Ιοί

Status
Not open for further replies.

Η χαρά των συνομοσιολόγων.
Να δούμε που θα κάτσει και η μπίλια με τα Ευρωπαϊκά πιστοποιητικά, γιατί όλοι θα πρέπει να είναι συμβατοί με τη διάρκειά του. Δεν μπορεί να έχεις ενεργό πιστοποιητικό της ΕΕ και ανενεργό εθνικό και να διαλέγουν ποιο θα τσεκάρουν.

Ο Martin Blachier σημερα στο καναλι συνεχων ειδησεων που παρακολουθω.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
O εν λογω γνωστος επιδημιολογος απο τις σημαντικες προσωπικοτητες της ειδικοτητας απο την αρχη της πανδημιας...
Για οποιον γνωριζει γαλλικα... edifiant !

Εν ολιγοις και πολυ περιληπτικα,
-ο εμβολισμος απο 5 εως 20 ετων δεν αποφερει κανενα οφελος οσον αφορα την διαδωση του ιου
-Οχι μασκες στα παιδια στα διαλληματα.
-τα παιδια δεν ειναι ιδιαιτερος φορεας του ιου, ειναι απλα γιατι τα ανιχνευτικα τεστ εχουν μπουσταρει στα σχολεια περισσοτερο απο οπουδη[πτε αλλου. Ειναι κριμα να ριχνουμε την διαδωση στην πλατη των παιδιων.
-Οι γιορτες των Χριστουγεννων δεν ειναι σε κινδυνο, το Πικ της επιδημιας θα περασει, και θα μπουμε σε κατιουσα φαση. Δεν θα ειναι το αποτελεσμα ουτε της επιπλεον δωσης, ουτε λογω επιπλεον μετρων η συμπεριφορας, θα ειναι η φυσικη ανοσια που αναπτυσσεται μετα απο αυτο το 5ο κυμμα.
-Το να επεκτεινουν την τριτη δωση σε ανθρωπους ηλικιας κατω των 40 και ενω δεν υπαρχει προσωπικο οφελος και δεν επβαρυνει το μαζικο οφελος, ειναι βιασυνη... ενω γνωριζουμε νεες δημοσιευσεις οτι στους νεους υπαρχουν δειγματα πρενεργειεας μυοκαρδιας ηδη απο το δευτερο -και φωτογραφιζει ενδειξεις του μοντερνα λεγοντας οτι για το πφαϊζερ δεν υπαρχου ακομα δεδωμενα αλλα θα βγουν οπου να'ναι- (σημειωνω οτι δεν αναφερεται καν στο αστρα ζενεκα γιατι εδω "εξαλειφθηκε" τελειως, και επισης το μοντερνα εχει "εξαφανιστει", μονο Πφαϊζερ εχει στα βαξινοδρομια πλεον)
-Πιστευει οτι αυτο που συμβαινει αυτη την στιγμη (υποχρεωτικα μετρα, σκεψεις για εμβοιασμο των παιδιων κλπ) ειναι ειτε ενεργεια πανικου, ειτε δυστυχως πολιτικος υπολογισμος.

Ο ιδιος εχει δηλωσει σε αλλο βιντεο οτι δεν προκειται να εμβολιασει τα παιδια του.

• Like
Reactions: mikemtb
Βγηκε η Ροκοφυλλου στο μεσημεριαναδικο και δηλωσε στη ψυχρα
οτι της δωσανε μονοκλωνικα οταν νοσησε.
Νοσηλευτηκε λεει στον ιδιο θαλαμο, μολις εφυγε ο Ιερωνυμος.
Η σκεψη μου ειναι σε αυτους που ακουσαν την δηλωση,
και εχουν χασει δικο τους ανθρωπο απο covid.

Το προηγούμενο μου μήνυμα ήταν όντως οριακό σε σχέση με την πολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Απλά να βάλω μερικά δεδομένα.
O FDA διαχειρίζεται το αρχικό εμβόλιο της Pfizer που έχει πάρει άδεια με τη διακριτική ονομασία Comirnaty διαφορετικά από το εμβόλιο που προτείνεται για booster και για τις μικρότερες ηλικίες.
Το booster και τα εμβόλια για τα παιδιά (είναι σε διαφορετικά φιαλίδια με διακριτικά χρώματα) είναι "authorized for emergency use". Τα λιπίδια / mRNA είναι ίδια, αλλά έχει αλλάξει η σύνθεση των διαφόρων συστατικών που περιέχει το εμβόλιο.

