Ιοί

Status
Not open for further replies.
https://piraeuspress.gr/diethni/koi...e-posa-lepta-ton-katastrefi-to-fos-tou-iliou/

ο χρόνος ημιζωής του ιού ήταν 18 ώρες όταν η θερμοκρασία ήταν μεταξύ 21 και 24 βαθμών, με υγρασία 20% σε μια μη πορώδη επιφάνεια, όπως λ.χ. το ανοξείδωτο ατσάλι. Προσοχή, όμως, και εδώ είναι το ενδιαφέρον: Ο χρόνος ημιζωής μειώθηκε σε έξι ώρες όταν η υγρασία αυξήθηκε στο 80% και σε μόλις δύο λεπτά όταν προστέθηκε το φως του ήλιου στην εξίσωση.


Από 18 ώρες σε 2 λεπτά, με αύξηση της υγρασίας από το 20 στο 80% και υπό ηλιακό φως. Πού να βάλουμε και ένα 30ρι (στο χαλαρό) μέσα.
 
Σε άλλα νέα, η αρχική ζήτηση της πολιτικής προστασίας για 15.000 μάσκες καλύφθηκε.


Εδώ τα τελευταία παιδάκια μου... :p


IMG-20200504-181556.jpg
 
Re: Απάντηση: Ιοί

https://piraeuspress.gr/diethni/koi...e-posa-lepta-ton-katastrefi-to-fos-tou-iliou/




Από 18 ώρες σε 2 λεπτά, με αύξηση της υγρασίας από το 20 στο 80% και υπό ηλιακό φως. Πού να βάλουμε και ένα 30ρι (στο χαλαρό) μέσα.

80% υγρασία με 30οC μόνο ΝΑ Ασία...


Επίσης μην ξεχνάμε ότι τέτοιες συνθήκες ισχύουν σε εξωτερικούς χώρους, όπου έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένη η μεταδοτικότητα. Μέσα, σε γραφεία, supermarkets, ασανσέρ, μετρό, λεωφορεία, κλπ θα συνεχίσουμε να'χουμε 20-24 βαθμούς και χαμηλή υγρασία (και πιθανότατα μεγαλυτερη διασπορά λόγω συνεχούς χρήσης κλιματισμού σε ανακυκλοφορία).
 
Επίσης μην ξεχνάμε ότι τέτοιες συνθήκες ισχύουν σε εξωτερικούς χώρους, όπου έτσι κι αλλιώς είναι μειωμένη η μεταδοτικότητα. Μέσα, σε γραφεία, supermarkets, ασανσέρ, μετρό, λεωφορεία, κλπ θα συνεχίσουμε να'χουμε 20-24 βαθμούς και χαμηλή υγρασία (και πιθανότατα μεγαλυτερη διασπορά λόγω συνεχούς χρήσης κλιματισμού σε ανακυκλοφορία).

Ωραία.
Άρα περιμένουμε να ξυσουμε τη μύτη μας όταν βγούμε έξω και περάσουν και λίγα λεπτά.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι υπό ζέστη και ήλιο φαίνεται να είναι εντελώς απίθανο να κολλήσεις τον ιό από επιφανειες.
Φυσικά παραμένει η απευθείας μετάδοση πχ με βήχα ( ή αναπνοή).
 
Τα νέα μοντέλα της CDC για τις ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο δίνουν προβλέψεις για 3 χιλιάδες νεκρούς την ημέρα (από ~1700 σήμερα) και 200 χιλιάδες νέα κρούσματα την ημέρα (από ~25 χιλιάδες σήμερα), ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των μέτρων.
 
Εγώ το βλέπω χλωμό να βγάλουν οι 5 "μεγάλοι" τη χρονιά με κάτω από 1.000 θύματα στο εκατομμύριο... Ήδη οι Βέλγοι αγγίζουν τα 700...
Μπορεί ούτε καν τη χρονιά, αλλά το καλοκαίρι
 
pinakas1.jpg


pinakas3.jpg



οι επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη προσπαθούν να δείξουν σε ποια φάση της εξέλιξης της πανδημίας βρίσκονται οι χώρες του κόσμου και πότε αναμένεται αυτή να τελειώσει. Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι λόγω της εξελισσόμενης φύσης της πανδημίας και πιθανών διαφορετικών πολιτικών προσεγγίσεων από ορισμένες κυβερνήσεις, η καμπύλη της πανδημίας, το σημείο καμπής και οι ημερομηνίες λήξης θα επανεκτιμώνται διαρκώς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις τους, το σημείο καμπής για την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη συνολικά, ήταν η 11η Απριλίου, ενώ την 30η Μαρτίου καταγράφηκε το 97% των κρουσμάτων και συνεπώς, βάσει των μοντέλων τους, το 99% θα καταγραφεί την 17η Ιουνίου και το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Για την Ελλάδα οι ερευνητές από τη Σιγκαπούρη εκτιμούν ότι το σημείο καμπής ήταν η 30η Μαρτίου, το 97% των κρουσμάτων θα καταγραφεί την 9η Μαΐου. Το 99% θα καταγραφεί στις 25 Μαΐου, ενώ το τέλος της πανδημίας για τη χώρα μας εκτιμάται στις 13 Ιουλίου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ερευνητές εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας αναμένεται στις 25 Αυγούστου για την Ιταλία, την 1η Αυγούστου για τη Γερμανία, στις 5 Αυγούστου για τη Γαλλία, στις 7 Αυγούστου για την Ισπανία, στις 27 Ιουλίου για το Βέλγιο και στις 8 Σεπτεμβρίου για την Ολλανδία.

