Από την έρευνα που έχω κάνει -επειδή είχα την ίδια απορία με σένα- βρήκα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ή μελέτες που να δείχνουν ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα. Μόνο από τα σταγονίδια. Συνεπώς τα τρόφιμα θεωρούνται ασφαλη.
Αλλά μέχρι στιγμής ούτε και κάποια έγκυρη έρευνα που να δείχνει το αντίθετο.
Οπότε θα βασιστούμε στα γενικως ισχύοντα για όλους τους ιούς και τα βακτήρια.
Η ίδια έρευνα -και προσπάθησα να το διασταυρώσω από διάφορες πηγές- μου έδειξε ότι όλοι οι ιοί και τα βακτήρια σκοτώνονται, αδρανοποιούνται σε θερμοκρασία από 70 βαθμούς Κελσίου και πάνω για μερικά λεπτά. Αν δεν κάνω λάθος, οι φούρνοι αποστείρωσης αυτή τη θερμοκρασία χρησιμοποιούν. Για πόσα λεπτά δεν είμαι σίγουρος. Πάντως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία καλή λύση. Θα πρέπει να επιβεβαιώσεις όμως, μέ ένα θερμόμετρο μαγειρικής, εάν πράγματι ανεβάζει τα τρόφιμα σε αυτή τη θερμοκρασία και μάλιστα σε όλη τη μάζα του θερμαινόμενου φαγητού.
Πιστεύω όμως ότι ο μεγαλύτερος μπελάς, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ο χειρισμός της συσκευασίας και των περιτυλιγμάτων με την οποία τα φέρνουν.
Σημείωσε ότι η e-food.gr την οποία χρησιμοποιούσα τακτικότατα για παραγγελίες delivery πριν τον εγκλεισμό μας ήδη έχει κανονίσει με τα συνεργαζόμενα καταστήματα της εάν το ζητήσεις, η παράδοση να γίνεται χωρίς επαφή με τον πελάτη (να αφήνουν την παραγγελία έξω από την πόρτα). Επίσης εάν θες να αφήσεις κάποιο φιλοδώρημα στον ντελιβερά που θα τα φέρει, να το αναγράψεις χωριστά στην όλη παραγγελία.
Προϋπόθεση φυσικά να επιλέξεις τρόπο πληρωμής πιστωτική κάρτα ή Paypal.
Υ.Γ. Δεν είμαι ειδικός, ούτε και τον παριστάνω. Παρακαλώ λοιπόν οι γιατροί της παρέας και όσοι έχουν περισσότερη πληροφόρηση επί του θέματος ας μας πληροφορήσουν κατάλληλα.