NiKa
AVClub Addicted Member
- 11 June 2008
- 2,487
Δεν μετράει έχει ποσοστά σε κάθε πώληση 2820

Θα ήταν χρήσιμο να δούμε αν θα παίξει πρόγραμμα αντικατάστασής όπως με το περσινό celeron. ...
αχαχαχα η πιο σουρεαλιστική απάντηση που χω διαβάσει εδώ και χρόνια! μια στο καρφί και μια στο πέταλο! ΠΆΡΤΑ μεγάλε αλλά μην φωνάζεις χάνεις το δίκιο σου peace!! χαχαχα, να σαι καλά πάντως σε πάω ειλικρινά γιατί με έκανες και γέλασα σε μια δύσκολη μέρα respect!, οπότε peace και ελπίζω τα διάφορα τεστ να σου λύσουν τις όποιες απορίες έχεις![]()
Τι εννοείς ;;;;;;
Απο notebookcheck
2820: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2820-Notebook-Processor.109523.0.html
2830: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2830-Notebook-Processor.112086.0.html
Διαφορές:
1) The N2830 supports Intel Quick Sync (αναφέρει και το wireless display extra αλλά πιο κάτω το έχει στα χαρακτηριστικά του 2820)
2) 756 MHz GPU clock @ 2820, 750 MHz GPU clock @ 2830 (θα μπορούσε να είναι typo εκτός αν έκοψαν απειροελάχιστα απο gpu για να δώσουν απειροελάχιστα σε cpu... 20 MHzμε την ίδια κατανάλωση σε watt)
3) 2820: Clock Rate 2170 - 2390 MHz
2830: Clock Rate 2160 - 2410 MHz
4) 2820: Announcement Date 12/01/2013
2830: Announcement Date 02/23/2014
Αυτά... καμιά άλλη διαφορά. κατά 95% δηλαδή ολόιδιοι.
θεωρώ πως πιθανόν όντως να ισχύει αυτό που η intel άφησε να εννοηθεί.. ότι δηλαδή το έσπρωξε με το σχεδόν ολόιδιο 2820 εξαρχής καθώς δεν είχε χρόνο για την παραγωγή (ή είχε αλλά έπρεπε να ξεστοκάρει το 2820 που έφτιαξε πριν αποφασίσει να προσθέσει το quicksync για κάποιο ανεξήγητο λόγο) του 2830 και ότι όλο αυτό δεν αφορά κάποιο bug (που κανείς τελικά δεν βρίσκει) αλλά είτε θέμα χρόνου είτε θέμα ξεστοκαρίσματος.
και εκεί που συζητούσαμε για τον 2830....
η Intel ανακοίνωσε τον N2840...
Σύγκριση των Ν2840, 2830, 2820 εδώ:
http://ark.intel.com/compare/82103,79052,81071
Λίγο καλύτερες ταχύτητες σε επεξεργαστή και gpu ... (και L2 cache?)
Καλημέρα. Αγόρασα κι εγώ προχθές το DN2820FYKH μαζί με 4GB και SSD 120GB (210 ευρώ σύνολο).
Δυστυχώς όμως το NUC δεν συνεργάζεται με τον ενισχυτή μου (Οnkyo 906). Δεν βγάζει εικόνα!
Όταν το συνδέω απευθείας με την TV είναι οκ.
Με το NUC συνδεδεμένο στην TV μπόρεσα και αναβάθμισα το bios (στο νέο 0034), έκανα εκεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις και μετά εγκατέστησα το OpenELEC.
Μετά από πολλές δοκιμές είδα ότι το πρόβλημα με τον AV συμβαίνει μόνο όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι 50Ηz.
H boot screen του NUC είναι στα 50Ηz και δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή του refresh rate στο Bios.
Αναγκάστηκα να ρυθμίσω το OpenELEC να δείχνει μόνιμα στα 23.98 (ή 24, ή 30, ή 59.94, ή 60Ηz) γιατί αν χρειαστεί να γυρίσει στα 50 (ή 25) η εικόνα απ'τον ενισχυτή χάνεται!
Και τότε φυσικά πρέπει μετά να το συνδέσω με την TV για να πάρω εικόνα και να αλλάξω πάλι το refresh rate στα 24 ή 60Hz κλπ για να παίξει με τον ενισχυτή...
Κρίμα γιατί έχω πολλά videos (οικογενειακά κυρίως) στα 50Hz, τα οποία φαίνονται χάλια όταν παίζουν στα 24 ή 60.
Επίσης, ακόμα και όταν βάζω το NUC κατευθείαν στην TV, η αρχική οθόνη (με τις επιλογές F2, F7, F10) αλλά και η οθόνη του bios (μετά το F2) δεν καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της TV (δηλ. full screen) αλλά ένα μικρό τετράγωνο στο κέντρο της.
Αντιμετωπίζετε κι έσεις τέτοια θέματα; Ελπίζω από την Intel να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα ασυμβατότητας με κάποιο μελλοντικό update του bios... Έχω ανοίξει σχετικό thread εδώ.
Αν δεν το θέλετε ρε παιδιά κάτι γίνεται.. εδώ είμαστε και εμείς με το αζημίωτο![]()
![]()
δηλαδή το οτι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με κάποιες tv και κάποιους ενισχυτές δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί?εγώ έφτασα σε σημείο να νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα και ήμουν έτοιμος να το πακετάρω για επιστροφή,καλά που είχα μια παλιά οθόνη από το pc και δοκίμασα πριν το πακετάρω,από την στιγμή δε που προορίζεται για htpc αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να μην υφίσταται
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.