Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Επίσης τις τελευταίες 12 ώρες έχουν καταγραφεί παγκόσμια 24000 ( 4000 στις Γερμανία τις τελευταίες 12 ώρες πάντα!) νέα κρουσματα και +1100 νέα θύματα....

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι είμαστε απλωμένοι, σε νησάκια, και όλοι αυτοί που θα αρρωστήσουν να δω με πόσα αεροπλάνα και ελικόπτερα πρέπει να μεταφερθούν παραπέρα.
Τπτ σε πλοίο-νοσοκομείο δεν άκουσα.

edit
Με αυτό θυμήθηκα και τα υδροπλάνα (πλάνα-αεροπλάνα)
Σε συνδυασμό με πλοίο-νοσοκομείο θα ήσαν μια κάποια λύσις...

Ωραίο φύλλο για τους μικρούς!

Στην Αμερική είτε υπάρχει μεγάλη έξαρση τις τελευταίες ώρες είτε ξεκίνησαν μαζικοτερους ελέγχους καθώς τα κρούσματα από 27000 έγιναν 34000 τις τελευταίες 12 ώρες!
Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο φυσικά από το κράξιμο που πέφτει στον Τραμπ για τον ....κινεζικό ιό να πήραν μπροστά οι έλεγχοι.

Γενικά στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να παίρνουν μπρος τα τεστ τις τελευταίες 6-7 ημέρες γι'αυτό και φαίνεται τέτοιο ξέσπασμα. Το καλό είναι ότι έχουν μπει οι ιδιώτες στο παιχνίδι, τόσο από άποψης παραγωγής (ή και εφέυρεσης νέων, γρηγορότερων) τεστ όσο και κατασκευής εξοπλισμού (ventilators)

Τα κουκιά όμως δε φτάνουν, ειδικά για Πολιτείες όπως της ΝΥ με ήδη 16 χιλιάδες κρούσματα (και 117 νεκρούς). Έχει ήδη δωθεί εντολή να μετατραπούν φοιτητικές εστίες σε κλινικές, και νομίζω από χθες μπήκε και ο στρατός στο παιχνίδι (με τις δικές του σχετικές μονάδες, υγείας, μηχανικό κλπ).

Εδώ είναι που ο αρθρογράφος χάνει την όποια αξιοπιστία του:

View attachment 169692

Γιατί παρ όλα τα προβλήματα, από ότι φαίνεται στο γράφημα έχουν γίνει ήδη πολλά τεστ, ως ποσοστό επι του πληθυσμού είμαστε κάπου ανάμεσα στην Ταϊβάν και το Χονγκ-Κονγκ. Not bad που λένε και στο χωριό μου.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στα λιγότερα τεστ ελέγχου για τον κοροναϊό

Όπως παραδέχτηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας η επιδημία συνειδητά «υποκαταγράφεται» και πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υπερπολλαπλάσιοι, ενδεχομένως και 3.000.

Σχετικά με την «υποκαταγραφή», είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στους New York Times σε πρόσφατο ρεπορτάζ της 17ης Μαρτίου, η Ελλάδα βρίσκεται διεθνώς μέσα στην πρώτη τριάδα των χωρών που έχουν κάνει τα λιγότερα τεστ στον πληθυσμό. Συγκεκριμένα είναι δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό λιγότερων τεστ, πίσω από τις πρώτες Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε «απάτη» την κρίση του κορονοϊού.

https://tvxs.gr/news/ellada/koronaios-pagkosmia-protathlitria-sta-ligotera-test-i-ellada

το πρόσφατο ρεπορτάζ της 17ης Μαρτίου στους New York Times

https://www.nytimes.com/interactive...irus-testing-data.html?searchResultPosition=2

Αυτό με τις απόχες γιατί μου έφερε στο μυαλό τον kosh να τρέχει ντυμένος πεταλούδα; :chinscratch:

Ειναι που εχω καιρο να σε δω. Μονο με πεταλουδα δεν με συγκρινεις. Με σκωληκα μπορει :flipout:

