Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στέλιο έχω πολλούς λόγους να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Η εντελώς διαφορετική διαχείρηση του εμβολίου της Astra Zeneca από χώρα σε χώρα, τα διαφορετικά νούμερα που αναφέρονται ένθεν και ένθεν. Π.χ. εσύ γράφεις για αριθμό περιπτώσεων ανά εκατομμύριο, ενώ άλλοι γράφουν για αριθμό περιπτώσεων ανά εκατό χιλιάδες. Βλ. εδώ. Η πιθανότητα και πάλι πολύ μικρή, όμως πρόκειται για άλλη τάξη μεγέθους. Εξ ού και ο παραλληλισμός που έκανα με τα αεροπορικά ταξίδια.
Ως παρατηρητής, με αυτή την ιδιότητα, δε γίνεται να μην κάνω αυτές τις διαπιστώσεις.
Ως άμεσα ενδιαφερόμενος και υποψήφιος για εμβολιασμό αποδέχομαι το πολύ μικρό ρίσκο μπροστά στον πάρα πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσω. Και όσο εξαρτάται από εμένα προσπαθώ να το επισπεύσω. Έτερον εκάτερον. Αυτή είναι για μένα ορθολογική συμπεριφορά. Πλην οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν συμπεριφέρονται όλοι ορθολογικα.

Θα το επαναλάβω διότι αυτή είναι η εκτίμηση μου για τα γεγονότα και την κατάσταση. Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος εξαρτάται από την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Αυτή κλονίζεται, όχι μόνο από την εμμονή στη μεγέθυνση της απειροελάχιστης πιθανότητας. Που ισχύει και αυτό. Πολύ περισσότερο από τις αντιφάσεις που έχουν απλωθεί.
Η απλή πραγματικότητα είναι πως υφίσταται απελπιστική έλλειψη εμβολίων πανευρωπαικά. Οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες. Γιατί και πως το αφήνουμε στην άκρη. Κάθε χώρα προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα χωρίς να συντονίζεται με τις άλλες. (Η ευρωπαική αλληλεγγύη έχει σπάσει}. Και κάθε μία προβαίνει σε διαφορετική διαχείρηση για τους πολίτες της προβάλλοντας πιο ευνοική εικόνα. Έτσι προκύπτουν όχι μία, αλλά περισσότερες "αλήθειες". Οι χώρες αποφασίζουν μεν κάθε μία χωριστά, οι κοινωνίες όμως δεν είναι απομονωμένες, παρατηρούν η μία την άλλη.
Προηγουμένως έγραψες για απόκρυψη στοιχείων και μισές αλήθειες. Αυτά διαφέρει από τις αμφιβολίες που έχει ο καθένας για το ποιο εμβόλιο του ταιριάζει καλύτερα.
Για να ακριβολογήσουμε λίγο, λέμε ότι υπάρχει αλλαγή τάξης μεγέθους όταν μιλάμε για πολλαπλάσια του 10. Το 1 προς 100.000 = 0,00001 είναι ίδια τάξη μεγέθους με το 4 προς 1.000.000 = 0,000004. Το πηλίκο των παραπάνω είναι 2,5 < 10, άρα ίδια τάξη μεγέθους.
Οι επιστήμονες μετρούν ένα φαινόμενο που εξελίσσεται συνεχώς. Είναι λογικό οι μετρήσεις ανά χώρα να είναι διαφορετικές καθώς αφορούν διαφορετικούς πληθυσμούς με διαφορετικά υγειονομικό προφίλ και δημογραφικά στοιχεία. Υπάρχουν δεκάδες μελέτες ανά χώρα που καταγράφουν διαφορετικά στοιχεία, από πληθυσμούς με διαφορετικά δημογραφικά δεδομένα. Το consolidation των αριθμών γίνεται πρώτα ανά χώρα (η κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τον πληθυσμό της) και σε επόμενο επίπεδο στην ΕΕ, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερα δεδομένα. Χθες έβγαλε το ECDC καινούργια ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των μελετών για το αν τα πιτσιρίκια κολλάνε τον ιό και σε ποιο βαθμό το διασπείρουν στην κοινότητα. Τη διάβασα και τη ξαναδιάβασε. Άκρη δεν έβγαλα. Κάθε χώρα άλλο study με άλλα αποτελέσματα, άλλες παραδοχές κοκ.
Αυτή η καθυστέρηση κατά τη γνώμη δεν είναι απόκρυψη της αλήθειας. Είναι η αναζήτηση της αλήθειας στην οποία γινόμαστε θεατές και θα έπρεπε να μας καθησυχάζει όχι να μας ανησυχεί.
 
