Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση το Ισραήλ. Έχουν κοντά 4700 κρούσματα και μόλις 16 θανάτους. Χώρα με πληθυσμό κάτι λιγότερο από Ελλάδα..
Από την άλλη αν συγκρίνεις τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης με εξαίρεση την Ιταλία και Ισπανία, οι υπόλοιπες απέχουν αρκετά από αυτές

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση το Ισραήλ. Έχουν κοντά 4700 κρούσματα και μόλις 16 θανάτους. Χώρα με πληθυσμό κάτι λιγότερο από Ελλάδα..
Από την άλλη αν συγκρίνεις τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης με εξαίρεση την Ιταλία και Ισπανία, οι υπόλοιπες απέχουν αρκετά από αυτές

Μια εξήγηση είναι ότι λόγω του εξαιρετικά προηγμένου τους συστήματος υγείας μπόρεσαν να κάνουν πολλά τεστ και να απομονώσουν γρήγορα τα πρώτα κρούσματα. Ανέθεσαν στη Μοσάντ να ιχνηλατήσει όλες τις επαφές των πρώτων κρουσμάτων, τους βρήκαν και μπόρεσαν σε μεγάλο βαθμό να τους βάλουν σε καραντίνα.

Αμφισβήτηση για τον αριθμό των θυμάτων στην Wuhan
https://www.rfa.org/english/news/china/wuhan-deaths-03272020182846.html
Για όσους δε γνωρίζουν αγγλικά, αμφισβητείται το νούμερο των θυμάτων στη Wuhan με βάση τα στοιχεία της καύσης νεκρών και πόση "ουρά" έχουν για να γίνουν οι καύσεις. Εκτιμάται για πιθανά δεκαπλάσια θύματα. Την είδηση αναμετέδωσαν διάφορα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δίκτυα. Δε γνωρίζω πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το "Radio Free Asia" οπότε κρατάω μία επιφύλαξη

θα πρέπει όταν ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα να ξεκινήσει μία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτό.
Δεδομένου ότι η ολιγωρία των κρατών να λάβουν άμεσα μέτρα είχε βάση στις αρχικές εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για σχετικώς ήπια διάδοση της νόσου αλλά και επικινδυνότητα της τελευταίας (θυμίζω δηλώσεις Τσιόδρα πριν 2 μήνες ο οποίος διαρκώς ανέφερε σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ), οι οποίες αρχικές εκτιμήσεις προέρχονταν κυρίως από τα αποτελέσματα που έδιναν οι Κινέζοι, μία τέτοια συγκάλυψη θα σήμαινε και τεράστια, τεραστιοτατη μάλιστα ευθύνη στην εξάπλωση της πανδημίας.
Εάν υπάρχει ευθύνη των Κινέζων, σίγουρα αυτή θα έγκειται στα παραπάνω εάν και εφόσον αυτά ισχύουν, και όχι στο τυχαίο γεγονός της εμφάνισης της νόσου στη χώρα τους ή σε χαζά ότι κατανάλωναν παγκολίνους και άλλα τέτοια στερεότυπα.
Εύχομαι να μην ισχύει.

Ναι αλλά οι θάνατοι δεν προκύπτουν από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα; Θέλω να πω έχουν χαμηλό ποσοστό θνητότητας. Βέβαια κοιτάζοντας τους αριθμούς και συγκεκριμένα θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού το χαμηλότερο έχει η Ινδία με 0,02 (Η Ελλάδα είναι στο 4, ΗΠΑ 9, Κίνα 2, Ιταλία 192, Ισπανία 157) ο Μ.Ο είναι στο 4,7

Re: Απάντηση: Ιοί

θα πρέπει όταν ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα να ξεκινήσει μία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτό.
Δεδομένου ότι η ολιγωρία των κρατών να λάβουν άμεσα μέτρα είχε βάση στις αρχικές εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για σχετικώς ήπια διάδοση της νόσου αλλά και επικινδυνότητα της τελευταίας (θυμίζω δηλώσεις Τσιόδρα πριν 2 μήνες ο οποίος διαρκώς ανέφερε σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ), οι οποίες αρχικές εκτιμήσεις προέρχονταν κυρίως από τα αποτελέσματα που έδιναν οι Κινέζοι, μία τέτοια συγκάλυψη θα σήμαινε και τεράστια, τεραστιοτατη μάλιστα ευθύνη στην εξάπλωση της πανδημίας.
Εάν υπάρχει ευθύνη των Κινέζων, σίγουρα αυτή θα έγκειται στα παραπάνω εάν και εφόσον αυτά ισχύουν, και όχι στο τυχαίο γεγονός της εμφάνισης της νόσου στη χώρα τους ή σε χαζά ότι κατανάλωναν παγκολίνους και άλλα τέτοια στερεότυπα.
Εύχομαι να μην ισχύει.

