Ιοί

Status
Not open for further replies.
30/3/2020

Αγαπητό ημερολόγιο,
σήμερα βρήκα στο Σ/Μ μικρά μπουκάλια λοσιόν οινοπνεύματος 93 βαθμών.
Ξέρω, θα πρέπει να μην είμαστε αχάριστοι τέτοιους καιρούς, αλλά ήταν από αυτό που βρωμάει έντονα χαλασμένο λεμόνι και πήρα μόνο ένα!
Δεν ξέρω αν το μετανιώσω. :slapface:

Re: Απάντηση: Ιοί

θεία κολλητού μου κόντεψε να πεθάνει επειδή άκουγε αυτές τις @@ και έπινε καταναγκαστικά 3-4 λίτρα νερό την ημέρα για κανένα μήνα. Επειδή απέβαλε όλους τους ηλεκτρολύτες της ( κάλιο κυρίως) άρχισε να έχει αρρυθμίες, μυικές κράμπες κτλ, στο τσακ την πρόλαβαν.

Πάλι ξεφύγαμε offtopic.

Offtopic on
Εγώ έπινα όταν γυμναζόμουν 9 λίτρα. Μετά γύρω στα 6 και τώρα είμαι στα 3-4.
Ουδέποτε είχα θέμα, είτε με νεφρά, είτε με ηλεκτρολύτες, εφιδρώσεις κτλπ.
Offtopic off

Αμφισβήτηση για τον αριθμό των θυμάτων στην Wuhan
https://www.rfa.org/english/news/china/wuhan-deaths-03272020182846.html
Για όσους δε γνωρίζουν αγγλικά, αμφισβητείται το νούμερο των θυμάτων στη Wuhan με βάση τα στοιχεία της καύσης νεκρών και πόση "ουρά" έχουν για να γίνουν οι καύσεις. Εκτιμάται για πιθανά δεκαπλάσια θύματα. Την είδηση αναμετέδωσαν διάφορα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δίκτυα. Δε γνωρίζω πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το "Radio Free Asia" οπότε κρατάω μία επιφύλαξη

Το διάβασα και εγώ και μου ακούγεται λογικό.
Είναι κάτι που πάλι δεν θα μάθουμε.

Λοιπόν Μάνο, για να μην ξεφεύγουμε, στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νερού περιλαμβάνεται και το νερό που περιέχουν τρόφημα και ροφήματα. Αυτά για να μην αρρωστήσουμε κιόλας από τις υπερβολές,ενώ είμαστε καλά.

Ok, Νικο.

Απλα να ενημερωσω οτι ΔΕΝ ειναι δικες μου συμβουλες αυτα που καταγραφω.
Συν του οτι ΔΕΝ μου ειναι καθολου ευκολο να παω απο τα 3 ποτηρια στα 12 !
Ακομη και στα 8, κατι αντιστεκεται μεσα μου (για χειμωνα, οχι καλοκαιρι).

Αμφισβήτηση για τον αριθμό των θυμάτων στην Wuhan
https://www.rfa.org/english/news/china/wuhan-deaths-03272020182846.html
Για όσους δε γνωρίζουν αγγλικά, αμφισβητείται το νούμερο των θυμάτων στη Wuhan με βάση τα στοιχεία της καύσης νεκρών και πόση "ουρά" έχουν για να γίνουν οι καύσεις. Εκτιμάται για πιθανά δεκαπλάσια θύματα. Την είδηση αναμετέδωσαν διάφορα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δίκτυα. Δε γνωρίζω πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το "Radio Free Asia" οπότε κρατάω μία επιφύλαξη

Τα σχόλια από κάτω είναι πιο ενδιαφέροντα από το άθρο καθαυτό, αφού αποδεικνύεται ότι η έρευνα μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη.

Δεν έχω άποψη για την ουσία (πιθανόν να'ναι έτσι, δεν περιμένεις από μη δημοκρατική χώρα να λέει την πάσα αλήθεια) αλλά δε νομίζω να'χουν κάτι να κερδίσουν οι Κινέζοι εν προκειμένω. Το θέμα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της κυβέρνησης από τότε που δημοσιοποιήθηκε, η διεθνής επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί από κοντά, ενώ φυσικά και ο WHO είναι μπλεγμένος τόσο σε όλα αυτά που δε γίνεται να κρύψεις πολλά. Εξάλλου η θνητότητα στις χώρες που δεν έχουν χάσει τη μπάλα λόγω υπερκορεσμού των νοσοοκομείων, είναι κοντά σε αυτή που έδωσαν οι Κινέζοι.

