Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Από το site avsforum που μου παρέθεσες.. Τελευταίο ποστ..

It would appear that the 2820 is being replaced with a 2830. To my knowledge, Intel is not running any kind of replacement program, though their website implies that there are known defects with the 2820 chip.

There is another relatively low cost unit similar to the DN2820FYKH coming out also. Perhaps those of you who better understand the chipset variations can comment if that is a more or less powerful unit."

Ξέρεις κάτι?

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

αχαχαχα η πιο σουρεαλιστική απάντηση που χω διαβάσει εδώ και χρόνια! μια στο καρφί και μια στο πέταλο! ΠΆΡΤΑ μεγάλε αλλά μην φωνάζεις χάνεις το δίκιο σου peace!! χαχαχα, να σαι καλά πάντως σε πάω ειλικρινά γιατί με έκανες και γέλασα σε μια δύσκολη μέρα respect!, οπότε peace και ελπίζω τα διάφορα τεστ να σου λύσουν τις όποιες απορίες έχεις :)

Γνωρίζω μόνο για τον 2830.. Τα περί bug που ακούω απ όσο θυμάμαι δεν έχουν να κάνουν με τον 2820 σαν media player.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν δίνουν δυνατότητα για έξοδο HD ήχου στα windows και αυτό δεν είναι θέμα της gpu μιας και στο openelec η έξοδος hd ήχου δουλεύει μια χαρά, αλλά θέμα drivers. Νομίζω 3-4 σελίδες πίσω είχαμε συζητήσει για τα υποτιθέμενα "bugs" και πως δεν έχουν βάση για εμάς. Η μόνη σοβαρή διαφορά (intel quick sync) πάλι δεν μας αφορά ιδιαίτερα για όσους το χρησιμοποιούμε σαν media player σε xbmc.

ps. κάποια στιγμή στα forum της intel σε ερωτήσεις μας (δεν θυμάμαι που ακριβώς) μας είχαν απαντήσει ότι ΔΕΝ γίνεται discontinued το 2820 και δεν έχει κάποιο πρόβλημα απλά ήταν μεγάλη η ζήτηση. Γιαυτό είχαν και σαν δικαιολογία ότι ο 2830 δεν θα δοθεί με άλλο όνομα. Θα ψάξω να το βρω γιατί τους τα έχωνα αν θυμάμαι...

Last edited:
Θα ήταν χρήσιμο να δούμε αν θα παίξει πρόγραμμα αντικατάστασής όπως με το περσινό celeron. ...

Τώρα που θυμήθηκα.. το bug που οι περισσότεροι δεν ξέραμε με τι είχε να κάνει, είχαμε πει στα forum της intel ότι είχε να κάνει με το usb3 (τώρα τι σχέση έχει το usb3 που αφορά το chipset με τον επεξεργαστή, θα σας γελάσω) ούτε αναφέρθηκε ποιο ακριβώς είναι το bug που αφορά το usb3

Όσο για την απάντηση που μας είχε δώσει η intel για τις φήμες περί απόσυρσης κτλ η απάντηση τους (εκπρόσωπος της intel) ήταν η εξής (ότι έγραψαν γράφω)

"Hi all,

Let me assure you that the DN2820FYKH has NOT been discontinued. It has just been jumping off the shelves faster than we can keep up.

In regards to the processor change - yes - there is going to be an update to this NUC for that. This actually is a stepping change to the N2820 processor, and it is getting a new name. We will be updating the NUC's technical product specification soon.

Regards,
Lois"

Το thread εδώ: https://communities.intel.com/thread/49440?start=0&tstart=0

και το thread για το nuc με τον 2830 εδώ: https://communities.intel.com/message/233242#233242

Απάντηση για το bug εδώ:

"Hi all,

I'd like to follow-up on some of the concerns in this thread.

Availability of the N2820 model: we did have a limited supply for a while, as you already know. The supply chain is improving so this problem should be resolved soon.

Why are we still building with the N2820? Simply because we do not yet have the N2830 available at the factory. We likely won't have it ready to roll into production until late May or early June.

