Ιοί

Status
Not open for further replies.
Φήμες που αναφέρουν πως οι σημερινοί mid 40s που μικροί έτρωγαν βαζάκια Gerber ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ελέγχονται με κλινικές μελέτες....... :smile:

Last edited by a moderator:
Πάντως η Γουχάν άνοιξε μόνο όταν τα νέα κρούσματα επί της ουσίας μηδενίστηκαν (3 σε 3 βδομάδες σύμφωνα με τους Times, ενώ απ'οσο έχω διαβάσει αλλού, το σχέδιο ήταν να ανοίξει αφού περάσουν 2 βδομάδες με μηδέν κρούσματα). Έχουν εισαγόμενα βέβαια, αλλά και αυτά μπαίνουν κατευθείαν σε αυστηρή καραντίνα (όχι γιαλατντζί). Το lockdown φυσικά ήταν σοβαρό, όχι προμενάντ με καφεδάκια κλπ.

https://apple.news/AHglO5RcwQyWkwGFuYRC12w

Και βέβαια, άνοιξε όντας έτοιμη να ξανακλείσει, όταν αυτό χρειαστεί, γιατί αυτό είναι μια συνεχιζόμενη κατάσταση, μέχρι το εμβόλιο, και σίγουρα θα ξαναϋπάρξουν κρούσματα. Και είναι πολλά που παραμένουν υπό έλεγχο τώρα που ανοίξανε.

Με άλλα λόγια, μπορούν να ειπωθούν πολλά για το αν η Κίνα μας έδωσε το πρόβλημα, αλλά αν μη τι άλλο, μας έδωσε τη λύση του και την μοναδική τακτική αντιμετώπισης του.

Αλλού κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να "ανοίξουν τη χώρα" με 30 χιλιάδες νέα κρούσματα τη μέρα. Για να δούμε, ελπίζω στην Ελλάδα να αποδειχθούμε πιο συνετοί.

@ikaros13, ο ΕΟΔΥ γράφει τα εξής:

"Μπορεί επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από νέο κορωνοϊό Covid-19 να μεταδώσει τη νόσο σε άλλα άτομα;
Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο συνεπώς άτομο με συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από νέο κορωνοϊό Covid-19 μπορεί να μεταδώσει τη νόσο σε άλλα άτομα. Για αυτό το λόγο συστήνεται η απομόνωση των συμπτωματικών ασθενών στο νοσοκομείο ή στο σπίτι ανάλογα με τη βαρύτητα της κλινικής τους εικόνας.

Μπορεί άτομο που τέθηκε σε καραντίνα να μεταδώσει τη νόσο σε άλλα άτομα;
Η καραντίνα είναι μέτρο απομόνωσης μεμονωμένων ατόμων ή ομάδας ατόμων μετά από πιθανή έκθεση σε παθογόνο, τα οποία δεν έχουν εμφανίσει ακόμα συμπτώματα, με στόχο την αποφυγή διασποράς. Η διάρκεια της καραντίνας είναι ίση με το χρόνο επώασης της νόσου, που είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της τελευταίας έκθεσης στο παθογόνο και της εμφάνισης συμπτωμάτων. Ο μέγιστος χρόνος επώασης για τη λοίμωξη από νέο κορωνοϊό Covid-19 είναι 14 ημέρες. Άτομα για τα οποία αποφασίστηκε η διακοπή της καραντίνας δεν μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο."

Αν το διαβάζω καλά, στις 4 βδομάδες αυστηρής καραντίνας ο πληθυσμός που θα βγει έξω, δεν είναι πια φορέας του ιού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση.

Αξιολογουμε ταχυτατα τις απωλειες μας και τι επιφερουν αυτες.

Σε μια πυρκαγια πχ σαν εκεινη στο Ματι ετρεχες να γλυτωσεις την ζωη σου.

