Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Νομίζω πιο σημαντική είναι η έλλειψη HDMI 2.0 παρά το H265 10bit hardware decoding. Δεν είναι πολύ το περιεχόμενο ενώ και τα 4k videos δεν είναι και τόσα πολλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εε πάει πολύ μέχρι τότε.. Άσε που θα είναι και εκτός budget λογικά.
Δηλαδή ο NUC6i3SYK δεν παίζει τα Η265??

Κάνει hardware decoding στα 8bit.

Εε πάει πολύ μέχρι τότε.. Άσε που θα είναι και εκτός budget λογικά.
Δηλαδή ο NUC6i3SYK δεν παίζει τα Η265??

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=258088 θα παίζει αλλά μόνο 8bit αρχεία, δεν ξέρω όμως αν ο i3 μπορεί να παίξει 10bit με software χωρίς h/a,λογικα 1080p πρέπει να παίζει

Νομίζω πιο σημαντική είναι η έλλειψη HDMI 2.0 παρά το H265 10bit hardware decoding. Δεν είναι πολύ το περιεχόμενο ενώ και τα 4k videos δεν είναι και τόσα πολλά.

τα 4k είναι όλα 10bit ενώ υπάρχουν και πολλά 1080p,η [UTR] πχ μόνο 10bit βγάζουν

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=258088 θα παίζει αλλά μόνο 8bit αρχεία, δεν ξέρω όμως αν ο i3 μπορεί να παίξει 10bit με software χωρίς h/a,λογικα 1080p πρέπει να παίζει

τα 4k είναι όλα 10bit ενώ υπάρχουν και πολλά 1080p,η [UTR] πχ μόνο 10bit βγάζουν

Άρα μου προτείνετε να περιμένω μέχρι Φθινόπωρο για τα νέα μοντέλα?

Με το δικό μου NUC έχω παίξει 2160p στα 24fps. Βέβαια είναι 8bit απ' ότι βλέπω στα properties αλλά φαντάζομαι πως όλη αυτή η γκάμα των 2160p θα είναι 8bit.

Κρίνεις και αποφασίζεις τι περιεχόμενο θες να βλέπεις και πόσο το βιάζεσαι το μηχανάκι.

Τα Skylake Nuc πρεπει να ηρθαν Ελλαδα καπου τα Χριστουγεννα/αρχες του 2016.

Οποτε ειτε περιμενεις (πολυ) ειτε αγοραζεις το i3 skylake που ειπαν και τα παιδια παραπανω.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά. Επειδή το να σκάσω τώρα ένα 400αρι και σε 1-2 χρόνια να θέλω αναβάθμιση, δεν θα το ρισκάρω, μάλλον θα πάρω ένα raspberry 3 να κάνω τη δουλειά μου.. και βλέπουμε.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ανοίξει και σχετικό νήμα αλλά σκεφτικά ότι θα ήταν καλό να το ρωτήσω και εδώ.

Ήθελα να να ρωτήσω το εξής:

Υπάρχει κάποιος που να παίζει τις ταινίες του με MPC-HC + MadVR και ήχο dts Master Audio χωρίς προβλήματα και θόρυβο πάνω από 30db με κάποια υλοποίηση mini pc της Gigabyte brix ή Intel Nuc;

Aν ναι, μπορεί να μου πει με πιο μοντέλο το καταφέρνει και να μου στείλει ένα link (από Ευρωπαϊκό ή Ελληνικό μαγαζί) να το αγοράσω σήμερα;

Πηρα και εγω αυτο το πραμα NUC6i3SYK με 8GB ραμ και 120 ssd για να κανω αντικατασταση στο med 600 που εχω.
Να ρωτησω 1080p dts hd παιζει; Για 4k δεν με ενδιαφερει δεν εχω τηλεοραση και δεν με βλεπω να παιρω για τα επομενα 2-3 χρονια.

Τι εννοείς δεν σε βόλεψε; Γιατί εμένα 2 χρόνια καλά πάει. Τώρα με την 4k TV ζορίζεται λίγο.

Τι δεν σου αρεσε;

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειχα μαθει την ευκολια του MED600 ισως θα πρεπει να το συνηθισω λιγο.