Το πιο λογικό είναι η νέα σύνθεση να είναι προφανώς βελτιωμένη και αυτή να πάρει σειρά για κανονική άδεια. Και πάλι όμως, emergency use για παιδιά που έχουν πολύ μικρούς κινδύνους να νοσήσουν κρίνεται με διαφορετικούς τρόπους. (Σημ. η κόρη μου είναι 3 οπότε δεν χρειάζεται καν να σκεφτώ αν πρέπει ή όχι να το κάνει τώρα - κάνει εξάλλου εμβόλια σχεδόν κάθε μήνα σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού).

Η άδεια Emergency Use στις ΗΠΑ δίνει πλήρη δυνατότητα επιλογής αν κάποιος θέλει ή όχι να το κάνει είτε την booster είτε το εμβόλιο στο παιδί του. Επίσης το ίδιο το FDA αναφέρει:

"The FDA conducted a rigorous evaluation of the of post-authorization safety surveillance data pertaining to myocarditis and pericarditis following administration of Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine and determined that the data demonstrate increased risks, particularly within the seven days following the second dose. The observed risk is higher among males under 40 years of age compared to females and older males. The observed risk is highest in males 12 through 17 years of age. Available data from short-term follow-up suggest that most individuals have had resolution of symptoms. However, some individuals required intensive care support Information is not yet available about potential long-term health outcomes."

Προσωπικά προφανώς και πήρα το ρίσκο και εμβολιάστηκα την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα...

Έχεις δεί μελέτες σχετικές με παρενέργειες των εμβολίων και επιπλοκές του κορονοιού σε αυτές τις ηλικίες για να κάνεις τη σύγκριση?

Να μερικές.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Καρδιακή ανεπάρκεια έχει εκδηλωθεί συχνά (1 έως 10 χρήστες στους 100)
Καρκίνος ουροδόχου κύστης έχει εκδηλωθεί όχι συχνά (1 έως 10 χρήστες
στους 1000)
Σπασμένα κόκαλα έχουν αναφερθεί συχνά (έως 10 χρήστες στους 100)

Συχνές (επηρεάζουν 1 έως 10 χρήστες σε κάθε 100)
- Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος
- Ανώμαλη όραση
- Αύξηση βάρους
- Μούδιασμα
Όχι συχνές (επηρεάζουν 1 έως 10 χρήστες σε κάθε 1000)
- Φλεγμονή των κόλπων (παραρρινοκολπίτιδα)
- Δυσκολία στον ύπνο (αϋπνία)
Mη γνωστές (η συχνότητα δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βάση τα διαθέσιμα
δεδομένα)
- Αύξηση στα ένζυμα του συκωτιού

Α ναι, αυτό είναι φάρμακο για τον διαβήτη...

Αυτό που ψαχνόμαστε και αναλύουμε τις παρενέργειες κάπου με ξεπερνάει...
Για να πάρουν άδεια αυτά τα εμβόλια και όχι μερικές δεκάδες άλλα που προφανώς βγήκαν, σημαίνει ότι τα οφέλη είναι σαφώς περισσότερα από τον κίνδυνο να πάθεις κάτι σοβαρό.
Εγώ σαν διαβητικός παίρνω φάρμακα που μου υπόσχονται καρκίνο, σπάσιμο οστών κλπ κλπ.
Έχω την επιλογή να μην τα πάρω φυσικά και να πεθάνω μία ώρα αρχίτερα...
Τι πιθανότητες έχεις λοιπόν να έχεις κάποια παρενέργεια από ένα χάπι που παίρνεις 2 ή 3 φορές την ημέρα και τι πιθανότητες από ένα εμβόλιο που θα το κάνεις μία στο όποτε;
Το χαρτάκι από τις ασπιρίνες που καταπίναμε σαν καραμέλες το κοιτάξαμε ποτέ ή πήγαινε στα σκουπίδια αμέσως, να μην μας ενοχλεί;

