Ιοί

Status
Not open for further replies.
Guys, και ειδικά οι γιατροί...
Έχουμε φτιάξει με έναν φίλο καμιά 50αριά 3d printed μάσκες για αρχή.
Με ποιον μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να τις παραδώσουμε σε νοσοκομείο;
Και αν είναι δυνατόν, χωρίς να φάμε πρόστιμο; :D

Έχει ακόυσει.
Απλά ανήκω σε τόσο ευπαθή κατηγορία που σε περίπτωση που κολλήσω, απλά σας χαιρέτησα, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση.

από το SPC του φαρμάκου

…Όπως και τα άλλα τοπικά αγγειοσυσταλτικά, το OTRIVIN δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς για διάστημα μεγαλύτερο των 5 ημερών.
Εάν τα συμπτώματα επιμένουν απαιτείται η συμβουλή ιατρού.
Η παρατεταμένη ή υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενο της “εξ αναπηδήσεως” ρινικής συμφόρησης (rebound congestion)…

κατά την γνώμη μου ο γιατρός σας κάνει λάθος, αν δε ανήκετε στην κατηγορία με χρόνια καρδιοπάθεια καλύτερα μην το ξεκινήσετε καν.

υπάρχει το Nasaleze Cold & Flu Blocker

https://inpa-gr.com/gallery-item/nasaleze-cold/

εγώ δεν το προτείνω (τουλάχιστον δεν βλάπτει όπως το otrivin/ ronal κτλ,)

αντίθετα προτείνω για το στόμα το Iovir Throat Spray

https://www.skroutz.gr/s/8878378/Cube-Iovir-Throat-Spray-20ml.html

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα είδα ότι έληξε το ban λόγω της κινδυνολογίας που έκανα πριν κάτι μέρες. Καλώς σας βρίσκω.

Μερικά ερωτήματα στους γιατρούς.

Οι Αμερικάνοι χτες ανακοίνωσαν ότι στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με covid 19, περίπου το 1/3 του προσωπικού βγαίνει μετά από μέρες θετικό στον ιό. Οπότε χρειάζονται εφεδρείες τουλάχιστον το 1/3 του προσωπικού των νοσοκομείων. (ζητάνε εθελοντές από άλλες Πολιτείες). Ελλάδα συμβαίνει το ίδιο;

Δεύτερον η χρήση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει ώστε τα αντισώματα του οργανισμού τους να περάσουν σε ένα νέο ασθενή, δεν είναι στην ουσία εμβολιασμός; Σε τι διαφέρει ένα εμβόλιο από αυτή την διαδικασία;

Απάντηση: Re: Ιοί

Γιατρέ τα ίδια λέμε. Εννοείται πως δεν αφήνω τους δικούς μου ανθρώπους να βγαίνουν χωρίς μάσκα, ο Τσιόδρας να λέει ότι θέλει.
Βρε Νίκο είναι δυνατόν...
Τι λέμε τώρα...
Φυσικά και 100%
Αν πρέπει για καλύτερη πρόληψη όλοι μας να θεωρούμε πως είμαστε φορείς και πρέπει να φερομαστε ανάλογα ώστε να αποτρέψουμε πιθανή μετάδοση στους γύρω μας, άλλο τόσο θα πρέπει να θεωρούνται φορείς και οι γύρω μας ώστε να υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να προστατευομαστε με ότι χρειάζεται.
Η ορθή συμπεριφορά είναι ευθύνη 50-50.

Μου είπε η θεία μου που μένει στο δήμο Νεάπολης-Συκεών πως επικοινώνησαν μόνοι τους μαζί της να δουν αν χρειάζεται βοήθεια στο σπίτι.
Μπράβο, να τα λέμε και αυτά.

Δεύτερον η χρήση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει ώστε τα αντισώματα του οργανισμού τους να περάσουν σε ένα νέο ασθενή, δεν είναι στην ουσία εμβολιασμός; Σε τι διαφέρει ένα εμβόλιο από αυτή την διαδικασία;

ένα εμβόλιο περιέχει τμήμα ή ολόκληρο αλλά αδρανοποιημένο (ανενεργό) τον ιό. Προκαλεί ενεργητική ανοσοποίηση, δηλαδή ο ασθενής παράγει αντισώματα δικά του και έχει άμυνα εναντίον του ιού για διάστημα που ποικίλει από εμβόλιο σε εμβόλιο. γίνεται σε υγιείς ανθρώπους πριν νοσήσουν (πχ αντιγριπικό εμβόλιο κάθε φθινόπωρο)

αντίθετα ορός ή ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη περιέχει έτοιμα αντισωμάτα εναντίον του ιού που προκαλούν παθητική ανοσοποίηση.
O όρος ορός είναι παλιός λόγω παραγωγής του από αίμα ζώων (πχ αλόγου) και πρέπει να καταργηθεί. Σήμερα ο ορός παράγεται από ανθρώπινο αίμα (πλάσμα) ή με την γενετική τεχνολογία και πρέπει να αποκαλείται ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη. γίνεται σε ήδη πάσχοντες ασθενείς (πχ αντιτετανικός ορός σε ανεμβολίαστους τραυματίες, ή ανοσοσφαιρίνη κατά του ιού της ηπατίτιδας Β μετά από έκθεση στον ιό ατόμων που δεν έχουν εμβολιασθεί)

για τον κορωνοιό δεν έχουμε ακόμα ούτε εμβόλιο ούτε ανθρώπινη ανοσοσφαιρίνη

ΥΓ: για το πρώτο δεν σου απαντώ γιατί θα φάω εγώ ban (λόγω κινδυνολογίας) :operator:

Εγω για να μη το μαυρισω δε θα πω τιποτα για το τι ακουσα πριν λιγο, αλλα θα βαλω δυο σειρες που μπορουν να πανε ασορτι με την κριση και την καραντινα (σημερα).. .. ταμαμ για τηνκατασταση. Αλλα σκεφτομαι σε ποιο νημα. Στο νημα της ΤΒ η στο τι να κανετε στην Καραντινα...

