Ιοί

Status
Not open for further replies.
Κορονοϊός: Οργή για 50 άτομα από Βόλο και Θεσσαλονίκη πήγαν εκδρομή στην Τουρκία

Πενήντα άτομα, τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από τον Βόλο, πήγαν οργανωμένη εκδρομή στην Τουρκία για διαλογισμό. Επιστολή της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας για παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί υποχρεωτικά οι Βολιώτες που συμμετείχαν στην εκδρομή διαλογισμού στην Τουρκία, παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο taxydromos.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών.

Σημειώνεται πως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων οι οποίοι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο. Η πληροφορία όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Βρε παιδιά, το κράτος μας έχει ανάγκη από έσοδα, μήπως πρέπει να πέσει και καμιά προστιματάρα? ή έστω μια λοβοτομή.

Εξάλλου τα άτομα είναι προχώ, δεν έχουν ανάγκη: θα κάτσουν να διαλογιστούν μετά και θα είναι ΟΚ.

Χθες το έμαθα και έφριξα.... μα πόσο πια ανεγκέφαλοι είμαστε:chinscratch:
Επίσης το απόγευμα είδα ανθρώπους να βγάζουν το σκυλάκι τους βόλτα με τις ώρες λέμε.Τα έβλεπα από το μπαλκόνι μου και απορούσα!

Δύο σκέψεις που έρχονται εύκολα στο μυαλό

Ετσι όπως είμαστε τώρα, ένας - έστω και μικρός - σεισμός μας λείπει, με αρκετούς μετασεισμούς για να τα δούμε όλα...

Οι εθισμένοι στο ιντερνετ και στο computer gaming βλέπουν τώρα οτι οι κόποι τους και η προπόνηση τόσα χρόνια, πιάνουν τόπο και οι ίδιοι δικαιώνονται... Cocooning preppers... Αλίμονο στους υπόλοιπους...

Απάντηση: Re: Ιοί

Εμένα με προβληματίζει το τι θα γίνει αν ξεσπάσει ο ιός σε κανένα hot spot μεταναστών .:SFGSFGS5:

Λογικά θα πρέπει να απαγορεύσουμε στις ΜΚΟ να βγούν έξω... :)

εντιτ

κι αν στριμώξουν τα πράγματα, φόρτωμα σε καράβι που θα "προσαράξει" στις ακτές της Τουρκίας όπως έγινε με το τούρκικο στην Κέα...

Re: Απάντηση: Ιοί

Βρε παιδιά, το κράτος μας έχει ανάγκη από έσοδα, μήπως πρέπει να πέσει και καμιά προστιματάρα? ή έστω μια λοβοτομή.

Όχι σοβαρά τώρα...δεν έπρεπε να έχει μόνο διοικητικό πρόστιμο.
Φυλάκιση με αναστολή και βαρύτατο πρόστιμο, χωρίς υπεκφυγές.
Είναι κατάντια αυτό...

Ετσι όπως είμαστε τώρα, ένας - έστω και μικρός - σεισμός μας λείπει, με αρκετούς μετασεισμούς για να τα δούμε όλα...

Στην Ιταλία έχουν γίνει ήδη 2 μέτριοι με αρκετούς μετασεισμούς.

Η βλακεια είναι παγκοσμιο μέγεθος. Κάτι σαν τη βαρύτητα ή τη σταθερά του Πλανκ ας πούμε. Στη Γερμανία κάνουν πάρτι κορωνοϊού

https://www.defence-point.gr/news/o...uot-parti-koronoioy-quot-exalloi-sti-germania

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - ο νόμος του Δαρβίνου θα επαληθευτεί για άλλη μια φορά...

Όχι σοβαρά τώρα...δεν έπρεπε να έχει μόνο διοικητικό πρόστιμο.
Φυλάκιση με αναστολή και βαρύτατο πρόστιμο, χωρίς υπεκφυγές.
Είναι κατάντια αυτό...

Στην Ιταλία έχουν γίνει ήδη 2 μέτριοι με αρκετούς μετασεισμούς.

Στα σοβαρά όμως... άτομα που εν μέσω προκλήσεων Ερντογάν που φτάνουν στα όρια να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο και πάνω που φουντώνει επιθετικά η ποανδημία, πάνε στην Τουρκία για διαλογισμό (σικ) δεν χρειάζονται ούτε πρόστιμα, ούτε φυλακή.

Χρειάζονται λοβοτομή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Στα σοβαρά όμως... άτομα που εν μέσω προκλήσεων Ερντογάν που φτάνουν στα όρια να προκαλέσουν πολεμικό επεισόδιο και πάνω που φουντώνει επιθετικά η ποανδημία, πάνε στην Τουρκία για διαλογισμό (σικ) δεν χρειάζονται ούτε πρόστιμα, ούτε φυλακή.

