Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Να υπάρξει χαλάρωση, αλλά ακόμη δεν φτάσαμε χρονικως στο σημείο να μπορούν να αξιολογηθουν πόσο αποδίδουν τα μέτρα. Κατά πόσο θα υπάρξει κάμψη στα περιστατικά και στο ρυθμό αύξησης των νοσηλευομενων και των θανάτων.
Αυτό θέλει τουλάχιστον 3 εβδομάδες από την επιβολή περιορισμών της κυκλοφορίας, δλδ περίπου μέσα Απριλίου.

Αυτί είπα από τα μέσα Απριλίου και μέχρι τέλους του μήνα θα έχουμε μείωση. Θεωρώ απίθανο να υπάρχει αύξηση όποτε από αρχές Μαΐου θα πάμε σε χαλάρωση μέτρων. Το νωρίτερο βέβαια θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εκλεισε και η παραλια της Θεσνικης για καποιες ωρες καθε μερα. Τελος η αθληση με 0,6 χλμ/ωρα μετα φραπεδιας.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλά κάνουν, κατά τη γνώμη μου λάθος το ωράριο (14:00-08:00 κλειστή).
Οπότε πηγαίνω αυτές τις μέρες, μόνο βράδυ, μετά τις 10 έχει ερημιά. Και φυσικά για αυτό και πήγαινα. Από αυριο θα είναι ανοικτή καθημερινές μόνο και 8 με 2 το μεσημέρι.

Παντως μην την υποτιμάτε την ανάγκη άθλησης. Θα κερδίσουμε στον κορωνοιο και θα χάσουμε δίπλα στα καρδιαγγειακά; Ιδίως για τους ήδη επιβαρυμενους οργανισμούς που η ήπια άσκηση και δη το περπάτημα είναι η μόνη επιλογή, δεν είναι απάντηση να κάνουν ασκήσεις σπιτι.

Όσο ο καιρός φτιάχνει και η κατάσταση (καλώς) δεν παρουσιάζει επιδείνωση ο κόσμος θα ξεθαρρευει. Έβλεπα το βίντεο με την παραλία στη Θεσσαλονίκη και λυπόμουνα τους αστυνομικούς που έκαναν έλεγχος. Κοροϊδία σκέτη. Το ίδιο βλέπω και στις γειτονιές αρκετές φορές..,Κόσμος να σουλατσάρει προφανώς πηγαίνοντας για sm αλλά κόβει και μια ευθεία πιο κάτω 500μ να ξεσκάσει. Αμάξια πολλά (τώρα πάω στο 2 αλλά κάνω 5-6 τετράγωνα). Παρεούλες 2-2 έφηβοι για σωματική άσκηση
Το κορυφαίο παίζει λένε η επίσκεψη σε άτομα με ανάγκη και βλέπεις να μαζεύονται σε σπίτια. Έχω να δω τους γονείς μου κανα μήνα τώρα στην ίδια πόλη εγώ...

Καλά κάνουν, κατά τη γνώμη μου λάθος το ωράριο (14:00-08:00 κλειστή).
Οπότε πηγαίνω αυτές τις μέρες, μόνο βράδυ, μετά τις 10 έχει ερημιά. Και φυσικά για αυτό και πήγαινα. Από αυριο θα είναι ανοικτή καθημερινές μόνο και 8 με 2 το μεσημέρι.

Μεχρι 22:00 καθημερινες και 00:00 σκ.

Ολοκληρη θεσνικη εκτος απο παραλια δεν εχει αλλου να αθληθειτε; Ποιος υποτιμησε την αθληση, μη γραφετε ο,τι ναναι.

653a1f4a6b110c6fadfb349771c4fc82.jpg

Παιζει να το αλλαξαν δε ξερω.

Ε, εχουμε ξεφυγει με τους τραγελαφικους. Και αυτη η λεξη ειναι πολυ κοσμια για αυτους.
Δειτε εδω. Δειτε το video.
Ουτε καν ο ποδηλατοδρομος δε φαινεται. Ουτε καν απο πισω αυτο που φαινεται δεν ειναι η πισω πλευρα της παραλιας. Και οι ανθρωποι ειναι βαλμενοι κακο φωτοσοπι ενας ενας.

https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.gr/news/ellada/story/213428/thessaloniki-kleinei-i-nea-paralia

Ψιλο γαζι μας δουλευουν. Πραγματικα φοβαμαι. Με τρομοκρατει το που παμε.

