Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Χρήστο, οι πολύ ηλικιωμένοι είναι όπως τα παιδιά: θέλουν ειδική μεταχείριση.

Έχεις απόλυτο δίκιο Διονύση.

Είναι σαν παιδιά. Το ζω καθημερινά.

Μια θέλουν μάλωμα, μια θέλουν ντάντεμα.

Και πάντα με το καλό.

Re: Απάντηση: Ιοί

Συγγνώμη αλλά αυτά από τη στιγμή που αποτελούν μόνο δυνητική εστία κινδύνου, τα βλέπω υπερβολή. Κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο κολλάει, και δεν είναι θανατηφόρα νόσος, δεν είναι αυτός ο λόγος που προφυλασσομαστε, αλλά η ανάσχεση του ρυθμού εξάπλωσης. Εάν κόψουμε 90% τον ρυθμό τηρώντας τα βασικά περί απομόνωσης και δραστικου περιορισμου των επαφών, ο κόπος να πιάσουμε το επόμενο 5% είναι δυσανάλογα μεγάλος, και δεν ξέρω εάν θα είναι όφελος με πραγματικό αντίκρισμα.
Θυμίζει την αναβάθμιση από καλό hifi σε high end με κριτή τον κοινό ακροατή.

Σωστά όλα αυτά, απλά ο καθένας μπορεί να κάνει πράγματα που τον κάνουν να νιώθει καλύτερα, στο βαθμό που δεν του εμποδίζουν την κανονικότητα του. Εγώ πχ αυτά τα κάνω επειδή το σχέδιο είναι να πηγαίνω SM μια φορά τη βδομάδα, οπότε μια 5λεπτη διαδικασία σαν αυτό που έγραψα δε μου κοστίζει ιδιαίτερα. Επίσης, με το μαγείρεμα έχω πάθος προσωπικά, οπότε το ότι έκοψα τα delivery/φαϊ έξω εδώ και 2-3 βδομάδες δε μου έχει στοιχίσει, σε άλλους μπορεί αυτό να φαίνεται βουνό. Εγώ βγαίνω και περπατάω γιατί για μένα είναι πάρα πολύ βασικό και το θεωρώ ακίνδυνο, βάσει του μέρους που μένω και της κυκλοφορίας, άλλος που δεν το έχει ανάγκη ή δε βρίσκεται σε κατάλληλο μέρος, καλύτερα να κάτσει μέσα.

Γενικά κανόνες δεν υπάρχουν (πέρα από αυτούς που θεσπίζει η Πολιτεία). Τα υπόλοιπα είναι για να κάνουν εμάς να νιώθουμε καλύτερα (ψυχολογικά κυρίως) ώστε να την παλέψουμε με την κατάσταση, αφού αυτή δε θα τελειώσει ούτε αύριο, ούτε σε μια βδομάδα.

Το gaming πάντως που έχω ρίξει και μετά ξενύχτι για σειρές ούτε σαν φοιτητής.. Πιστεύω την βγάζω την αυτό απομόνωση άνετα..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Το gaming πάντως που έχω ρίξει και μετά ξενύχτι για σειρές ούτε σαν φοιτητής.. Πιστεύω την βγάζω την αυτό απομόνωση άνετα..

Εγώ ξαναείδα την "Σιβηριάδα" που την είχα δει σαν φοιτητής, χαλάλι τα giga στον σκληρό δίσκο, 275 λεπτά ταινία, ότι πρέπει για τέτοιες μέρες απομόνωσης!!!!!

edit: Κάπου πρέπει να έχω και το director's cut της "Κλεοπάτρας", 320 λεπτά!!!!

πως βρε παιδιά?

Πως σκουπίζεις τα ψώνια του S/M? τα περνάς με detol ένα ένα?

Το ψωμί?

Οι ζόρικοι καιροί θέλουν ζόρικα μέτρα...
Κομμένα όσα δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα ή μπορεί να είναι ύποπτα.
Οσα είναι σε καλές συσκευασίες, πέταμα μέσα σε λεκάνη με νερό + χλωρίνη. Μετά ξέβγαλμα και είσαι έτοιμος.
Συσκευασίες όπως πχ. το ρύζι, ας γίνει με το χέρι (αν φοβόμαστε να το ρίξουμε στην λεκάνη)
Κρέατα κατεψυγμένα, κονσερβες, φρούτα που μπορούν να καθαριστούν εύκολα, με φλούδα που πετιέται, κλπ...
Πρέπει να προσαρμοστούμε... Σε 2-3 μήνες θα περάσει (λογικά)

Η Ιταλία πέρασε σε νεκρούς και την Κίνα . Στην Γερμανία αρχίζουμε να βλέπουμε τα πραγματικά στατιστικά και μαζί με την Ισπανία τις βλέπω στην χειρότερη κατάσταση μετά την Ιταλία .

Η Ιταλία πέρασε σε νεκρούς και την Κίνα . Στην Γερμανία αρχίζουμε να βλέπουμε τα πραγματικά στατιστικά και μαζί με την Ισπανία τις βλέπω στην χειρότερη κατάσταση μετά την Ιταλία .

Εγώ βλέπω οτι η Δυτική Ευρώπη θα χαροπαλέψει σε σύγκριση με την Α.Ευρώπη και τα Βαλκάνια που θα το περάσουν πιο χαλαρά γιατί μπορούν να πάρουν αποφάσεις πιο εύκολα και ο κόσμος είναι πιο συσπειρωμένος.
(offtopic - ότι γίνεται και με το λαθρομεταναστευτικό δηλαδή, με την διαφορά οτι δεν μπορούν τώρα να ρίξουν το μπαλάκι αλλού)

Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση. Κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, σήμερα είχαμε άλλους + 950 ως τώρα.
a99eb1207c84383ddd44f56a8af1eb36.jpg
3a4aa482b4b51641409b861682c88cba.jpg
e26b9d26b3ea7df1042e7be29b773ec3.jpg

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά, το επόμενο ποστ που το νόημα του θα συνοψίζεται ως "ήρθε το τέλος" θα φύγει. Είπαμε να μιλήσουμε για τον ιό, όχι να αυτοκτονησουμε ομαδικώς πριν τον κολλήσουμε καν!