+1000

Από την άλλη, μέχρι τώρα τα στατιστικά των Κινέζων δεν φαίνονται να είναι πολύ διαφορετικά. Πχ στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι στο 1.9%, και μιλάμε για 2 φορές περισσότερα κρούσματα σε σχέση με των Κινέζων.

Μην ξεχνάμε δε ότι ο κύριος λόγος του θανατικού στην Ευρώπη είναι ο κορεσμός των νοσοκομείων και των σωστικών μέσων στις εντατικές. Πράγματα που και στα δυο οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά (μπορούν να παράγουν άμεσα ό,τι χρειάζεται, από μάσκες μέχρι ανεπνευστήρες, και βέβαια να κατασκευάσουν κλινικές σε λίγες μέρες). Πέραν δε και του ότι έχουν και οργάνωση μετά τον ΣΑΡΣ.

To βασικό που έκαναν οι κινέζοι είναι καραντίνα με όλη τη σημασία της λέξης.

Τέτοια καραντίνα είναι αδύνατον να γίνει αλλού.

Στο ότι άργησαν να ειδιοποιήσουν την υφήλιο δεν υπάρχει ερώτημα. Είναι βέβαιο.

Είναι online πολλά βίντεο από ηρωικούς κινέζους πολίτες που έβγαζαν τα νέα και μετά εξαφανιζότανε.

Πολλά τα βίντεο από άλλους πολίτες που καταγγέλουν αυτές τις εξαφανίσεις. Με ονόματα και διευθύνσεις.

Το άργησαν να ειδοποιήσουν δεκτό και ως ένα βαθμό κατανοητό.
Το να μαγείρεψαν τα στοιχεία θα σήμαινε παραπλάνηση, το οποίο θα ήταν εγκληματικό.
Επιπέδου να σηκώνει σύγχρονες Νυρεμβέργες.

Θα δείξει, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το συζητάμε τώρα, δίχως σοβαροτερα στοιχεία.

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο ιός κατάφερε σε 2 μήνες 3 να εξαπλωθεί σε κάθε κράτος και κρατίδιο του πλανήτη.. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Από χώρες της Αφρικής μέχρι τα βάθη της μέσης Ανατολής. Απο ταξιδιωτες πχ στην Μπουκινο Φασο; Μήπως υπήρχε πολύ καιρό πριν; Αλλά και πάλι τώρα έκανε το ξέσπασμα; Μπέρδεμα

To βασικό που έκαναν οι κινέζοι είναι καραντίνα με όλη τη σημασία της λέξης.

Τέτοια καραντίνα είναι αδύνατον να γίνει αλλού.

Στο ότι άργησαν να ειδιοποιήσουν την υφήλιο δεν υπάρχει ερώτημα. Είναι βέβαιο.

Είναι online πολλά βίντεο από ηρωικούς κινέζους πολίτες που έβγαζαν τα νέα και μετά εξαφανιζότανε.

Πολλά τα βίντεο από άλλους πολίτες που καταγγέλουν αυτές τις εξαφανίσεις. Με ονόματα και διευθύνσεις.

Αυτά είναι βέβαια, και γνωστά. Μάλιστα υπάρχει ειδικό GitHub repository όπου μαζεύεται υλικό που έχει λογοκριθεί στην Κίνα για να αναλυθεί στη συνέχεια. Θα το ανέβαζα αλλά είναι στα κινέζικα :D , μπορώ να στα στείλω με πμ.

Για τα στατιστικά (θνησιμότητα κλπ) δεν ξέρω όμως, αφενός δε βλέπω inconsistencies, αφετέρου δεν είναι στα χέρια τους, τουλάχιστον όχι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο ιός κατάφερε σε 2 μήνες 3 να εξαπλωθεί σε κάθε κράτος και κρατίδιο του πλανήτη.. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Από χώρες της Αφρικής μέχρι τα βάθη της μέσης Ανατολής. Απο ταξιδιωτες πχ στην Μπουκινο Φασο; Μήπως υπήρχε πολύ καιρό πριν; Αλλά και πάλι τώρα έκανε το ξέσπασμα; Μπέρδεμα

Αυτό είναι το πιο απλό. Δε μπορείς να διαννοηθείς πόσο ταξιδεύει ο κόσμος έξω. Εγώ χωρίς να έχω καμιά δουλειά jet set πρέπει να πέταξα πάνω από 50 φορές πέρσι. Και είμαι απλά καθηγητής. Ένα απλό στέλεχος μιας πολυεθνικής (από τις εκατοντάδες χιλιάδες) μπορεί να ταξιδεύει 3 φορές τη βδομάδα σε 3 ηπείρους. Χώρια τις μεταφορικές.