Worldometer - Coronavirus
Με αναλυτικά στοιχεία και γραφικές παραστάσεις για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας παγκόσμια και ανά χώρα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι γραφικές παραστάσεις που δίνουν τη δυνατότητα να βλέπουμε την καμπύλη είτε γραμμικά, είτε λογαριθμικά.
Ειδικά οι λογαριθμικές καμπύλες παρέχουν μία καλύτερη απεικόνιση των τάσεων που παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας. Καλύτερη από την αντίστοιχη γραμμική καμπύλη. Επιπλέον οι λογαριθμικές καμπύλες δίνουν μία καλύτερη απεικόνιση στη σύγκριση της πορείας του κορωνοιού μεταξύ χωρών, διότι απεικονίζουν καλύτερα τις τάσεις που διαμορφώνονται στις καμπύλες και όχι αυτά καθαυτά τα ποσοτικά δεδομένα.

Απάντηση: Re: Ιοί

Ε, εχουμε ξεφυγει με τους τραγελαφικους. Και αυτη η λεξη ειναι πολυ κοσμια για αυτους.
Δειτε εδω. Δειτε το video.
Ουτε καν ο ποδηλατοδρομος δε φαινεται. Ουτε καν απο πισω αυτο που φαινεται δεν ειναι η πισω πλευρα της παραλιας. Και οι ανθρωποι ειναι βαλμενοι κακο φωτοσοπι ενας ενας.

https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.gr/news/ellada/story/213428/thessaloniki-kleinei-i-nea-paralia

Ψιλο γαζι μας δουλευουν. Πραγματικα φοβαμαι. Με τρομοκρατει το που παμε.

Το video στο ρεπορτάζ του Open είναι κι αυτό "κακό photoshop"; Ο κάθε ... να μη πω τη λέξη ... πήρε μια φραπεδιά και πήγε παραλία. Ο κάθε Τζίμης των δέκα μικρών μήτσων θα έλεγε "Πάμε Παραλία" σήμερα. Πολύ καλά κάνουν και την κλείνουν, κατά τη γνώμη μου πρέπει να βγει ο στρατός μπας και βάλουν μερικοί μυαλό.

https://www.ethnos.gr/ellada/97196_...-paralia-afonos-o-dieythyntis-dimosias-ygeias

Το video στο ρεπορτάζ του Open είναι κι αυτό "κακό photoshop"; Ο κάθε ... να μη πω τη λέξη ... πήρε μια φραπεδιά και πήγε παραλία. Ο κάθε Τζίμης των δέκα μικρών μήτσων θα έλεγε "Πάμε Παραλία" σήμερα. Πολύ καλά κάνουν και την κλείνουν, κατά τη γνώμη μου πρέπει να βγει ο στρατός μπας και βάλουν μερικοί μυαλό.

https://www.ethnos.gr/ellada/97196_...-paralia-afonos-o-dieythyntis-dimosias-ygeias

Δεν είναι κακό φωτοσοπ, απλά συμπίεση (ακραιου εν προκειμένω) τηλεφακού.

Δλδ το παρακάτω εφέ, αλλά ακόμη περισσότερο επιτεταμενο:

perspective-comparisons.jpg

Φυσικά και είχε κάποιο κόσμο, ίσως αρκετουτσικο, σε καμία περίπτωση πάρα πολύ, η παραλία, ούτε συζήτηση. Το εφέ του τηλεφακού χρησιμοποιήθηκε για επιταση, για να μείνεις με το στόμα ανοικτό.
Άρα όχι κακό φωτοσοπ, αλλά ενδεχομενως κακή δημοσιογραφια.

