανήματα (είτε haswell είτε 2820)
είναι το πως παίζει το τεστ που ανέφερε ο host505 (για να μη στεκόμαστε μόνο σε νούμερα)..

ΥΓ2: Ήδη έχω παραγγείλει τον ι3 Nuc για να συγκρίνω το πως παίζει σε σχέση με το πιστό μου Popcorn A210..

ΥΓ3: Βγήκε και ο Nuc 2830 .. αλλά η συσκευασία συνεχίζει να λέει 2820 :) ...

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Όπως είδες βρήκα τεκμηρίωση από έγκριτα sites για τα δικά σου επιχειρήματα..

Όλα καλά αλλά γιατί μου το υπογραμμίζεις δεικτικά? ;Oσα λες πριν την υπογράμμιση είναι ακριβώς αυτά που σου έλεγα εγώ τα οποία και σε παρότρυναν να ψάξεις οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα επαναλαμβάνεις τώρα.. anyway μην το κουράζουμε. Προχωρήσαμε, μίλησα για το 2820 και για το i3 και γιατί κάποιος θα διάλεγε το ένα ή το άλλο, μην κολλάς και μην κάνεις πισωγυρίσματα σε κάτι μάλιστα που εξ αρχής ήταν λάθος σαν τοποθέτηση. Πάμε παρακάτω.

Στο θέμα μας. Όσον αφορά τα test που θα ήθελες να δεις σε 2820, Αν διαβάσεις τι έχω γράψει στο παρελθόν, θα δεις post μου που αναφέρω για high bitrate test με συγκεκριμένα test αρχεία (δοκίμασα ΑΝ θυμάμαι καλά μέχρι και 120mbps και σε openelec και σε xbmc windows και σε mpc). Φυσικά αν την παλεύει μια χαρά το 2820 σε αυτά φαντάζεσαι ότι ούτε το i3 θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Πως καταλαβαίνουμε αν αγοράζουμε 2820 ή 2830? (το κουτί θα συνεχίζει να γράφει 2820 :) )..:

Στο κάτω μέρος του κουτιού θα πρέπει να γράφει:
Version # H22962-103 (ότιδήποτε άλλο είναι ο 2820)

και το AA number H24582-203 (για τον N2830)

Κάτι θα ήξεραν οι άνθρωποι του marketing της Intel για να ακολουθήσουν αυτή την τακτική :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

@craven..
εξακολουθείς να μη διαβάζεις - καταλαβαίνεις - αυτά που γράφω...
(το high bitrate έχει καμία σχέση με τα 24p?)

Το κλείνω όμως εδώ και συνεχίζω όπως είδες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Συνεχίζοντας τις διαφορές μεταξύ Nuc 2820 - Nuc 2830

Διπύρηνος Intel Celeron N2820 τρέχει έως 2.40GHz 1MB cache 7.5W TDP.

Διπύρηνος Intel Celeron N2830 τρέχει έως 2.41GHz ίδια κατανάλωση

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο N2830 υποστηρίζει ταχύτερη DDR3L 1333MHz μνήμη και το Intel Quick Sync (ταχύτερη μετατροπή βίντεο - νομίζω χρησιμοποιείται κυρίως σε encoding).

τιμή ίδια με τον προηγούμενο...

Επειδή σήμερα ειλικρινά με κούρασε η επιθετικότητα αυτή που προέρχεται από καθαρό εγωισμό, έχουμε και λέμε (στην τελική κακό δεν κάνει.. ας είναι κάπου μαζεμένα αν κάποιος ενδιαφέρεται για αγορά):

Εδώ λοιπόν το post του που μου ζητάει o host505 να κάνω το test http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057028684&viewfull=1#post1057028684
Εδώ τα αποτελέσματα του test http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057028930&viewfull=1#post1057028930