Γενικά στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να παίρνουν μπρος τα τεστ τις τελευταίες 6-7 ημέρες γι'αυτό και φαίνεται τέτοιο ξέσπασμα. Το καλό είναι ότι έχουν μπει οι ιδιώτες στο παιχνίδι, τόσο από άποψης παραγωγής (ή και εφέυρεσης νέων, γρηγορότερων) τεστ όσο και κατασκευής εξοπλισμού (ventilators)

Τα κουκιά όμως δε φτάνουν, ειδικά για Πολιτείες όπως της ΝΥ με ήδη 16 χιλιάδες κρούσματα (και 117 νεκρούς). Έχει ήδη δωθεί εντολή να μετατραπούν φοιτητικές εστίες σε κλινικές, και νομίζω από χθες μπήκε και ο στρατός στο παιχνίδι (με τις δικές του σχετικές μονάδες, υγείας, μηχανικό κλπ).

Ριξε μια ματια εδω Ιασωνα.

Ψιλοετοιμαζουν sound stages για προσκαιρα νοσοκομεια.

Ειναι αλλου οι ανθρωποι τωρα τι να λεμε (του ιδιωτικου τομεα)

Εντάξει από την άλλη ζητάμε πολλά από την ελλαδιτσα. Εδώ ολόκληρη Αμερική δεν κάνει τεστ θα κάνουμε εμείς;!

Απλά εδώ φαίνεται η φλεγματικοτητα των Άγγλων που βγήκαν και είπαν την αλήθεια.

Στην αμερικη κυριαρχει η ιδιωτικη υγεια,οπως μας ελεγε ο Μαεστρος πληρωνεις 200 δολλαρια το ΤΕΣΤ εαν ΕΙΣΑΙ ασφαλισμενος,οποτε δεν θα το λεγα καλο παραδειγμα,ειναι στους ουραγους στα Τεστ παγκοσμιως παρεα με Βραζιλιανους κλπ
απο την αλλη εχεις ενα πρωην πτωχευμενο κρατος την Ισλανδια που ειναι πρωτη στον σχετικο πινακα με 300% πιο πολλα τεστ απο μας..
οποτε δεν ειναι ακριβως αφου δεν μπορουν οι αμερικανοι δεν μπορουμε και εμεις..ασε που οι αμερικανοι αρχιζουν τωρα τις κρατικες επιχορηγησεις ,τις επιταξεις,την FΕD να μοιραζει χρημα κλπ
για να μην εκτος των αλλων αποδομηθει στα ματια του κοσμου ο νεοφιλελευθερισμος μεχρι εκει που δεν παει..

Σημερα, στις 7:00 πμ, η ΗΣΥΧΙΑ στην γειτονια ηταν (και ειναι) Α-Π-Ο-Κ-Ο-Σ-Μ-Η.
Στα οσα χρονια ζω Θεσσαλονικη (ιδιως σε πυκνοκατοικημενες περιοχες)
ΔΕΝ εχω βιωσει τετοια ησυχια !

Που ... τι μπορει να σημαινει αυτο ?

Μηπως οτι πειθαρχουμε ? Και οτι η πειθαρχια δεν ειναι γερμανικη αποκλειστικοτητα ?
ΠΑΝΤΟΤΕ ειχε να κανει με φοβερα και βουρδουλα και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ επιβολης.
Ουτε με γονιδια, ουτε με κουλτουρες, ουτε με απουσιες νομικων πλαισιων ?

Θα μου πειτε "κατσε να δουμε, ακομα 7:30 ειναι, δεν ξυπνησαν οι αγερωχοι" ...
Ε .... εγω καταγραφω τι ακουω, μεχρι στιγμης. Και δεν εχει ξαναματαγινει ΤΕΤΟΙΑ
ησυχια 10 χρονια που βρισκομαι εδω περα (η γειτονια ειναι γεματη μικρομαγαζα).
Μια γειτονια που ηδη ηταν ησυχη τις ημερες που προηγηθηκαν (με σχολεια και
καφετεριες κλειστα, ηδη ειχε μειωθει ΔΡΑΣΤΙΚΑ το 70% των συνολικων decibels,
τωρα επεσε και αλλο ! Εμ βεβαια, αν βγαλεις και τα αυτοκινητα απ'τον λογαριασμο
ΤΙ ΜΕΝΕΙ ?)

Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε.

Και δεν αναφέρομαι στον κορονοϊο, την εξάπλωση του ή της συνέπειες στο οργανισμό... αναφέρομαι στο πως η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια ΟΛΟΥΣ τους ηλίθιους και τα εγωπαθή υποκείμενα.

Παράδειγμα αυτούς που περιμένανε να κολλήσουν το ιό πρώτα και μετά να επαναπατριστούν (από Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία Κλπ.) και τους 80 "ηρωικούς" τουρίστες συμπατριώτες μας από το Μαρακές και μόλις έρχονται παρότι τους δίνεται οδηγία για αυστηρή καραντίνα αυτοί την σπάνε και βγαίνουν τη βολτούλα τους.

Έπρεπε να έχουν στο σπίτι τους κάποιον καρκινοπαθή? κάποιον με σοβαρό πρόβλημα υγείας για να καταλάβουν και να συμμορφωθούν?

Στα παλιά τους τα παπούτσια για τους άλλους?

Ειλικρινά ελπίζω εκτός από το πεντοχίλιαρο πρόστιμο που τους ρίξανε να τους ξεσκίσει και η δικαιοσύνη.

Τέτοια γαϊδούρια που σπάνε την καραντίνα ενώ είναι υψηλού ρίσκου (μόνο εξαιτίας της βλακείας τους. Ποιος πάει εκδρομή στο Μαρόκο τώρα? εν μέσω πανδημίας?) θα έπρεπε να έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις.

Δεν είναι κατάλληλοι να ζούνε μέσα στην κοινωνία.

Μετοχες Netflix παρε :flipout:

Τι του λες του ανθρώπου????

Μετοχές Detol *πρέπει να πάρει.

Έτσι που πάει το πράμα η Detol θα αγοράσει την Microsoft, την Apple και όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες. :flipout:

Πριν λίγο πήγε η γυναίκα μου στη δουλειά. Κατέβηκε με τα πόδια Κηφισίας και Β. Σοφίας μέχρι Hilton. Όπως μου είπε, κανένας αστυνομικός, κανένας έλεγχος και κίνηση όπως τις προηγούμενες μέρες.
Πολύ φοβάμαι ότι...

Πριν λίγο πήγε η γυναίκα μου στη δουλειά. Κατέβηκε με τα πόδια Κηφισίας και Β. Σοφίας μέχρι Hilton. Όπως μου είπε, κανένας αστυνομικός, κανένας έλεγχος και κίνηση όπως τις προηγούμενες μέρες.

Είναι θέμα τύχης, ο συνάδελφός μου στη δουλιά κατέβηκε την Παρασκευή που δεν είχαμε ακόμα την αυστηρή απαγόρευση και με το που βγήκε απ το σπίτι τον σταμάτησε αστυνομία και τον ρώτησε που πάει, είναι φυσικό να μη μπορούν να καλύψουν 100% το νομό, οι έλεγχοι είναι τυχαίοι οπότε μη χαλαρώνετε επ ουδενί.

Καλά, 100% υπακοή από τον κόσμο δεν περιμένει κανείς.
Κατά συντριπτική πλειοψηφία όμως έχουμε καταρρίψει την κλασσική ατάκα για τον Έλληνα, ότι δεν υπακούει, είναι Ελληναράς, κλπ κλπ.
Δεν είναι γνώρισμα ούτε των Γερμανών, ούτε των Άγγλων (τους είδαμε και αυτούς) ούτε κανενός λαού.
Σήμερα και αύριο βέβαια, λόγω της 25ης Μαρτίου που έρχεται, λογικά θα έχουμε αρκετό κόσμο έξω που θα πάει για ψώνια.
Δεν νομίζω ότι είναι ενδεικτικές αυτές οι δύο ημέρες.

