Re: Interstellar (2014)
φίλε μου δε λέω ότι πιστεύω πως είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν (δεν το πιστεύω άλλωστε- πιστεύω το αντίθετο), αλλά μου άρεσε (πολύ) το γεγονός ότι η ταινία είναι ανθρωποκεντρική...
Με λυπεις βαθυτατα !!!!! Γιατι να ειμαστε μονοι στο συμπαν ?
Το ανθρωπινο ειδος .... απο το μελλον ! Για να αποτρεψει τον αργο μας θανατο πανω στην Γη.
"Ανθρωποι" ... OΧΙ κατα αναγκη με την σημερινη μορφη ... αλλα με καποια υπερδιαστατη.
Το λεει ο ιδιος ο Μακοναχυ (προς το ρομποτ) ενω βρισκονται μεσα στην ΜΤ.
Το ερωτημα βεβαια ειναι αλλο >
ΑΝ ... οι ανθρωποι του μελλοντος γνωριζαν τον αφανισμο μας, ΠΩΣ τον απεφυγαν οι ιδιοι ?
-
φίλε μου δε λέω ότι πιστεύω πως είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν (δεν το πιστεύω άλλωστε- πιστεύω το αντίθετο), αλλά μου άρεσε (πολύ) το γεγονός ότι η ταινία είναι ανθρωποκεντρική...
.....ότι ο,τι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας & δεν περιμένουμε τον απο μηχανής θεό, εξωγήινο κλπ. να μας σώσει
Στην πράξη βέβαια αυτό το σημείο στο σενάριο μπάζει από παντού για το λόγο που αναφέρεις - καμία μελλοντική γενιά ανθρώπων δε θα μπορούσε να το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι χωρίς τη σκουληκότρυπα δε θα είχε επιβιώσει το ανθρώπινο είδος ώστε να υπάρξει αυτή η μελλοντική γενιά με τη γνώση να το κάνει
φυσικός δεν είμαι αλλά νομίζω ότι το (λογικό) παράδοξο είναι προφανές!
και για αυτό ρώτησα "ποιος έβαλε τη σκουληκότρυπα;"
διότι οι άνθρωποι αποκλείεται!
αυτό δεν είναι λάθος του στυλ: κανονικά στον 1ο πλανήτη αν 1 ώρα αντιστοιχούσε σε 7 γήινα χρόνια η βαρύτητα θα ήταν Χ φορές μεγαλύτερη άρα δε θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που έκαναν....
αυτό το δέχομαι διότι είναι καλλιτεχνική άδεια και δε μένω στα νούμερα αλλά στην ουσία -
την οποία μάλιστα περιέγραψες πολύ όμορφα σε ένα άλλο ποστ σου σε αυτό το νήμα
ξαναλέω όμως, πρέπει να υπάρχει ένα αληθοφανές σενάριο με ένα βασικό concept που να στέκει
Και να στέκει όχι με βάση την επιστημονική γνώση κλπ κλπ, αλλά τη στοιχειώδη λογική - να στέκει λογικά!
Στην πράξη βέβαια αυτό το σημείο στο σενάριο μπάζει από παντού για το λόγο που αναφέρεις - καμία μελλοντική γενιά ανθρώπων δε θα μπορούσε να το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι χωρίς τη σκουληκότρυπα δε θα είχε επιβιώσει το ανθρώπινο είδος ώστε να υπάρξει αυτή η μελλοντική γενιά με τη γνώση να το κάνει
φυσικός δεν είμαι αλλά νομίζω ότι το (λογικό) παράδοξο είναι προφανές!
και για αυτό ρώτησα "ποιος έβαλε τη σκουληκότρυπα;"
διότι οι άνθρωποι αποκλείεται!
αυτό δεν είναι λάθος του στυλ: κανονικά στον 1ο πλανήτη αν 1 ώρα αντιστοιχούσε σε 7 γήινα χρόνια η βαρύτητα θα ήταν Χ φορές μεγαλύτερη άρα δε θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που έκαναν....
αυτό το δέχομαι διότι είναι καλλιτεχνική άδεια και δε μένω στα νούμερα αλλά στην ουσία -
την οποία μάλιστα περιέγραψες πολύ όμορφα σε ένα άλλο ποστ σου σε αυτό το νήμα
ξαναλέω όμως, πρέπει να υπάρχει ένα αληθοφανές σενάριο με ένα βασικό concept που να στέκει
Και να στέκει όχι με βάση την επιστημονική γνώση κλπ κλπ, αλλά τη στοιχειώδη λογική - να στέκει λογικά!