Το τέλος της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκτιμάται στις 27 Αυγούστου, για τη Ρωσία στις 20 Ιουλίου, ενώ εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ήδη τελειώσει για την Κίνα.


https://www.protothema.gr/world/art...-pandimia-i-imerominia-exodou-gia-tin-ellada/
 
https://parallaximag.gr/featured/proti-mera-choris-karantina-meta-apo-42-meres-ti-ischyei

Απελευθερώνεται από σήμερα και ο δακτύλιος στην Αθήνα, ελεύθερο πάρκινγκ για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Read more at: https://parallaximag.gr/featured/proti-mera-choris-karantina-meta-apo-42-meres-ti-ischyei

Μπουρδες.
Η δημοτικη αστυνομια, αφου εχει αναδουλειες για τα κορωνοπροστιμα, ξεχυθηκε σημερα να γραφει για παρανομη σταθμευση. Και δεν εννοω για διαβασεις και ραμπες. Τουλαχιστον ο καλος μας δημαρχος, δεν ξερω για αλλου. Πρωτοβουλιες, πρωτοβουλιες... Εμ δεν μπορουμε να κλεισουμε το παραλιακο μετωπο πλεον...
Εν τω μεταξυ πολλα παρκιγκ του κεντρου ειναι ακομη κλειστα.

Βεβαια τι με νοιαζει! Αφου πλεον κατεβαινω με ποδηλατο.

Αλλα μια και πηρε εργολαβια τη νομιμοτητα, ας μαζεψει κα τους πεζους, διορθωση, τους ορθιους - δεν περπατουν πολλοι- απο τους ποδηλατοδρομους. Παραβατες ειναι κι αυτοι και με εμποδιζουν να μετακινηθω απο και προς την εργασια μου.
 
Έχω καρά μπερδευτει με αυτον τον υπολογισμό.
Υπαρχουν επίσης κάποιες αναφορές που μόνο κακό κάνουν στην ήδη μπόλικη παραφιλολογια που υπάρχει σκόρπια.

https://www.typosthes.gr/ygeia-epis...atoi-apo-koronoio-stin-ellada-poia-i-yperboli

Ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το R-0 και το R-t στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία δέχθηκε στη χθεσινή (4/5) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου στη Γερμανία, αμφισβητείται η αξιοπιστία του τρόπου με τον οποίο οι*Γερμανοί ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν το R-0 και το R-t,*δείκτες οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για την επιδημιολογική επιτήρηση.

Ο κ. Τσιόδρας, λοιπόν,*έδωσε ορισμένες διευκρινήσεις*σχετικά με το πώς εκτιμούμε στην Ελλάδα αυτούς τους δύο δείκτες.

«Έχουμε μια ομάδα επιστημόνων από τον*Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία μελετά και κάνει τις μαθηματικές εκτιμήσεις, οι οποίες φυσικά βασίζονται σε πολλά δεδομένα.

Τα δεδομένα στα οποία βασίζονται, και φυσικά έχει δίκιο ο δημοσιογράφος, ότι υπάρχει μια*επιστημονική αβεβαιότητα στον τρόπο που διαχειρίζεται κάποιος τα δεδομένα, και όσο περισσότερα δεδομένα έχεις, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι προβλέψεις για τη μείωση του αναπαραγωγικού ρυθμού της επιδημίας*και τελικά τον περιορισμό της επιδημίας στο R κάτω από το 1, ώστε κάθε ένας να μολύνει λιγότερους από έναν και η επιδημία να σβήσει.

Έχουμε πρώτα τον*απόλυτο αριθμό κρουσμάτων. Υποκαταγράφεται στις περισσότερες χώρες. Διενεργήθηκε στην πρώτη φάση της επιδημίας στις περισσότερες χώρες σε χαμηλούς αριθμούς, υπολογίζεται ανά 1.000 ή 10.000 του πληθυσμού. Και στις χώρες που δεν υπήρχε μεγάλη επάρκεια, γινόταν με αυστηρά επιδημιολογικά κριτήρια, που αφορούσαν τους ανθρώπους που ανήκαν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, τους ανθρώπους που χρειάζονταν νοσηλεία, τους ανθρώπους οι οποίοι έμπαιναν στο νοσοκομείο, τις επαφές τους και φυσικά διάφορες επιδημίες σε κλειστούς χώρους, όπως έγινε και στην Πατρίδα μας.

