Interstellar

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    179
Απάντηση: Interstellar (2014)

Φαγωθήκατε με το Ιντερστελλαρ. Τα ίδια κάνατε και με το avatar παλιότερα.

Re: Interstellar (2014)

Εκτελείσαι άμεσα. Κατάφερες να δεις το Jupiter και να σου αρέσει και περισσότερο???????

Το "διασκέδασα" περισσότερο, πέρασε καλύτερα η ώρα μου...
Αν δεν ήταν δε και η τρισάθλια και ατάλαντη Κούνις που θυμίζει βουλγάρα εργαζόμενη σε καλόμπαρο, θα διασκέδαζα κατιτίς παραπάνω...

Κάνεις ένα σημαντικό λάθος, οι Βουλγάρες εργαζόμενες σε καλόμπαρα είναι σαφώς καλύτερες ηθοποιοί :p

Ότι έχει ομοιότητες το Interstellar με το WALL-E, μόνο σαν αστείο μπορεί να ειπωθεί...

Συμφωνώ απόλυτα , το wall-e είναι ταινιάρα , καμία σχέση με μετριότητες όπως η εν λόγω.

Καλά συγκριση Avatar με το Inter tragic δεν υπάρχει καν.

Καλο .... :laugh:

Μπορεις να το δεις και ετσι.

Το κακό είναι ότι εγώ το είδα έτσι απο την άρχη χωρίς την βοήθεια του video.

Last edited:

Μιας και το ειδα και σε 1080 επιμενω οτι ηταν μπαλαφαρα,και μιας και ειμαι εντελως spacefreak τυπος,αυτο που με χαλασε ηταν οτι κατεληξε σε μεταφυσικο δραμα και παλη των ενστικτων του ανθρωπου και μπλα μπλα μπλα,ή διαστημικο βγαζεις ή κοινωνικη ταινια με προεκτασεις.
Για μενα η καλυτερη scifia της τελευταιας 5ας ο προμηθεας μακραν,τετοια μου αρεσουν.
Μυστηριο εξωγηινοι cool σκαφακια,μπορει να ειμαι 50 το μυαλο μου ειναι δεκαχρονου οταν προκειται για διαστημικες περιπετειες.
Και μη το συγκρινουμε με το 2001 ιεροσυλια,οταν βγηκε (τω καιρω εκεινω) ηταν parsecs μπροστα.
:grinning-smiley-043
Είχα αρχίσα να ανησυχώ (ότι είμαι τραγική μειοψηφία) που έβρισκα τον Προμηθέα ΤΑΙΝΙΑΡΑ και το Interstellar μούφα.

Σε κάποια φάση με το Interstellar νόμιζα ότι έβλεπα κοινωνική τηλεταινία και όχι διαγαλαξιακή περιπέτεια...

:grinning-smiley-043
Είχα αρχίσα να ανησυχώ (ότι είμαι τραγική μειοψηφία) που έβρισκα τον Προμηθέα ΤΑΙΝΙΑΡΑ και το Interstellar μούφα.

Δεν υπάρχει καν σύγκριση , πολλές σκάλες ανώτερος ο Προμηθέας σε όλα. Είναι πάντως αξιοσημείωτο πως μια τόσο μέτρια ταινία καταφέρνει να έχει τόσο υψηλές βαθμολογίες από το κοινό. Πιθανολογώ ότι πολλοί δεν την είδαν καν και βασίζονται στο hype.

Απάντηση: Re: Interstellar (2014)

Δυστυχως (; ) και στις ταινιες ε.φ. συμβαινει ο,τι και στις αλλες ταινιες. Διαχωρισμος κατα ειδος. Το οτι οι ε.φ. εχουν "διαστημικα" οπτικα εφε δεν σημαινει πως παυουν να ειναι σινεμα. Δεν κρινεις διαφορετικα τον Ιαπωνα "Γκοντζιλα" του ´50 και τον φρεσκο Αμερικανο - απλα μερικα τεχνικα κριτηρια αλλαζουν. Ομως αλλη ταινια το "2001" κι αλλη "Ο πολεμος των αστρων - αλλη ο "Προμηθεας" (παρεπιμπτοντως: μου αρεσε!) κι αλλη το "Ιντερστελλαρ" ή ο "πολεμος της Φωτιας".