Αν γλυτωνες μετεφερες την οδυνη σου για την καμενη περιουσια σου, τα ζωα που καηκαν, τις ζωες των αλλων αναλογα τις προτεραιοτητες του καθενος.

Εδώ στην περιοχή, έχω 2-3 γνωστούς που έχουν πρόβατα... Πριν κλειστούμε στα σπίτια το είχαμε συζητήσει εμπεριστατωμένα σύμφωνα με όσα ξέραμε για τον ιό...
Αφήνεις τα πρόβατα όπως είναι με 10% θνησιμότητα ή τα απομονώνεις και προσπαθείς να θεραπεύσεις τα άρρωστα ?
Ολοι κατέληγαν στο οτι θα τα άφηναν όπως είναι. Στο τέλος απο τα 100 θα πέθαιναν τα 10 επι το πλείστον πιό γέρικα και θα έμεναν 90 που θα ήταν ανθεκτικά στον ιό και σε παραγωγική ηλικία.
Αν τα λυπόντουσαν και προσπαθούσαν να τα θεραπεύσουν χωρίς σωστά φάρμακα, θα είχαν μερικούς θανάτους λιγότερους αλλά η απομόνωση θα εξασθενούσε τα νεαρά και δυνατά ζώα και μόλις το κοπάδι ξανασυγκεντρωνόταν θα είχαν ξαναφούντωμα της επιδημίας - και άντε πάλι απ'την αρχή...
Στην περίπτωσή μας, πρέπει να εντοπιστούν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι - παγκοσμίως- που είναι φορείς του ιού και να απομονωθούν. Πόσο εφικτό είναι αυτό ? Μην ξεχνάμε οτι στην Κίνα απο έναν ξεκίνησε η επιδημία... Μόνο το εμβόλιο θα σώσει την κατάσταση. Το φάρμακο απλά δεν θα αφήνει τον κόσμο να πεθάνει - αλλά κανείς δεν θα μπορεί να πάει για δουλειά... Στην Κορέα κάποιοι απο αυτούς που είχαν γιατρευτεί, ξανααρρώστησαν και τελικά δεν αποδεικνύεται οτι υπάρχει ανοσία μετά την θεραπεία απο τον ιό...

Re: Απάντηση: Ιοί

@ikaros13, η προσωπική μου γνώμη χωρίς να είμαι ειδικός είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που διαβάζουμε σήμερα δεν έχει καμμιά σημασία για εμάς. Δεν ξέρουμε πότε κάνουν τεστ, σε ποιους και για ποιο λόγο. Ίσως τώρα έχουμε περισσότερα κρούσματα επειδή γίνονται παραπάνω τεστ. Δεν ξέρω.
Το πιο πιθανό είναι τέλη Απριλίου μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της χώρας να τον έχει περάσει χωρίς συμπτώματα και να συνεχιστεί η απομόνωση για όσους είναι στις ευάλωτες ομάδες (άτομα πάνω από τα 65, άτομα με ιστορικό πνευμονολογικού προβλήματος κλπ). Για αυτό το λόγο οι επιδημιολόγοι μιλάνε ότι τα τεστ θα χρειαστούν μετά την έξαρση, για να δούνε τότε που βρισκόμαστε συνολικά σα χώρα.
Αν κάποιος τον περάσει το ιό και έχει αναρρώσει πλήρως, εξακολουθεί να τον κολλάει σε άλλους ?

Στέλιο έχω κι εγώ μια μεγάλη απορία σχετική με αυτό που λες. Εδώ υπάρχει πληροφόρηση για τον αριθμό των τεστ, καθώς και για το αν είναι positive/negative. Αν δείτε, εκτός από κάποιες περιοχές που χάνει η μάνα το παιδί (πχ. ΝΥ), στις περισσότερες περιπτώσεις τα θετικά είναι κάτι σαν 5-10%, με τον τελικό μέσο όρο της χώρας (50 πολιτείες) να λέει ότι 19.8% των τεστ που γίνονται είναι θετικά. Άρα 80.2% είναι αρνητικά.

https://coronavirus.1point3acres.com/en/test

Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, δε νομίζω πως μπορούμε να υπολογίζουμε σε σιωπηρή ανοσία αγέλης (αυτή θα'πρεπε να'ναι 60%+ για να αρχίσει να έχει νόημα).