Αντιθέτως, τέτοια άρθρα είναι βάλσαμο για χώρες που έχουν φύγει εκτός ελέγχου μόνο και μόνο λόγω τραγικών χειρισμών τους.

Ok, Νικο.

Απλα να ενημερωσω οτι ΔΕΝ ειναι δικες μου συμβουλες αυτα που καταγραφω.
Συν του οτι ΔΕΝ μου ειναι καθολου ευκολο να παω απο τα 3 ποτηρια στα 12 !
Ακομη και στα 8, κατι αντιστεκεται μεσα μου (για χειμωνα, οχι καλοκαιρι).
Υπαρχουν τροφες που περιεχουν περισσοτερο νερο στο ιδιο βαρος πχ απο το γαλα... Αν φας μια χωριατικη σαλατα το βαρος της αντιστοιχει σε 90% σε νερο...

Νομιζω ξεφυγαμε παλι τελειως απο το θεμα... μιλαμε για ιο και πανδημια...

Οπως παντα η Γαλλια ανακοινωνει τελευταια την ημερησια αναφορα της εξελιξης της πανδημιας.

Ακομα δεν εχουν βγαλει.

Βλεπω ομως οτι ειναι στα δια ακριβως επιπεδα κρουσματων και θανατων με το ΙΡΑΝ .

Εχει ομως περισσοτερους σε κρισιμη κατασταση.

Τι γίνεται εκεί Ζωρζ;

Κατι απλο... για να καταλαβετε την διαφορα.

Απ'οτι βλεπω εκει οι συνεβρισκομενοι μιλανε για τον ιο συμφωνα με αυτα που ιδαβαζουν στον τυπο για κρουσματα κλπ

Εδω εγω εχω ηδη 2 κρουσματα στον κυκλο των γνωστων μεταξυ των οποιων 17χρονη στο νοσοκομειο. Συν αλλα 7 κρουσματα στο "ευρυτερο" κυκλο.

Στην περιοχη μου ισως αλλα οταν ρωτησεις ενα φιλο ξερει καποιον που την εχει αρπαξει. Ακομα και ατομα που εχουν στο σπιτι τους κρουσμα και δεν εχουν κανει τεστ.

Αλλα ενταξει... θα επανελθουν τα πραγματα στη θεση τους πιστευω. Δυο βδομαδες ακομα εντασης και μετα θ δουμε καποια αποτελεσματα. Πιστευω

Υαρχουν και καποια αλλα σπουδαια για παραδειγματα για το μελλο και για το "μετα".

Παντως εκει εισαστε μια χαρα. Πιστεψε με.

....................................

Αλλα ενταξει... θα επανελθουν τα πραγματα στη θεση τους πιστευω. Δυο βδομαδες ακομα εντασης και μετα θ δουμε καποια αποτελεσματα. Πιστευω

Υαρχουν και καποια αλλα σπουδαια για παραδειγματα για το μελλο και για το "μετα".

Παντως εκει εισαστε μια χαρα. Πιστεψε με.

Μμμμμ! Δύο εδδομάδες ; Το εύχομαι, αλλά μάλλον υπεραισιόδοξη πρόβλεψη!
Πάντως εδώ, που είμαστε "μιά χαρά"....βλέπω να πιάνουμε Ιούνιο!