Last edited:

Έχω δει 3 φορές το prometheus και 2 το interstellar. Το δεύτερο μου άρεσε πολύ περισσότερο. Αν και αγαπώ τα πρώτα 2 aliens το prometheus δεν έφτασε τις προσδοκίες μου. Το interstellar αν και είχε κάποια κλισέ απλά σε ταξιδεύει καθόλη τη διάρκεια του και η μουσική του ήταν υπέροχη.

Ως συνήθως κατάφερα να δω την ταινία μετά από πολύ καιρό. Παρέα για σινεμά δεν υπάρχει, τα γούστα μας δεν συμβαδίζουν με το έταιρο ήμισυ και δεν πάω εύκολα μόνος μου σε αίθουσα. Στο σπίτι το Blu Ray έχει σχεδόν μονίμως κάτι σε στυλ, Frozen, Barbie κ.ο.κ οπότε πρέπει να συμπέσουν πολλές περιστάσεις για να καταφέρω να δω έργο, και μάλιστα τρίωρο.

Το είδα Σάββατο βράδυ και μάλιστα το ξεκίνησα σχετικά αργά. Δεν είχα διαβάσει τίποτα στο forum, πέρα από τις αρχικές ανακοινώσεις και κάποια trailer, δεν είχα δει τίποτα στο Imdb, πέρα από τη βαθμολογία.

Δυσκολεύτηκα να καταλήξω αν τελικά μου άρεσε ή όχι. Το σίγουρο είναι, πως την σκεφτόμουν για αρκετές μέρες μετά από την θέασή της.
Σε γενικές γραμμές δεν βαρέθηκα, αλλά ομολογουμένως κάποιες στιγμές μου φάνηκε κουραστική.

Δεν εξέτασα ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα ''τα κατά την επιστήμη απαράδεκτα". Όπως δεν με ενόχλησαν και τα "κλισέ" συναισθηματικού τύπου. Οι επιστημονικές "ατάκες" και εξηγήσεις όμως με εκνεύρισαν. Σε βαθμό που κατά τη διάρκειά τους τις αγνοούσα και περίμενα να τελειώσουν για να δω τι θα γίνει παρακάτω.

Υπήρξαν σκηνές που με καθήλωσαν, όπως αυτή με τα "βουνά" του υδάτινου κόσμου. Θεωρώ κορυφαία σκηνή αυτήν που ακολούθησε μετά τις ατάκες:
-"It is imposiible!"
-"No. It is necessary."

Επίσης I am a sucker for "daddy's little girl" scenarios... Αθεράπευτος χαζομπαμπάς με δύο κόρες.

Οι τελικές σκηνές όμως με απογοήτευσαν ελαφρώς. Η σκηνή του κύβου πέρασε και αυτή "unrecorded". Ούτε το τέλος με ενθουσίασε. Όχι το παράδοξο της ανεύρεσής του μετά από το πέρασμα του από την μάυρη τρύπα, όσο η παντελής έλλειψη συναισθημάτων όταν μετά από τόση απελπισία και στεναχώρια κατάφερε να δει την κόρη του.

Αν έλειπαν αυτά τα τελευταία μάλλον θα την βαθμολογούσα με "πολύ καλή". Εξαιρετική σίγουρα όχι.

Πάντως πολύ καλύτερη από την Οδύσσεια 2001 και απέιρως καλύτερη από το Contact. Στην Οδύσσεια ίσως να ξαναέδινα μια ευκαιρία μετά από 15+ χρόνια που έχω να τη δω (δύσκολα όμως γιατί την θεωρώ πιο αργή και από ταινία του Αγγελόπουλου). Στο Contact με τίποτα.

