Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Καλά, λίαν συντόμως περνάμε σε total lockdown,ούτε σκύλοι, ούτα γάτες, ούτε αθλοπαιδειές. Το οποίο περιλαμβάνει και κλείσιμο όλου του δημοσίου τομέα, αναβολή προθεσμιών κτλ. Προβλέπει και την εμπλοκή του στρατού.

Ε μα τι κατοικίδιο και προπόνηση...δεν παθαίνουμε τίποτα να κάτσουμε στα αυγά μας. Έλεος δηλαδή...
Σήμερα είχε μειωμένη κίνησα αλλά έβλεπες διάφορους χάνους έξω. Ποντάρω πως θα έχουν χαρτί οτι πάνε να βοηθήσουν. Άλλη μπαρούφα και αυτή. Βάζω πως πάω φαγητό σε κάποιον ηλικιωμένο. Ένα τοστ να κρατάς, δεν μπορεί να σε γράψει.

Σε Σκλαβενίτη που πήγα το πρωί υπήρχε πειθαρχία. Και έξω όπου υπήρχε ουρά 25 μέτρα με ενδιάμεση απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα αλλά και μέσα όπου οι υπεύθυνοι έβαζαν λίγα άτομα.

Απ'έξω υπήρχε ομάδα ΔΙΑΣ

Ακριβώς το ίδιο έτυχε και σε εμένα. Αλλά μου έκανε εντύπωση πως δεν έλεγχαν. Φυσικά το σημείο ήταν άκυρο, αφού εκεί θα πετύχεις άτομα, που πάνε στο sm. Περίμενα να τους δω να περιφέρονται ή κάπου αλλού τέλοσπάντων. Μάλιστα οι δύο, κοίταγαν ένα κτήριο που παλιά στεγαζόταν ιδιωτικό σχολείο και επειδή ο ένας ήταν πρώην μαθητής εκεί, απορούσαν γιά την κατάσταση του κτηρίου.

222.jpg

47 άτομα δεν μπορούν να βεβαιώσουν την ηλικία τους; Ό,τι νά'ναι...

Ποια εταιρία φτιάχνει τα τεστ στην Ελλάδα;

Μετοχες Netflix παρε :flipout:

Τι του λες του ανθρώπου????

Μετοχές Detol *πρέπει να πάρει.

Έτσι που πάει το πράμα η Detol θα αγοράσει την Microsoft, την Apple και όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες. :flipout:

Δε με πιάσατε όμως. Όχι δεν ψάχνω να 'κονομήσω. Άλλο ρωτάω. Υπάρχει εταιρία στην Ελλάδα που φτιάχνει τεστ; Γιατί αν δεν υπάρχει, τι ακριβώς καθόμαστε και κράζουμε όλοι για τον χαμηλό αριθμό ελέγχων; Που θα τα βρούμε τα τεστ δηλαδή αν είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε ο,τι περισσεύει από τους άλλους (σε μια φάση που δεν περισσεύει τίποτα);

Δε με πιάσατε όμως. Όχι δεν ψάχνω να 'κονομήσω. Άλλο ρωτάω. Υπάρχει εταιρία στην Ελλάδα που φτιάχνει τεστ; Γιατί αν δεν υπάρχει, τι ακριβώς καθόμαστε και κράζουμε όλοι για τον χαμηλό αριθμό ελέγχων; Που θα τα βρούμε τα τεστ δηλαδή αν είμαστε αναγκασμένοι να αγοράζουμε ο,τι περισσεύει από τους άλλους (σε μια φάση που δεν περισσεύει τίποτα);
Το έψαχνα χθες. Είναι λίγο μπλέξιμο. Υπάρχουν τεστ που θες αναλυτή της ίδιας εταιρίας να το διαβάσει. Υπάρχουν άλλα που τα αναλύουν, όλα τα μηχανήματα.
Επίσης γράφτηκε και γιά σπιτικό τεστ diy, αλλά δεν είπαν πως δεν είναι σωστό, αλλά unauthorised.
Δεν κράτησα links, θα τα ξαναψάξω αργότερα με πρώτη ευκαιρία.

Απάντηση: Re: Ιοί

Πάντως και εγώ μπήκα στην εφαρμογή όπου ήταν μπλοκαρισμένα ΟΛΑ τα 5ψηφια. Δεν έκανα τπτ, έστειλα μήνυμα και μου ήρθε σχεδόν αμέσως απάντηση.
Μπορεί να χρειάζεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Moλις εστειλα μυνημα (13033) και μου ρθε ακαριαια η απαντηση.
Εννοειται οτι εχω κανει φραγη πενταψηφιων εδω και 3 χρονια.
Ομως ... κανενα προβλημα.

