Χτες μιλησα με ενα φιλο που εχει πολυ στενες σχεσεις με Κινα και ειδικα στον τομεα Υγειας, ακομα και τωρα περναει πολλες ωρες καθε μερα σε βιντεοκονφερανς με τη χωρα.
Αναμεσα στα αλλα, τον ρωτησα, νομιζεις οτι οι Κινεζοι ηξεραν απο πριν ; Ακουσα στο τηλεφωνο Bien Sur με ενα καγχασμο...
Μου ειπε οτι εκει σε μια αγορα της Γουχαν απο μεσα Νοεμβρη αρχισαν να μαζευουν ατομα που πεφταν στο δρομο, και να μπαγλαρωνουν ατομα που αρχιζαν να μιλουν για τον ϊο. Και ανθρωποι ηδη πεφταν στους δρομους. Και φυσικα η Κινα ειχε ολη την δυναμη για να αποκλεισει τελειως ολη αυτη την επαρχια απο την υπολοιπη Κινα (γιυτο δεν υπαρχουν κρουσματα στην υπολοιπη Κινα). Χασαμε 3 μηνες λογω της λογοκρισιας μου ειπε.
Και κατι αλλο, οτι στις 4 και 5 Αριλιου ειναι η μερα των νεκρων στην Κινα (δεν το ηξερα) λοιπον ειδε ceremonies στη Γουχαν.
Αυτο το 3000 νεκροι ειναι παραμυθια μου λεει. Απολυτα ελεγχομενος αριθμος απο το κομμα. Δεν ειδα ποτε σε αυτη την γιορτη τοσες πολλες δεκαδες χιλιαδες φερετρα αγγεια δε ξερω γω τι...
Παντως το υπολοιπο της Κινας εκτος της Γουχαν, ξεραν να το προστατεψουν.
Επειδη τριγυρω τους ξεραν, Δημοκρατικη Κινα, Σιγκαπουρη, Κορεα, Ιαπωνια, γιαυτο αυτες οι χωρες ηταν προετοιμασμενες αντιθετα απο εμας.