Κακώς πιστεύω γίνεται αυτή η συζήτηση και υπάρχει και κάποια πίεση προς τους ειδικούς για το ποτέ θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.. Δεν μπορεί κάθε μέρα διάφοροι που έχουν θέσεις σε κανάλια κτλ να ρωτούν το ίδιο πράγμα. Θεωρώ ότι έτσι μεταφέρεται μια πίεση στους ειδικούς και δεν ξέρω αν υποκρίνουν στο τέλος σε μια χαλάρωση που ίσως δεν χρειαζόταν...
Εφόσον οι ίδιοι οι ειδικοί εισηγήθηκαν για τα μέτρα οι ίδιοι θα αποφασίσουν ποτέ θα χαλαρώσουν.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Όχι δε γίνεται κακώς η συζήτηση, διότι πολύ απλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο στην ίδια άνεση με Netflix, ουισκάκι και ξάπλα. Πολλοί (παγκοσμίως) έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά άρα χωρίς εισόδημα, και δυστυχώς περισσότεροι απ'οσοι φαντάζεσαι ζουνε χωρίς απόθεμα. Οπότε η λύση ότι όλα τελειώνουν μέχρι όποτε χρειαστεί δεν ακούγεται το ίδιο θελκτική σε όλους.

Δε σημαίνει φυσικά αυτό ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα πριν την ώρα τους, αλλά δε γίνεται να απαγορεύσεις σε κανέναν να ανησυχεί για το πότε θα γίνει αυτό.

Ωραία και η απάντηση ποια είναι σε όλους αυτούς που δικαίως ανησυχούν; Εδώ διαβάζω σε διαφορα site σχόλια του τύπου ότι κακώς γίνεται λόγος για το Πάσχα, κανονικά θα έπρεπε λίγο πριν να υπάρχει μια χαλάρωση.. Αρχές Μαΐου να είμαστε κανονικά.. Αυτή η εντύπωση διαμορφώνεται σε πολλούς.. (αντίστοιχα σχόλια στην αρχή ήταν να κλείσουν μαγαζιά κτλ για να μην υπάρχει διασπορά)
Άλλο το κύμα αγανάκτησης η απόγνωσης (δικαίως επαναλαμβάνω) και άλλο να εκληφθεί σαν πίεση δεν ξέρω αν το μεταφέρω σωστά

Μια άλλη ερώτηση
Στην Ευρώπη σε όλες τις χώρες λίγο πολύ οι οποιες απαγορεύσεις ισχύουν καθολικά για όλη την επικράτεια
Σε μεγάλες σε έκταση χώρες πχ ΗΠΑ η και Κίνα υπάρχουν διαφορετικά καθεστώτα απαγόρευσης ανα πολιτεία;

Ωραία και η απάντηση ποια είναι σε όλους αυτούς που δικαίως ανησυχούν; Εδώ διαβάζω σε διαφορα site σχόλια του τύπου ότι κακώς γίνεται λόγος για το Πάσχα, κανονικά θα έπρεπε λίγο πριν να υπάρχει μια χαλάρωση.. Αρχές Μαΐου να είμαστε κανονικά.. Αυτή η εντύπωση διαμορφώνεται σε πολλούς.. (αντίστοιχα σχόλια στην αρχή ήταν να κλείσουν μαγαζιά κτλ για να μην υπάρχει διασπορά)
Άλλο το κύμα αγανάκτησης η απόγνωσης (δικαίως επαναλαμβάνω) και άλλο να εκληφθεί σαν πίεση δεν ξέρω αν το μεταφέρω σωστά

Μια άλλη ερώτηση
Στην Ευρώπη σε όλες τις χώρες λίγο πολύ οι οποιες απαγορεύσεις ισχύουν καθολικά για όλη την επικράτεια
Σε μεγάλες σε έκταση χώρες πχ ΗΠΑ η και Κίνα υπάρχουν διαφορετικά καθεστώτα απαγόρευσης ανα πολιτεία;

Μα υπάρχει πίεση, δεν τη δημιουργούν την πίεση τα κύματα αγανάκτησης, είναι θέμα κοινής λογικής. Πρέπει να πολεμηθεί η πανδημία, χωρίς να αφανιστεί η ανθρωπότητα από τον ίδιο τον πόλεμο.

Ναι, σε ΗΠΑ και Κίνα υπάρχουν διαφορετικά καθεστώτα ανά πολιτεία. Η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για παντού αν θέλει, αλλά εδώ τουλάχιστον στις ΗΠΑ δίνει κατευθύνσεις, και οι Πολιτείες βάζουν δικούς τους κανόνες. Πχ εδώ που είμαι εγώ υπάρχει απλά απαγόρευση συγκέντρωσης πάνω από 10 άτομα, σε άλλες πολιτείς υπάρχει σύσταση να μην κυκλοφορείς έξω.