Μαλλον επεσε μπολικο traffic .... και καποιοι server κολλησαν.
Μαλλον ....

Αυτοί οι τρεις μήνες πόθεν προκύπτουν; Εγώ απ'οσα έχω διαβάσει έχω δει ότι 2 βδομάδες πριν αρχίσουν οι ανακοινώσεις είχαν ελάχιστους ασθενείς (20κάτι στα μέσα Δεκέμβρη), από τους οποίους είναι λογικό να μη μπορεί να έχει βγει συμπέρασμα ότι πρόκειται για νέο ιό κλπ. Κάπου εκεί άρχισαν κάποιοι γιατροί να υποψιάζονται ότι κάτι δεν κολλάει στη φάση, και εκεί προσπάθησαν οι αρχές να τους φιμώσουν. Άλλο τρεις μήνες, άλλο λίγες βδομάδες.

Όσο για τα "κυνηγητά", παρακαλώ σε άλλα μέρη, όχι εδώ μέσα.

Από τα τέλη Οκτώβρη είχαν κρούσματα.
31 Δεκέμβρη έγινε ενημέρωση στον ΠΟΥ και τα στοιχεία που έδωσαν είναι ότι το ελέγχουν και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα για τα νούμερα των Κινέζων εγώ δεν τα πιστευω.

Sent from my iPhone XS using Tapatalk Pro

Το τεστ που ανιχνευεται ο κορονοιος δεν ειναι νεο, ειναι το (PCR) τεστ αλυσιδωτης αντιδρασης πολυμερασης,που χρησιμευει για αναγνωριση διαφορων νοσων
το προμηθευουν 4 εταιριες δυο ελληνικες μια γαλλικη και μια πολυεθνικη
Νεα Διαγνωστικη,Βαρελας,Βiomerieux,Roche...

Από τα τέλη Οκτώβρη είχαν κρούσματα.
31 Δεκέμβρη έγινε ενημέρωση στον ΠΟΥ και τα στοιχεία που έδωσαν είναι ότι το ελέγχουν και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τώρα για τα νούμερα των Κινέζων εγώ δεν τα πιστευω.

Εσύ μπορείς να πιστεύεις ο,τι θέλεις, αλλά δε γίνεται να μεταφέρουμε ανακρίβειες. Το πρώτο γνωστό κρούσμα ξεκίνησε να νιώθει ότι κάτι έχει στις 10 Δεκέμβρη, πήγε στο νοσοκομείο στις 16, και τελικά κατάλαβαν ότι πρόκειται για νέο ιό στις 27. Η όλη απόκρυψη συνέβη για 2 βδομάδες από εκείνη την ημερομηνία. Εγκληματικό, φυσικά, αλλά ξαναλέω, δεν έχει νόημα να γράφουμε ανακρίβειες.

Πηγές:

https://www.axios.com/timeline-the-...-up-ee65211a-afb6-4641-97b8-353718a5faab.html
https://www.wsj.com/articles/how-it-all-started-chinas-early-coronavirus-missteps-11583508932
https://www.washingtonpost.com/worl...ly-allowed-coronavirus-spread-farther-faster/

Το τεστ που ανιχνευεται ο κορονοιος δεν ειναι νεο, ειναι το (PCR) τεστ αλυσιδωτης αντιδρασης πολυμερασης,που χρησιμευει για αναγνωριση διαφορων νοσων
το προμηθευουν 4 εταιριες δυο ελληνικες μια γαλλικη και μια πολυεθνικη
Νεα Διαγνωστικη,Βαρελας,Βiomerieux,Roche...

Προμηθεύουν ή κατασκευάζουν;

Εσύ μπορείς να πιστεύεις ο,τι θέλεις, αλλά δε γίνεται να μεταφέρουμε ανακρίβειες. Το πρώτο γνωστό κρούσμα ξεκίνησε να νιώθει ότι κάτι έχει στις 10 Δεκέμβρη, πήγε στο νοσοκομείο στις 16, και τελικά κατάλαβαν ότι πρόκειται για νέο ιό στις 27. Η όλη απόκρυψη συνέβη για 2 βδομάδες από εκείνη την ημερομηνία. Εγκληματικό, φυσικά, αλλά ξαναλέω, δεν έχει νόημα να γράφουμε ανακρίβειες.

