Ιοί

Status
Not open for further replies.
Πριν από λίγα λεπτά ενημερώθηκε ο γιός μου πως η σχολή που σπουδάζει στην Βάρνα στην Βουλγαρία,από αύριο κλείνει και θα παραμείνει κλειστή έως τις 22 Απριλίου.
Με 5 κρούσματα σε όλη την χώρα!!!

Χρηστο
στην γειτονια που μενω ... εχω δυο σχολεια (δυστυχως !!!!)
Οχι μονο οι 14αρηδες ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ, σε καθε μαγαζακι μεσα,
και ανοιγουν κουβεντα απο τον ψιλικατζη μεχρι τον ιδιωτη μαγαζατορα

ΑΛΛΑ ....

μπαινουν τρεις-τρεις στα ασανσερ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ μολις καποιος απο αυτους
ανεβει στο διαμερισμα του να αλλαξει κατι (η να παρει κατι, η να πει κατι στους δικους τους).
Ειδικα κατω στις εισοδους των πολυκατοικιων, που περιμενουν οι υπολοιποι τσακαλοι ....
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ιων και χρυσαλιδων !

Αυτα ....

Δυστυχώς παίρνουν μέτρα ανάλογα την περίσταση. Μέγα λάθος!! Στην Ιταλία πεθαίνουν σαν τις μύγες. Μόνο σήμερα 133 νεκροί που σε σχέση με τα κρούσματα είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Το παιχνίδι εκεί έχει χαθεί, όπως χάθηκε στην Κίνα αρχικά. Πολύ
Φοβάμαι ότι θα γυρίσει μπούμεραγκ αυτή η τακτική των ειδικών.
Τα παιδιά αν δεν έχουν άλλο πρόβλημα δεν νοσούν. Οι ενήλικες όμως είναι άλλο θέμα..Ακόμη και μια απλή μορφή θέλει κανα μήνα να θεραπευτεί (αν δεν σου βγάλει αλλα κουσούρια). Ξέρεις τι είναι να απέχεις ένα μήνα από δραστηριότητες και να είσαι σε αποθεραπεία; Η τι ζημιά μπορεί να σου κάνει για το μέλλον;
Στα 25 είχα νοσηλευτεί με πνευμονία (ελαφριά). Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Κάποιοι λένε ότι ο ιός δεν επιζεί σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 30 βαθμών...
Τότε πως μεταδίδεται σε θερμόαιμους οργανισμούς και μάλιστα ανεβάζει και πυρετό;
Λίγο οξύμωρο δεν είναι;

Re: Απάντηση: Ιοί

Πριν από λίγα λεπτά ενημερώθηκε ο γιός μου πως η σχολή που σπουδάζει στην Βάρνα στην Βουλγαρία,από αύριο κλείνει και θα παραμείνει κλειστή έως τις 22 Απριλίου.
Με 5 κρούσματα σε όλη την χώρα!!!

Δυστυχώς και εκεί τα κάνανε θάλασσα.

Έχουν κρούσματα που είναι "τυφλά".

Δηλαδή άτομα που δεν ταξιδέψαν στο εξωτερικό, ούτε ήρθαν σε επαφή με κάποιον που ταξίδεψε στο εξωτερικό...

.......

Στην Ιταλία δεν στέλνουν όλα τα δείγματα σε ένα ινστιτούτο για να πάρουν αποτελέσματα. Έχουν επάρκεια από άμεσα τεστ. Εδώ είναι εφικτό?

Κ.λπ.

