Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εντομεταξυ πλέον δεν αναφέρουν προέλευση των νέων κρουσμάτων. Ένα γενικό ότι βρίσκονται σε επαφές των προηγούμενων σε Αττική και Ηλεία.. Στα πρώτα υπήρχε πλήρες βιογραφικό. Μάλλον φοβούνται πανικό και δεν λένε που κινούνται

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τα σχολεία γιατί δεν κλείνουν δεν μπορώ να καταλάβω.. Και οκ τα παιδιά δεν έχουν θέμα, το ότι στη συνέχεια θα κολλήσουν τους μεγαλύτερους δεν το σκέφτονται; Και αυτό με τις 2 εβδομάδες δεν το καταλαβαίνω.. Τι θα γίνει μετά θα έρθει η άνοιξη και θα εξαφανιστούν όλες οι ιώσεις;

Και εμένα εντύπωση μου κάνει.

Τα παιδιά επειδή δεν έχουν θέμα είναι επικίνδυνα στη διασπορά του ιού.

Μπορεί να είναι φορείς και να μην έχουν κανένα σύμπτωμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα κλείσανε τώρα.

Κάτι παίζει, που μας ξεφεύγει και δεν είναι σίγουρο ότι έχει να κάνει με τον ιό.

Ας σοβαρευτούμε παιδιά δεν είναι μόνο τα κρούσματα που έχουν ανιχνευθεί υπάρχουν δεκάδες που δεν έχουν ανιχνευθεί.
Στα Γιάννενα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έστειλαν στο Παστερ 10 τεστ σε 3 μέρες όλα κι όλα. Δηλαδή 3 τεστ την ημέρα (τα οποία βγήκαν αρνητικά).
Σε καμιά 30αριά μέρες τα κρούσματα και στην Ελλάδα θα είναι χιλιάδες. Όχι γιατί είμαι απαισιόδοξος εγώ. Απλά γιατί δεν γίνεται ανίχνευση έτσι με τόσο λίγα τεστ.

https://www.epiruspost.gr/index.php...:ola-ta-deigmata-arnitika&catid=86&Itemid=224

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι παράδοξο. Είναι αυτό που έλεγα πριν λίγες μέρες. Τα σχολεία είναι κρίσιμο κομμάτι της ζωής σε μια κοινωνία, όπως είναι και το μετρό, κλπ. Δε γίνεται να κλείσουν "προληπτικά" παρά μόνο όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες. Τα προληπτικά κλεισίματα ξεκινάνε από τα λιγότερο κρίσιμα κομμάτια της καθημερινότητας (ποδόσφαιρο, εκκλησίες, καφετέριες κλπ)

Αφού το κρίσιμο στην υπόθεση είναι να καθυστερήσει ή πιο σωστά να απλωθεί χρονικά η εξέλιξη της εξάπλωσης της ασθένειας, νομίζω ότι όντως τα σχολεία έχουν προτεραιότητα στο κλείσιμο.

Με την έννοια ότι τα παιδιά (ειδικά του δημοτικού) και συγχροτίζονται και μπορούν να είναι φορείς χωρίς κανένα σύμπτωμα.

Ο Mόσιαλος αυτό ακριβώς έλεγε πριν μέρες.

Απάντηση: Re: Ιοί

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι παράδοξο. Είναι αυτό που έλεγα πριν λίγες μέρες. Τα σχολεία είναι κρίσιμο κομμάτι της ζωής σε μια κοινωνία, όπως είναι και το μετρό, κλπ. Δε γίνεται να κλείσουν "προληπτικά" παρά μόνο όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες. Τα προληπτικά κλεισίματα ξεκινάνε από τα λιγότερο κρίσιμα κομμάτια της καθημερινότητας (ποδόσφαιρο, εκκλησίες, καφετέριες κλπ)

Θα συμφωνήσω ότι προφανώς είναι πιο σημαντικά για να κλείσουν τα σχολεία, το μετρό, ακόμα ακόμα και τα mall. Αλλά υπάρχουν κλειστοί χώροι διασκέδασης (καζίνο, θέατρα, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και άλλα πολλά) που θεωρώ είναι πολύ πιο επικίνδυνα για διασπορά του ιού από ανοιχτά γήπεδα αθλητικών γεγονότων. Νομίζω δηλαδή είναι λίγο υποκριτικό όλο αυτό, παίρνουμε ένα μέτρο έτσι για να πούμε ότι κάτι κάναμε. Η εξάπλωση θα είναι σίγουρη.