Στην Κίνα είχε γίνει καθολικό lockdown μόνο στο Wuhan και μετά στη Hubei, στα υπόλοιπα μέρη υπήρχαν πιο νορμάλ περιορισμοί.

Μάλιστα όποτε αν κατάλαβα καλά ο Τραμπ μπορεί να δίνει κάποιες κατευθύνσεις αλλά μετά πετάει το μπαλάκι στον κάθε δήμαρχο πολιτείας αν πρέπει να εφαρμόσει κάτι επιπλέον. Το λέω αυτό γιατί παρακολουθώντας τα μέσα στην Ελλάδα κατά κάποιο τρόπο σταυρώνουν τον Τραμπ για τις οποίες λανθασμένες αποφάσεις..,
Και για να κλείσω με τις απαγορεύσεις θεωρώ ότι με τα σημερινά δεδομένα αρχές Μαΐου τουλάχιστον και εκτός απροόπτου στην Ελλάδα θα έχουμε επανέλθει σε μια προσεκτική πραγματικότητα. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος και το οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλους Απριλίου το πολύ αρχές Μαΐου. Υπάρχει και ένα backup plan αλλά για εσχάτη που μάλλον το αποφεύγουμε

Μάλιστα όποτε αν κατάλαβα καλά ο Τραμπ μπορεί να δίνει κάποιες κατευθύνσεις αλλά μετά πετάει το μπαλάκι στον κάθε δήμαρχο πολιτείας αν πρέπει να εφαρμόσει κάτι επιπλέον. Το λέω αυτό γιατί παρακολουθώντας τα μέσα στην Ελλάδα κατά κάποιο τρόπο σταυρώνουν τον Τραμπ για τις οποίες λανθασμένες αποφάσεις..,
Και για να κλείσω με τις απαγορεύσεις θεωρώ ότι με τα σημερινά δεδομένα αρχές Μαΐου τουλάχιστον και εκτός απροόπτου στην Ελλάδα θα έχουμε επανέλθει σε μια προσεκτική πραγματικότητα. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος και το οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης είναι μέχρι τέλους Απριλίου το πολύ αρχές Μαΐου. Υπάρχει και ένα backup plan αλλά για εσχάτη που μάλλον το αποφεύγουμε

Στις ΗΠΑ η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επιβάλει καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, να λάβει πανεθνικά μέτρα κλπ. Απλά ο συγκεκριμένος παντελώς ανίκανος πρόεδρος έχει επιλέξει να μην το κάνει για δικούς του λόγους και να πετάει το μπαλάκι σε κυβερνήτες πολιτειών, δημάρχους κλπ.

Το ανάποδο δεν θα μπορούσε να γίνει; Δηλαδή να βγει ο κάθε κυβερνήτης και να δηλώσει μη ικανοποιημένος από τα ομοσπονδιακά μέτρα και να εφαρμόζει πιο αυστηρά για την πολιτεία του; Αλλά τότε ίσως θα φαινόταν μαύρο πρόβατο με τις οποίες πολιτικές συνέπειες...; Δεν ξέρω και η κοινή γνώμη τι λέει στις ΗΠΑ η σε ποιον χρεώνει τις οποίες καλές η κακές αποφάσεις

Το ανάποδο δεν θα μπορούσε να γίνει; Δηλαδή να βγει ο κάθε κυβερνήτης και να δηλώσει μη ικανοποιημένος από τα ομοσπονδιακά μέτρα και να εφαρμόζει πιο αυστηρά για την πολιτεία του; Αλλά τότε ίσως θα φαινόταν μαύρο πρόβατο με τις οποίες πολιτικές συνέπειες...; Δεν ξέρω και η κοινή γνώμη τι λέει στις ΗΠΑ η σε ποιον χρεώνει τις οποίες καλές η κακές αποφάσεις

Nαι μπορεί.

Όχι δεν γίνεται μαύρο πρόβατο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να παρεμβαίνει. Εν προκειμένω ο Τραμπ κύρηξε έκτακτη ανάγκη που σημαίνει έχει αυξημένες (από το σύνηθες) εξουσίες και δεν έκανε τίποτε.

Status
Not open for further replies.