(Φυσικά αν κάποιος παρακολουθούσε τις ελάχιστες σελίδες αυτού του θέματος θα τα γνώριζε όλα αυτά αλλά και όλα τα παρακάτω και δεν θα χρειαζόταν να τρέξει να μου την πει για το ότι δεν καταλαβαίνω ή να υπογραμμίζει για να τονίσει ότι αν και είχα δίκιο δεν είχα επιχειρήματα για το 24p κτλ κτλ αλλά φυσικά ένα άλλο site το πιστεύουμε.. εμάς εδώ μεταξύ μας που έχουμε ήδη κάνει test όχι γιατί εμείς δεν είμαστε χρήστες ενός τεχνολογικού forum.. οι άλλοι χρήστες ενός οποιουδήποτε άλλου forum είναι απο τον Σείριο ανώτεροι και πρέπει να επικαλεστώ ΜΟΝΟ τα δικά τους test.. έχω και screenshots με πληροφορίες και εγώ σαν αυτά που δεν βρήκα και βρήκε άλλος για εμένα.. αλλά μάλλον τα δικά μου δεν είναι αρκετά legit αφού τα χω εδώ μέσα)

Εδώ τα test περί 3d

http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057029158&viewfull=1#post1057029158

Εδώ περί dual boot

http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057029244&viewfull=1#post1057029244

Εδώ περί madVR (μάλλον σχετικά αποτυχημένο)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057029588&viewfull=1#post1057029588

Επίσης εδώ και τα test για high bitrate όπως ανέφερα (αλλά φυσικά όταν αναφέρω κάτι σημαίνει ότι πάει σε έναν και όχι σε όλους απ ότι κατάλαβα και φυσικά έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρος γιατί έπρεπε να το φανταστώ ότι ο απέναντι δεν θα κάνει καν τον κόπο να ψάξει να βρει σε λίγα δευτερόλεπτα με το ψαχτήρι, τι συνολικά τεστ όντως έχω κάνει αλλά θα βρει ευκαιρία για μανούρα και εξυπνάδες)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...uting)?p=1057034450&viewfull=1#post1057034450
και http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102097-Intel-NUC-(Intel-Next-Unit-of-Computing)/page25

Να τα δώσω και απο ξένο forum και μάλιστα το avforum να είναι πιο legit?? (πειράζει που εγώ γράφω στο post? ή επειδή είμαι εγώ ξαφνικά χάνει το κύρος του το post?)
http://www.avsforum.com/t/1513834/intel-nuc-dn2820fykh-bay-trail/90#post_24401233
http://www.avsforum.com/t/1513834/intel-nuc-dn2820fykh-bay-trail/90#post_24430379

Ναι σίγουρα η αλήθεια είναι ότι πετάω λόγια και δεν καταλαβαίνω και φυσικά δεν ψάχνω για τα επιχειρήματα μου κτλ κτλ κτλ....

Θεωρούσα το να βάζεις τι έχεις πει κακό πράγμα κάτι σαν φιγούρα αλλά μερικές φορές πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας απ ότι κατάλαβα ειδικά όταν έχεις απέναντι κάποιον που ψάχνεται.

Όπως και να χει άσχημο πράγμα η επιθετικότητα ειδικά όταν είναι χωρίς λόγο (επειδή κάποιος μας τόνισε ένα λάθος) και ακόμα περισσότερο όταν κατά τα φαινόμενα έχουμε άδικο συνεχώς.
Αυτά από εμένα και εύχομαι μεγαλύτερη σωφροσύνη γιατί το θέμα δεν είναι σε κάθε διαφωνία να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες και να επαναλαμβανόμαστε και γιαυτό και δεν το έκανα απ την αρχή. Θεωρώ πως ο απέναντι σου είναι υποχρεωμένος όταν παίρνει θέση σε τέτοια θέματα το λιγότερο που θα πρέπει να έχει κάνει πρώτα είναι να έχει διαβάσει απ την αρχή το θέμα για το οποίο εκφέρει άποψη και μάλιστα με σιγουριά και σίγουρα όταν πρόκειται να κατηγορήσει τον απέναντι του για το οτιδήποτε.

Last edited:
@craven
με το μαλακό...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα που την είδες...?

Στο κάτω κάτω δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε ..

Έχουμε μια διαφωνία σε κάτι τεχνολογικό... φέρνουμε τα επιχειρήματά μας και καταλήγουμε στο σωστό συμπερασμα..

Με τις φωνές χάνουν δύναμη τα επιχειρήματά μας...

Peace....