Προφανως σε δυο εβδομαδες θα επανεκτιμηθουν οι εξελιξεις.

Δεν ειναι μαγοι οι διοικουντες. Κατι υπολογιζουν και τα κανουν ολα αυτα.

Θα δουμε.

υγ

Παντως και ενω ακομα παλευω την μανα μου να μην πηγαινει εκκλησια βρεθηκε στην ενορια της ενας νεαρος ιερεας και σε μια παρεα ηλικιωμενων τους ειπε ευθεως να κοψουν για λιγο τον εκκλησιασμο.

Αγαλμα θα του εκανα για το οτι ξεφυγε απο την πιθανη ντιρεκτιβα.

Εγώ πάλι με τον father εξεπλάγην ευχάριστα όταν συμφώνησε να μην πάει εκκλησία μέχρι να δούμε τι παίζει...αλλά μετά μου έριξε την βόμβα! θα πάω λέει το Πάσχα να κοινωνήσω όμως, το κάνω από παιδί!!! :furious3:
Τώρα για να μην του γυρίσω το μυαλό δεν λέω και τίποτα, και περιμένω πως μέχρι τότε θα έχουν σφίξει τα πράγματα πολύ και ίσως επανααξιολογήσει την κατάσταση. Αλλιώς τι να πω. Θα δούμε.

Ας σοβαρευτούμε παιδιά δεν είναι μόνο τα κρούσματα που έχουν ανιχνευθεί υπάρχουν δεκάδες που δεν έχουν ανιχνευθεί.
Στα Γιάννενα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έστειλαν στο Παστερ 10 τεστ σε 3 μέρες όλα κι όλα. Δηλαδή 3 τεστ την ημέρα (τα οποία βγήκαν αρνητικά).
Σε καμιά 30αριά μέρες τα κρούσματα και στην Ελλάδα θα είναι χιλιάδες. Όχι γιατί είμαι απαισιόδοξος εγώ. Απλά γιατί δεν γίνεται ανίχνευση έτσι με τόσο λίγα τεστ.

https://www.epiruspost.gr/index.php...:ola-ta-deigmata-arnitika&catid=86&Itemid=224

Αυτό πάλι? να στέλνονται τα δείγματα στρο paster?!?!

Καλά εδώ στα Γιάννενα μόλις μας ήρθαν και καμμιά 50ρια παππούδες από εκδρομή στο Ισραήλ.

Τους είπαν "καθίστε σπίτι σας". :sleep:

Επιμένω τα σχολεία έπρεπε να κλείσουν. Τα παιδιά είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος διασποράς του ιού. Δεν το περνάνε βαριά, δεν το γνωρίζουν, δεν προσέχουν κανόνες υγιεινής γενικά είναι κινητή βόμβα.. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν κοιτάς την εύρυθμη λειτουργία αλλά προσπαθείς να προλάβεις καταστάσεις.
Και στις άλλες χώρες που λέτε ότι δεν κλείσανε το έγινε; Καταστροφή για αυτό εξαπλώθηκε τόσο πολύ για αυτό και στο τέλος κλείνουν και αυτά αναγκαστικά
Οι επιχειρήσεις που λέτε (καφετέριες μαγαζιά κτλ) είναι επιλογή του καθενός να πηγαίνει η όχι. Στα σχολεία πάνε υποχρεωτικά μην χάσουν την χρόνια από απουσίες. Ακόμη και τα μμμ είναι επιλογή του καθενός αν τα χρησιμοποιήσει η όχι

Όπως λέτε, άποψη μου είναι τα σχολεία έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να φέρουμε το κρίσιμο Peak των χιλιάδων κρουσμάτων μετά το Πάσχα που θα έχουμε καλύτερο καιρό. Ευθυνοφοβίες των συμβούλων είναι όλα αυτά και στο τέλος χάος.
Τώρα είναι αργά. Ας γινόταν 3 εβδομάδες μάθημα τον Ιούνιο.