Στέλιο επί της ουσίας σε βασικά σημεία δε διαφωνούμε. Ενδεχομένως σε αποχρώσεις της σκέψης διαφέρουμε.

Ως προς την τάξη μεγέθους:
α= 1/100.000=10/1.000.000
β= 4/1.000.000

α/β= 10/4=2,5

Στα νούμερα συμφωνούμε.

Τώρα σχετικά με την τάξη μεγέθους, αν το 2,5 φορές περισσότερο είναι ή όχι άλλη τάξη μεγέθους, είναι μάλλον θέμα χαρακτηρισμού. Δηλαδή σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. Παρατηρώ ότι εσύ θέτεις ως κριτήριο τον παράγοντα 10.
Εγώ έκανα παραλληλισμό με τα αεροπορικά ταξίδια και μου φαίνεται αρκετά ακριβής η αναλογία.

Τα περί "μισών αληθειών" θεωρώ ότι εξήγησα επαρκώς πιο πάνω πως προκύπτουν. Και σαφώς δεν πιστεύω πως πρόκειται για κάποιου είδους συνωμοσία, αν είναι εκεί το ζήτημα.

Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίρρηση πως γενικά επικρατεί σύγχυση στον πολύ κόσμο. Είτε προέρχεται περισσότερο από τις ασάφειες εκ των άνω, όπως υποστηρίζω, είτε από την εμμονή και την υπερβολική μεγέθυνση της λεπτομέρειας, όπως υποστηρίζεις. (Τελικά αυτή είναι η μόνη μεταξύ μας διαφορά απόψεων).
Το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό ανεξαρτήτως προέλευσης.

Στα υπόλοιπα που αναφέρεις προφανώς δεν έχω αντίρρηση. Πρόκειται για γεγονότα σε εξέλιξη και αναμένουμε που θα καταλήξουν. Διαφορετικά δε γίνεται. 🙂
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βόμβα από τη La Stampa : Η Ε.Ε. δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson.
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πόσο σημαντικό αποδείχτηκε και δείχνει να αποδεικνύεται στη συνέχεια από την άποψη της επιστημονικής ενημέρωσης το προγενέστερο μήνυμα μου με τίτλο "Η ακίδα του κορωνοιού," όπου είχα συγκεντρώσει τις επιστημονικά διατυπωμένες υποθέσεις σχετικά με τους μηχανισμούς που προκαλούν τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ακούγοντας το παραπάνω ηχητικό πληροφορούμαστε ότι η Johnson & Johnson διέκοψε τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι διακόπτει την περαιτέρω ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εμβόλιο Johnson & Johnson στην Ευρώπη δεν πρόκειται να έλθει.
Ότι ήλθε, ήλθε. Άλλο δεν έχει. Τι θα γίνει με αυτά -τα λίγα- που έχουμε παραλάβει μέχρι τώρα; Ακόμα δεν ξέρουμε. Θα δούμε.

Υ.Γ. Εφ' όσον βέβαια η είδηση της παραπάνω διακοπής επαληθευτεί οριστικά. Παρακολουθούμε λοιπόν προσεκτικά και περιμένουμε.
 
Last edited:

Επιτελους.
 
Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πόσο σημαντικό αποδείχτηκε και δείχνει να αποδεικνύεται στη συνέχεια από την άποψη της επιστημονικής ενημέρωσης το προγενέστερο μήνυμα μου με τίτλο "Η ακίδα του κορωνοιού," όπου είχα συγκεντρώσει τις επιστημονικά διατυπωμένες υποθέσεις σχετικά με τους μηχανισμούς που προκαλούν τις παρενέργειες των εμβολίων.

Ακούγοντας το παραπάνω ηχητικό πληροφορούμαστε ότι η Johnson & Johnson διέκοψε τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι διακόπτει την περαιτέρω ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εμβόλιο Johnson & Johnson στην Ευρώπη δεν πρόκειται να έλθει.
Ότι ήλθε, ήλθε. Άλλο δεν έχει. Τι θα γίνει με αυτά -τα λίγα- που έχουμε παραλάβει μέχρι τώρα; Ακόμα δεν ξέρουμε. Θα δούμε.
Εγώ νομίζω πως απλά θα παγώσει για λίγες βδομάδες μέχρι να βγουν νέες οδηγίες. Ήδη φαίνεται ότι οι Γάλλοι θα το χρησιμοποιούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως και στην περίπτωση του Άστρα.

