Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Δύσκολο... Πρέπει να έχουν εγκέφαλο για να κόψεις κάτι.

Βλέπω λοιπόν ότι χωριζόμαστε σε δύο ομάδες σαν κοινωνία.
Αυτοί που μένουμε σπίτια μας, όσο γίνεται τουλάχιστον μακριά από πηγές μόλυνσης από αυτόν τον ιό και αυτούς που αναγκαστικά (ή όχι) κυκλοφορούν έξω και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Εμείς που έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σπίτια μας (ναι, πολυτέλεια είναι όπως και να το κάνεις) θα ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα, όταν θα έχει χαλαρώσει το σύστημα υγείας.
Είναι και αυτό μία κάποια λύση.
Πάμε τώρα στους έξω...
Αυτοί χωρίζονται σε δύο ομάδες πάλι
Αυτοί που αναγκαστικά βρίσκονται έξω λόγω εργασίας, είναι συνειδητοποιημένοι, ακολουθούν κανόνες υγιεινής, προσέχουν όσο γίνεται το πως θα έρθουν σε επαφή με κάποιον και αυτοί που είναι πέρα βρέχει, κάνουν τις εκδρομούλες τους, βολτάρουν άσκοπα κλπ κλπ.
Αυτοί δεν νομίζω ότι ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής ούτως ή άλλως.
Θα μου πεις, "ρε φίλε, θα κολλήσουν όμως μετά τη μάνα τους, τον πατέρα τους, το παιδί τους".
Ε, η μάνα τους ο πατέρας τους και το παιδί τους ας πρόσεχε, να μην τον άφηνε να βγει έξω.
Την μάνα μου και την πεθερά μου τις έχουμε αναλάβει εγώ και ο αδελφός μου και τις κλείσαμε στα σπίτια μας.
Τα παιδιά μας επίσης.
Το λες και φυσική επιλογή.
Γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν θα βρεθώ σε επαφή με κανέναν από αυτούς που βολτάρουν και αν βρεθώ, μετά θα ξεφορτωθώ τον ιό με κάποιον τρόπο.
Εχθές που βγήκα με τη γυναίκα να πάρουμε κανένα ζαρζαβατικό και κρέας, περίμενα εγώ στο αυτοκίνητο και η γυναίκα έξω από τα καταστήματα για να κρατάει αποστάσεις από τους άλλους τυχών πελάτες.
Εννοείται με γάντια και μάσκα που πετάξαμε με το που πήγαμε σπίτι.

Δίπλα στο μανάβικο είχε έναν κλειστό μαγαζί, με αυτό τον μουσαμά που κλείνει το εξωτερικό μέρος του μαγαζιού.
Μέσα στο χώρο που κλείνει ο μουσαμάς, ήταν καμιά 10αριά γέροι με καφέ και συζητούσαν.
Δηλαδή, ο άλλος έχει κλείσει το μαγαζί του, έχει στείλει τους υπαλλήλους του σπίτι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, για να προστατεύσει αυτούς τους ανεγκέφαλους γέρους που πήγαν και κάθισαν απ' έξω.
Αναρωτιέστε μετά γιατί έχουμε (και θα έχουμε) Χ θανάτους;
Εγώ πάντως δεν βρίσκω ακόμη λόγο να πανικοβληθώ...
Έτσι είναι η ζωή.
Θα προσπαθήσω εγώ να βάλω μυαλό στον κάθε ανεγκέφαλο;

Δεν μπορείς να βάλεις μυαλό σε κανένα φίλτατε.

Είτε με εγκέφαλο, είτε χωρίς.

ΤΟ πρόβλημα με αυτούς που βγαίνουν έξω για μλκίες -κανείς δεν μιλάει για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς- είναι ότι δεν θα μολύνουν μόνον τους οικείους τους.

Αν ήταν έτσι θα έλεγα "ας προσέχανε".