Χρειάζονται λοβοτομή.

Το σωστό θα ήταν να αδιαφορήσει το κράτος για την τύχη τους (λόγω ανωτέρας βίας και ανάγκης) μέχρι να "ανασάνουμε λίγο" και θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς... Μέχρι τότε συλλήβδην κλείσιμο σε φυλασσόμενο χώρο...
Σαν τους βλάκες που εγκλωβίζονται στον Ολυμπο ή βγαίνουν στην ανοιχτή θάλασσα παρά τις ανακοινώσεις επερχόμενης κακοκαιρίας και τρέχει μετά όλος ο κρατικός μηχανισμός (με τα ανάλογα δημόσια λειτουργικά έξοδα) για να τους βρει και να τους διασώσει...

Aυτή τη στιγμή έπρεπε να αντιγραφεί κατά γράμμα η αντιμετώπιση που κάνουν οι Γερμανοί. (που δεν ξέρω καν τι ακριβώς κάνουν).
Είναι η μόνοι που έχουν καταφέρει ανάσχεση τουλάχιστον με ότι στοιχεία ανακοινώνουν.

Η Γαλλία έχει 175 νεκρούς με 700 σε κρίσιμη κατάσταση
Η Ισπανία έχει 533 νεκρούς με 563 σε κρίσιμη κατάσταση. Χτες 179 άνθρωποι!! κάθε μια ώρα πέθαιναν 8 άνθρωποι!!! το γράφω και δεν πιστεύω τι γράφω ντρέπομαι φοβάμαι, λέω γιατι να το γράψω και να τρομοκρατώ τον κόσμο ας κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει από την άλλη δεν είναι σωστό να μη προβλέπουμε, δεν είδατε πόσο αμήχανοι είναι οι γιατροί και οι ειδικοί δεν είδατε τον ίδιο τον Μητσοτάκη πόσο αμήχανα και μηχανικά διαβάζει καθώς τον έχουν προειδοποιήσει τι μας περιμένει;

Μην αφήνετε κανέναν να νομίζει ότι είμαστε σε ελεγχόμενη κατάσταση. Κλείστε όσους περισσότερους μπορείτε μέσα, Σου λέει καθαρά ο άλλος, τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Όταν θα ανακοινώνονται 3 νεκροί μετά 6 μετά 12 ανά ημέρα φυσικά θα υπάρξει το αίσθημα της αυτοπροστασίας και θα κλειδωθουν οι άνθρωποι μέσα. Τότε όμως θα είναι αργά πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι από τώρα ότι θα έχουμε πολλούς νεκρούς, γιατί να το κρύβουμε. Εδώ κατέρρευσαν Γαλλία Ισπανία Ολανδία που έχει πληθυσμό σαν εμάς έφτασε στους 40 νεκρούς. Απλα ειδοποιείστε όσο περισσότερους μπορείτε να κλειστούν μέσα. Εγώ βλέπω ότι κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι έξω και δεν ξέρουν καν τι έρχεται.

Κορονοϊός: Οργή για 50 άτομα από Βόλο και Θεσσαλονίκη πήγαν εκδρομή στην Τουρκία

Πενήντα άτομα, τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από τον Βόλο, πήγαν οργανωμένη εκδρομή στην Τουρκία για διαλογισμό. Επιστολή της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας για παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί υποχρεωτικά οι Βολιώτες που συμμετείχαν στην εκδρομή διαλογισμού στην Τουρκία, παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Προκειμένου μάλιστα να ελεγχθεί αν θα τηρήσουν τις σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο taxydromos.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η ίδια απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Εισαγγελία Βόλου αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με το οποίο ζητά να υπάρξει σχετική μέριμνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα τεθούν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες, όπως προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων αρχών.

Σημειώνεται πως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων οι οποίοι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο. Η πληροφορία όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Εξάλλου τα άτομα είναι προχώ, δεν έχουν ανάγκη: θα κάτσουν να διαλογιστούν μετά και θα είναι ΟΚ.

Εκδρομή διαλογισμού????

Ονοματεπώνυμα τώρα.

Να αλαφρωθεί και η αστυνομία από τη δουλειά της.

Aυτή τη στιγμή έπρεπε να αντιγραφεί κατά γράμμα η αντιμετώπιση που κάνουν οι Γερμανοί. (που δεν ξέρω καν τι ακριβώς κάνουν).
Είναι η μόνοι που έχουν καταφέρει ανάσχεση τουλάχιστον με ότι στοιχεία ανακοινώνουν.
...

