Ιοί

Status
Not open for further replies.
Βρε παιδιά στην Αυστραλία που έχει καλοκαίρι πως έχουν 90+ κρούσματα και γίνεται πανικός; Παρηγοριά μου ακούγεται και αυτό με το καλοκαίρι

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Στην γρίπη υπάρχει εμβόλιο και δεν υπάρχει τέτοια διασπορά, ούτε προκαλεί τέτοια ζημιά στον οργανισμό ακόμη και σε υγιείς.. Ψυχοθεραπεία στον εαυτό σας κάνετε και συγκρίνεται τους δυο ιούς;

Κυριως εχουμε γιατρους που μας εχουν πει και ξαναπει...οτι ξερουμε καποια πραγματα αλλα κυριως δεν ξερουμε ακομα αρκετα και συγκεκριμενα την εξελιξη της την διαχρονικοτητα της η μη.

"Τρομολαγνειες των καναλιων" ολα αυτα.

Επισης αν κοιταμε τα νουμερα των θανατων για να αποφανθουμε για την σοβαροτητα της καταστασης, εχουμε βαθεια νυχτωσει.

Τελικα ολο τα ιδια λεμε.

Διαβαζω κατι απιστευτες θεωριες τελευταια, για το μακελειο νεκρων στην Ιταλια.

Οτι χτυπησε περιοχες με υπεργηρους (και οι υπολοιποι, που πηγαν),
οτι ειχαν περισσοτερο κρυο και μεγαλυτερους συγχρωτισμους (που πιθανον να ισχυει),
οτι τα ιταλικα γονιδια ειναι υποδεεστερα (εδω, ο καθενας, οτι προαιρειται απο φασκελα),
οτι καποιοι φορεις μπηκαν συνειδητα σε ΜΕΘ για να σπειρουν μεγιστη ζημια (!!!!!),
οτι πρακτορες απο αλλη χωρα, διεσπειραν τον ιο στον αερα σε πολλαπλα σημεια ...

... σε λιγο πιο ψυχραιμη σκεψη .... τι νομιζετε οτι συνεβη και ξεφυγε τοσο ΑΝΑΡΧΑ το πραμα ?

Σύγκριση γίνεται γιατί ΑΝ φτάσουμε Ιούνιο και καταλήξουμε με έναν αριθμό θανάτων π.χ. 10-30-50-100 σε έναν ιό χωρίς εμβόλιο...τι θα πούμε;
Δηλαδή με εμβόλιο τι θα γινόταν;

Βασικά δεν έγινε σύγκριση για αυτό. Αναφέρθηκε γιατί κανείς δεν ασχολείτε με τους θανάτους της γρίπης.

Νομίζω ότι η απάντηση έχει δοθεί από τους ειδικούς. Υποτιμήθηκε το θέμα στην αρχή, υπήρχαν διάσπαρτα εισαγώμενα κρούσματα που δεν ιχνηλατηθηκαν οι επαφές (ίσως ήταν και δύσκολο), δεν είναι δύσκολο μετά να ξεφύγει το πράγμα.. Παρθήκαν σκληρά μέτρα αναπόφευκτα αλλά κατόπιν εορτής. Το θέμα είναι αν δεν αποδώσουν και αυτά τι γίνεται;

Στην Αυστραλια εχει φθινοπωρο τα 80% των περιστατικων ειναι εισαγωμενα δεν εχουν κολλησει μεσα στην χωρα,μην βγαζεις ευκολα συμπερασματα θελει χρονο,

Μα την ιδια υποτιμηση, την ιδια αλαζονια, εχουν και αλλες χωρες. Ευρωπαικες χωρες.
Ομως σε αυτες τις αλλες χωρες, μεχρι στιγμης, ΔΕΝ ακουσαμε για 100 νεκρους σε ΜΙΑ μερα.

Re: Απάντηση: Ιοί

...

... σε λιγο πιο ψυχραιμη σκεψη .... τι νομιζετε οτι συνεβη και ξεφυγε τοσο ΑΝΑΡΧΑ το πραμα ?