Να σας διηγηθω μια ιστορια "προσωπικη" ; Ισως θα φρικαρετε λιγο. Ισως θα πειτε δεν τρεχει τιποτα.
Λοιπον χτες το βραδυ μιλησα στο Σκαϋπ με ενα απο τα ελαχιστα προσωπα πλεον του στενου μου οικογενειακου περιβαλοντος στην Ελλαδα.
Μιλησαμε για τα τεκτωμενα και φυσικα για τον ιο. Οποτε σε καποια φαση μου λεει..."ξερεις υποψιαζομαι οτι τον εχω ηδη περασει το κοροναϊο"
Στην αρχη γελασα νομιζα οτι μου εκανε πλακα. Πηρε σοβαρο υφος και μου ειπε οτι δεν κανει πλακα γιατι περασε γριπη. Θυμαμαι μαλιστα ενα ποστ στο ιντερνετ που ειχε γραψει "Μην στελνετε τα παιδια σας με γριπη το σχολειο δεν ειναι παρκινγκ".
Και μετα λιγες μερες περασε καποια αλλα συμπτωματα παρομοια της γριπης.
Οποτε οπως αρμοζει επικοινωνησε με τις αναλογες υπηρεσιες.
Της λενε "πηγατε Βορεια Ιταλια προσφατα ;" Οχι. Οποτε "κανενα προβλημα"
Τους λεει "ξερετε ειμαι εκπαιδευτικος εχω τρεις ταξεις συν ενα μαθημα σε πανεπιστημιο μηπως πρεπει να κανετε καποιο τεστ"
Ξαναρωτανε "Πηγατε Βορειο Ιταλια ; " "Οχι τα τελευταια δυο χρονια". "Ε τοτε δεν μπαινετε μεσα στην κατηγορια για την διαδικασια εξετασεων..."
Ωρεβουαρ.
Πιστευετε οτι στην Ιταλια (που ειναι ηλιθιοι κλπ) θα συνεβαινε κατι τετοιο ;

Τότε πως μεταδίδεται σε θερμόαιμους οργανισμούς και μάλιστα ανεβάζει και πυρετό;
Λίγο οξύμωρο δεν είναι;
Υποθέτω αναφέρονται στην μολυσματική οδό.
Δηλαδή εκτός σώματος, από κάποιους βαθμούς και πάνω δυσκολεύει η μετάδοση.
Μέσα στο σώμα προφανώς επιζεί γιατί βρίσκει το πρόσφορο, φυσικό του περιβάλλον.

Λίγο οξύμωρο δεν είναι;

Στον παγκόσμιο χάρτη αν δεις υπάρχουν κρούσματα στην Αυστραλία, σε χώρες της Αφρικής στη μέση Ανατολή, που έχουν αρκετά ψηλά θερμοκρασίες.. Άρα δεν πολύ στέκει ότι ο ιός πεθαίνει στη ζέστη..

Δεν θα πεθάνει από την ζέστη.
Απλά το καλοκαίρι, επειδή δεν "συγχρωτιζόμαστε" εκτενώς και επειδή είμαστε σε ανοιχτούς/καλά αεριζόμενους χώρους, όπως συμβαίνει με τους κοινούς ιούς, δεν τους μεταδίδουμε τόσο εύκολα.

Στον παγκόσμιο χάρτη αν δεις υπάρχουν κρούσματα στην Αυστραλία, σε χώρες της Αφρικής στη μέση Ανατολή, που έχουν αρκετά ψηλά θερμοκρασίες.. Άρα δεν πολύ στέκει ότι ο ιός πεθαίνει στη ζέστη..

Δεν έχει σημασία που υπάρχουν κρούσματα, σημασία έχει που υπάρχει ανεξέλεγκτη μετάδοση. Προφανώς αν είσαι Νιγηριανός και κολλήσεις τον ιό σε ταξίδι στην Ιταλία θα συνεχίσεις να τον έχεις μέσα σου μέχρι να κάνει τον κύκλο του. Το θέμα είναι σε πόσους θα τον μεταδώσεις.

Δεν έχει σημασία που υπάρχουν κρούσματα, σημασία έχει που υπάρχει ανεξέλεγκτη μετάδοση. Προφανώς αν είσαι Νιγηριανός και κολλήσεις τον ιό σε ταξίδι στην Ιταλία θα συνεχίσεις να τον έχεις μέσα σου μέχρι να κάνει τον κύκλο του. Το θέμα είναι σε πόσους θα τον μεταδώσεις.