USB problems with N2820: Indeed, with the first released versions of this NUC, the BIOS and USB 3.0 had issues, as you all know. However, the latest BIOS version 0032 (https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=23813) should have resolved those problems. (And if you have Windows 7, the updated USB 3.0 driver at https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=23734 is recommended.)

Intel Customer Support is ready to help address specific actionable issues you encounter, so if you are still experiencing problems getting your NUC up and running, please let us know.

Regards,
Lois H.
Intel"

Δηλαδή με λίγα λόγια δεν έχει σχέση όπως λέει (και είναι λογικό) το bug του usb που δεν μπορεί να αφορά τον επεξεργαστή αλλά για κάποιο λόγο που δεν αναφέρεται από κανέναν στην ουσία πάνε σε 2830 σιγά σιγά (δεν έχουν την δυνατότητα και καλά για πιο γρήγορα) και γιαυτό τον λόγο δεν αλλάζει το όνομα και δεν φεύγει ο 2820 απ την αγορά.
Φυσικά όταν κάτι αναβαθμίζεται σε μόλις 4-5 μήνες στην αγορά, οι φήμες αρχίζουν και οργιάζουν και το παραμικρό πρόβλημα ή έλλειψη αρχίζει και γίνεται ύποπτη.

Θα ήταν χρήσιμο να δούμε αν θα παίξει πρόγραμμα αντικατάστασής όπως με το περσινό celeron. ...

Δεν νομίζω σύμφωνα με τις απαντήσεις τους να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον απ τον 2820 στον 2830 μιας και οι διαφορές είναι μηδαμινές αλλά και το πασάρουν σαν το ίδιο προϊόν στην ουσία (προφανώς επίτηδες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

αχαχαχα η πιο σουρεαλιστική απάντηση που χω διαβάσει εδώ και χρόνια! μια στο καρφί και μια στο πέταλο! ΠΆΡΤΑ μεγάλε αλλά μην φωνάζεις χάνεις το δίκιο σου peace!! χαχαχα, να σαι καλά πάντως σε πάω ειλικρινά γιατί με έκανες και γέλασα σε μια δύσκολη μέρα respect!, οπότε peace και ελπίζω τα διάφορα τεστ να σου λύσουν τις όποιες απορίες έχεις :)

Thats the spirit :)

Απο notebookcheck

2820: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2820-Notebook-Processor.109523.0.html

2830: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2830-Notebook-Processor.112086.0.html

Διαφορές:

1) The N2830 supports Intel Quick Sync (αναφέρει και το wireless display extra αλλά πιο κάτω το έχει στα χαρακτηριστικά του 2820)
2) 756 MHz GPU clock @ 2820, 750 MHz GPU clock @ 2830 (θα μπορούσε να είναι typo εκτός αν έκοψαν απειροελάχιστα απο gpu για να δώσουν απειροελάχιστα σε cpu... 20 MHz :P με την ίδια κατανάλωση σε watt)
3) 2820: Clock Rate 2170 - 2390 MHz
2830: Clock Rate 2160 - 2410 MHz
4) 2820: Announcement Date 12/01/2013
2830: Announcement Date 02/23/2014

Αυτά... καμιά άλλη διαφορά. κατά 95% δηλαδή ολόιδιοι.

θεωρώ πως πιθανόν όντως να ισχύει αυτό που η intel άφησε να εννοηθεί.. ότι δηλαδή το έσπρωξε με το σχεδόν ολόιδιο 2820 εξαρχής καθώς δεν είχε χρόνο για την παραγωγή (ή είχε αλλά έπρεπε να ξεστοκάρει το 2820 που έφτιαξε πριν αποφασίσει να προσθέσει το quicksync για κάποιο ανεξήγητο λόγο) του 2830 και ότι όλο αυτό δεν αφορά κάποιο bug (που κανείς τελικά δεν βρίσκει) αλλά είτε θέμα χρόνου είτε θέμα ξεστοκαρίσματος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απο notebookcheck