@ikaros13, επειδή δεν το ξέρω, αν κάποιος έχει αναρρώσει πλήρως από το ιό, μπορεί ακόμα να τον κολλήσει σε άλλους? Νομίζω ότι η απάντηση αυτή θα απαντήσει σ' αυτό που ρωτάς.

Ένα είναι αυτό που λες, και το δεύτερο είναι από τη στιγμή που θα έχεις πολλαπλάσια ενεργά κρούσματα έξω, πως θα λειτουργήσεις την χώρα;
Δείτε και την τραγική τακτική της Τουρκίας. Χώρα με 50Κ κρούσματα και πάνω από 1000 θανάτους, έβαλε σε καραντίνα κάποιες πόλεις για 48 ώρες!!! Μετά τι θα εξαφανιστεί ο ιός;; Χωρια που τρέχανε όλοι στα σούπερ να πάρουν τρόφιμα για 2 μέρες!!! Μιλάμε μόνο αυτοκτονία είναι αυτό..
Στην Κίνα σήμερα έχει 99 (από 30-60 τελευταια) νέα κρούσματα και μόλις βγήκαν από καραντίνα (3 μηνες κράτησε) και συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Σήμερα έχουμε 5 από το πρωί.. Δεν είναι καλή μέρα ο ένας λέει 61 χρόνος πρώην καπνιστής.. Τι υποκείμενο νόσημα είναι αυτό; Φοβούνται να πουνε ότι όλοι μπορεί να πεθάνουν και ψάχνουν υποκείμενα νοσήματα. Σε λίγο θα μας πουνε ότι κάποιος μικρός είχε βροχικα.
Θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά τα πράγματα για κανα μήνα τουλάχιστον και βλέπουμε

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εξ'αρχής έχει ειπωθεί εδώ μέσα ότι o ιός προσβάλλει και ένα μικρό ποσοστό ενοσοεπαρκών όπως και αυτός της γρίπης, η μόνη διαφορα είναι ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της νόσου θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερους αριθμούς.

Αν δεν υπάρχει ανοσία μετά τη νόσηση, δεν έχει νόημα και η αναζήτηση εμβολίου.,Το πράγμα μόλις αρχίζει να γίνεται δυσοίωνο.

Και δεν ειμαι καθολου σιγουρος ΑΝ το δευτερο κυμα (σαφως ηπιοτερο) πανδημιας ερθει .... τον Σεπτεμβριο.
Μεσολαβουν 4μισυ μηνες μεχρι τον Σεπτεμβριο (και δεν πα να κοιμομαστε εξω στα χωραφια, κατω απ'τα αστερια).
Γραφτηκε πανω σε πετρα, οτι το δευτερο κυμα, ντε και καλα, θα "σκασει" Σεπτεμβριο" ?

People .... COMMUNICATE !