Aυτό σκεφτόμουν κι εγώ, μέχρι που άκουσα στο ράδιο έναν Ελληνα γιατρό στην Γερμανία να λέει οτι στην Ελλάδα έχουμε πάρει καλύτερα μέτρα απο την Γερμανία, αλλά αυτούς τους σώζει (προσωρινά) το ότι έχουν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ΜΕΘ με τον ανάλογο εξοπλισμό... Γι'αυτό δεν υπάρχουν πολλοί νεκροί... Μόλις όμως υπερκαλυφθεί η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, θα αρχίσει το πανηγύρι...

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Aυτό σκεφτόμουν κι εγώ, μέχρι που άκουσα στο ράδιο έναν Ελληνα γιατρό στην Γερμανία να λέει οτι στην Ελλάδα έχουμε πάρει καλύτερα μέτρα απο την Γερμανία, αλλά αυτούς τους σώζει (προσωρινά) το ότι έχουν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ΜΕΘ με τον ανάλογο εξοπλισμό... Γι'αυτό δεν υπάρχουν πολλοί νεκροί... Μόλις όμως υπερκαλυφθεί η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, θα αρχίσει το πανηγύρι...

Yπάρχει κάποια άλλη παράμετρος που δεν μπορώ να την καταλάβω, οι Γερμανοί ανακοινώνουν ότι έχουν σταθερά μόνο 2 άτομα κάθε μέρα σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και 4 μέρες. Ακατανόητο. Τι είναι 2 άτομα είναι σαν να μην άρχισε καν η μετάδοση.

Η Ολλανδία παράδειγμα ανακοινώνει ένα νούμερο 45 ανθρώπων σε κρίσιμη κατάσταση που "δικαιολογεί" ότι έχει ήδη 40 νεκρούς.

@kos25k. Θα σε παρακαλέσω να μην ξανανεβάσεις τέτοιο συνωμοσιολογικό και αστήρικτο ποστ. Βρίσκεσαι στο avclub, όχι στο 4chan. Την επόμενη φορά θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού.

Η Γαλλία έχει 175 νεκρούς με 700 σε κρίσιμη κατάσταση
Η Ισπανία έχει 533 νεκρούς με 563 σε κρίσιμη κατάσταση. Χτες 179 άνθρωποι!! κάθε μια ώρα πέθαιναν 8 άνθρωποι!!! το γράφω και δεν πιστεύω τι γράφω ντρέπομαι φοβάμαι, λέω γιατι να το γράψω και να τρομοκρατώ τον κόσμο ας κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει από την άλλη δεν είναι σωστό να μη προβλέπουμε, δεν είδατε πόσο αμήχανοι είναι οι γιατροί και οι ειδικοί δεν είδατε τον ίδιο τον Μητσοτάκη πόσο αμήχανα και μηχανικά διαβάζει καθώς τον έχουν προειδοποιήσει τι μας περιμένει;

Μην αφήνετε κανέναν να νομίζει ότι είμαστε σε ελεγχόμενη κατάσταση. Κλείστε όσους περισσότερους μπορείτε μέσα, Σου λέει καθαρά ο άλλος, τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Όταν θα ανακοινώνονται 3 νεκροί μετά 6 μετά 12 ανά ημέρα φυσικά θα υπάρξει το αίσθημα της αυτοπροστασίας και θα κλειδωθουν οι άνθρωποι μέσα. Τότε όμως θα είναι αργά πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι από τώρα ότι θα έχουμε πολλούς νεκρούς, γιατί να το κρύβουμε. Εδώ κατέρρευσαν Γαλλία Ισπανία Ολανδία που έχει πληθυσμό σαν εμάς έφτασε στους 40 νεκρούς. Απλα ειδοποιείστε όσο περισσότερους μπορείτε να κλειστούν μέσα. Εγώ βλέπω ότι κυκλοφορούν πάρα πάρα πολλοί άνθρωποι έξω και δεν ξέρουν καν τι έρχεται.

Από δική μου εμπειρία, υποψιάζομαι ότι αυτό που κάνουν οι Γερμανοί είναι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Επισήμως υπήρχαν χτες 8600 κρούσματα στη Γερμανία. Ε, λοιπόν, τα 4 από αυτά ήταν στον κοινωνικό μου περίγυρο: 1 στην παλιά μου εργασία και 3 στην δουλειά του άντρα μιας συναδέλφου, εργατοτεχνίτη στο τοπικό εργοστάσιο της ZF, που αναγκάστηκε να κλείσει άρον-άρον. Πόσο πιθανό είναι εγώ, που ούτε πολιτικός είμαι ούτε γιατρός, ούτε διάσημος, να είμαι κοντά στο 0,02% των κρουσμάτων της Γερμανίας; Υποψιάζομαι ότι είναι πολύ περισσότερα...