Αυτό σταδιακά θα αυξηθεί.**Όσο αυξάνεται αυτός ο αριθμός, θα μας δίνει μια ακόμα μεγαλύτερη βεβαιότητα στους αριθμούς Ρ0 και ΡΤ.* Το Ρ0 είναι ο γενικότερος αναπαραγωγικός ρυθμός, το ΡΤ είναι ο πραγματικός αναπαραγωγικός ρυθμός, το τι γίνεται σήμερα στη χώρα, που σας είχα πει σε προηγούμενα δελτία τύπου, ότι θα τον λέμε και θα τον βλέπουμε εμείς κάθε μέρα, θα τον παρακολουθούμε σαν Επιτροπή.

Το δεύτερο είναι ο πραγματικός αριθμός των νοσηλευομένων, των ασθενών οι οποίοι είναι σε ΜΕΘ, των ασθενών οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι και τον αριθμό των ασθενών που πεθαίνουν.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι*γίνεται υποκαταγραφή στο γενικότερο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, εκεί είναι πολύ λιγότερη η υποκαταγραφή. Παρόλα αυτά, τα νούμερα είναι μικρότερα. Και όσο καλύτερα είναι τα μέτρα, τόσο μικρότερα είναι τα νούμερα.

Άρα εκεί μπορείς να προβλέψεις με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, γιατί δεν τα υποκαταγράφεις και*εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε ότι δεν υποκαταγράφουμε τους θανάτους.*Και σας είπα για το EuroMOMO, το οποίο αναδείχτηκε σήμερα στη διεθνή ειδησεογραφία, και αυτό με ικανοποίησε, το ότι αναφέρθηκε επιτέλους ένας αξιόπιστος δείκτης των συνεπειών της νόσου από την Ευρωπαία Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Νόσων, την Andrea Ammon.

Θέλω να πω λοιπόν εδώ, ότι με βάση αυτούς τους αριθμούς οι οποίοι είναι πολύ σκληρά δεδομένα, πολύ κοντά στην αλήθεια, μπορεί κανείς να φτιάξει μια πολύ ακριβέστερη εικόνα του Ρ0 και του ΡΤ.

Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, δε μπορούν να το κάνουν γιατί δεν έχουν πλήρη καταγραφή των θανάτων και μάλιστα εμείς κάναμε και μια ακόμα υπερβολή. Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με Covid καταγραφόταν σαν να πέθαινε από Covid.

Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια*εγκεφαλική αιμορραγία. Το να έχεις Covid δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις από την Covid.**Εμείς το καταγράφαμε σαν να πεθαίνεις από Covid, το βάζαμε δηλαδή μέσα στην κοινή δεξαμενή. Και νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό.

Εκεί*λοιπόν που η υποκαταγραφή είναι πολύ λιγότερη, στα σκληρά δεδομένα, χρησιμοποιούμε για να εκτιμήσουμε ακόμα καλύτερα το Ρ0 και το ΡΤ, το οποίο δεν μπορούν να το κάνουν οι Γερμανοί.
 
Για 80% υγρασία το καλοκαίρι δεν ξέρω....
Πάντως ξέρω πολύ καλά οτι 20% υγρασία που είναι οι συνθήκες των μελετών δεν έχουμε ΠΟΤΕ οι παραθαλάσσιες περιοχές στη χώρα μας. Άρα οι χρόνοι ημιζωής που δίδονται είναι αν μη τι άλλο υπερβολικοί για τη χώρα μας.
Και θα αποτολμήσω να πω, ότι μας αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, και όχι το τι πιάνουμε ή εάν θα πρέπει να κάψουμε τα ρούχα μας όταν επιστρέφουμε από έξω.

Ήδη περπατώντας 5 λεπτά στον ήλιο και στα σημερινά 25ρια έχουν ψοφήσει όλα.
 

Φίλη μου συμφοιτήτρια που ζει πλέον στην Ισπανία πέρασε άσχημη πνευμονία αρχές Ιανουαρίου. Ο -Ισπανός-σύζυγός της που δεν αρρωσταίνει ποτέ, κόλλησε, ευτυχώς δίχως πνευμονία. Το αποδίδει σε συνάδελφό της που είχε μόλις επιστρέψει από Αυστρία.

Είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για κορονοϊό.
Το τεστ για αντισώματα που θα κάνουν τώρα που ανοίγουν τα πράγματα θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει.

Το πράγμα αρχίζει και φαίνεται πολύ πιο μυστήριο από ό,τι εμφανιζόταν τον Ιανουάριο.
Το λέω δηλώνοντας αποστροφή προς τις θεωρίες συνωμοσίας όπως ο διάολος το λιβάνι.
 
Και εμείς στο γραφείο είχαμε 3 περιστατικά πνευμονίας το Δεκέμβριο. Όλοι έκαναν τεστ τότε για covid-19. Όλα ήταν αρνητικά.
 
Και εμείς στο γραφείο είχαμε 3 περιστατικά πνευμονίας το Δεκέμβριο. Όλοι έκαναν τεστ τότε για covid-19. Όλα ήταν αρνητικά.

Πώς έκαναν τεστ Στέλιο όταν ανακοινώθηκε η ασθένεια από τους Κινέζους στις 31 Δεκεμβρίου;
 
Status
Not open for further replies.