Το θέμα είναι ότι είτε έχουν είτε δεν έχουν εγκέφαλο, μοιραζόμαστε την ίδια βιολογία (όλοι οι άνθρωποι) και οι ενέργειες του ενός, έχουν επίπτωση και στον άλλο.

Δηλαδή ο ανεγκέφαλος που θα κολλήσει γιατί είναι πέρα βρέχει, θα πάει και στο σούπερ μάρκετ.
Θα πας και εσύ να πάρεις ένα γιαουρτάκι για τον ηλικιωμένο σου, ο οποίος μπορεί να κολλήσει και από τη συσκευασία ακόμη.

Παντού στον πλανήτη, το πρόβλημα είναι αυτοί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την επιβολή αυστηρών μέτρων.

Τα αυστηρά μέτρα τα τρώμε στο κεφάλι όλοι μας εξαιτίας τους.
Μαζί με τον ιό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Δύσκολο... Πρέπει να έχουν εγκέφαλο για να κόψεις κάτι.

Βλέπω λοιπόν ότι χωριζόμαστε σε δύο ομάδες σαν κοινωνία.
Αυτοί που μένουμε σπίτια μας, όσο γίνεται τουλάχιστον μακριά από πηγές μόλυνσης από αυτόν τον ιό και αυτούς που αναγκαστικά (ή όχι) κυκλοφορούν έξω και έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Εμείς που έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε σπίτια μας (ναι, πολυτέλεια είναι όπως και να το κάνεις) θα ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα, όταν θα έχει χαλαρώσει το σύστημα υγείας.
Είναι και αυτό μία κάποια λύση.
...

Yπάρχει και η άλλη ανάγνωση που είναι εξοργιστική...
Εμείς όπως λες ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα - το πιθανότερο είναι να νοσήσουμε πολύ αργότερα, το να μην νοσήσουμε καθόλου απαιτεί πολλή τύχη και προσπάθεια.
Οι άλλοι που τα γράφουν όλα στ'@@ τους, θα αρρωστήσουν πρώτοι και θα βρουν τις ΜΕΘ ελεύθερες, κρεβάτια σε νοσοκομεία, υγειονομικό υλικό κλπ...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ θα πάρουμε τα φρύδια μας και απο ΜΕΘ (όπου θα σώζει το σύστημα τους λεγάμενους), και απο κρεβάτι και απο υλικά και απο εξαντλημένο/κουρασμένο προσωπικό, κλπ...
Φαντάσου να σου πουν δεν έχει κρεβάτι για σένα επειδή το έδωσαν στον μαλάκα (δεν είναι βρισιά - απεικόνιση της πραγματικότητας είναι) που πήγε για διαλογισμό ή στο καρναβαλοevent της Πάτρας (και έχει μολύνει κατόπιν και καμμιά εικοσαριά άλλους)...

επειδή αυτές τις μέρες ξοδεύω πολύ χρόνο για διάβασμα στο youtube μοιράζομαι τα εξής:

1) αν δείτε συμπτώματα της νόσου με πυρετό-πονοκέφαλο όχι ibuprofen
2) αν θέλετε σώνει καλά αντιπυρετικό τότε paracetamol (πχ panadol)
3) αν είστε ενήλικας, όχι παιδί και αντέχετε τους 39 βαθμούς πυρετό τότε το καλύτερο όπλο που έχετε είναι αν τον αφήσετε να κάνει τη δουλειά του:
https://www.youtube.com/watch?v=gJqSdmNNwW4

Απάντηση: Re: Ιοί

Aυτό σκεφτόμουν κι εγώ, μέχρι που άκουσα στο ράδιο έναν Ελληνα γιατρό στην Γερμανία να λέει οτι στην Ελλάδα έχουμε πάρει καλύτερα μέτρα απο την Γερμανία, αλλά αυτούς τους σώζει (προσωρινά) το ότι έχουν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ΜΕΘ με τον ανάλογο εξοπλισμό... Γι'αυτό δεν υπάρχουν πολλοί νεκροί... Μόλις όμως υπερκαλυφθεί η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, θα αρχίσει το πανηγύρι...

