Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Φήμες που αναφέρουν πως οι σημερινοί mid 40s που μικροί έτρωγαν βαζάκια Gerber ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ελέγχονται με κλινικές μελέτες....... :smile:
Last edited by a moderator:
Ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση.
Αξιολογουμε ταχυτατα τις απωλειες μας και τι επιφερουν αυτες.
Σε μια πυρκαγια πχ σαν εκεινη στο Ματι ετρεχες να γλυτωσεις την ζωη σου.
Αν γλυτωνες μετεφερες την οδυνη σου για την καμενη περιουσια σου, τα ζωα που καηκαν, τις ζωες των αλλων αναλογα τις προτεραιοτητες του καθενος.
@ikaros13, η προσωπική μου γνώμη χωρίς να είμαι ειδικός είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που διαβάζουμε σήμερα δεν έχει καμμιά σημασία για εμάς. Δεν ξέρουμε πότε κάνουν τεστ, σε ποιους και για ποιο λόγο. Ίσως τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα επειδή γίνονται παραπάνω τεστ. Δεν ξέρω.
Το πιο πιθανό είναι τέλη Απριλίου μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας να τον έχει περάσει χωρίς συμπτώματα και να συνεχιστεί η απομόνωση για όσους είναι στις ευάλωτες ομάδες (άτομα πάνω από τα 65, άτομα με ιστορικό πνευμονολογικού προβλήματος κλπ). Για αυτό το λόγο οι επιδημιολόγοι μιλάνε ότι τα τεστ θα χρειαστούν μετά την έξαρση, για να δούνε τότε που βρισκόμαστε συνολικά σα χώρα.
Αν κάποιος τον περάσει το ιό και έχει αναρρώσει πλήρως, εξακολουθεί να τον κολλάει σε άλλους ?
@ikaros13, επειδή δεν το ξέρω, αν κάποιος έχει αναρρώσει πλήρως από το ιό, μπορεί ακόμα να τον κολλήσει σε άλλους? Νομίζω ότι η απάντηση αυτή θα απαντήσει σ' αυτό που ρωτάς.
Σήμερα έχουμε 5 από το πρωί.. Δεν είναι καλή μέρα ο ένας λέει 61 χρόνος πρώην καπνιστής.. Τι υποκείμενο νόσημα είναι αυτό; Φοβούνται να πουνε ότι όλοι μπορεί να πεθάνουν και ψάχνουν υποκείμενα νοσήματα. Σε λίγο θα μας πουνε ότι κάποιος μικρός είχε βροχικα.
Θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα πράγματα για κανα μήνα τουλάχιστον και βλέπουμε
Sent from my iPhone xs max using Tapatalk
Αν δεν υπάρχει ανοσία μετά τη νόσηση, δεν έχει νόημα και η αναζήτηση εμβολίου.,Το πράγμα μόλις αρχίζει να γίνεται δυσοίωνο.
Εδώ στην περιοχή, έχω 2-3 γνωστούς που έχουν πρόβατα... Πριν κλειστούμε στα σπίτια το είχαμε συζητήσει εμπεριστατωμένα σύμφωνα με όσα ξέραμε για τον ιό...
Αφήνεις τα πρόβατα όπως είναι με 10% θνησιμότητα ή τα απομονώνεις και προσπαθείς να θεραπεύσεις τα άρρωστα ?
Ολοι κατέληγαν στο οτι θα τα άφηναν όπως είναι. Στο τέλος απο τα 100 θα πέθαιναν τα 10 επι το πλείστον πιό γέρικα και θα έμεναν 90 που θα ήταν ανθεκτικά στον ιό και σε παραγωγική ηλικία.
Αν τα λυπόντουσαν και προσπαθούσαν να τα θεραπεύσουν χωρίς σωστά φάρμακα, θα είχαν μερικούς θανάτους λιγότερους αλλά η απομόνωση θα εξασθενούσε τα νεαρά και δυνατά ζώα και μόλις το κοπάδι ξανασυγκεντρωνόταν θα είχαν ξαναφούντωμα της επιδημίας - και άντε πάλι απ'την αρχή...