2820: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2820-Notebook-Processor.109523.0.html

2830: http://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N2830-Notebook-Processor.112086.0.html

Διαφορές:

1) The N2830 supports Intel Quick Sync (αναφέρει και το wireless display extra αλλά πιο κάτω το έχει στα χαρακτηριστικά του 2820)
2) 756 MHz GPU clock @ 2820, 750 MHz GPU clock @ 2830 (θα μπορούσε να είναι typo εκτός αν έκοψαν απειροελάχιστα απο gpu για να δώσουν απειροελάχιστα σε cpu... 20 MHz :P με την ίδια κατανάλωση σε watt)
3) 2820: Clock Rate 2170 - 2390 MHz
2830: Clock Rate 2160 - 2410 MHz
4) 2820: Announcement Date 12/01/2013
2830: Announcement Date 02/23/2014

Αυτά... καμιά άλλη διαφορά. κατά 95% δηλαδή ολόιδιοι.

θεωρώ πως πιθανόν όντως να ισχύει αυτό που η intel άφησε να εννοηθεί.. ότι δηλαδή το έσπρωξε με το σχεδόν ολόιδιο 2820 εξαρχής καθώς δεν είχε χρόνο για την παραγωγή (ή είχε αλλά έπρεπε να ξεστοκάρει το 2820 που έφτιαξε πριν αποφασίσει να προσθέσει το quicksync για κάποιο ανεξήγητο λόγο) του 2830 και ότι όλο αυτό δεν αφορά κάποιο bug (που κανείς τελικά δεν βρίσκει) αλλά είτε θέμα χρόνου είτε θέμα ξεστοκαρίσματος.

Και να προσθέσω - όπως προανέφερα: :ernaehrung004:

Ποστ #416:
"H μεγάλη διαφορά είναι ότι ο N2830 υποστηρίζει ταχύτερη DDR3L 1333MHz μνήμη και το Intel Quick Sync (ταχύτερη μετατροπή βίντεο - νομίζω χρησιμοποιείται κυρίως σε encoding)."

και εκεί που συζητούσαμε για τον 2830....

η Intel ανακοίνωσε τον N2840...
Σύγκριση των Ν2840, 2830, 2820 εδώ:
http://ark.intel.com/compare/82103,79052,81071

Λίγο καλύτερες ταχύτητες σε επεξεργαστή και gpu ... (και L2 cache?)

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

και εκεί που συζητούσαμε για τον 2830....

η Intel ανακοίνωσε τον N2840...
Σύγκριση των Ν2840, 2830, 2820 εδώ:
http://ark.intel.com/compare/82103,79052,81071

Λίγο καλύτερες ταχύτητες σε επεξεργαστή και gpu ... (και L2 cache?)

Μας δουλευουν μου φαίνεται ...

Καλημέρα. Αγόρασα κι εγώ προχθές το DN2820FYKH μαζί με 4GB και SSD 120GB (210 ευρώ σύνολο).

Δυστυχώς όμως το NUC δεν συνεργάζεται με τον ενισχυτή μου (Οnkyo 906). Δεν βγάζει εικόνα!
Όταν το συνδέω απευθείας με την TV είναι οκ.

Με το NUC συνδεδεμένο στην TV μπόρεσα και αναβάθμισα το bios (στο νέο 0034), έκανα εκεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις και μετά εγκατέστησα το OpenELEC.
Μετά από πολλές δοκιμές είδα ότι το πρόβλημα με τον AV συμβαίνει μόνο όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι 50Ηz.

H boot screen του NUC είναι στα 50Ηz και δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή του refresh rate στο Bios.
Αναγκάστηκα να ρυθμίσω το OpenELEC να δείχνει μόνιμα στα 23.98 (ή 24, ή 30, ή 59.94, ή 60Ηz) γιατί αν χρειαστεί να γυρίσει στα 50 (ή 25) η εικόνα απ'τον ενισχυτή χάνεται!
Και τότε φυσικά πρέπει μετά να το συνδέσω με την TV για να πάρω εικόνα και να αλλάξω πάλι το refresh rate στα 24 ή 60Hz κλπ για να παίξει με τον ενισχυτή...