Η μόνη λογική εξήγηση είναι αυτή , διάβασα κάπου οτι έχουν 40.000 ΜΕΘ σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη που έχουν κάτι λίγες χιλιάδες (εμείς νομίζω γύρω στις 1200 συνολο) .

Βέβαια για να χαλαρώσουμε λίγο υπάρχει και η άλλη μη επιστημονική εξήγηση .... να έχουν το μαγικό φίλτρο που έπινε ο Αστερίξ :flipout:

Medical company threatens to sue volunteers that 3D-printed valves for life-saving coronavirus treatments

https://www.theverge.com/2020/3/17/...pany-threatens-sue-3d-print-valves-treatments

Τις βαλβίδες η εταιρία τις πουλούσε 11.000$ και ισχυρίστηκε ότι δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Οι Ιταλοί γιατροί τύπωσαν σε 3d printer, με κόστος 1$. Η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις για παραβίαση της πατέντας (patent infringement).
11.000$ με 1$;;; Ας κάνουν μήνυση στην Ιταλία, πιστεύω οι δικαστές θα χώσουν μέσα τους καταγγέλοντες. Κάποιος να τους πει να βάλουν τις πατέντες εκεί που ξέρουν ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Yπάρχει και η άλλη ανάγνωση που είναι εξοργιστική...
Εμείς όπως λες ανήκουμε στην ομάδα που δεν θα νοσήσει από τον ιό ή θα νοσήσει πολύ αργότερα - το πιθανότερο είναι να νοσήσουμε πολύ αργότερα, το να μην νοσήσουμε καθόλου απαιτεί πολλή τύχη και προσπάθεια.
Οι άλλοι που τα γράφουν όλα στ'@@ τους, θα αρρωστήσουν πρώτοι και θα βρουν τις ΜΕΘ ελεύθερες, κρεβάτια σε νοσοκομεία, υγειονομικό υλικό κλπ...

Στις ΜΕΘ θα μείνουν 4; 5 εβδομάδες;
Έτσι που το βλέπω, σε 4-5 εβδομάδες ακόμη στα σπίτια μας θα είμαστε.
Αλλά ακόμη και να βγούμε, δεν νομίζω να είμαστε και τόσο χαλαροί.
Εγώ π.χ. έχω ακυρώσει ήδη την κλασσική εξόρμηση που κάνω κάθε χρόνο στο χωριό το Πάσχα.
Οι ηλίθιοι που θα πάνε στα χωριά τους και θα φορτώσουν τις εκεί ΜΕΘ το έχουν σκεφτεί;
Που αν η Αθήνα έχει πρόβλημα, τι να πει η επαρχία;

Αισχρή συμπεριφορά... για αντιμετώπιση κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

...μια συμφωνία με τη ντραγκέτα χρειάζεται για τσιμεντωματάκι των ιθυνόντων και θα στρώσουν

πάντως εκτός από χαρτί υγείας στην Αμερική έτρεξαν να αγοράσουν και ...όπλα!

Απάντηση: Re: Ιοί

πάντως εκτός από χαρτί υγείας στην Αμερική έτρεξαν να αγοράσουν και ...όπλα!

Εκεί υπάρχουν άλλα κόλπα και κουλτούρα... Για να το κάνουν (και το κάνουν μαζικά), κάτι θα έχουν υπ'όψιν τους...

μάλλον έχουν ήδη δει ταινίες τύπου purge και τώρα φαντάζομαι θα τις βρίσκουν επίκαιρες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Εγώ π.χ. έχω ακυρώσει ήδη την κλασσική εξόρμηση που κάνω κάθε χρόνο στο χωριό το Πάσχα.
Οι ηλίθιοι που θα πάνε στα χωριά τους και θα φορτώσουν τις εκεί ΜΕΘ το έχουν σκεφτεί;

Τις ελάχιστες ΜΕΘ για να είμαστε σαφείς.
Χώρια που θα διασπείρουν τον ιό σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη πληγεί.
Συμβαίνει ήδη, ορδές ασυνείδητων ιομεταναστών χωρίς καμμία προφύλαξη τριγυρνούν αμέριμνοι.
Μαζί τους και τα μικρά παιδιά που ασχέτως αν δεν νοσούν ή νοσούν ελάχιστα, σκορπίζουν αφειδώς την επιδημία ...