Όλα έχουν ναι κάνουν με το τι κίνδυνο διατρέχεις.
Προφανώς θα κάνεις το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού γνωρίζοντας ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων πεθαίνει από αυτό, αλλά αν κολλήσεις είναι τρομερά πιθανό να πεθάνεις. Βέβαια αν ζεις στην Ελλάδα και δεν ταξιδεύεις θα ήσουν βλάκας να πάρεις το ρίσκο να το κάνεις.
Προφανώς αν έχεις μια τρομερά δύσκολη νόσο κανείς οποία θεραπεία υπόσχεται να ζήσεις για να δεις τις παρενέργειες της θεραπείας που με χαρά θα τις βιώσεις γιατί θα είσαι ζωντανός.
Αλλά όσο η πιθανότητα για θάνατο και βαριά κουσούρια μετά τη νόσο μειώνονται τόσο πρέπει ο γιατρός σου να ζυγίζει τα δεδομένα και να σου πει τι πρέπει να κάνεις.
Προφανώς σχεδόν όλοι όσοι είμαστε εδώ κάναμε εμβόλιο με προσωρινή άδεια για emergency use. Πήραμε το ρίσκο.
Το ένα εμβόλιο στην Αμερική πήρε και κανονική άδεια. Ένα άλλο που έκαναν αρκετοί από εμάς δεν είναι πια διαθέσιμο σχεδόν πουθενά στην ΕΕ (astra Zeneca) - δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος ο λόγος της μη διαθεσιμότητας του στην χώρα.
Η ζυγαριά είναι δυναμική σε κάθε ασθένεια με κάθε φάρμακο/θεραπεία/εμβόλιο.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί γιατροί μη συνομοσιολόγοι και αρκετές μελέτες σε έγκριτα περιοδικά (πχ lancet) που λένε ότι αν δεν έχεις υποκείμενο, δεν είσαι ανοσοκατεσταλμένος και έχεις εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται να κάνεις υπενθύμιστική δόση. Σου δίνεται όμως η δυνατότητα να την κάνεις. Προφανώς συζητάς με τον γιατρό σου και αποφασίζεις. Εδώ η ίδια η ΕΕ δεν μπορεί ακόμη να συμφωνήσει ποτέ θα λήγει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό. Πολύ πιθανόν όταν το αποφασίσει να υπάρχουν ακόμη περισσότερες μελέτες και εξελίξεις σχετικά με την όμικρον και να πάρει με τα τότε δεδομένα την οποία απόφαση.

Και ακόμη και στο πολιτικό σκέλος συμφωνώ με τον πρόεδρο του WHO ότι είναι για το καθολικό καλό πολύ προτιμότερο να πάει ένα εμβόλιο στον αναπτυσσόμενο κόσμο εκεί που υπάρχει τρελή ζήτηση από ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια από το να το κάνει σαν υπενθύμιστική δόση ένας πλήρως εμβολιασμένος υγιέστατος 25αρης στην ΕΕ...

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Να μερικές.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Καρδιακή ανεπάρκεια έχει εκδηλωθεί συχνά (1 έως 10 χρήστες στους 100)
Καρκίνος ουροδόχου κύστης έχει εκδηλωθεί όχι συχνά (1 έως 10 χρήστες
στους 1000)
Σπασμένα κόκαλα έχουν αναφερθεί συχνά (έως 10 χρήστες στους 100)

Συχνές (επηρεάζουν 1 έως 10 χρήστες σε κάθε 100)
- Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος
- Ανώμαλη όραση
- Αύξηση βάρους
- Μούδιασμα
Όχι συχνές (επηρεάζουν 1 έως 10 χρήστες σε κάθε 1000)
- Φλεγμονή των κόλπων (παραρρινοκολπίτιδα)
- Δυσκολία στον ύπνο (αϋπνία)
Mη γνωστές (η συχνότητα δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βάση τα διαθέσιμα
δεδομένα)
- Αύξηση στα ένζυμα του συκωτιού

Α ναι, αυτό είναι φάρμακο για τον διαβήτη...

