Ιοί

Status
Not open for further replies.
Γιατί, έχει παρατηρηθεί ευπάθεια συγκεκριμένων φυλών για να έχει νόημα τέτοια στατιστική;
Άλλο το ποσό παχυσαρκοι/καπνιστες είναι οι διαφορές φυλετικές ομάδες. Που κι εκεί δεν βλέπω πρωτιά των αφροαμερικανών.

https://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/fact_sheets/adult_data/cig_smoking/index.htm

Αλλά ούτε και διαφοροποίηση με τους λευκούς. 14, 6% των μεν, 15% των δε.
Πες τον ξάδερφο στην Αριζόνα ότι δεν στα λέει καλά.

Re: Απάντηση: Ιοί

Γιατί, έχει παρατηρηθεί ευπάθεια συγκεκριμένων φυλών για να έχει νόημα τέτοια στατιστική;

Oχι απλα δεν εχουμε τι να πουμε....

Εδω ρε συ δεν εχουμε ακομα καλα καλα στατιστικη για τον πραγματικο αριθμο των θανατων και "αναδυονται" ηδη αλλου ειδους συμπερασματα ?

Για το νημα της συνομωσιολογιας σιγουρα.

Απάντηση: Re: Ιοί

Ο Τσιόδρας έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής από τον σοφό μας λαό (σε τύπο, έντυπο, ηλεκτρονικό και σόσιαλ μύδια) ως:

Άσχετος
Ξερόλας
Ευθυνόφοβος
Ριψοκίνδυνος
Τρομολάγνος
Καθησυχαστικός
Δεξιός (sic)
Αριστερός (ξαναsic)
Φασίστας
Μαλθακός
Χριστιανός
Ψάλτης
Ψευδός

... και διάφορα ακόμα.

Οπότε μάλλον κάτι κάνει πάρα πολύ σωστά, δεν εξηγείται αλλιώς.

Πρώτη φορά διαβάζω τους παραπάνω χαρακτηρισμους για τον Τσιοδρα.
Πάντως ως ψάλτη τον είδα σε ένα δελτίο...

Oχι απλα δεν εχουμε τι να πουμε....

Για το νημα της συνομωσιολογιας σιγουρα.

Μερικες περιοχες .... (θα ρθουν και αλλα data, οσονουπω)

blacks-coronavirus-deaths.png

https://defendernetwork.com/news/coronavirus-hitting-blacks-the-hardest/

Oμως το θεμα ΔΕΝ ειναι ακριβως οι φυλετικες ιδιαιτεροτητες (που ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ) αλλα οι κουλτουρες.
Δηλαδη, οτι εγραψα στο προηγουμενο ποστ. Tα prexisting underlying conditions ΔΕΝ προκυπτουν μονο
και αποκλειστικα απο το DNA ....

Πρώτη φορά διαβάζω τους παραπάνω χαρακτηρισμους για τον Τσιοδρα.
Πάντως ως ψάλτη τον είδα σε ένα δελτίο...

Παντως, αυτο που προσπαθησα να πω σε ολους, ειναι οτι ..... ακομα και γνωστικοι ανθρωποι κανουν ανοησιες.
Εκτιμω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τον Τσιοδρα, ομως .... ο συγκεκριμενος χειρισμος (ΑΝ τον εκανε μονος του) ηταν τουλαχιστον
ακατανοητος.

Τον χρειαζομαστε σε διοικητικο-επιτελικο ποστο .... ΟΧΙ στα χαρακωματα !
Eιναι κατι παραπανω απο ικανος, να αντιληφθει την κρισιμοτητα της θεσης του (εικαζω ....)

Απολυτως τιποτα δεν μου λενε εμενα αυτα τα νουμερα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ομως .Το νημα Μανο ειναι εδω για να γραφουμε τις εξελιξεις για τον ιο.

Οχι τις σκεψεις και κοσμοθεωριες που ειναι στο βαθυ μυαλο μας. Αστες για μετα αυτες .Χρειαζομαστε ολοι μας λιγο να μετραμε τι πληκτρολογουμε ειδικα εδω μεσα.