βασικά χρειάζονται μονάδες τεχνητής υποστήριξης αναπνοής, άραγε στην Ελλάδα πόσες τέτοιες έχουμε;

αν μπεις εντατική προσωπικά πιστεύω έχετε γεια βρυσούλες

μετά είναι και η θεραπεία που παίζει ρόλο, αν σου δίνουν αντιπυρετικά, ibuprofen και άλλα κορτιζονούχα πάλι προσωπικά πιστεύω έχετε γεια βρυσούλες

μάλλον έχουν ήδη δει ταινίες τύπου purge και τώρα φαντάζομαι θα τις βρίσκουν επίκαιρες...

Eτσι λεγαν οι πολλοι και οι εχοντας δυνατοτητα αποφασεων και για αλλα θεματα... παραδειγμα "Μαλλον εχουν δει ταινιες τυπου Contagion".....

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τελος παντων ενας πινακας αναλυτικος και κατα τη γνωμη μου κατατοπιστικος αφοροντας το κυριο μετωπο.
Αν και τα συμπερασματα δεν μπορει να ειναι οριστικα πριν συνεχεις δεκαπεντε μερες η ολικη καραντινα φαινεται να φερει τα πρωτα αποτελεσματα στην Ιταλια.

Να θυμησω οτι αρχισε μολις στις 10 Μαρτιου (αναγγεία στις 9)
Protezione Civile.JPG

https://www.flickr.com/photos/dpcgov/49573372013/in/album-72157712916489121/

https://www.flickr.com/photos/dpcgov/49569189047/in/album-72157712916489121/
album-72157712916489121

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ποιος θα πάει στα χωριά του να κάνει τι; Πάει το Πάσχα δεν το έχεις καταλάβει; Εδώ παίζεται το καλοκαίρι.. Ξενοδοχεία έκλεισαν, μαγαζιά κτλ, λειτουργίες δεν θα γίνονται που να πάει ο άλλος..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εγώ πάντως το ψήνω να πάω στο εξοχικό. Ίσως για το ελάχιστο, για μια εκδρομή. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει καλό σύστημα θέρμανσης. Είναι στα 50 χλμ από την πόλη. Σε ένα οικισμό στη Χαλκιδική. Ε, τουλάχιστον θα μπορώ να βγαίνω με την κόρη μου κάτω στην αυλή να κάνει ένα ποδήλατο, να χαζεύουμε τη θάλασσα μέσα στην ερημιά (ελπίζω).

Να πάει στα χωριά για να ζήσει το μένουμε σπίτι εκεί; Εντάξει, αλλάζεις παραστάσεις... εάν έχεις και κήπο είναι καλύτερα... αλλά πάλι δεν μπορεί να είναι αυτό που καταλαβαίνουμε ως "πηγαίνω στο χωριό"

Re: Απάντηση: Ιοί

Από δική μου εμπειρία, υποψιάζομαι ότι αυτό που κάνουν οι Γερμανοί είναι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Λογικά αυτό συμβαίνει, μιάς και τα δικά μου άτομα στην Γερμανία (ο ένας καρδιολόγος), μου λέει το ίδιο.

Χτες οδηγός του ΟΑΣΘ

Προχθές νομίζω Δευτέρα έγινε.

Ας κάνουν μήνυση στην Ιταλία, πιστεύω οι δικαστές θα χώσουν μέσα τους καταγγέλοντες. Κάποιος να τους πει να βάλουν τις πατέντες εκεί που ξέρουν ...

Αυτονόητο...αλλιώς πρέπει να τους τις βάλουμε εμείς.

Status
Not open for further replies.