Αυτό που ψαχνόμαστε και αναλύουμε τις παρενέργειες κάπου με ξεπερνάει...
Για να πάρουν άδεια αυτά τα εμβόλια και όχι μερικές δεκάδες άλλα που προφανώς βγήκαν, σημαίνει ότι τα οφέλη είναι σαφώς περισσότερα από τον κίνδυνο να πάθεις κάτι σοβαρό.
Εγώ σαν διαβητικός παίρνω φάρμακα που μου υπόσχονται καρκίνο, σπάσιμο οστών κλπ κλπ.
Έχω την επιλογή να μην τα πάρω φυσικά και να πεθάνω μία ώρα αρχίτερα...
Τι πιθανότητες έχεις λοιπόν να έχεις κάποια παρενέργεια από ένα χάπι που παίρνεις 2 ή 3 φορές την ημέρα και τι πιθανότητες από ένα εμβόλιο που θα το κάνεις μία στο όποτε;
Το χαρτάκι από τις ασπιρίνες που καταπίναμε σαν καραμέλες το κοιτάξαμε ποτέ ή πήγαινε στα σκουπίδια αμέσως, να μην μας ενοχλεί;
Συγνώμη κιόλας αλλά κάπου το χάσατε.
Το παραπάνω ποστ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να απευθύνεται σε εμένα.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το σβησμένο μου ποστ στο οποίο απαντάτε (!!!!!!!!!!!!!!).

Γράφω ξεκάθαρα

Ποιός είμαι εγώ ή ο παιδίατρος του παιδιού μου (εκτός απο κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις) που γνωρίζει καλύτερα απο τον FDA ή τον EMA.

Αν προτείνουν να γίνει πρέπει να γίνει.

Ναι, έχετε δίκιο, δεν είναι απάντηση προς εσάς.
Αυτή όμως είναι η βασική δικαιολογία όσων δεν έχουν κάνει οι ίδιοι το εμβόλιο.

.....

Ποιός είμαι εγώ ή ο παιδίατρος του παιδιού μου (εκτός απο κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις) που γνωρίζει καλύτερα απο τον FDA ή τον EMA.

Αν προτείνουν να γίνει πρέπει να γίνει.

Δηλαδη εσυ πσιτευεις τυφλα οτι πει η FDA ??? H η EMA ?

Ας περασουμε σε πιο σοβαρες ειδησεις γιατι τωρα ψειριζουμε την μαιμου χωρις φυσικα γνωσεις

• Like
Δηλαδή εσύ ποιόν πιστεύεις;
Eχω πολυ περισσοτερυς λογους να πιστεψω τον γιατρο μου τον παιδιατρο μου και γιατρους που ειναι στο πεδιο της μαχης καθημερινα, παρα les copains et les coquins των μεγαλων οργανισμων για τους οποιοους θα μπορουσαμε πολλα να πουμε και εχουμε ηδη πει

Eχω πολυ περισσοτερυς λογους να πιστεψω τον γιατρο μου τον παιδιατρο μου και γιατρους που ειναι στο πεδιο της μαχης καθημερινα, παρα les copains et les coquins των μεγαλων οργανισμων για τους οποιοους θα μπορουσαμε πολλα να πουμε και εχουμε ηδη πει

Μην το πάρεις προσωπικά προφανώς (δε γνωρίζω τον γιατρό σου, ενώ σίγουρα γνωρίζω λιγότερα από όσα ο γιατρός σου), αλλά ο κάθε παιδίατρος/παθολόγος από μόνος του δεν είναι σε θέση να κρίνει τι συμβαίνει σε μακροσκοπικό επίπεδο. Γι'αυτό ακριβώς υπάρχουν οι EMA/FDA/CDC/WHO κλπ, για να κάνουν αυτού του είδους την επόπτευση, και ανάλογα να δίνουν κατευθύνσεις.

Στο σχολειο στο μεταξυ γινεται της ποπης.

Κρουσματα σχεδον καθημερινα.

απλα αλλαξαν την απαιτηση να κανουν ολοι ανεξαιρετως rapid (στο τμημα που ειχαν κρουσμα) και πλεον τα εμβολιασμενα παιδια κανουν selftest ενω τα ανεμβολιαστα τους ζητειται rapid (δωρεαν σε δημοσια δομη ή πληρωνουν απο την τσεπη τους για ιδιωτικα)