Απολυτως τιποτα δεν μου λενε εμενα αυτα τα νουμερα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ομως .Το νημα Μανο ειναι εδω για να γραφουμε τις εξελιξεις για τον ιο.

Οχι τις σκεψεις και κοσμοθεωριες που ειναι στο βαθυ μυαλο μας. Αστες για μετα αυτες .Χρειαζομαστε ολοι μας λιγο να μετραμε τι πληκτρολογουμε ειδικα εδω μεσα.

Ολα αυτα που ποσταρα ..... ΔΕΝ ειναι δικες μου κοσμοθεωριες !
Τις ποσταρα, με την επιθυμια να ενσκυψουμε πανω απο τα underlying conditions.
Εαν δεν ειναι η ωρα .... ειναι αλλο θεμα (αλλωστε αναφερεται αυτο, κατω-κατω, στο τελευταιο λινκ, το διαβασες ?

Despite such alarming statistics, the Centers for Disease Control has not published race-based data either,
though they do publish location and age data. Experts believe gathering data on race will highlight disparities
in the American health care system.
[FONT=&quot]“It will be unimaginable pretty soon,” said Dr. Celia J. Maxwell ....[/FONT]
)

Απορώ πως το NBC έβαλε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα με τόσο ΒΛΑΚΩΔΗ επικεφαλίδα.

Coronavirus African Americans 'disproportionately affected' by coronavirus, CDC report finds

Αν το διαβάσατε (και τις παραπομπές του) δεν αναφέρεται στη φυλή των Αφροαμερικανών ως φυλή . Δεν έχει φυλετική διάσταση.

Αναφέρεται στο κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα που έχουν οι Αφροαμερικανοί
Εγκληματικότητα – νεανική θνησιμότητα-μη πρόσβαση στο σύστημα υγείας – υποβαθμισμένο- περιβάλλον διαβίωσης - πολύ κακή-φτηνή διατροφή – έλλειψη κουλτούρας άσκησης και πρόληψης.
Αυτό δημιουργεί ανεξέλεγκτη παχυσαρκία-υπέρταση-διαβήτη-άσθμα , ΧΩΡΙΣ να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας (ας είναι καλά ο Τραμπ).

Αυτό το υπόβαθρο είναι επιβαρυντικό για τον κορωνοϊό – σε ΟΛΟΥΣ.

Γενικά στις ΗΠΑ έχει παραγίνει το «fuck the poor».
Ακόμα και το απίθανα εξελιγμένο επίπεδο της φαρμακοβιομηχανίας και έρευνας στις ΗΠΑ είναι προσανατολισμένο στην μπίζνα του «θεραπεύω» (που έχει και τα λεφτά για όποιον πληρώνει) παρά στο "προλαμβάνω" , που βασικά είναι κρατική υπόθεση και μέριμνα.

Αυτό αποδίδεται, απο -άλλα- δημοσιεύματα, και σαν ένας λόγος που δεν τα κατάφεραν οι ΗΠΑ στην πρόληψη του ιού - δεν είναι προσανατολισμένες σε αυτό το έργο..

Μπορεί να κόλλησαν περισσότεροι μαυροι επειδή πχ πηγαίνουν συχνότερα στην εκκλησία. Πόθεν προκύπτει ότι όλοι οι πληθυσμοί έχουν την ίδια έκθεση στον ιό, ώστε να ελεγχθεί ως μόνος παράγων διαφοροποίησης του μεριδίου τους στα θυματα η ποσοστιαία μεταβολή των υποκείμενων νοσων;

Κάνεις ανεπιτρεπτά λογικα άλματα για να προσαρμόσεις την πραγματικότητα σε αυτό που αναμένεις να δεις.
Χωριά που οι αριθμοί κατά περιπτώσεις ειναι μικροί ακόμη για σοβαρή ανάλυση (πχ Βόρεια Καρολίνα έχει 77 θανάτους μόλις)

Αναφέρεται στο κοινωνικό-οικονομικό πρόβλημα που έχουν οι Αφροαμερικανοί
Εγκληματικότητα – νεανική θνησιμότητα-μη πρόσβαση στο σύστημα υγείας – πολύ κακή διατροφή β€“ έλλειψη κουλτούρας άσκησης και πρόληψης.
Αυτό δημιουργεί ανεξέλεγκτη υπέρταση-διαβήτη-παχυσαρκία-άσθμα , ΧΩΡΙΣ να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας (ας είναι καλά ο Τραμπ).