Χτες οδηγός του ΟΑΣΘ σταμάτησε το λεωφορειο και απευθύνθηκε στους επιβάτες (50 περίπου τον αριθμού) που ήταν όλοι τους ηλικιωμένοι.
Αγανακτισμενος τους ρώτησε
" Ολοι εσείς έχετε λόγο που έχετε κάνει το λεοφωρειο υγειονομική βόμβα;"
Τα γράφω περιληπτικά αλλά είναι απορίας άξιο που μεγάλοι άνθρωποι στην ηλικία φέρονται σαν κακομαθημένα παιδάκια.
Θα γίνω σαρκαστικός αλλά έτσι όπως το πάνε, μόνοι τους θα λύσουν το συνταξιοδοτικο πρόβλημα της χώρας.

Χρειάζονται λοβοτομή.

Δύσκολο... Πρέπει να έχουν εγκέφαλο για να κόψεις κάτι.

Βλέπω λοιπόν ότι χωριζόμαστε σε δύο ομάδες σαν κοινωνία.
Αυτοί που μένουμε σπίτια μας, όσο γίνεται τουλάχιστον μακριά από πηγές μόλυνσης από αυτόν τον ιό και αυτούς που αναγκαστικά (ή όχι) κυκλοφορούν έξω και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Εμείς που έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σπίτια μας (ναι, πολυτέλεια είναι όπως και να το κάνεις) θα ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα, όταν θα έχει χαλαρώσει το σύστημα υγείας.
Είναι και αυτό μία κάποια λύση.
Πάμε τώρα στους έξω...
Αυτοί χωρίζονται σε δύο ομάδες πάλι
Αυτοί που αναγκαστικά βρίσκονται έξω λόγω εργασίας, είναι συνειδητοποιημένοι, ακολουθούν κανόνες υγιεινής, προσέχουν όσο γίνεται το πως θα έρθουν σε επαφή με κάποιον και αυτοί που είναι πέρα βρέχει, κάνουν τις εκδρομούλες τους, βολτάρουν άσκοπα κλπ κλπ.
Αυτοί δεν νομίζω ότι ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής ούτως ή άλλως.
Θα μου πεις, "ρε φίλε, θα κολλήσουν όμως μετά τη μάνα τους, τον πατέρα τους, το παιδί τους".
Ε, η μάνα τους ο πατέρας τους και το παιδί τους ας πρόσεχε, να μην τον άφηνε να βγει έξω.
Την μάνα μου και την πεθερά μου τις έχουμε αναλάβει εγώ και ο αδελφός μου και τις κλείσαμε στα σπίτια μας.
Τα παιδιά μας επίσης.
Το λες και φυσική επιλογή.
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν θα βρεθώ σε επαφή με κανέναν από αυτούς που βολτάρουν και αν βρεθώ, μετά θα ξεφορτωθώ τον ιό με κάποιον τρόπο.
Εχθές που βγήκα με τη γυναίκα να πάρουμε κανένα ζαρζαβατικό και κρέας, περίμενα εγώ στο αυτοκίνητο και η γυναίκα έξω από τα καταστήματα για να κρατάει αποστάσεις από τους άλλους τυχών πελάτες.
Εννοείται με γάντια και μάσκα που πετάξαμε με το που πήγαμε σπίτι.

Δίπλα στο μανάβικο είχε έναν κλειστό μαγαζί, με αυτό τον μουσαμά που κλείνει το εξωτερικό μέρος του μαγαζιού.
Μέσα στο χώρο που κλείνει ο μουσαμάς, ήταν καμιά 10αριά γέροι με καφέ και συζητούσαν.
Δηλαδή, ο άλλος έχει κλείσει το μαγαζί του, έχει στείλει τους υπαλλήλους του σπίτι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να προστατεύσει αυτούς τους ανεγκέφαλους γέρους που πήγαν και κάθισαν απ' έξω.
Αναρωτιέστε μετά γιατί έχουμε (και θα έχουμε) Χ θανάτους;
Εγώ πάντως δεν βρίσκω ακόμη λόγο να πανικοβληθώ...
Έτσι είναι η ζωή.
Θα προσπαθήσω εγώ να βάλω μυαλό στον κάθε ανεγκέφαλο;

Εγώ από χρέος προειδοποίησα.Ο καθένας είναι άξιος του εαυτού του.Οχι δεν υπάρχει καμιαποινή και ειδικα για εμένα.Απλα κάνε μου μια χάρη και βγάλε με γιατί δε μπορώ να το κάνω γιατί είμαι απο tapatalk,δρ μπορώ να μιλάω με ανθρώπους που δε μπορούν να δουν την αλήθεια λογωτ κυριαρχίας φόβου.Antios.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.