Στην περίπτωσή μας, πρέπει να εντοπιστούν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι - παγκοσμίως- που είναι φορείς του ιού και να απομονωθούν. Πόσο εφικτό είναι αυτό ? Μην ξεχνάμε οτι στην Κίνα απο έναν ξεκίνησε η επιδημία... Μόνο το εμβόλιο θα σώσει την κατάσταση. Το φάρμακο απλά δεν θα αφήνει τον κόσμο να πεθάνει - αλλά κανείς δεν θα μπορεί να πάει για δουλειά... Στην Κορέα κάποιοι απο αυτούς που είχαν γιατρευτεί, ξανααρρώστησαν και τελικά δεν αποδεικνύεται οτι υπάρχει ανοσία μετά την θεραπεία απο τον ιό...
Δεν ξέρω Ιάσονα. Αυτό που γράφω είναι ότι μετά από μια αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδων, δεν πρέπει να υπάρχει πια ιός έξω. Θα έχει ήδη εξαφανιστεί στην μικρή ομάδα (πχ οικογένεια) που βρίσκεται στην αυστηρή καραντίνα. Είτε θα νοσήσουν όλοι και μετά δεν θα τον μεταδίδουν είτε ήταν από την αρχή όλοι "καθαροί". Την 29η ημέρα κανένας πια δεν θα είναι φορέας του ιού.Στέλιο έχω κι εγώ μια μεγάλη απορία σχετική με αυτό που λες. Εδώ υπάρχει πληροφόρηση για τον αριθμό των τεστ, καθώς και για το αν είναι positive/negative. Αν δείτε, εκτός από κάποιες περιοχές που χάνει η μάνα το παιδί (πχ. ΝΥ), στις περισσότερες περιπτώσεις τα θετικά είναι κάτι σαν 5-10%, με τον τελικό μέσο όρο της χώρας (50 πολιτείες) να λέει ότι 19.8% των τεστ που γίνονται είναι θετικά. Άρα 80.2% είναι αρνητικά.
https://coronavirus.1point3acres.com/en/test
Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, δε νομίζω πως μπορούμε να υπολογίζουμε σε σιωπηρή ανοσία αγέλης (αυτή θα'πρεπε να'ναι 60%+ για να αρχίσει να έχει νόημα).
Δεν ξέρω Ιάσονα. Αυτό που γράφω είναι ότι μετά από μια αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδων, δεν πρέπει να υπάρχει πια ιός έξω. Θα έχει ήδη εξαφανιστεί στην ομάδα που βρίσκεται στην αυστηρή καραντίνα. Είτε θα νοσήσουν όλοι και μετά δεν θα τον μεταδίδουν είτε ήταν από την αρχή όλοι "καθαροί". Την 29η ημέρα κανένας πια δεν θα είναι φορέας του ιού.
Νομίζω ότι η ανοσία της αγέλης θεωρεί ότι έχει νοσήσει ήδη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Με την επουσιώδη διαφορά ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για πρόβατα....
Αν δεν υπάρχει ανοσία μετά τη νόσηση, δεν έχει νόημα και η αναζήτηση εμβολίου.,Το πράγμα μόλις αρχίζει να γίνεται δυσοίωνο.
Πως δεν έχει ? Το εμβόλιο φέρνει ανοσία...
Όχι φίλε μου.. Το εμβόλιο είναι νόσηση χωρίς συμπτώματα και μετάδοση, δηλαδή ανοσιακή απόκριση ασφαλής. Αν η ασθένεια δεν επιφέρει μνήμη, το ίδιο δεν θα κάνει και το εμβόλιο.
@BIOS please, μην αρχίσουμε πάλι με τους τσιγγάνους.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.