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιοί

Kι αυτοί οι μπαγάσες πατέρες στο Αγ.Ορος... ούτε μια προειδοποίηση, ούτε μια προφητεία...

Εγώ ξαναείδα την "Σιβηριάδα" που την είχα δει σαν φοιτητής, χαλάλι τα giga στον σκληρό δίσκο, 275 λεπτά ταινία, ότι πρέπει για τέτοιες μέρες απομόνωσης!!!!!

Άρρωστε...

Παιδιά, το επόμενο ποστ που το νόημα του θα συνοψίζεται ως "ήρθε το τέλος" θα φύγει. Είπαμε να μιλήσουμε για τον ιό, όχι να αυτοκτονησουμε ομαδικώς πριν τον κολλήσουμε καν!

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eμείς φταίμε που ο άλλος στους Μάγιας μπερδεύτηκε κι αντί 2021 έγραψε 2012 ?

Re: Απάντηση: Ιοί

Συμφωνώ απολύτως Τάσο.

Τέτοια πράγματα είναι κόλαση, ότι πρέπει να σου μείνει OCD και να τρέχεις στους ψυχιάτρους.

Το μόνο που με φοβίζει είναι για τον πατέρα μου.

Τον έχω στο Κωσταλέξι πλέον. :flipout:

Φιλοι μου λεγαν οτι δημαρχοι εκει που μενουν, ξηλωσαν ολα τα παγκακια σε πολεις (και χωρια) της Ιταλιας. Σε παρκα, πλατειες, δρομους...
Ελεγαν στους γερους να μην βγουνε, αυτοι πηγαιναν σε στριμοχνονταν στα παγκακια (οπως στον Αστεριξ στη Κορσικη) για να αναθεωρουν τον κοσμο...
Μια, δυο, τρεις... τερμα τα παγκακια.

Φιλοι μου λεγαν οτι δημαρχοι εκει που μενουν, ξηλωσαν ολα τα παγκακια σε πολεις (και χωρια) της Ιταλιας. Σε παρκα, πλατειες, δρομους...
Ελεγαν στους γερους να μην βγουνε, αυτοι πηγαιναν σε στριμοχνονταν στα παγκακια (οπως στον Αστεριξ στη Κορσικη) για να αναθεωρουν τον κοσμο...
Μια, δυο, τρεις... τερμα τα παγκακια.

Και εδώ δυστυχώς το κάνουν.
Πριν λίγο επιστρέψαμε από τον καθημερινό (βραδυνο πλεον για αποφυγή πολυκοσμία) περίπατο. Οικογενειακως.
Ελάχιστος μεν ο κοσμος, σε βαθμό να μην διασταυρωνεσαι με κανέναν εγγυτερα των 3-4 μέτρων, αλλά βρήκαμε και μερικούς, νέους ιδίως, σε παγκάκια.
Εμείς εννοείται δεν κάτσαμε πουθενά, δεν μπήκαμε σε κανένα κατάστημα, τπτ. 10.000 συνεχόμενα βήματα, μετά σπίτι.

Εγώ πάντως το πρωί είδα αρκετά αυτοκίνητα και κόσμο που δεν δικαιολογούν ούτε τος μετακινήσεις για σούπερ μαρκετ, ούτε όσοι έχουν απομείνει στις δουλειές τους. Τι δουλειά είναι αυτή όταν σουλατσάρεις στις 12 και 1 το μεσημέρι; Είδα σε πλατεία κάτι καροτσάκια και κάποιους με σπαστό καφέ σε παγκάκια.. Οκ με αυτά που κάνουν δεν θα γλυτώσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και καλά θα κάνει να γίνει..
Αρκετοί αναφέρουν ότι στις λαϊκές υπάρχει θέμα. Δεν πηγαίνω για να έχω γνώμη

Μου κάνει εντύπωση ο μικρός αριθμός θανάτων στη Γερμανία, σε σχέση με τους νοσούντες!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Οφείλεται σε 3 παράγοντες. Οι Γερμανοί έχουν την δυνατότητα για την πραγματοποίηση των περισσότερων τεστ ανά μέρα. Κάπου διάβασα ως 12.500! Άρα πολλά τεστ πολλοί θετικοί.
Εδώ έχει χαθεί εκεί η μάχη λόγω ελλείψεως αντιδραστηρίων. Λένε για κάθε ένα κρούσμα που ανακοινώνουν υπάρχουν άλλοι 10 θετικά. Άρα κάπου στις 5000 σήμερα.
Επίσης έχουν τις περισσότερες ΜΕΘ στην Ευρώπη. 30 ανά 100000 κατοίκους. Εμείς έχουμε 6! Ο ευρωπαϊκός μο 12. Συνεπώς έχουν πλεονέκτημα.
Και φυσικά παίζει ρόλο και η σύσταση του πληθυσμού που προσβάλλεται.
Στην Κίνα και Κορέα ήταν νεαροί άρα μικρή θνησιμότητα. Ιταλία οι πιο υπερήλικες άρα η μεγαλύτερη.
Στο εξής δεν έχουν σημασία πόσους βρίσκουν θετικούς αλλά πόσοι "χάνονται"

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.