Δυστυχως η ευτυχως.
Και, Ιασωνα .... το τι εγινε στην Κινα, ΔΕΝ μπορει να εφαρμοστει στον δυτικο κοσμο.
Οσο ορθο και αποτελεσματικο και αν αποδειχθηκε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Εδώ στην περιοχή, έχω 2-3 γνωστούς που έχουν πρόβατα... Πριν κλειστούμε στα σπίτια το είχαμε συζητήσει εμπεριστατωμένα σύμφωνα με όσα ξέραμε για τον ιό...
Αφήνεις τα πρόβατα όπως είναι με 10% θνησιμότητα ή τα απομονώνεις και προσπαθείς να θεραπεύσεις τα άρρωστα ?
Ολοι κατέληγαν στο οτι θα τα άφηναν όπως είναι. Στο τέλος απο τα 100 θα πέθαιναν τα 10 επι το πλείστον πιό γέρικα και θα έμεναν 90 που θα ήταν ανθεκτικά στον ιό και σε παραγωγική ηλικία.
Αν τα λυπόντουσαν και προσπαθούσαν να τα θεραπεύσουν χωρίς σωστά φάρμακα, θα είχαν μερικούς θανάτους λιγότερους αλλά η απομόνωση θα εξασθενούσε τα νεαρά και δυνατά ζώα και μόλις το κοπάδι ξανασυγκεντρωνόταν θα είχαν ξαναφούντωμα της επιδημίας - και άντε πάλι απ'την αρχή...
Στην περίπτωσή μας, πρέπει να εντοπιστούν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι - παγκοσμίως- που είναι φορείς του ιού και να απομονωθούν. Πόσο εφικτό είναι αυτό ? Μην ξεχνάμε οτι στην Κίνα απο έναν ξεκίνησε η επιδημία... Μόνο το εμβόλιο θα σώσει την κατάσταση. Το φάρμακο απλά δεν θα αφήνει τον κόσμο να πεθάνει - αλλά κανείς δεν θα μπορεί να πάει για δουλειά... Στην Κορέα κάποιοι απο αυτούς που είχαν γιατρευτεί, ξανααρρώστησαν και τελικά δεν αποδεικνύεται οτι υπάρχει ανοσία μετά την θεραπεία απο τον ιό...

Με την επουσιώδη διαφορά ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για πρόβατα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Στέλιο έχω κι εγώ μια μεγάλη απορία σχετική με αυτό που λες. Εδώ υπάρχει πληροφόρηση για τον αριθμό των τεστ, καθώς και για το αν είναι positive/negative. Αν δείτε, εκτός από κάποιες περιοχές που χάνει η μάνα το παιδί (πχ. ΝΥ), στις περισσότερες περιπτώσεις τα θετικά είναι κάτι σαν 5-10%, με τον τελικό μέσο όρο της χώρας (50 πολιτείες) να λέει ότι 19.8% των τεστ που γίνονται είναι θετικά. Άρα 80.2% είναι αρνητικά.

https://coronavirus.1point3acres.com/en/test

Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, δε νομίζω πως μπορούμε να υπολογίζουμε σε σιωπηρή ανοσία αγέλης (αυτή θα'πρεπε να'ναι 60%+ για να αρχίσει να έχει νόημα).
Δεν ξέρω Ιάσονα. Αυτό που γράφω είναι ότι μετά από μια αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδων, δεν πρέπει να υπάρχει πια ιός έξω. Θα έχει ήδη εξαφανιστεί στην μικρή ομάδα (πχ οικογένεια) που βρίσκεται στην αυστηρή καραντίνα. Είτε θα νοσήσουν όλοι και μετά δεν θα τον μεταδίδουν είτε ήταν από την αρχή όλοι "καθαροί". Την 29η ημέρα κανένας πια δεν θα είναι φορέας του ιού.
Νομίζω ότι η ανοσία της αγέλης θεωρεί ότι έχει νοσήσει ήδη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν ξέρω Ιάσονα. Αυτό που γράφω είναι ότι μετά από μια αυστηρή καραντίνα 4 εβδομάδων, δεν πρέπει να υπάρχει πια ιός έξω. Θα έχει ήδη εξαφανιστεί στην ομάδα που βρίσκεται στην αυστηρή καραντίνα. Είτε θα νοσήσουν όλοι και μετά δεν θα τον μεταδίδουν είτε ήταν από την αρχή όλοι "καθαροί". Την 29η ημέρα κανένας πια δεν θα είναι φορέας του ιού.
Νομίζω ότι η ανοσία της αγέλης θεωρεί ότι έχει νοσήσει ήδη μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Σωστό είναι αυτό αλλά είναι το θεωρητικό σενάριο (στο οποίο το lockdown είναι 100%, άρα δεν υπάρχουν σουπερμαρκετ, βενζινάδικα, νοσοκομεία, τρένα, κλπ). Το πρόβλημα είναι ότι μια νορμάλ δυτική κοινωνία που αποφασίζει να κάνει το καλύτερο δυνατόν, μπορεί να φτάσει σε ένα καλό μεν, περιορισμένο δε ποσοστό αυτού του full. Οπότε κάθε μέρα θα έχεις αρκετά αδέσποτα κρούσματα (όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Με την επουσιώδη διαφορά ότι μιλάμε για ανθρώπους και όχι για πρόβατα....