Παντως το προγραμματακι που κανει το κινητο ποντικι πληκτρολογιο κλπ ειναι πολυ βολικο μονο το σπαστικο οτι καθε φορα πρεπει να σκαναρεις την οθονη.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Τι εννοείς δεν σε βόλεψε; Γιατί εμένα 2 χρόνια καλά πάει. Τώρα με την 4k TV ζορίζεται λίγο.

Ποιο εχεις; Το δικο μου μπορει να σηκωσει 4k? αν και για το σαλονι δεν βλεπω να παιρνω τηλοραση γιατι αν θα αλλαξω την 50GT30 θα παω για τουλαχιστον 60 ιντσες οποτε πολλα τα λεφτα Αρη αλλα στην κρεβατοκαμαρα ισως καποια στιγμη παρω καμια 40αρα 4k

Τι σχεση εχει το nuc με το meb? Το ενα ειναι πληρης υπολογιστης ικανων δυνατοτητων, και το αλλο mediaplayer περιορισμενων δυνατοτητων ή, μαλλον, ειδικων δυνατοτητων. Κι εγω ειχα το med1000, μα δεν ξετρελλαθηκα κιολας οπως και με το Dune max. Το αθανατο Boxeebox απο εικονα ειναι υπεραρκετο για την 50vt30, αλλα πρεπει να ομολογησω πως και το zidoo 10s που δοκιμασα προχθες ειναι περιφημο.

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Ποιο εχεις; Το δικο μου μπορει να σηκωσει 4k? αν και για το σαλονι δεν βλεπω να παιρνω τηλοραση γιατι αν θα αλλαξω την 50GT30 θα παω για τουλαχιστον 60 ιντσες οποτε πολλα τα λεφτα Αρη αλλα στην κρεβατοκαμαρα ισως καποια στιγμη παρω καμια 40αρα 4k

Εχω αυτό με CPU i5010 και GPU HD5500. Μόνο με kodi παίζει χωρίς σπασίματα 2160p. Με MPC-HC έχω σπασίματα. Τα 1080p τα κάνει upscale μεν αλλά ζορίζεται λίγο.
Αφού το στήσεις, ένα ποντίκι θες μόνο. Ταυτόχρονα μπορείς να κατεβάζεις και να βλέπεις. Εχει πολύ εικόνα πάντως στις 60".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Εχω αυτό με CPU i5010 και GPU HD5500. Μόνο με kodi παίζει χωρίς σπασίματα 2160p. Με MPC-HC έχω σπασίματα. Τα 1080p τα κάνει upscale μεν αλλά ζορίζεται λίγο.
Αφού το στήσεις, ένα ποντίκι θες μόνο. Ταυτόχρονα μπορείς να κατεβάζεις και να βλέπεις. Εχει πολύ εικόνα πάντως στις 60".

Ειναι καλυτερο αυτο που εχεις; Ειναι καλυτερο αυτο που εχω; Η τα ιδια ειναι;

Ρωταω για να δω αν θα τα παει καλα γιατι εγω δεν το μπορω το Kodi ετσι οπως το εχουν κανει και βλεπω με το Power dvd ultra 17

πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στην καρτα γραφικων για το frame rate 23.976

Θυμαμαι στα NUC ειχε θεση για να βαλεις καρτουλα ασυρματη αλλα μετα απο εκπληξη ειδα οτι το δικο μου εχει ενσωματωμενη καρτα wifi bluetooth
Στο σαλονι που θα το βαλω ειναι ακριβως διπλα το ρουτερ να το βαλω ασυρματα η με καλωδιο; Παιζω απο εξωτερικους δισκους δεν εχω στησει σερβερ.

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Θυμαμαι στα NUC ειχε θεση για να βαλεις καρτουλα ασυρματη αλλα μετα απο εκπληξη ειδα οτι το δικο μου εχει ενσωματωμενη καρτα wifi bluetooth
Στο σαλονι που θα το βαλω ειναι ακριβως διπλα το ρουτερ να το βαλω ασυρματα η με καλωδιο; Παιζω απο εξωτερικους δισκους δεν εχω στησει σερβερ.

Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος λόγος αφού είναι δίπλα να μην το συνδέσεις με καλώδιο?

Οχι κανενας απλα ελεγα μπας και ειναι το ιδιο να μην εμπλεκα με πολλα καλωδια.