-Ξεκινησαν νωριτερα
-Καναν και κανουν περισσοτερες μετρησεις (και ποστ μόρτεμ)
-Το συστημα υγειας τους ειναι αποκεντρωμενο και με μεγαλες διαθεσεις αυτονομιας καθε επαρχια και μοναδα, αντιθετα με το Κινεζικο που ειναι πληρως συγκεντρωτικο.

Μεγαλη προσοχη στο τριτο γιατι φαινεται σαν το μαστ του μοντερνισμου σε θεματα υγειας και το ναδιρ του αρχαϊσμου το Κινεζικο. Αλλα αποδειχτηκε οτι σε καιρους κρισεως αλλαζουν τα πραγματα.

Υπεθνυμιζω οτι στις 29 Φεβρουαριου και μονο ειχαμε γεννεθλιο ενος μηνα απο την εξαγωγη του ιου απο Κινα.

.....

Βασικά δεν έγινε σύγκριση για αυτό. Αναφέρθηκε γιατί κανείς δεν ασχολείτε με τους θανάτους της γρίπης.

Και γιατι να ασχοληθει αφου ειναι κυκλικο φαινομενο που γνωριζουμε καθε χρονο.
Οσο το οτι δεν ασχοληθηκε δεν ειναι αληθεια. Καποιοι ασχοληθηκαν και ασχολυνται καθε χρονο (και επικοινωνιακα) απλα πολλοι εχουν αλλες προτεραιοτητες και το περναν στα ψιλα.

Ξερουμε πολυ καλα οτι η γριπη κανει πολλα θυματα καθε χρονο 15 000 στη χωρα μου. Και ;

Εγω Γιωργο ... πιστευω σε Occam's razor.

Κατι ΠΟΛΥ απλο και χαζο, σε κοινη θεα αλλα απαξιωμενο .... δημιουργησε (και συνεχιζει) να δημιουργει αυτη την εκατομβη.

ΔΕΝ ξερω τι μπορει να ειναι (ουτε παει το μυαλο μου).

Εγω Γιωργο ... πιστευω σε Occam's razor.

Κατι ΠΟΛΥ απλο και χαζο, σε κοινη θεα αλλα απαξιωμενο .... δημιουργησε (και συνεχιζει) να δημιουργει αυτη την εκατομβη.

ΔΕΝ ξερω τι μπορει να ειναι (ουτε παει το μυαλο μου).

Πιο Occam's razor απο αυτο εθεσα πεθαινεις.... ;)

Μα την ιδια υποτιμηση, την ιδια αλαζονια, εχουν και αλλες χωρες. Ευρωπαικες χωρες.
Ομως σε αυτες τις αλλες χωρες, μεχρι στιγμης, ΔΕΝ ακουσαμε για 100 νεκρους σε ΜΙΑ μερα.

Σωστά τα λες, βέβαια στην Ιταλία έχουν σχεδόν όσα κρούσματα υπάρχουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο σύνολο.. Θα μου πεις γιατί φτάσαμε εκεί.. Στον αριθμό των θυμάτων ίσως παίζει ρόλο και η ατυχία (;) να νοσήσουν ιδιαίτερα άτομα από ευπαθής ομάδες;
Όσον αφορά την μετάδοση με την αύξηση της θερμοκρασίας, δεν θα μπορούσαν οι ειδικοί να δημιουργήσουν σε εργαστήρια τέτοιες συνθήκες και να δούνε αν μεταδίδεται το ίδιο η όχι;

Ωραίο το Occam's razor

occams-razor-single-edge-safety-razor-3_695x695.jpg

αλλά προτιμώ το Cobra Classic της ίδιας εταιρίας.