Μην το πάρεις προσωπικά προφανώς (δε γνωρίζω τον γιατρό σου, ενώ σίγουρα γνωρίζω λιγότερα από όσα ο γιατρός σου), αλλά ο κάθε παιδίατρος/παθολόγος από μόνος του δεν είναι σε θέση να κρίνει τι συμβαίνει σε μακροσκοπικό επίπεδο. Γι'αυτό ακριβώς υπάρχουν οι EMA/FDA/CDC/WHO κλπ, για να κάνουν αυτού του είδους την επόπτευση, και ανάλογα να δίνουν κατευθύνσεις.
Νομίζω ότι συμφωνείτε απόλυτα. Αν διαβάσετε τα link του FDA παραπέμπουν την τελική χρήση στους γιατρούς. Είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο αν διαβάσετε αναλυτικά τι σημαίνει άδεια for emergency use.
Οπότε και οι 2 υποστηρίζετε το ίδιο, απλά οι γιατροί σας για διαφορετικούς ανθρώπους (μπορεί να έχουμε 2 γιατρούς για 4 ενήλικες και 2 παιδιάτρους για όλα τα παιδιά) με τα δεδομένα που έχει ο καθένας μπορεί να αποφασίσει αλλιώς. Ούτε προσωπικά δεδομένα θα γράψουμε εδώ ούτε τίποτα παραπάνω. Αν θέλουμε μοιραζόμαστε την τελική κρίση που είναι ότι ο ένας γιατρός αποφάσισε το Άλφα και ο άλλος το δείνα.

• Like
Στο σχολειο στο μεταξυ γινεται της ποπης.

Κρουσματα σχεδον καθημερινα.

απλα αλλαξαν την απαιτηση να κανουν ολοι ανεξαιρετως rapid (στο τμημα που ειχαν κρουσμα) και πλεον τα εμβολιασμενα παιδια κανουν selftest ενω τα ανεμβολιαστα τους ζητειται rapid (δωρεαν σε δημοσια δομη ή πληρωνουν απο την τσεπη τους για ιδιωτικα)
Για τα σχολεία έχουμε 2 δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι τα παιδιά που πάνε σχολείο είναι η ομάδα συνολικά με τα περισσότερα και συχνότερα καθολικά διαγνωστικά τεστ. Το δεύτερο είναι ότι όντως υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά κρούσματα.
Το ευτυχές είναι ότι σχεδόν όλα το περνάνε σαν ίωση χωρίς να υπάρχουν εισαγωγές πολλές και ούτε να ακούμε ότι οι ΜΕΘ των νοσοκομείων Παίδων έχουν τιγκάρει.
Από την άλλη όντως αυτά τα παιδιά το πιο πιθανό είναι ότι θα κολλήσουν τους γονείς τους. Εκεί οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο χαλαρά - αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε με τους μέσους όρους ηλικιών ανθρώπων που είναι στα νοσοκομεία που ο μέσος όρος είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το μέσο όρο ηλικίας των γονιών με παιδιά στο σχολείο.
Αν θυμάμαι καλά έχουμε 1 ή 2 άτομα πλήρως εξοπλισμένα κάτω των 40 που πέθαναν, νούμερα που είναι πλήρως συμβατά με τα αναμενόμενα από τα νούμερα που έχουν δημοσιευτεί στις μελέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την αδειοδότικη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη (ή ολοκληρώθηκε) από FDA και ΕΜΑ.

• Like
Νομίζω ότι συμφωνείτε απόλυτα. Αν διαβάσετε τα link του FDA παραπέμπουν την τελική χρήση στους γιατρούς. Είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο αν διαβάσετε αναλυτικά τι σημαίνει άδεια for emergency use.
Οπότε και οι 2 υποστηρίζετε το ίδιο, απλά οι γιατροί σας για διαφορετικούς ανθρώπους (μπορεί να έχουμε 2 γιατρούς για 4 ενήλικες και 2 παιδιάτρους για όλα τα παιδιά) με τα δεδομένα που έχει ο καθένας μπορεί να αποφασίσει αλλιώς. Ούτε προσωπικά δεδομένα θα γράψουμε εδώ ούτε τίποτα παραπάνω. Αν θέλουμε μοιραζόμαστε την τελική κρίση που είναι ότι ο ένας γιατρός αποφάσισε το Άλφα και ο άλλος το δείνα.
Να μην ξεχνάμε και την περίπτωση του ψευτογθατρου που πήρε τόσο κόσμο στο λαιμό του, ούτε τη ρήση που λέει "Πως αποκαλείς αυτόν που αποφοίτησε τελευταίος από την ιατρική; Γιατρε μου"

Μην ξανακούσω καμιά μλκία ότι κράζοντας τους αντιεμβολιαστές διχάζουμε την κοινωνία.

Αδιανόητο περιστατικό στην Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου!

Ομάδα ατόμων, που παρουσιάστηκε ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» σήμερα το πρωί πήγε στο σχολείο, άρπαξε τον διευθυντή, του έβαλε χειροπέδες και τον οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Status
Not open for further replies.