Πηγές:

https://www.axios.com/timeline-the-...-up-ee65211a-afb6-4641-97b8-353718a5faab.html
https://www.wsj.com/articles/how-it-all-started-chinas-early-coronavirus-missteps-11583508932
https://www.washingtonpost.com/worl...ly-allowed-coronavirus-spread-farther-faster/

Διάβασε του NYT,δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
Λόγω δουλειάς έχω πολλές επαφές με Κίνα και γνωρίζω την νοοτροπια τους.

Και οι Κινεζος γιατρός που είπε πρώτος για νέο ιό,τον φίμωσαν και τελικά πέθανε.

Και οι Κινεζος γιατρός που είπε πρώτος για νέο ιό,τον φίμωσαν και τελικά πέθανε.

Δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό. Και έγινε χαμός στην Κίνα για το συγκεκριμένο, οπότε καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε κόσμο, ειδικά όταν βρίσκεται κάτω από δικτατορίες που δεν εξέλεξε.

Προμηθεύουν ή κατασκευάζουν;

Προμηθευουν σιγουρα, για κατασκευη δεν γνωριζω, κατα πασα πιθανοτητα ολοι στην Κινα κατασκευαζουν...

Δεν γνωριζω κατα πασα πιθανοτητα ολοι στην Κινα κατασκευαζουν...

Δε νομίζω. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά τεστ, επειδή ακριβώς πολλές εταιρίες κατασκευάζουν τα δικά τους, με διαφορετικά ποσοστά effectiveness, false positives κλπ. Εμείς νομίζω ζούμε για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα της επιλογής μας να έχουμε ως βαριά βιομηχανία τον τουρισμό. Οι άλλοι επιτάσσουν εταιρίες, στελεχώνουν εργοστάσια με στρατό κλπ. Εμείς τι θα κάνουμε, θα φτιάξουμε χωριάτικη σαλάτα;

Μυτιληνη εισαι φιλε ;
Καλα κουραγια εκει περα. Τωρα που ειστε περιορισμενοι στα σπιτια κρατατε επαφες μεσω δικτυων μεταξυ σας γειτονες και φιλοι. Καραντινα αλλα οχι απομονωση. Οι καιροι ειναι πονηροι.
Ευχομαι ολα να πανε καλα στα ακριτικα νησια και να γιορτασουμε την 25 Μαρτη χωρις επιπλεον προβληματα.

Πες μας αν οι λαθρομεταναστες τριγυρνουν ελευθερα.
Δεν γυρίζουν ελεύθερα τους παίρνουν από τα σημεία που βγαίνουν και τους πηγαίνουν στο λιμάνι. Μερικούς τους πηγαίνουν στο λιμάνι στο χωριό που μένω σαν πρώτη υποδοχή

Αρχίζουν τα δύσκολα για την Λέσβο με τον Κορονοϊό, καθώς πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε το τρίτο θετικό κρούσμα μετά το περιστατικό από το Πλωμάρι και ένα δεύτερο περιστατικό Μυτιληνιού ο οποίος*αναρρώνει στο σπίτι του στη Μυτιλήνη σε περιορισμό έχοντας επιστρέψει από την Ταϊλάνδη ενώ η σύζυγος του νοσηλεύεται με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού στο Βοστάνειο νοσοκομείο και αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα.

Το τρίτο περιστατικό αφορά*γυναίκα της τρίτης ηλικίας που είχε ταξίδεψε στην Αθήνα και επιστρέφοντας στη Μυτιλήνη εκδήλωσε συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Και μια θετική εξέλιξη, η 45χρονη από το Πλωμάρι που ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα στη Λέσβο είναι απόλυτα υγιής και σήμερα το μεσημέρι επέστρεψε στο χωριό της.

*
Πηγη:nealesvou.gr

Μαεστρε η θυγατρικη της ROCHE που κατασκευαζει το PCR εχει εδρα την Σανγκαη..εαν μπεις στο alibaba εχει pcr για ολα τα γουστα..
μεχρι και η Ινδια μπορει και κατασκευαζει ευκολα...
το pcr ειναι το πλεον αξιοπιστο απ οτι λενε και εφευρεθηκε το 1992 δεν ειναι καμια νεα πατεντα
εαν αναλογιστεις επισης οτι η πρωην χρεοκοπημενη Ισλανδια ειναι πρωτη σε τεστ παγκοσμιως αναλογικα,εχει καμια βαρια βιομηχανια?