Μα κάπως έτσι δεν ξεκινάει παντού; Από κάπου τον φέρνεις και κάπου τον δίνεις..κτλ κτλ
Όλα τα κρούσματα σε εμιράτα, Μπαχρειν, Ομαν κτλ θερμές χώρες (που δεν τα λες και λίγα συνολικά) δεν είναι όλα εισαγώμενα σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Δυστυχώς και εκεί τα κάνανε θάλασσα.

Έχουν κρούσματα που είναι "τυφλά".

Δηλαδή άτομα που δεν ταξιδέψαν στο εξωτερικό, ούτε ήρθαν σε επαφή με κάποιον που ταξίδεψε στο εξωτερικό...
Ε δεν το λες ότι κι εκει τα κάνανε θάλασσα που με 5 κρούσματα κλείνουν τα σχολεία.
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν με τα τυφλά κρούσματα για να μην τα κάνουν θάλασσα;

Να σας διηγηθω μια ιστορια "προσωπικη" ; Ισως θα φρικαρετε λιγο. Ισως θα πειτε δεν τρεχει τιποτα.
Λοιπον χτες το βραδυ μιλησα στο Σκαϋπ με ενα απο τα ελαχιστα προσωπα πλεον του στενου μου οικογενειακου περιβαλοντος στην Ελλαδα.
Μιλησαμε για τα τεκτωμενα και φυσικα για τον ιο. Οποτε σε καποια φαση μου λεει..."ξερεις υποψιαζομαι οτι τον εχω ηδη περασει το κοροναϊο"
Στην αρχη γελασα νομιζα οτι μου εκανε πλακα. Πηρε σοβαρο υφος και μου ειπε οτι δεν κανει πλακα γιατι περασε γριπη. Θυμαμαι μαλιστα ενα ποστ στο ιντερνετ που ειχε γραψει "Μην στελνετε τα παιδια σας με γριπη το σχολειο δεν ειναι παρκινγκ".
Και μετα λιγες μερες περασε καποια αλλα συμπτωματα παρομοια της γριπης.
Οποτε οπως αρμοζει επικοινωνησε με τις αναλογες υπηρεσιες.
Της λενε "πηγατε Βορεια Ιταλια προσφατα ;" Οχι. Οποτε "κανενα προβλημα"
Τους λεει "ξερετε ειμαι εκπαιδευτικος εχω τρεις ταξεις συν ενα μαθημα σε πανεπιστημιο μηπως πρεπει να κανετε καποιο τεστ"
Ξαναρωτανε "Πηγατε Βορειο Ιταλια ; " "Οχι τα τελευταια δυο χρονια". "Ε τοτε δεν μπαινετε μεσα στην κατηγορια για την διαδικασια εξετασεων..."
Ωρεβουαρ.
Πιστευετε οτι στην Ιταλια (που ειναι ηλιθιοι κλπ) θα συνεβαινε κατι τετοιο ;

από 5/3/2020 ο ΕΟΔΥ θεωρεί ως ύποπτο κρούσμα:

Ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, δύσπνοια) ΚΑΙ χωρίς άλλη αιτιολογία που να εξηγεί πλήρως την κλινική εικόνα ΚΑΙ με ιστορικό ταξιδιού ή διαμονής σε χώρα/περιοχή, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο κατάλογο του ΕΟΔΥ, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

Ασθενής με οποιαδήποτε οξεία νόσο του αναπνευστικού ΚΑΙ ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα COVID-19 εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

ή

Ασθενής με σοβαρή οξεία λοίμωξη αναπνευστικού (Severe Acute Respiratory Illness) η οποία απαιτεί νοσηλεία και για την οποία δεν έχει τεκμηριωθεί άλλη αιτιολογία

καλύτερα ο συγγενής σου να μιλήσει τηλεφωνικά με τον γιατρό του...