Για να καταλάβετε καλύτερα την απόσταση μεταξύ των στηλων φωτισμού, η παρακατω φωτογραφία που ανέβασα τις προάλλες τραβήχτηκε από το κινητό (εστιακό μήκος γύρω στα 30mm)

attachment.php

Στη φωτογραφία του ρεπορταζ μοιάζουν να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον! Όπως ακριβώς μοιάζουν οι στηλοι στο βάθος της δικής μου φωτογραφίας. Το οποίο με κάνει να συμπεραίνω ότι η λήψη του ρεπορτάζ έχει τραβηχτεί από απόσταση περίπου 700-800 μέτρων μην πω και χιλιομέτρου με φακό τουλάχιστον 500ρη (αντίστοιχο)

Οχι παιδια, ειναι σα να περπατανε σε διαδρομο γυμναστικης οι περισσοτεροι. Καποιοι φαινονται να περνανε ο ενας μεσα απο τον αλλο. Και το κορυφαιο ειναι ενας ποδηλατης σε καποιο πλανο που φευγει απο τα αριστερα της εικονας και χανεται στα δεξια (μεσα στη θαλασσα). Παιδια, δε φαινεται καλα καλα ο ποδηλατοδρομος που ειναι...

@send: Εγώ βλέπω στο video άτομα που κόβουν βόλτα με το φραπέ στο χέρι. Δεν επιτρέπονται οι βόλτες. Καταλαβαίνω το θέμα της προοπτικής και προφανώς το έχουν κάνει αυτό οι δημοσιογράφοι επίτηδες. Στο βάθος φαίνονται ο ένας πάνω στον άλλον αλλά εγώ δεν εξετάζω αυτό. Στα κοντινά πλάνα βλέπω να υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί. Αν ένας που έχει τον ιό φταρνιστεί χωρίς να βάλει χέρι, πόση ώρα θα μείνει ο ιός στον αέρα; Πόσοι θα περάσουν από το σημείο του φταρνίσματος (που δε θα το έχουν δει) βολτάροντας; Και πόσοι θα κολλήσουν για μία βόλτα; Όποιος θέλει να τρέξει, να μπει στο αμάξι του, να πάει σε μια ερημιά και ν' αρχίσει να τρέχει. Όποιος θέλει να βολτάρει με το φραπέ στο χέρι, να τον αρπάζει η αστυνομία και να τον γυρνάει σπίτι του. Έχουμε αποφασίσει σαν κράτος και κοινωνία να περιοριστούμε για να εμποδίσουμε την διάδοση. Επειδή χίλια άτομα νομίζουν ότι είναι υπεράνω δε θα κάτσουμε όλοι οι υπόλοιποι να τους ανεχόμαστε. Αστυνομικά μέτρα άμεσα.

Η βόλτα επιτρέπεται σωματική άσκηση δεν είναι; Έτσι λένε ότι το περπάτημα κάνει καλό και το λένε γιατροί.. Και για πόση ώρα θα τρέχει ο αλλος μαραθώνιο θα κανει; Το κατοικίδιο πόση ώρα θέλει βόλτα και σε τι απόσταση; Με το αμάξι γιατί να μην κάνω βόλτα μόνος θα είμαι...
Βλακείες παιδιά πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά η ελεγχόμενες οι μετακινήσεις

Στη Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια και Περισσό πρέπει να είναι πολύ...αθλητές όλοι. Χθες γυρίζοντας από τον γυναικολόγο (είχα πάει τη γυναίκα μου) οι περιοχές αυτές ήταν τίγκα στον κόσμο με φόρμες κ αθλητικά. Οχι φραπέ δεν είδα.
Πάντως επειδή ένα κράτος είναι ανίκανο να μας παράσχει την στοιχειώδη υγεία θα πρέπει να βγάλουν τον στρατό. Οχι ρε παιδιά εντάξει. Σε λίγο θα λες πείτε να μας πυροβολούν κ όλας χαλαρώστε λίγο. Μην βλέπετε πολύ ΜΜΕ.
Δε λέτε ευτυχώς που υπάρχει -όπως υπάρχει- κ το ΕΣΥ. Ναι αυτό που βρίζουν κάποιοι χρόνια, αυτό που έβριζαν αυτόν που το έφτιαξε κ το κατασπάραξαν μετά τα κοράκια.

Για σημερα ειπε και εκεινος οτι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο το δειγμα . Δεν λεει τιποτα οτι ειναι σημερα "χαμηλα".
Δικηγόρος?
Είπα απλά για σήμερα (σ.σ. χθες) ούτε για δείγμα, είπα ούτε για στατιστική

Status
Not open for further replies.