Αυτό το υπόβαθρο είναι επιβαρυντικό για τον κορωνοϊό – σε ΟΛΟΥΣ.

Aπο κει προσπαθησα να πιασω το κουβαρι .... και να το παω στους Ελληνες.
Παρομοιες κουλτουρες (και επιλογες) οδηγουν σε παρομοιες νοσηροτητες.

Αλλα βλεπεις, η θεα Τυχη (ρημαγμενο ΕΣΥ + πρωιμο καμπανακι Τσιοδρα)
.... επιφυλασσε (μαλλον) ευνοικοτερη στατιστικη για μας ... !

Larry μην προτρέχεις, ακόμα είναι 3 το μεσημέρι στην Καλιφόρνια. Έχει ακόμα δρόμο η μέρα. Δυστυχώς το social distancing που γίνεται στις ΗΠΑ είναι της πλάκας. Θα πέσει η καμπύλη σίγουρα, αλλά πολύ πιο αργά και με πολλές πολλές απώλειες. Το ειρωνικό βέβαια είναι ότι η οικονομία θα χτυπηθεί πολύ περισσότερο έτσι με τα ημίμετρα, παρά αν έκαναν ένα σωστό κλείδωμα για 2-3 βδομάδες.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, σύμφωνα με την πηγή που παρακολουθώ, σήμερα στις ΗΠΑ ξεπεράσαμε δυο κομβικά νούμερα: τα 500 χιλιάδες συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 2 χιλιάδες νεκρούς σε μια μέρα.

Υποτίθεται τα μοντέλα δείχνουν ότι συνολικά το peak θα ήταν σήμερα, αν και μεμονωμένα η κάθε Πολιτεία μπορεί να παρουσιάσει το peak της μέχρι και το τέλος του μήνα.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Το peak εννοούσα. Πως λέγεται στα Ελληνικά ? Κορύφωση είναι σωστότερο ?
(Κατάντια πάντως κι αυτή. Έλληνας, Ελληνότατος έχω ζήσει μόνο Ελλάδα και να κολλάει το μυαλό σε μια αγγλική λέξη.)

Σκεψου να χες ζησει 30 χρονια εξω...

Τα μέτρα περιορισμού αποβλέπουν και σε μία κοινωνική ισότητα (κατά κάποιο τρόπο).
Ο σκοπός είναι να μην δημιουργηθεί δυσφορία σε οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους. Δεν είναι μόνο στην λογική «κολλάει» «δεν κολλάει».

Για τους λόγους αυτούς απαγορεύτηκε η κολύμβηση , το wind serf , το καγιάκ (που είναι το αγαπημένο μου) , το υποβρύχιο ψάρεμα. κ.λ.π.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν μηδενική επικινδυνότητα να κολλήσεις , σε σχέση με την τράπεζα π.χ. .

Το νόημα ειιναι μην μένει κλεισμένος κάποιος σε ένα ημιυπόγειο στην Πατησίων ενώ όλοι στην Βουλιαγμένη και το Σούνιο και τα νησιά να πηγαίνουν για καγιάκ και σερφ και κολύμπι έστω και μόνοι τους.

Δεν το θεωρώ λάθος αυτό που γίνεται ή κακό – εξυπηρετεί την κοινή προσπάθεια διαφορετικά θα υπήρχαν περισσότερες αντιδράσεις και θα περνούσε μηνύματα .