Επόμενο βήμα, να δούμε τι κινήσεις θα κάνει η κυβέρνηση για να επανδρώσει τον τομέα της υγείας, να εξοπλίσει τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.
Κατά την κρίση ήταν εύκολος στόχος και η εικόνα της υγείας στη χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε πριν την κρίση.
Όχι δηλαδή ότι είχαμε ποτέ καλό κλάδο υγείας, αλλά λέμε τώρα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να αναπολούμε τον πρωτόγονο κλάδο υγείας που είχαμε προ κρίσης!
Ε, ας μην περιμένουμε τα πάντα από τους πολίτες!

Πότε θα έχουμε τον ενδεδειγμένο αριθμό από τον ΠΟΥ τεστ;
Πότε θα στηθούν έκτακτες ΜΕΘ και πότε θα επανδρωθούν;
Μάλλον, πότε για αρχή θα δουλέψει το 100% αυτών που έχουμε ήδη;
Πότε θα λάβει υλικό το νοσηλευτικό προσωπικό; Αν είμαστε σε άσχημη κατάσταση τώρα, πως θα είμαστε όταν θα αρρωστήσουν αυτοί;

Ξέρει κανείς τι γίνεται με την κινητή τηλεφωνία?Μου στείλανε μήνυμα από cosmote πως κατανάλωσα το 80% της συνομιλίας και η δωρεάν ανανέωση είναι 12/4.Παίρνω πληροφορίες και ο χρόνος αναμονής πάνω από 40λεπτο,χαμός γίνεται.Μένεις χωρίς τηλέφωνο δηλαδή αν δεν έχεις τον αρ.λογαριασμού και περιμένεις να επικοινωνήσουν αυτοί και καλά αν πατήσεις 1 στην εξυπηρέτηση.Βράστα δηλαδή.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στα λιγότερα τεστ ελέγχου για τον κοροναϊό
8
Όπως παραδέχτηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας η επιδημία συνειδητά «υποκαταγράφεται» και πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υπερπολλαπλάσιοι, ενδεχομένως και 3.000.

Σχετικά με την «υποκαταγραφή», είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στους New York Times σε πρόσφατο ρεπορτάζ της 17ης Μαρτίου, η Ελλάδα βρίσκεται διεθνώς μέσα στην πρώτη τριάδα των χωρών που έχουν κάνει τα λιγότερα τεστ στον πληθυσμό. Συγκεκριμένα είναι δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό λιγότερων τεστ, πίσω από τις πρώτες Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε «απάτη» την κρίση του κορονοϊού.

https://tvxs.gr/news/ellada/koronaios-pagkosmia-protathlitria-sta-ligotera-test-i-ellada

το πρόσφατο ρεπορτάζ της 17ης Μαρτίου στους New York Times

https://www.nytimes.com/interactive...irus-testing-data.html?searchResultPosition=2

Δλδ το γράφημα του άρθρου λέει ότι η χώρα μας έχει κάνει όλα κι όλα κάπου 4.000 τεστς;
Δύσκολο μου φαίνεται.... Κάπου διάβασα ότι έχουμε ποσοστό θετικών κοντά στο 7%, βάλε ότι έχουμε 624 κρούσματα, είναι κάπου 9. 000 τεστ.... Περίπου 800 ανά εκ. κατοίκων.
Άρα συνεπες προς το γράφημα που ανέβασε ο Ζαγκογιαννης. -εαν θυμαμαι-

Επίσης οι πηχιαιοι τίτλοι δεν βοηθούν... Τα "πρωταθλήτρια" κλπ
Όπου βλέπω τέτοια έχω βγάλει ηδη συμπερασμα

Όσο για το άλλο... Ναι Κασσανδρες.
Ευπρεπεστερο του πριμαντονες και έτι ευπρεπεστερο του ατενσιον χωρες

london_subway.png

Μετρο Λονδινο σημερα

Status
Not open for further replies.