A93A0199_695x695.jpg

Τι;
Όχι;

Στην περιοχή μου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να πιέσουν το δήμαρχο να κλείσουν τα σχολεία. Η απάντηση του είναι ότι συμφωνεί αλλά χρειάζεται θετική απάντηση από το υπουργείο. Το ίδιο μου λένε φίλοι από άλλες περιοχές της Αθήνας.. Το αρχικό σχέδιο ήταν να βγει ο καιρός και πριν τις διακοπές του Πάσχα να «κλέβανε» 1-2 βδομαδες ανάλογα την κατάσταση.. Ρευστά είναι όλα πλέον

Κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους

https://www.iatropedia.gr/ygeia/kor...soun-ti-zoi-tous-ti-egine-stin-italia/127913/

Υπερτασικοί οι 3 στους 4!

Ο κορωνοϊός Covid-19 κόστισε τη ζωή κυρίως ανθρώπων με επιβαρυμένη κατάσταση υγείας. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από εννέα στους δέκα έπασχαν από τουλάχιστον ένα χρόνιο νόσημα. Αυτό με την υψηλότερη συχνότητα απ' όλα, δε, ήταν η υπέρταση. Πιο αναλυτικά:

Το 15,5% των θανόντων είχαν ένα ή κανένα υποκείμενο, χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Το 18,3% είχαν δύο χρόνια προβλήματα υγείας
Το 67,2% είχαν τρία ή περισσότερα χρόνια προβλήματα υγείας.

Κατά μέσον όρο, οι ασθενείς που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή είχαν 3,4 συνοδά προβλήματα υγείας! Τα πιο συχνά συνοδά νοσήματα στους ασθενείς αυτούς ήταν:

Υπέρταση (έπασχε το 74,6% των θυμάτων)
Ισχαιμική καρδιοπάθεια (έπασχε το 70,4% των νεκρών)
Σακχαρώδης διαβήτης (έπασχε το 33,8%).

ΥΠΕΡΤΑΣΗ;;;

Από πότε η υπέρταση κάνει έναν άνθρωπο ευάλωτο σε λοιμώδη νοσήματα;

Οποιαδήποτε άποψη δεκτή

Κορωνοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τη ζωή τους

https://www.iatropedia.gr/ygeia/kor...soun-ti-zoi-tous-ti-egine-stin-italia/127913/

Υπερτασικοί οι 3 στους 4!

Ο κορωνοϊός Covid-19 κόστισε τη ζωή κυρίως ανθρώπων με επιβαρυμένη κατάσταση υγείας. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από εννέα στους δέκα έπασχαν από τουλάχιστον ένα χρόνιο νόσημα. Αυτό με την υψηλότερη συχνότητα απ' όλα, δε, ήταν η υπέρταση. Πιο αναλυτικά:

Το 15,5% των θανόντων είχαν ένα ή κανένα υποκείμενο, χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Το 18,3% είχαν δύο χρόνια προβλήματα υγείας
Το 67,2% είχαν τρία ή περισσότερα χρόνια προβλήματα υγείας.

Κατά μέσον όρο, οι ασθενείς που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή είχαν 3,4 συνοδά προβλήματα υγείας! Τα πιο συχνά συνοδά νοσήματα στους ασθενείς αυτούς ήταν:

Υπέρταση (έπασχε το 74,6% των θυμάτων)
Ισχαιμική καρδιοπάθεια (έπασχε το 70,4% των νεκρών)
Σακχαρώδης διαβήτης (έπασχε το 33,8%).

ΥΠΕΡΤΑΣΗ;;;

Από πότε η υπέρταση κάνει έναν άνθρωπο ευάλωτο σε λοιμώδη νοσήματα;

Οποιαδήποτε άποψη δεκτή

Με δεδομένο ότι το 89% ήταν πάνω από 70 ετών, μου φαίνεται λογικό ένα 75% να έχουν "πίεση". Θα είχε νόημα να μας πουν πόσοι από τους νεκρούς είχαν ΜΟΝΟ υπέρταση και κανένα άλλο νόσημα.
Γιατί μπορώ άνετα να πω πως το 80% των νεκρών είχαν πρεσβυωπία...

ο μεσος ορος ηλικιας των νεκρων ειναι 81 ετη ποιος ειναι ο μεσος ορος υπερτασης σε αυτην την ηλικια?λεω εγω ο ασχετος τωρα
μαζι γραφαμε...

Status
Not open for further replies.