Σε αυτο συμφωνω με τον alfaalfa. Αντιθετα με τον Send. Παρολο που ειμαι ο πρωτος "παθων" εξ αιτιας αυτου, κατανοω και την ουσια και την αναγκαιοτητα του.
Δεν μπορει να λες "καραντινα" σε ολο τον κοσμο, καποιοι σε μαγαουπολεις ακριβες να ζουν σε 20τμ2 να λες "κουραγιο να νικησουμε τον Ιο" να μην πηγαινουν ατομα στη δουλεια τους και να χανουν αποδοχες και απο την αλλη να φανταζει "διακοπες" και "τι καλα περναμε". Δεν γινεται. Ανουσιο.
Δινεται ενα παραδειγμα στον κοσμο σε καθε εικονα και σε καθε αποφαση.

Σκεψου δηλαδη να βγαιναν χιλιαδες σκαφη αναψυχης με τα ψυγιακια τους και τις μπυρες τους για ημερισια στα γυρω νησακια... και η κυβερνηση να ελεγε στους αλλους που βραζουν σε ενα διαμερισμα "καντε υπομονη να ξεπερσουμε τον ιο". Δε γινεται.

Ομως ολα εχουν τα ορια τους. Οπως δεν μπορει αυτος που υποφερει να βλεπει τον αλλο να παραθεριζει στην παραλια, ετσι δεν μπορει και ο καθενας οπως και ο τελευταιος να βλεπει ομαδες με ιδιαιτερες συμπρεριφορες και "κατανοησεις λογω διαφορετικης κουλτουρας" να κανουν οτι γουσταρουν. Γιατι τοτε και αυτοι οι τελευταιοι θα κανουν οτι γουσταρουν και οποιον παρει ο χαρος. Στο τσακ ειμαστε.

Cica διαφωνω. Αντιλαμβανομαι οτι τα μετρα ειναι καθετα γιατι δε μπορει να γινει διαφορετικα εφαρμογη τους.
Κακη ωρα, τασο @send ετοιμασου να χαιρετισουμε και την αρετσου. Παιζει να παω σημερα απο εκει με το ποδηλατο αφου αυριο βλεπω να την κλεινουν.

Karma is a bitch. Τώρα καταλαβαίνω πως ένιωθε κι ο Χρήστος/Τάσος όταν διάβαζαν τα δικά μου τα post.
Χρήστο & Τάσο συγνώμη για τη διαγραφή των μηνυμάτων, αλλά η αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο -ξέρετε νομίζω την εκτίμηση που του έχω- μπορεί να ανοίξει κύκλο αντιπαραθέσεων.

Re: Απάντηση: Ιοί

Karma is a bitch. Τώρα καταλαβαίνω πως ένιωθε κι ο Χρήστος/Τάσος όταν διάβαζαν τα δικά μου τα post.
Χρήστο & Τάσο συγνώμη για τη διαγραφή των μηνυμάτων, αλλά η αναφορά στο συγκεκριμένο πρόσωπο -ξέρετε νομίζω την εκτίμηση που του έχω- μπορεί να ανοίξει κύκλο αντιπαραθέσεων.

Σβήσε ελεύθερα Στέλιο!

No problemo!

Επειδή ήμαστε στη θέση σου καταλαβαίνουμε.

Όσον αφορά εμένα σβήσε άφοβα.

Αυτό ισχύει ες αεί! -bye-

Cica διαφωνω. Αντιλαμβανομαι οτι τα μετρα ειναι καθετα γιατι δε μπορει να γινει διαφορετικα εφαρμογη τους.....

Κατανοω καποιον που διαφωνει. Γιατι τα μετρα βαζουν ζορια.
Αντιθετα ειμαι σιγουρος (και το εχω δει και εδω μεσα) οτι πολλοι απο αυτους που διαφωνουν, ειναι απο τους πρωτους που θα πεταχτουν να κατακρινουν τον Τραμπ (η τον Τζονσον) οτι "δεν πηρε μετρα". :BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.