Μαεστρε η θυγατρικη της ROCHE που κατασκευαζει το PCR εχει εδρα την Σανγκαη..εαν μπεις στο alibaba εχει pcr για ολα τα γουστα..
μεχρι και η Ινδια μπορει και κατασκευαζει ευκολα...
το pcr ειναι το πλεον αξιοπιστο απ οτι λενε και εφευρεθηκε το 1992 δεν ειναι καμια νεα πατεντα
εαν αναλογιστεις επισης οτι η πρωην χρεοκοπημενη Ισλανδια ειναι πρωτη σε τεστ παγκοσμιως αναλογικα,εχει καμια βαρια βιομηχανια?

Το ίδιο λέμε. Οι τεχνολογίες (τα επιστημονικά δεδομένα, τεστ κλπ) είναι διαθέσιμες σε όλους. Το θέμα είναι ότι άλλες χώρες έχουν γραμμή παραγωγής, άλλες όχι. Και αυτές οι τελευταίες λογικό είναι να έρχονται καταϊδρωμένες, αφού στοκ δεν υπάρχει πουθενά.

Δε νομίζω. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά τεστ, επειδή ακριβώς πολλές εταιρίες κατασκευάζουν τα δικά τους, με διαφορετικά ποσοστά effectiveness, false positives κλπ. Εμείς νομίζω ζούμε για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα της επιλογής μας να έχουμε ως βαριά βιομηχανία τον τουρισμό. Οι άλλοι επιτάσσουν εταιρίες, στελεχώνουν εργοστάσια με στρατό κλπ. Εμείς τι θα κάνουμε, θα φτιάξουμε χωριάτικη σαλάτα;

To PCR ειναι το ομολογουμενο τεστ ( αυτο που κρινεται αποδωτικο και εμπιστο). Το που και απο ποιον κατασκευαζεται δεν εχει σχεδον καμμια σημασια αφου πρεπει να εχει την αδεια του Ινστιτουτου Παστερ που εχει και τα πνευματικα και νομικα δικαιωματα. Και η παραγωγη απαιτει χρονοδιαγραμμα. Οπου και να κατασκευαζεται.
Τωρα μπορει καποιες μαφιες σε τριτο κοσμο να φτιαχνουν υποτιθεται τεστ. Και να τα πουλανε στο ιντερνετ.
Εχουν καταγγελθει στο παρελθον πολυ επικινδυνες καταστασεις.
Το θεμα δεν ειναι ποιος τα κατασκευαζει αυτα τα τεστ, αλλα οτι δεν κατασκευαζονται σαν το μανα που πεφτει απο τον ουρανο. Υπαρχει απαιτυμενος χρονος για το καθενα και φυσικα ενα καποιο υψηλο κοστος. Επισης το οτι η διαδικασια παιρνει πολλες ωρες, δειχνει οτι πρωτον στοιχιζει και δευτερον οταν εχει εξαπλωθει πολυ ο ϊος μπορει να βγει θετικο ενω τις δωδεκα εκεινες ωρες μπορει να το εχει κολησει.

Οποτε Καραντινα. Τα πολλα τα τεστ ανα πληθυσμο μονο οι χωρες που εχουν μικρους πληθυσμους και μεγαλο οικονομικο αρα και υγειονομικο αποθεμα εαν εχουν προβλεψει.

ΥΓ. Σε ενα νημα στην κατηγορια του Hi Fi, ειχα πει σε συζητηση για τον ποιοτικο ελεγχο εταιριων, για ενα φιλο που παει τουαχιστον καμμια δεκαπενταρια φορες Κινα και Ινδια.
Ειναι στελεχος φαρμακευτικης (και οχι ηλεκτρονικης). Αλλα τα στανταρ οσον αφορα ποιοτητα στελεχωση και μισθους στις χωρες αυτους και φυσικα ελεγχο, ειναι τα ιδια.

Εστειλα πριν λιγο κι εγω δοκιμη sms για εξοδο.
Εγραψα αριθμο δικαιολογιας, ονοματεπωνυμο και οδο με αριθμο (χωρις πολη/δημο/περιοχη)

Μου απαντησαν υστερα απο 3' επιστρεφοντας ακριβως το ιδιο που ειχα γραψει. (με κεφαλαια)
Ειναι φυσιολογικο ή εκανα κατι λαθος και μου το επεστρεψαν ολοιδιο στα μουτρα. ?

Status
Not open for further replies.