Αυτό δεν χρειαζόταν να το γράψεις - εννοείται. Αλλά μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, οι εναλλακτικές μας είναι μόνο οι 2 που περιέγραψα παραπάνω. Αυτήν την στιγμή τα κράτη αντέχουν ακόμα οικονομικά κι ελπίζουμε να βρεθεί το εμβόλιο σύντομα...

Προσωπικά θεωρώ αδύνατον να κρατηθεί απο τον κόσμο η καραντίνα απο τις πρώτες μέρες Ιουνίου και μετά... Δηλαδή ότι καταφέρουμε μέχρι τέλη Μαίου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

@Maestro ακόμα και στα supermarket, αν κρατάς τις αποστάσεις ασφαλείας, δεν πιάνεις το πρόσωπό σου και πλένεις τα χέρια σου, ο κίνδυνος να νοσήσεις είναι εξαιρετικά μικρός. Την προηγούμενη βδομάδα στο Σκλαβενίτη και ΑΒ που πήγα, στα ταμεία έχουν βάλει plexiglass για να προστατεύσουν τους ταμίες από τα σάλια των πελατών.
Νομίζω ότι σα χώρα & κοινωνία δεν πηγαίνουμε άσχημα. Τεσπα, θα δείξει. Δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: Ιοί

Αν δεν υπάρχει ανοσία μετά τη νόσηση, δεν έχει νόημα και η αναζήτηση εμβολίου.,Το πράγμα μόλις αρχίζει να γίνεται δυσοίωνο.

Πως δεν έχει ? Το εμβόλιο φέρνει ανοσία... Η αν δεν έχει μόνιμη ανοσία, μπορεί να γίνεται προληπτικά εποχιακά, όπως αυτό της γρίππης...

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Πως δεν έχει ? Το εμβόλιο φέρνει ανοσία...

Όχι φίλε μου.. Το εμβόλιο είναι νόσηση χωρίς συμπτώματα και μετάδοση, δηλαδή ανοσιακή απόκριση ασφαλής. Αν η ασθένεια δεν επιφέρει μνήμη, το ίδιο δεν θα κάνει και το εμβόλιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Όχι φίλε μου.. Το εμβόλιο είναι νόσηση χωρίς συμπτώματα και μετάδοση, δηλαδή ανοσιακή απόκριση ασφαλής. Αν η ασθένεια δεν επιφέρει μνήμη, το ίδιο δεν θα κάνει και το εμβόλιο.

Ναι δίκιο έχεις. Αν το σώμα δεν μπορεί να παράγει τα αντισώματα που χρειάζονται, τζίφος η δουλειά...

Οι ειδήσεις λένε τώρα, οτι, πολλοί απο τους τσιγγάνους που ήταν στην καραντίνα, έφυγαν και πήγαν σε συγγενείς σε διπλανές περιοχές και χωριά της Λάρισας...

@BIOS please, μην αρχίσουμε πάλι με τους τσιγγάνους.

Πληροφοριακά το είπα, για το ενδεχόμενο κάποιος απο τους αναγνώστες να μένει εκεί γύρω - Να έχει τον νου του...

Status
Not open for further replies.