Αυτά είναι βέβαια, και γνωστά. Μάλιστα υπάρχει ειδικό GitHub repository όπου μαζεύεται υλικό που έχει λογοκριθεί στην Κίνα για να αναλυθεί στη συνέχεια. Θα το ανέβαζα αλλά είναι στα κινέζικα :D , μπορώ να στα στείλω με πμ.

Για τα στατιστικά (θνησιμότητα κλπ) δεν ξέρω όμως, αφενός δε βλέπω inconsistencies, αφετέρου δεν είναι στα χέρια τους, τουλάχιστον όχι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

Δυστυχώς δεν θα καταλάβω τίποτε!

Η γραφή τους είναι τέχνη όμως! Πανέμορφη!!!

Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσω να ασχοληθώ.

Απάντηση: Re: Ιοί

... αρχές Μαΐου τουλάχιστον και εκτός απροόπτου στην Ελλάδα θα έχουμε επανέλθει σε μια προσεκτική πραγματικότητα.

Ως λαος, ΠΟΤΕ δεν φημιζομασταν για ΟΜΑΛΗ επανοδο (στην οποια πραγματικοτητα).
Δεν συμμεριζομαι την αισιοδοξια σου. Τωρα, ακομα, υπακουμε γιατι δεν εχει μπει βαθια το μαχαιρι στην τσεπη.
Πολυ φοβαμαι ....

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ως λαος, ΠΟΤΕ δεν φημιζομασταν για ΟΜΑΛΗ επανοδο (στην οποια πραγματικοτητα).
Δεν συμμεριζομαι την αισιοδοξια σου. Τωρα, ακομα, υπακουμε γιατι δεν εχει μπει βαθια το μαχαιρι στην τσεπη.
Πολυ φοβαμαι ....

Θα σου πω εγώ τι πιστεύω για την επάνοδο. Θεωρώ με τα μέχρις στιγμής δεδομένα και αν από τα μέσα περίπου Απριλίου έχουμε σταδιακή μείωση φτάνοντας σε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων την ημέρα, από αρχές Μαΐου..πάμε στο αντίστροφο
- Άνοιγμα των εμπορικών πλην πολυκαταστημάτων σχολείων και χωρών αναψυχής/συγκέντρωσης πλήθους (καφετέριες, εστιατόρια, εκδηλώσεις πάσης φύσης)
- Τήρηση προταιρεοτητας στα μαγαζιά αυτά όπως γίνεται στα σούπερ μαρκετ ανα τετραγωνικό
- Επιστροφή υπαλλήλων που εκτελούσαν εργασία από το σπίτι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα
- Υπηρεσίες δημοσίου με προταιρεοτητα
Με τα πολλά έχεις επιστρέψει κατά 60-70% στην κανονικότητα

Σημασια εχει τι θα πουν οι υπευθυνοι (Τσιοδρας κλπ) και οχι τι επιτασει η αγορα.
Εαν το team του Tσιοδρα, πει 1 Μαιου ... τα μαγαζια θα (ψευτο)ανοιξουν απο τις 20 Απριλιου.
Ναι αλλα αυτο θα γκρεμισει οτι καλο κερδηθηκε ... στον Καιαδα. Eυχομαι, οι υπευθυνοι
να αντιληφθουν την κουτοπονηρια και βιασυνη του νεοελληνα και να την υπολογισουν
(στην ημερομηνια που θα ανακοινωσουν).

Έχει και το κακό του να παίρνεις γρήγορα μέτρα. Δεν τρώει το χαστούκι στη μάπα ο κόσμος και νομίζει τα πράγματα χαλαρά.
Από την άλλη, εάν φτάναμε να έχουμε 50 νεκρούς τη μέρα, δεν θα υπήρχε σταματημός στον κατήφορο.

Καλώς η κακώς τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά γιατί να μην υπάρξει χαλάρωση; Το ίδιο δεν γίνεται η θα γίνονταν παντού;

Να υπάρξει χαλάρωση, αλλά ακόμη δεν φτάσαμε χρονικως στο σημείο να μπορούν να αξιολογηθουν πόσο αποδίδουν τα μέτρα. Κατά πόσο θα υπάρξει κάμψη στα περιστατικά και στο ρυθμό αύξησης των νοσηλευομενων και των θανάτων.
Αυτό θέλει τουλάχιστον 3 εβδομάδες από την επιβολή περιορισμών της κυκλοφορίας, δλδ περίπου μέσα Απριλίου.

Status
Not open for further replies.