Για μένα αυτό που συνέβη είναι μάλλον απλό: επειδή μιλάμε για μια παρενέργεια με συχνότητα ένα στο εκατομμύριο και βγάλε, έτυχε είτε να μην παρατηρηθεί (στο Astra) είτε να παρατηρηθεί σε ασήμαντο στατιστικά βαθμό (στο Johnson) στις κλινικές δοκιμές. Κι επειδή ταυτόχρονα μιλάμε για εμβόλια που χορηγούνται σε όλο τον πλανήτη με τρομακτικές ταχύτητες, είδαμε τις παρενέργειες νωρίς.

Νομίζω ότι θα καταλήξουν σε κάποιου είδους πρωτόκολλο (ηλικίες και περαιτέρω οδηγίες) και θα ξανάρθουν στο προσκήνιο και τα δύο.
 

Επιτελους.
Αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν όλα αυτά, όσο εκκρεμούν τα θέματα του εμβολιασμού. Η επίλυση τους είναι προϋπόθεση για όλα τα άλλα.
 
  • Like
Reactions: Anetheron
@Maestro
Ιάσων, το σχετικό ηχητικό το άκουσες ολόκληρο;
Άλλο αναστολή, ή διακοπή παραγωγής και άλλο διακοπή κλινικών δοκιμών.
Είναι διαφορετικά πράγματα με διαφορετικές συνέπειες.
Μιχάλη είσαι σίγουρος; Οι κλινικές δοκιμές προηγούνται της κυκλοφορίας ενός φαρμάκου, δεν γίνονται ταυτόχρονα. Παντού αλλού διαβάζω για διακοπή της χορήγησης. Πιθανολογώ ότι ο συντάκτης διάβασε αυτό το άρθρο, το οποίο δεν έχει εμφανή χρονολογία, αλλά αναφέρεται σε αυτή τη διακοπή των κλινικών δοκιμών του Οκτωβρίου 2020.
 
@ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
Περισσότερα από τον ομιλούντα ερευνητή στο παραπάνω ηχητικό δεν μπορώ να γνωρίζω.
Η δική μου σιγουριά δεν έχει καμμία εγκυρότητα. Πληροφόρηση μεταφέρω. Ο συγκεκριμένος ερευνητής αναφέρεται σε πρόσφατη διακοπή. Αν και κατά πόσο είναι ακριβής, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Γι' αυτό και έθεσα στο υστερόγραφο την αίρεση της οριστικής επαλήθευσης της είδησης.

Αν τώρα αναρωτιέσαι για τη διαίσθηση μου, μου λέει ότι η είδηση είναι βάσιμη. Σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του FDA, CDC, κλπ.
Διότι, δεν μπορεί, αυτοί όπως και να'ναι, κάποια πληροφόρηση παραπάνω έχουν από μας.
Πρόσθεσε και την κατά ποσοστό 60% αύξηση της τιμής του εμβολίου της Pfizer. Η οποία δικαιολογείται άνετα, αν η Pfizer μπορεί να αισθάνεται τώρα μονοπωλιακός παίκτης.

Αληθεύει ότι πολλές ελπίδες (και χρήματα) είχαν επενδυθεί πάνω στο εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όλοι το περίμεναν και περιμέναμε ως λύση, προκειμένου να απεμπλακούμε από τη δύσκολη κατάσταση. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Μακάρι να αποδειχτούν διαφορετικά.

Η διαίσθηση μου επίσης λέει, ότι παρόμοια προβλήματα μπορεί να προκύψουν με το ρώσσικο Sputnik V, το οποίο είναι παρόμοιας τεχνολογίας. Αν και πιθανόν λιγότερα, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του ινστιτούτου Γκαμαλέυα στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του προηγούμενου SARS-COV2.

Όμως άλλο οι διαισθητικές μου υποθέσεις και άλλο τα γεγονότα. Που μόνο αυτά μετράνε.
 
Ρε παιδια οι κινεζοι δεν ακούγονται καθολου
Τι κανουν αυτοι απο εμβολια ; το δικο τους μονο;
 

Στοιχεία ΕΟΔΥ Τετάρτης 14/4/2021

Στοιχεία Ημέρας (σε σχέση με χθες)
PCR: 18.469 (-6.489), Rapid: 45.241 (-5.871). Σύνολο: 63.710 (-12.360)
Κρούσματα: 3.089 (-944). Τα 12 εισαγόμενα.
Θετικότητα: 4,85% (-0,45%)
Διασωληνωμένοι: 809 (+7)
Θάνατοι: 81 (-12)

Test and Cases (1).png

Κινούμενοι Μέσοι Όροι 7 ημερών (σε σχέση με ΚΜΟ 7 ημερών για Τετάρτη 7/4/2021)
PCR: 16.027 (-558), Rapid: 36.978 (+4.639). Σύνολο 53.005 (+4.081)
Κρούσματα: 2.746 (-308)
Θετικότητα: 5,18% (-1,06%)
Διασωληνωμένοι: 788 (+35)
Θάνατοι: 75 (+2)
Positivity Rate (1).png



Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι η καταστάση αποκλιμακώνεται. Αυτή φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη εβδομάδα του τρίτου κύματος για διασωληνωμένους και συνανθρώπους μας που καταλήγουν.
 
"Είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα με τα self test διευκρίνισε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του in.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείου Υγείας για την επέκτασή τους σε υπαλλήλους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα."
 
Θα μας ξανατρελάνει ο Μαγιορκίνης !!!. Αν καταλαβαίνει κάποιος τον συλλογισμό ας μας εξηγήσει ..
Λέει οτι ο επιπολασμός υπολογίζεται στο 1% την στιγμή που τα σελφτεστ έβγαλαν θετικότητα 0,30% (λιγότερο απο 1/3) ..
Αυτό δεν σημαίνει οτι 2 στα 3 κρούσματα βγαίνουν ψευδώς αρνητικά ?
help ..
 
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Θα μας ξανατρελάνει ο Μαγιορκίνης !!!. Αν καταλαβαίνει κάποιος τον συλλογισμό ας μας εξηγήσει ..
Λέει οτι ο επιπολασμός υπολογίζεται στο 1% την στιγμή που τα σελφτεστ έβγαλαν θετικότητα 0,30% (λιγότερο απο 1/3) ..
Αυτό δεν σημαίνει οτι 2 στα 3 κρούσματα βγαίνουν ψευδώς αρνητικά ?
help ..
Να σου πω την αλήθεια νόμιζα ότι η λέξη επιπολασμός είναι κάποιου είδους βρισιά
Μήπως εννοούσε αν ο επιπολασμός ήταν στο 1% με την ακρίβεια του τεστ στο 80% η πιθανότητα ψεύδος αρνητικού είναι 1/1000 ?
Αλλιώς δεν βγαίνει νόημα από αυτό που είπε, καλά τα γράφεις.
Έψαξα να βρω το πρωτότυπο των δηλώσεων του αλλά δεν το βρήκα. Αυτό γράφουν όλα τα σαιτ που είδα:
"Η πιθανότητα να βγει ένα ψευδώς αρνητικό ατομικό τεστ είναι λιγότερο από 1 στα 1000 με 1% επιπολασμό της νόσου στον πληθυσμό, "
 
Να μας πεί τουλάχιστον ποιό εμβόλιο έκανε .. να ξέρουμε ;)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Στο 27:30. "Αν θεωρήσουμε ότι ο επιπολασμος στον πληθυσμό είναι στο 1%, που δεν είναι "
Ξέρει τι λέει ο Μαγιορκίνης, οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν να ακούνε. Το Google translate είναι καλύτερο στην κατανόηση των Ελληνικών από πολλούς δημοσιογράφους.
 
BRAZIL-CORONAVIRUS-790x400.jpg





και ακομα δεν μπηκε ο χειμωνας.....
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Στο 27:30. "Αν θεωρήσουμε ότι ο επιπολασμος στον πληθυσμό είναι στο 1%, που δεν είναι "
Ξέρει τι λέει ο Μαγιορκίνης, οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν να ακούνε. Το Google translate είναι καλύτερο στην κατανόηση των Ελληνικών από πολλούς δημοσιογράφους.
Οκ .. 1% δεν είναι .. πόσο να είναι άραγε .. με 0,6% η αποδοτικότητα βγαίνει 50% ..
Κατάλαβε κανείς γιατί κάνει αυτη την αναγωγή ? .. εγω όχι (γιαυτό και ο αστεισμός ;))
Το κρίσιμο είναι να απαντηθεί πόσο % των μολύνσεων χάνουν .. αυτο ήδη το απάντησε λέγοντας οτι έχουν μεσοσταθμική ευαισθησία πάνω απο 80%.
Φυσικά αυτό θα παίζει ανάλογα με το ιικό φορτίο από π.χ. κάτω απο 50% (λέω εγω για χαμηλά φορτία) έως το 95+ όπως ανέφερε για ψηλά φορτία.
Ομως όλα αυτά ισχύουν οταν το τέστ εφαρμόζεται/εκτελείται σωστά .. στην πράξη το αναμενόμενο είναι να χάνονται κάποια θετικά λόγω κακής εκτέλεσης.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το παρόν νήμα δεν προορίζεται για chat, αλλά για ανέβασμα άρθρων σχετικά με τον Ιό και σύντομο σχολιασμό. Διαγράφηκε ένα άρθρο στα όρια της συνωμοσιολογίας και απάντηση σε αυτό.
 
Status
Not open for further replies.