Τώρα μεταξύ αστείου και σοβαρού μπορεί τα "διαβολάκια" άθελα τους να ξεκάνουν τους παππούδες. Η γενιά τους θα μείνει στην ιστορία τότε...

Και εμένα εντύπωση μου κάνει.

Τα παιδιά επειδή δεν έχουν θέμα είναι επικίνδυνα στη διασπορά του ιού.

Μπορεί να είναι φορείς και να μην έχουν κανένα σύμπτωμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα κλείσανε τώρα.

Κάτι παίζει, που μας ξεφεύγει και δεν είναι σίγουρο ότι έχει να κάνει με τον ιό.

Tα παιδια δεν πρεπει να επισκεπτονται τους παλαιους (βλεπε στην κατοικια τους η τα γηροκομεια), και οι νεοι να παψουν να ερχονται σε επαφη με τους αρχαιοτερους.

Emmanuel Macron.

Τώρα μεταξύ αστείου και σοβαρού μπορεί τα "διαβολάκια" άθελα τους να ξεκάνουν τους παππούδες. Η γενιά τους θα μείνει στην ιστορία τότε...

Αν ημουν συνομοσιολογος και εαν δεν ειχε πει ο Μακρον αυτα τα λογια θα ελεγα οτι βρηκα "την στοχοποιηση" του προβληματος που λενε οτι δεν μπορουν να λυσουν. Το συνταξιοδοτικο.
Αλλα δεν ειμαι (σ'αυτο το επιπεδο) και ο ιος βρεθηκε στην Κινα και οχι την Ευρωπη.

Aν για παράδειγμα η Ιταλία έχει τώρα το peak με 110 νεκρούς ανά ημέρα, εμείς στο peak γύρω στο Πάσχα ανάλογα με τον πληθυσμό μας θα έχουμε 10 νεκρούς ανά ημέρα.
Δεν ξέρω πόσο συντεταγμένα η ελληνική κοινωνία μπορεί να ανεχτεί κάτι τέτοιο και να μη γίνει το χάος στην αγορά στα σχολεία στις υπηρεσίες.
Για αυτό λέω τα μέτρα που λαβαίνουν τώρα δεν είναι καν μέτρα είναι φαιδρότητες.

Απλά δεν υπάρχει σθένος η μετράνε τις παράπλευρες Απωλειες. Κοιτάζουν την εύρυθμη λειτουργία (τι να το κανείς αν αρχίσουν οι θάνατοι) και το κόστος (χρήμα) και ας νοσήσουν η απέ βιώσουν καποιοι γηραιότεροι (θα το πουν και φυσική εξέλιξη). Λένε δηλαδή στους δεύτερους κλειστείτε στο σπίτι και κόψτε το κεφάλι σας ενώ τα παιδιά να τριγυρνάνε δεξιά και αριστερά σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Oσο και αν ειμαι "να τιναχτουν οι κοινωνιες στον αερα, πουτ@ν@ ολα" ...
οσο και αν ημουν ο πρωτος που προτεινε τα σχολεια απο την Ιταλια
να εμπαιναν καραντινα στο σχολικο τους κτιριο, με το που εφταναν ...

.... καθισα λιγο και σκεφτηκα ....

Οk, ας πουμε οτι ειχαμε μια απολυταρχικη κυβερνηση που το ΕΚΑΝΕ.
Εβαζε δεκα σχολεια σε καραντινα. Μολις μαθευοταν .... ΤΙ θα γινοταν ?
Ε .... ως θερμοκεφαλος λαος που ειμαστε .... νομιζω πως ΝΑΙ :

giphy.gif

Και εβαλα ως gifακι μια πολυ κοσμια εκδοχη ΧΑΟΥΣ !
ΟΛΟΙ θα περασουμε απο τον ιο (το γραψε και ο Γιωργος).
Καποιοι θα επιβιωσουν και καποιοι ελαχιστοι θα αποδημησουν.
Ας γινει αυτο ... συντεταγμενα. Χωρις χαοτικες συμπεριφορες.