ΥΓ:[FONT=&quot] Χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα

[/FONT] [TABLE="class: MsoNormalTable"]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Κίνα[/FONT]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Χονγκ-Κονγκ[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Ιράν[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Ιταλία[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Ιαπωνία[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Σιγκαπούρη[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Νότια Κορέα[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Ισραήλ[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] [FONT=&quot]Αίγυπτος[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]

[TABLE="class: MsoNormalTable"]
[TR]

[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]

[/TR]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[h=2][/h]

Βρε Γιωργο

ποιες ειναι οι περιπτωσεις οπου καποιος (οποιοσδηποτε) μπορει να ξεφυγει του ιου (οχι μονο σημερα, γενικα, τους επομενους δυο μηνες) ?
Και δεν λεω να ειναι ασυμπτωματικος (και ανυποπτος φορεας) .... λεω να ξεφυγει ΕΝΤΕΛΩΣ της μεταδοσης του ιου !
Ας πουμε οτι πλενει εικοσι φορες τα χερια του την ημερα, δεν φταρνιζεται, δεν ακουμπαει την μυτη του, τα ματια του
και ολα τα σχετικα ....

Re: Απάντηση: Ιοί

Βρε Γιωργο

ποιες ειναι οι περιπτωσεις οπου καποιος (οποιοσδηποτε) μπορει να ξεφυγει του ιου (οχι μονο σημερα, γενικα, τους επομενους δυο μηνες) ?
Και δεν λεω να ειναι ασυμπτωματικος (και ανυποπτος φορεας) .... λεω να ξεφυγει ΕΝΤΕΛΩΣ της μεταδοσης του ιου !
Ας πουμε οτι πλενει εικοσι φορες τα χερια του την ημερα, δεν φταρνιζεται, δεν ακουμπαει την μυτη του, τα ματια του
και ολα τα σχετικα ....

έχεις κανα σπιτάκι στην κορυφή ενός βουνού η σε καμιά βραχονησίδα;

Προσωπικά αν και δουλεύω με κόσμο,η απλή γρίπη με πιάνει μια φορά στα πέντε χρόνια..
Το έχω παράπονο..Δεν κάνω κάτι καλά;
Να πάω στον γιατρό να δω τι φταίει; :)
ΥΓ..Η σύζυγος αρρωσταίνει από γρίπη ίσα με τρεις φορές κάθε χειμώνα.

Μάνο όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε πχ πλύσιμο χεριών κτλ είναι αναγκαία για να ΜΗΝ εξαπλωθεί η επιδημία απότομα, δεν σε προστατεύουν 100%.
για μένα δυστυχώς αυτός ο ιός φαίνεται να είναι κακός μπελάς χειρότερος από τη γρίπη και χρήζει άμεσης παρασκευής εμβολίου και διανομής του με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες (κάτι ανάλογο που γίνεται στη γρίπη) και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τελικά...

Keep calm and reassess the situation!!!

Aρα .... οτι ηταν ανθρωπινως δυνατο να κανω .... το εκανα !
Να κλειδωθω μεσα στο σπιτι .... ΔΕΝ μου ειναι ανθρωπνως δυνατο.
Απο την αλλη, μια συναξη σε καφετερια την εβδομαδα και ενα sm καθε πεντε μερες
δεν νομιζω να συνιστα ΕΓΚΛΗΜΑ λιθοβολουμενο απο τον οχλο.

Την μανα μου θα την βγαλω εξω απο το σπιτι .... την Κυριακη που μας ερχεται.
Ειδαλως, θα πηδηξει μονη της απο το μπαλκονι. Ειμαι σιγουρος οτι θα προσβληθει
απο τον κορονοϊο .... αλλα αν παθει καμια κριση πανικου απο τον κατ'οικον περιορισμο της
μετα θα τρεχω και δεν θα φτανω. Τρεις βδομαδες μεσα θα συμπληρωσει (την Κυριακη).
Ας βγει εξω (αφου δεν αντεχει μεσα) και ας περασει ΚΑΙ ΑΥΤΗ .... απο την ιωση.

Δεν μπορω να κανω τιποτε αλλο (.... και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αλυσοδενω μανες σε κρεβατια)

Status
Not open for further replies.