Εγω για να μη το μαυρισω δε θα πω τιποτα για το τι ακουσα πριν λιγο, αλλα θα βαλω δυο σειρες που μπορουν να πανε ασορτι με την κριση και την καραντινα (σημερα).. .. ταμαμ για τηνκατασταση. Αλλα σκεφτομαι σε ποιο νημα. Στο νημα της ΤΒ η στο τι να κανετε στην Καραντινα...

Γιώργο να το πεις, αλλά, ειδικά αν πρόκειται για κάτι σοβαρό και τρομακτικό, να μας βάλεις και την πηγή, γιατί αυτά δεν είναι για να παίζουμε.

Ευχάριστο το νέο του Αδωνι,όντως αλλά και πάλι θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια σε σχέση με τον πληθυσμό,την ζήτηση και την επάρκεια.

Στο μεταξύ,μάσκες και οινόπνευμα είναι άγνωστες λέξεις στα φαρμακεία.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ευχάριστο το νέο του Αδωνι,όντως αλλά και πάλι θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια σε σχέση με τον πληθυσμό,την ζήτηση και την επάρκεια.

Στο μεταξύ,μάσκες και οινόπνευμα είναι άγνωστες λέξεις στα φαρμακεία.

Εννοείται ότι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με περιορισμούς στην κατανάλωση. Εδώ το κάνουν ήδη σε διάφορα.

Γιώργο να το πεις, αλλά, ειδικά αν πρόκειται για κάτι σοβαρό και τρομακτικό, να μας βάλεις και την πηγή, γιατί αυτά δεν είναι για να παίζουμε.

Αποψε ο προθυπουργος μας σε τηλεοπτικο μηνυμα... " Le confinement va durer. Nous sommes en guerre. On va pas se diriger a un deconfinement qui sera partout et au meme temps...Ca va etre un combat long.Le confinement va durer tant qu'il faut"
To αλλο ειναι το μηνυμα του Τραμπ σημερα, αλλα εσεις ειστε σε καλυτερη θεση να το μετδωσετε οπως το ειπε... Μαυρο το τοπιο.

*Που είναι το τρομερό βρε Γιιώργο?

Πάντα γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται για 1-2 εβδομάδες...

Ερώτηση που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες μπορεί να μην υφίσταται και θέμα αλλά θα το θέσω
Βλέπω ότι ολοένα και διαφορά μαγαζιά μίνι μαρκετ, πέραν από φαρμακεία φέρνουν διαφορά σκευάσματα αντισηπτικών. Σήμερα έτσι όπως το είχε μπροστά στο ταμείο λέω δεν παίρνω; Μια συσκευασία των100ml κάπου 3,5

Το θέμα μου δεν είναι η τιμή τόσο αλλά είναι όντως αυτά τα σκευάσματα κατάλληλα η ποσο κατάλληλα είναι. Η συσκευασία πέραν από κάποια συστατικά και την διεύθυνση του κατασκευαστή δεν αναγράφει κάποιο πρότυπο. Να χρησιμοποιούμε τέτοια σκευάσματα η όχι; Χρειάζεται να προσέχουμε στην αγορά κάτι συγκεκριμένο;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Η πιο ωραία απάντηση στους αντιεμβολιαστές!

Μπας και καταλάβουν την ηλιθιότητα τους...

qcmp73vi31q41.jpg

Ερώτηση που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες μπορεί να μην υφίσταται και θέμα αλλά θα το θέσω
Βλέπω ότι ολοένα και διαφορά μαγαζιά μίνι μαρκετ, πέραν από φαρμακεία φέρνουν διαφορά σκευάσματα αντισηπτικών. Σήμερα έτσι όπως το είχε μπροστά στο ταμείο λέω δεν παίρνω; Μια συσκευασία των100ml κάπου 3,5

Το θέμα μου δεν είναι η τιμή τόσο αλλά είναι όντως αυτά τα σκευάσματα κατάλληλα η ποσο κατάλληλα είναι. Η συσκευασία πέραν από κάποια συστατικά και την διεύθυνση του κατασκευαστή δεν αναγράφει κάποιο πρότυπο. Να χρησιμοποιούμε τέτοια σκευάσματα η όχι; Χρειάζεται να προσέχουμε στην αγορά κάτι συγκεκριμένο;

Μπορείς να το googlάρεις μήπως βρεις πληροφορίες.

Η βλακεία μου είναι που πριν τις τρεις βδομάδες που είχε φέρει το lidl συσκευασία του ενός λίτρου με 4 ευρώ πήρα μόνο 1 ενώ μπορούσα να είχα πάρει 2-3. Πριν αρχίσει η υστερία. Βέβαια εδώ που τα λέμε η συσκευασία του ενός λίτρου είναι μάλλον άβολη.

Δεν αναγράφει κάποια επωνυμία εκτός όπως είπα διεύθυνση, τηλέφωνο κατασκευαστή (ελληνικό είναι) και τα συστατικά χωρίς πολλά πολλά
Αναγράφει επίσης «με 70% αιθυλική αλκοόλη και αλόη»

Δεν αναγράφει κάποια επωνυμία εκτός όπως είπα διεύθυνση, τηλέφωνο κατασκευαστή (ελληνικό είναι) και τα συστατικά χωρίς πολλά πολλά
Αναγράφει επίσης «με 70% αιθυλική αλκοόλη και αλόη»

Καλό είναι,πάρτο άφοβα..

Status
Not open for further replies.