Κρίμα γιατί έχω πολλά videos (οικογενειακά κυρίως) στα 50Hz, τα οποία φαίνονται χάλια όταν παίζουν στα 24 ή 60.

Επίσης, ακόμα και όταν βάζω το NUC κατευθείαν στην TV, η αρχική οθόνη (με τις επιλογές F2, F7, F10) αλλά και η οθόνη του bios (μετά το F2) δεν καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της TV (δηλ. full screen) αλλά ένα μικρό τετράγωνο στο κέντρο της.
Αντιμετωπίζετε κι έσεις τέτοια θέματα; Ελπίζω από την Intel να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα ασυμβατότητας με κάποιο μελλοντικό update του bios... Έχω ανοίξει σχετικό thread εδώ.

Καλημέρα. Αγόρασα κι εγώ προχθές το DN2820FYKH μαζί με 4GB και SSD 120GB (210 ευρώ σύνολο).

Δυστυχώς όμως το NUC δεν συνεργάζεται με τον ενισχυτή μου (Οnkyo 906). Δεν βγάζει εικόνα!
Όταν το συνδέω απευθείας με την TV είναι οκ.

Με το NUC συνδεδεμένο στην TV μπόρεσα και αναβάθμισα το bios (στο νέο 0034), έκανα εκεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις και μετά εγκατέστησα το OpenELEC.
Μετά από πολλές δοκιμές είδα ότι το πρόβλημα με τον AV συμβαίνει μόνο όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι 50Ηz.

H boot screen του NUC είναι στα 50Ηz και δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή του refresh rate στο Bios.
Αναγκάστηκα να ρυθμίσω το OpenELEC να δείχνει μόνιμα στα 23.98 (ή 24, ή 30, ή 59.94, ή 60Ηz) γιατί αν χρειαστεί να γυρίσει στα 50 (ή 25) η εικόνα απ'τον ενισχυτή χάνεται!
Και τότε φυσικά πρέπει μετά να το συνδέσω με την TV για να πάρω εικόνα και να αλλάξω πάλι το refresh rate στα 24 ή 60Hz κλπ για να παίξει με τον ενισχυτή...

Κρίμα γιατί έχω πολλά videos (οικογενειακά κυρίως) στα 50Hz, τα οποία φαίνονται χάλια όταν παίζουν στα 24 ή 60.

Επίσης, ακόμα και όταν βάζω το NUC κατευθείαν στην TV, η αρχική οθόνη (με τις επιλογές F2, F7, F10) αλλά και η οθόνη του bios (μετά το F2) δεν καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της TV (δηλ. full screen) αλλά ένα μικρό τετράγωνο στο κέντρο της.
Αντιμετωπίζετε κι έσεις τέτοια θέματα; Ελπίζω από την Intel να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα ασυμβατότητας με κάποιο μελλοντικό update του bios... Έχω ανοίξει σχετικό thread εδώ.

πάλι καλά να λες,στο δικό μου setup είτε στην panasonic είτε στον yamaha η αρχική οθόνη με της επιλογές για το bios δεν εμφανίζεται καν,εικόνα έχω μόνο όταν μπαίνει στο openelec και αυτό σε format 14:9 και όλα φαίνονται παραμορφωμενα,ευτυχώς δεν το χρησιμοποιώ στην panasonic αλλά σε μια samsung στην οποία δεν έχει κάποιο πρόβλημα

Αν δεν το θέλετε ρε παιδιά κάτι γίνεται.. εδώ είμαστε και εμείς με το αζημίωτο :P :)

Με συγχωρείτε αλλά ποιο το νόημα να βγάζουν στην αγορά pc που θα χρησιμοποιείται κυρίως ως media player και να μη συνεργάζεται με AV ενισχυτές;!
Δηλ. που περίμεναν να το συνδέσουμε; Σε μόνιτορ υπολογιστή;

