Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,458
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό που γράφω ούτε και μου αρέσει, αλλά έχω την εντύπωση ότι πάρα πολύ κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα βασικά. Η γνώμη μου είναι ότι είμαστε αντιμέτωποι με 2 ειδών υστερίες.
α) Αφήστε μας ελεύθερους να ζήσουμε αρρωστήσαμε/βαρεθήκαμε/πεινάμε/ κλπ, κλπ
β) Θα πεθάνουμε όλοι
Οι παραπάνω λογικές και αναμενόμενες σε μεγάλο βαθμό υστερίες πολλαπλασιάζονται από την πολιτική σπέκουλα (α) τα κάνουμε όλα άριστα/τέλεια, β) τα κάνετε όλα άχρηστα/εγκληματικά) και τα ΜΜΕ που κάνουν τα 7 μποφόρ τροπική καταιγίδα και τους 40 βαθμούς του Ιουλίου φονικό καύσωνα.
Θέλει ψυχραιμία. Καθαρό μυαλό και να ακούσεις κάποιον υπεράνω υποψίας με νηφαλιότητα. Αλλά με τη σπέκουλα και το πολιτικό καιροσκοπισμό που να βρεθεί το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία?
Οι άνθρωποι υπεράνω υποψίας θα λοιδωρηθούν από τους μεν ή τους δε και θα καταλήξει να μην πιστεύει ο καθένας τίποτα ή ακόμα χειρότερα να πιστεύει το τίποτα.
Είναι λίγο offtopic αυτή η συζήτηση εδώ, κανονικά έπρεπε να τα μεταφέρω στο chat, αλλά τέλος πάντων.
Eιμαστε σε πολεμο σε πολλαπλο επιπεδο. Κυριως στην Ευρωπη. Πολλαπλο επιπεδο σημαινει ο κοροναϊος ειναι ενας απο τους εχθρους αλλα οχι ο μονος.
Κατι λεπτομερειες οπως ποια βασικα προϊοντα και υλικα βρισκονται πλεον σε πενια και καθηστερησεις την προμηθεια της παραγωγης στην Ευρωπη, και τι impact* θα εχει για την αναμενωμενη επανακινηση (αν υποθεσουμε οτι γινει) και μονο αυτο αρκει αν κανεις εμβαθυνει για να καταλαβει.
Και αυτο ειναι μια απο τις περιπτωσεις. Εχει πολλες...
Δεν ειμαστε στο τελος ενος κυκλου.
* ( συγνωμη δεν βρισκω την Ελληνικη εκφραση)