chrisssb
Μέλος Σωματείου
Re: Απάντηση: Ιοί
Δεν μπορείς να βάλεις μυαλό σε κανένα φίλτατε.
Είτε με εγκέφαλο, είτε χωρίς.
ΤΟ πρόβλημα με αυτούς που βγαίνουν έξω για μλκίες -κανείς δεν μιλάει για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς- είναι ότι δεν θα μολύνουν μόνον τους οικείους τους.
Αν ήταν έτσι θα έλεγα "ας προσέχανε".
Το θέμα είναι ότι είτε έχουν είτε δεν έχουν εγκέφαλο, μοιραζόμαστε την ίδια βιολογία (όλοι οι άνθρωποι) και οι ενέργειες του ενός, έχουν επίπτωση και στον άλλο.
Δηλαδή ο ανεγκέφαλος που θα κολλήσει γιατί είναι πέρα βρέχει, θα πάει και στο σούπερ μάρκετ.
Θα πας και εσύ να πάρεις ένα γιαουρτάκι για τον ηλικιωμένο σου, ο οποίος μπορεί να κολλήσει και από τη συσκευασία ακόμη.
Παντού στον πλανήτη, το πρόβλημα είναι αυτοί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την επιβολή αυστηρών μέτρων.
Τα αυστηρά μέτρα τα τρώμε στο κεφάλι όλοι μας εξαιτίας τους.
Μαζί με τον ιό.
Δύσκολο... Πρέπει να έχουν εγκέφαλο για να κόψεις κάτι.
Βλέπω λοιπόν ότι χωριζόμαστε σε δύο ομάδες σαν κοινωνία.
Αυτοί που μένουμε σπίτια μας, όσο γίνεται τουλάχιστον μακριά από πηγές μόλυνσης από αυτόν τον ιό και αυτούς που αναγκαστικά (ή όχι) κυκλοφορούν έξω και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Εμείς που έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σπίτια μας (ναι, πολυτέλεια είναι όπως και να το κάνεις) θα ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα, όταν θα έχει χαλαρώσει το σύστημα υγείας.
Είναι και αυτό μία κάποια λύση.
Πάμε τώρα στους έξω...
Αυτοί χωρίζονται σε δύο ομάδες πάλι
Αυτοί που αναγκαστικά βρίσκονται έξω λόγω εργασίας, είναι συνειδητοποιημένοι, ακολουθούν κανόνες υγιεινής, προσέχουν όσο γίνεται το πως θα έρθουν σε επαφή με κάποιον και αυτοί που είναι πέρα βρέχει, κάνουν τις εκδρομούλες τους, βολτάρουν άσκοπα κλπ κλπ.
Αυτοί δεν νομίζω ότι ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής ούτως ή άλλως.
Θα μου πεις, "ρε φίλε, θα κολλήσουν όμως μετά τη μάνα τους, τον πατέρα τους, το παιδί τους".
Ε, η μάνα τους ο πατέρας τους και το παιδί τους ας πρόσεχε, να μην τον άφηνε να βγει έξω.
Την μάνα μου και την πεθερά μου τις έχουμε αναλάβει εγώ και ο αδελφός μου και τις κλείσαμε στα σπίτια μας.
Τα παιδιά μας επίσης.
Το λες και φυσική επιλογή.
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν θα βρεθώ σε επαφή με κανέναν από αυτούς που βολτάρουν και αν βρεθώ, μετά θα ξεφορτωθώ τον ιό με κάποιον τρόπο.
Εχθές που βγήκα με τη γυναίκα να πάρουμε κανένα ζαρζαβατικό και κρέας, περίμενα εγώ στο αυτοκίνητο και η γυναίκα έξω από τα καταστήματα για να κρατάει αποστάσεις από τους άλλους τυχών πελάτες.
Εννοείται με γάντια και μάσκα που πετάξαμε με το που πήγαμε σπίτι.
Δίπλα στο μανάβικο είχε έναν κλειστό μαγαζί, με αυτό τον μουσαμά που κλείνει το εξωτερικό μέρος του μαγαζιού.
Μέσα στο χώρο που κλείνει ο μουσαμάς, ήταν καμιά 10αριά γέροι με καφέ και συζητούσαν.
Δηλαδή, ο άλλος έχει κλείσει το μαγαζί του, έχει στείλει τους υπαλλήλους του σπίτι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να προστατεύσει αυτούς τους ανεγκέφαλους γέρους που πήγαν και κάθισαν απ' έξω.
Αναρωτιέστε μετά γιατί έχουμε (και θα έχουμε) Χ θανάτους;
Εγώ πάντως δεν βρίσκω ακόμη λόγο να πανικοβληθώ...
Έτσι είναι η ζωή.
Θα προσπαθήσω εγώ να βάλω μυαλό στον κάθε ανεγκέφαλο;
Δεν μπορείς να βάλεις μυαλό σε κανένα φίλτατε.
Είτε με εγκέφαλο, είτε χωρίς.
ΤΟ πρόβλημα με αυτούς που βγαίνουν έξω για μλκίες -κανείς δεν μιλάει για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς- είναι ότι δεν θα μολύνουν μόνον τους οικείους τους.
Αν ήταν έτσι θα έλεγα "ας προσέχανε".
Το θέμα είναι ότι είτε έχουν είτε δεν έχουν εγκέφαλο, μοιραζόμαστε την ίδια βιολογία (όλοι οι άνθρωποι) και οι ενέργειες του ενός, έχουν επίπτωση και στον άλλο.
Δηλαδή ο ανεγκέφαλος που θα κολλήσει γιατί είναι πέρα βρέχει, θα πάει και στο σούπερ μάρκετ.
Θα πας και εσύ να πάρεις ένα γιαουρτάκι για τον ηλικιωμένο σου, ο οποίος μπορεί να κολλήσει και από τη συσκευασία ακόμη.
Παντού στον πλανήτη, το πρόβλημα είναι αυτοί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την επιβολή αυστηρών μέτρων.
Τα αυστηρά μέτρα τα τρώμε στο κεφάλι όλοι μας εξαιτίας τους.
Μαζί με τον ιό.