Αν δεν το θέλετε ρε παιδιά κάτι γίνεται.. εδώ είμαστε και εμείς με το αζημίωτο :P :)

δηλαδή το οτι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με κάποιες tv και κάποιους ενισχυτές δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί?εγώ έφτασα σε σημείο να νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα και ήμουν έτοιμος να το πακετάρω για επιστροφή,καλά που είχα μια παλιά οθόνη από το pc και δοκίμασα πριν το πακετάρω,από την στιγμή δε που προορίζεται για htpc αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να μην υφίσταται

Last edited:
Τώρα διαβάζω στο φόρουμ της Intel μια απάντηση που έδωσαν οι υπεύθυνοι σε παρόμοιο πρόβλημα:
"we always recommend customers to use straight connection. In your case, the Onkyo AV receiver is working as an adapter. That could be the reason of the behavior you are getting when it is between the NUC and the TV.
We tried to make as many third party components compatible as possible, but do to the sheer quantity of these third party components we cannot always guarantee compatibility."!
:twoguns:

δηλαδή το οτι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας με κάποιες tv και κάποιους ενισχυτές δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί?εγώ έφτασα σε σημείο να νομίζω ότι έχει κάποιο πρόβλημα και ήμουν έτοιμος να το πακετάρω για επιστροφή,καλά που είχα μια παλιά οθόνη από το pc και δοκίμασα πριν το πακετάρω,από την στιγμή δε που προορίζεται για htpc αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να μην υφίσταται

ΟΚ δίκιο έχεις αλλά χαλάρωσε γιατί ήταν ξεκάθαρο νομίζω πως το είπα χαριτολογόντας σαν πλακίτσα αφού αρκετοί σκεφτόμαστε την αγορά ενός ακόμα..
Αφού ρωτάς όμως τότε να σου πω πως το θέμα με τις ασυμβατότητες με ενισχυτές και κάποιες τηλεοράσεις και για τα θέματα με το να μην φαίνεται η αρχική οθόνη όταν υπάρχει σύνδεση μέσο αρκετών ενισχυτών (ειδικά με Pioneer αλλά και άλλους), είναι γνωστό απ την αρχή της κυκλοφορίας του μηχανήματος και έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές. Αφού είστε εδώ και γράφετε, όσο και να φταίει η intel και έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό, χωρίς παρεξήγηση αλλά θα έπρεπε να το γνωρίζετε όπως το γνώριζα και εγώ αφού το είχα ψάξει πρώτα και πήρα τα ρίσκα μου όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό (και δεν μιλάω για το αν έχεις δίκιο ή όχι αλλά μιλάω για τα νεύρα που δεν θα είχες και θα είχες γλυτώσει αν το είχες ψάξει όπως κάναμε άλλοι ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια μηχανήματα που δυστυχώς ΠΟΤΕ δεν είναι plug n play).
Από εκεί και πέρα πιέστε τους όπως έκανα και εγώ για άλλα θέματα, αν και αυτό το κάνουν ήδη αρκετοί και δεν βλέπω όρεξη και κινητικότητα απο μεριάς τους χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω.. Πχ το να δώσουν hd ηχο στα windows είναι κάτι ιδιαίτερα απλό όπως έχει αναφερθεί αλλά δεν τους ενδιαφέρει καν παρά τα 10δες αιτήματα.
Εγώ που λέω θα πάρω άλλο ένα κάποια στιγμή όταν μπορέσω, το λέω ξέροντας ότι θα πάρω πάλι κάποιο ρίσκο στην τηλεόραση που θα μπει τότε.
Ίσως αν έχετε την δυνατότητα και σας ξενερώνουν αυτά, να είναι καλύτερα να πάτε σε haswell (i3,i5) που νομίζω ότι δεν έχει τέτοια θέματα..
Ευτυχώς δεν είναι τόσο σοβαρό θέμα αφού το μόνο που δεν μπορεί να δει κάποιος είναι η οθόνη του boot.