Έχει σκεφτεί κανείς από σας τι θα συμβεί ακριβώς αν αύριο βγει γενική οδηγία "μην πάτε στις δουλειές σας, κλείστε τα σχολεία, κλείστε το μετρό";

Να σας δώσω μερικά παραδείγματα:

1. Τα νοσοκομεία δεν θα έχουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές, μάγειρες, διοικητικούς, κλπ. Οπότε όσοι έχουν την ατυχία να χρειάζονται ιατρική βοήθεια, θα πεθάνουν.
2. Το δίκτυο της ΔΕΗ δεν θα επιβλέπεται άρα πιθανότατα θα αρχίσει να βαράει βλάβες οι οποίες δεν θα επιδιορθώνονται. Αντίστοιχα σε νερό και τηλεποικοινωνίες.
3. Τα supermarkets δεν θα εξοπλίζονται, ενώ φρέσκα ή επεξεργασμένα τρόφιμα θα πάψουν να παράγονται, οπότε ο κόσμος θα αρχίσει να πεθαίνει από την πείνα (πολύ υψηλότερη θνησιμότητα από τον κορωνοϊό).
4. Το ΑΕΠ θα εξαφανιστεί, τα ταμεία θα αδειάσουν, και θα πάψουν να καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις.
5. Οι εισαγωγές καυσίμων θα έχουν σημαντικότατες ελλείψεις, ενώ τα εγχώρια θα πάψουν να παράγονται/διανέμονται.
6. Τα παραπάνω θα προκαλέσουν βιβλικό χάος σε πόλεις, με συμμορίες, ληστείες, κλπ.

... κλπ κλπ κλπ.

Ξαναλέω, δε γίνεται να έχουν χαζέψει όλες οι κυβερνήσεις στον πλανήτη και να κάνουν πλάκα. Κοιτάνε απλά πως θα συνεχίσει το καράβι να επιπλέει, ώστε να επιβιώσουμε με τις μικρότερες απώλειες. Και οι απώλειες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα θύματα του ιού.

Άλλο το "μη πάτε στη δουλειά σας" και άλλο το "κρατείστε τα παιδιά στο σπίτι για 10 μέρες".

Τεράστια διαφορά.

Και το θέμα είναι να κρατηθούν τα παιδιά στο σπίτι για να μην χρειαστεί να πει κανείς "μη πάτε στη δουλειά σας".

Όπως έγινε ήδη στην Κίνα και την Ιταλία και σε μικρότερο βαθμό στην Ηλεία.

Καμία κυβέρνηση δεν έχει χαζέψει αλλά κάθε κυβέρνηση έχει άλλα δεδομένα να λάβει υπόψη της και άλλα μέσα για να πετύχει αυτά που θέλει.

Στην Κίνα μπόρεσαν και πήραν δρακόντεια μέτρα όταν χρειάστηκε. Εδώ είναι εφικτό?

Στην Ιταλία δεν στέλνουν όλα τα δείγματα σε ένα ινστιτούτο για να πάρουν αποτελέσματα. Έχουν επάρκεια από άμεσα τεστ. Εδώ είναι εφικτό?

Κ.λπ.

Τα παιδια πανε παντου. Τρυπωνουν παντου. Κατι σαν τις γατες.
Οι περισσοτεροι εργαζομενοι ακολουθουν ενα (σχεδον) σημαδεμενο μονοπατι
καθημερινης ρουτινας (ακομα και στον ιδιωτικο τομεα) που σημαινει οτι ΔΕΝ τρυπωνουν παντου.
Πες μου καπου που να μην το πλησιαζουν παιδια και εφηβοι ....

Έχεις την τάση να τα περιπλέκεις Μάνο.

Απλά: τα παιδιά πάνε στην οικογένεια και έρχονται σε επαφή με τους μεγάλους σε ηλικία συγγενείς.

Επίσης δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά/καλά τα όποια μέτρα (ούτε πρέπει να περιμένει κανείς).

Και να μην ξεχνάμε ότι δεν κινδυνεύουν μόνο οι ηλικιωμένοι αλλά υπάρχουν και καρκινοπαθείς, άτομα με σοβαρές ασθένειες Κλπ.

Status
Not open for further replies.