Υ.Γ. Την μουσική δεν μπορώ να πω ότι την πρόσεξα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ταινίας. Και δεν αντιλήφθηκα ποτέ ότι είναι του Ζιμμερ. Ακούγοντάς την μετά στο Υ/Τ μπορώ να πω ότι την εκτίμησα. Δεν είναι ξεχωριστή, έδενε καλά όμως με την ατμόσφαιρα και τις αυξομειώσεις της έντασης της πλοκής.

60 ψήφοι εξαιρετική. Πιθανώς νέο ΑVClub high score

φάτε τη σκόνη μας Τζιμισκουλοπαπαβασολακηδες :flipout::flipout::flipout:

Nα βαζετε ως σκεψη ... οτι η πιο αντικειμενικη αποψη για ενα εργο (αν σας αρεσει η οχι)
ερχεται ενα εξαμηνο μετα την θεαση στο σινεμα. Για να μην πω, ενα χρονο μετα !
Στην πρεμιερα, αυτα που βαρυνουν δεν εχουν τοση πολυ σχεση με το εργο καθαυτο.

Βλεπω ΤΩΡΑ τον Προμηθεα και λεω "ποτε θα βγει το δευτερο, γμτ μου !".
ΔΕΝ το λεγα αυτο οταν εβγαινα απο την κινηματογραφικη αιθουσα.
Γιατι ηταν τοσα πολλα τα κενα. Τα σεναριακα κενα !

Τωρα, ΔΕΝ με χαλανε τα κενα. Δεν ξερω πως εγινε αυτο αλλα ... εγινε.
Τωρα με χαλαει η ΜΗ-συνεχεια μιας καταπληκτικα δυστοπικης ατμοσφαιρας
που μονο ο Riddley μπορει να δωσει.

Κατάφερα να την δω κι εγώ δεύτερη φορά. Η πρώτη φορά ήταν προθέρμανση όπως φάνηκε, πέρασαν 2 μηνάκια και τώρα μπορώ να πω οτι την είδα όπως έπρεπε!
Όχι εξαιρετική, αλλά απο τις καλύτερες ταινίες ΕΦ που εχω δει τον τελευταίο καιρό. Ό,τι είχα να πω, έχει ειπωθεί απο τους συμφορουμίτες.
Το έτερο ήμισυ ενθουσιάστηκε, nuff said...

Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

60 ψήφοι εξαιρετική. Πιθανώς νέο ΑVClub high score

φάτε τη σκόνη μας Τζιμισκουλοπαπαβασολακηδες :flipout::flipout::flipout:

Καλά και ο ΓΑΠ πήρε 45% στις εκλογές και 80% ικανοποίηση στις δημοσκοπήσεις. Όλοι ξέρουμε που κατέληξε αυτό.:flipout:

Κάποιες στιγμές ήταν πολύ καλή
Τις περισσότερες καθηλωτική!

Εξαιρετική ταινία.

Υ.Γ. Η μικρή αίθουσα του κινηματογράφου ήταν σχεδόν άδεια.
Είκοσι - εικοσιπέντε άτομα.
Δεν θυμάμαι όμως σε κινηματογράφο να έχω ακούσει λιγότερες ανάσες…

Βαρετή και κουραστική. Άλλη μία ταινία διαστημικής επιστημονικής φαντασίας που ενώ βασίζεται σε ένα ενδιαφέρον θέμα όπως το ταξίδι στο μακρινό σύμπαν για την επιβίωση της ανθρωπότητας, ωστόσο έχει τόσα παράλογα και τόσα επιστημονικά και σεναριακά κενά που ξεφεύγει από τον όρο "επιστημονική φαντασία" και προσεγγίζει περισσότερο τον όρο "υπερφυσική φαντασία". Μία ταινία που όπως και πολλές άλλες του είδους θα ξεχαστεί γρήγορα και αποτελεί άλλη μία απόδειξη γιατί η Οδύσσεια του Κιούμπρικ παραμένει μέχρι και σήμερα αξεπέραστη στο είδος.